Νέα

Συμβουλές για καλύτερη υγεία...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 873
  • Εμφανίσεις 144K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Μηνύματα
36.816
Κριτικές
5
Like
46
Πόντοι
366
Ουίσκι,Βότκα,τεκίλα και Υγεία.
 

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Μηνύματα
21.290
Κριτικές
492
Like
38.605
Πόντοι
42.697
Ουίσκι,Βότκα,τεκίλα και Υγεία.

και μπυρα!   :rockon:
URL]]
 

loytsos

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2009
Μηνύματα
9.446
Like
3
Πόντοι
66
Δεν υπάρχει σωτήρια  :rolleyes: ;)όσο και να θές να προφυλαχθείς ,μόνο αν πάρουμε τις βουνοκορφές και τρώμε μόνο ότι βγάζουμε εμείς . αλλά αυτά δεν γίνοντε οπότε ο Ζερο έχει δίκιο  :rolleyes:
 

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Μηνύματα
36.816
Κριτικές
5
Like
46
Πόντοι
366
“There’s nothing like good food, good beer, and a bad girl.”
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.726
Κριτικές
61
Like
43.812
Πόντοι
22.785
Οι τροφές που αγαπάει ο θυρεοειδής σας !!

"Ανακαλύψτε ποια θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του θυρεοειδούς και σε ποιές τροφές θα τα βρείτε"

Στις μέρες μας ο υποθυρεοειδισμός μαστίζει ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων, εκ των οποίων αρκετοί από αυτούς δεν το γνωρίζουν.  Η νόσος του υποθυρεοειδισμού είναι 6 φορές πιο συχνή στις γυναίκες απ ότι στους άνδρες.

Σωματική και πνευματική νωθρότητα, ευαισθησία στο κρύο, δυσκοιλιότητα , δέρμα ξηρό και άγριο, ανεξήγητη αύξηση βάρους, είναι κάποιες από τις ενδείξεις ότι «κάτι δεν πάει καλά» με τον θυρεοειδή μας. Σε ιδιαίτερα προχωρημένα στάδια, το πρόσωπο είναι ωχρό και υπάρχει μια αύξηση του λίπους και πρήξιμο των βλεφάρων, τα μαλλιά είναι ξερά και τα φρύδια αραιώνουν, η γλώσσα είναι παχιά και μεγάλη, καθώς και η φωνή γίνεται βραχνή και αργή.

Μελέτες έχουν δείξει πως η κακή λειτουργία του θυροειδούς οφείλεται σε γενετική προδιάθεση, στο μολυσμένο περιβάλλον, στην υπερβολή ή στον αποκλεισμό ορισμένων τροφών από το διαιτολόγιό μας, σε συγκεκριμένα φάρμακα (όπως το λίθιο και η φαινιλοβουταζόνη) , καθώς και το υπερβολικό στρες.

Η επαρκής πρόσληψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη καθώς και στην αντιμετώπιση της αν βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Βέβαια σπουδαίο και σημαντικότατο ρόλο παίζει η φυσική δραστηριότητα σχεδόν σε καθημερινή βάση για τον πολύ απλό λόγο ότι αυξάνει την αιματική κυκλοφορία καθώς και συμμετέχει στην καλύτερη διαχείριση του σωματικού λίπους,

Οι τροφές και τα θρεπτικά συστατικά τα οποία συνεργούν στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς είναι:

Ιώδιο: Τρόφιμα όπως θαλασσινά και φύκια καθώς και το ελληνικό ιωδιούχο αλάτι μας είναι πηγές πλούσιες σε ιώδιο. Η σύνθεση των θυρεοειδικών ορμονών επηρεάζεται από το ιώδιο της τροφής. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 150mg. Μια μέση δίαιτα περιλαμβάνει τροφές εμπλουτισμένες σε ιώδιο και προσφέρει 250-750mg ιωδίου καθημερινά. Προσοχή όμως πρέπει να δοθεί στις μεγάλες ποσότητες του ιωδίου καθώς δρά αρνητικά ( πάνω από 600 mcg την ημέρα) όταν γίνεται για  μεγάλα χρονικά διαστήματα, καθώς μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του θυρεοειδή.

Σελήνιο: Το σελήνιο συμβάλλει στη διατήρηση της σωστής ποσότητας θυρεοειδικών ορμονών στο αίμα και στους διάφορους ιστούς. Επίσης, ένζυμα τα οποία περιέχουν σελήνιο συμμετέχουν στην «αποτοξίνωση» του αδένα (ειδικά σε περιόδους στρες) και στην αποτελεσματική διαχείριση των αποθηκών ιωδίου στο σώμα. Πηγές: ξηροί καρποί, δημητριακά, μοσχάρι, αβγά, ψάρια, τόνος, καβούρια, αστακός.

Ψευδάργυρος: Η νόσος του θυρεοειδούς συχνά οδηγεί σε ανεπάρκεια του ψευδαργύρου. Πλούσιες πηγές είναι τα θαλασσινά, τα ψάρια, το συκώτι, το κρέας, τα αβγά, τα μανιτάρια και τα σύκα.

Τυροσίνη: Βρίσκεται στα ψάρια, στο κοτόπουλο, στα τρόφιμα ολικής αλέσεως (π.χ. δημητριακά), στα γαλακτοκομικά, στις μπανάνες, στα φασόλια και στους ξηροί καρπούς. Είναι ένα βασικό αμινοξύ που παίζει μεγάλο ρόλο στην παραγωγή των θυρεοειδών ορμονών.

Βιταμίνες: Το β-καροτένιο το βρίσκουμε στα πορτοκαλί-κίτρινα και κόκκινα φρούτα και λαχανικά, όπως το πεπόνι, το βερίκοκο και τη πιπεριά. Η βιταμίνη C βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα κυρίως στα εσπεριδοειδή, στις φράουλες και στους φυσικούς χυμούς. Η βιταμίνη Ε κυρίως στο ελαιόλαδο καθώς αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό αντιοξειδωτικά παράγοντα που προστατεύει τον θυρεοειδή από τις επιπτώσεις του οξειδωτικού στρές. Τέλος το σύμπλεγμα των βιταμινών Β συμμετέχουν στη διαδικασία της σύνθεσης της Τ4.

Τέλος τα λιπαρά της τροφής μας δεν πρέπει να ξεπερνούν το 30% τις συνολικής προσλαμβανόμενης ενέργειας της τροφής μας μέσα στη μέρα μας. Άτομα που υποφέρουν από υποθυρεοειδισμό πρέπει να αποφεύγουν στοιχεία όπως το φθόριο, το βρώμιο, και το χλώριο που μπορεί να προκαλέσουν την παρεμπόδιση των υποδοχέων ιωδίου του θυρεοειδή αδένα.

Για αυτό το λόγο, το λάχανο, τα φιστίκια, τα κουκουνάρια, τα προϊόντα σόγιας, τα ροδάκινα, τα αχλάδια, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το σπανάκι, οι πράσινοι σπόροι μουστάρδας και τα γογγύλια θα πρέπει να αποφεύγονται.

Η βιταμίνη D και το σελήνιο συνιστώνται για χρήση σε ασθενείς με υποθυρεοειδισμό. Γι αυτό προσπάθησε να καταναλώνεις  γαλακτοκομικά , σκουμπρί, σαρδέλες, τόνος, κρόκος αβγού. Το σελήνιο (δημητριακά, κρέας και ψάρι) είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για την παραγωγή των ορμονών του θυρεοειδούς, καθώς και για τη μετατροπή της θυροξίνης (Τ4) σε τριιωδοθυρονίνη (Τ3).

Τέλος, συμπληρώματα όπως η κανέλλα, το χρώμιο και το μαγνήσιο, δείχνουν να έχουν θετικές επιδράσεις σε άτομα με υποθυρεοειδισμό.
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.726
Κριτικές
61
Like
43.812
Πόντοι
22.785
Αρτεμισία, ένα βότανο που εξαφανίζει το καρκίνο του μαστού σε 16 ώρες!!!

Σύμφωνα με μελέτες που είχαν δημοσιευθεί σε τεύχος του Life Sciences, μία ουσία του βότανου Αρτεμισία, η αρτεμισινίνη, που χρησιμοποιείται τόσο στην Ελληνική βοτανική ιατρική όσο και στην Κινέζικη Ιατρική για χιλιάδες χρόνια, μπόρεσε να σκοτώσει το 98% των καρκινικών κυττάρων του μαστού σε λιγότερο από 16 ώρες!
Το βότανο όταν χρησιμοποιήθηκε μόνο του προκάλεσε μείωση κατά 28% στα καρκινικά κύτταρα του μαστού, αλλά όταν συνδυάστηκε με σίδηρο, κατάφερε να εξαλείψει τον καρκίνο ολοκληρωτικά. Επίσης τα υγιή κύτταρα δεν επηρεάστηκαν αρνητικά στο πείραμα με την επεξεργασία αυτή.

Η Αρτεμισία (αψιθιά) έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σαν ένα ισχυρό βότανο κατά της ελονοσίας, σαν διεγερτικό του πεπτικού συστήματος, σαν νευροτονωτικό σε περιπτώσεις κατάθλιψης, σαν εμμηναγωγό αφού βοηθά στην εξομάλυνση της έμμηνης ρύσης επίσης στην καταπολέμηση του ζαχαρώδη διαβήτη και της παχυσαρκίας τώρα όμως αποδείχθηκε ότι είναι μεγάλο όπλο στην μάχη κατά του καρκίνου.

Στη συγκεκριμένη μελέτη αναφέρεται ότι στα πειράματα που έγιναν η αρτεμισινίνη ήταν σε θέση να στοχεύσει μόνο τα «κακά» κύτταρα και να αφήσει τα «υγιή» ανέπαφα. Και έγιναν πολλά πειράματα τώρα που το αποδεικνύουν αυτό. Ήδη η Γαλλική εταιρεία Sanofi παράγγειλε αναμένεται να κάνει 50 με 60 τόνους αρτεμισινίνη κάθε χρόνο, προσπαθώντας να παρέχει αρκετή ζήτηση για την παγκόσμια αγορά.

Πηγή: awakengr.com
 

yorkie

Global Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
11 Απρ 2012
Μηνύματα
2.766
Κριτικές
228
Like
18.812
Πόντοι
35.668
Θα το δοκιμάζατε?  *P

ΣΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ... 5ΕΤΙΑΣ
Τεστ αίματος βλέπει τον... θάνατό σου!

Δεν είναι σίγουρο ότι όλοι θα ήθελαν να κάνουν αυτό το τεστ αίματος, το οποίο -όπως ισχυρίζονται οι Φινλανδοί και Εσθονοί επιστήμονες που το ανέπτυξαν- μπορεί να προβλέψει πόσες πιθανότητες έχει κάποιος να ζει ή να πεθάνει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια για λόγους υγείας, ακόμα κι αν τώρα φαίνεται υγιής.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Κρίστα Φίσερ του εσθονικού πανεπιστημίου του Τάρτου και τον Γιοχάνες Κετούνεν του Ινστιτούτου Μοριακής Ιατρικής του Ελσίνκι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "PLoS Medicine", σύμφωνα με τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Τέλεγκραφ», πήραν δείγματα αίματος από 17.345 γενικά υγιείς ανθρώπους. Ανέλυσαν τα δείγματα για πάνω από 100 βιοδείκτες και ταυτόχρονα παρακολουθούσαν την υγεία των συμμετεχόντων επί μια πενταετία, στη διάρκεια της οποίας πέθαναν οι 684 από διάφορες ασθένειες.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όλοι όσοι πέθαναν, είχαν παρόμοια επίπεδα σε τέσσερις συγκεκριμένους βιοδείκτες: την αλβουμίνη, την άλφα-1 όξινη γλυκοπρωτεϊνη, το κιτρικό οξύ και το μέγεθος των σωματιδίων της λιποπρωτεϊνης πολύ χαμηλής πυκνότητας. Αυτή, κατά τους ερευνητές, είναι κατά κάποιον τρόπο η «υπογραφή» του μελλοντικού θανάτου, ο οποίος μπορεί να επέλθει από ποικίλες ασθένειες, όπως καρκίνο ή καρδιοπάθεια.

Μόνο το 20% περίπου όσων είχαν τα υψηλότερα επίπεδα σε αυτούς τους τέσσερις βιοδείκτες, πέθαναν μέσα στον πρώτο χρόνο. Οι εν λόγω βιοδείκτες σχετίζονται κυρίως με τη λειτουργία του ήπατος και των νεφρών, τη χρόνια φλεγμονή και τις λοιμώξεις, τον ενεργειακό μεταβολισμό και την υγεία των αγγείων του αίματος.

Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να μελετήσουν, αν υπάρχει κάποιο «νήμα» που συνδέει αυτούς τους τέσσερις δυσοίωνους βιοδείκτες. «Πιστεύουμε ότι στο μέλλον αυτά τα τεστ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εντοπίζονται οι άνθρωποι που φαίνονται υγιείς, αλλά στην πραγματικότητα έχουν σοβαρές ασθένειες, που χρειάζονται θεραπεία. Όμως περισσότερες μελέτες χρειάζονται, προτού αυτά τα ευρήματα καταστεί δυνατό να εφαρμοστούν στην κλινική πρακτική» δήλωσε ο Γιοχάνες Κετούνεν.

Οι Εσθονοί επιστήμονες βρήκαν πρώτοι τους «βιοδείκτες του θανάτου» σε δείγμα 9.842 ανθρώπων και, ήθελαν να βεβαιωθούν, ζήτησαν από τους φιλανδούς ερευνητές να επαναλάβουν το πείραμα σε άλλους 7.503 ανθρώπους, όπως και έγινε - με παρόμοια αποτελέσματα.

Ο καθηγητής Μάρκους Πέρολα του Ινστιτούτου Υγείας της Φιλανδίας δήλωσε ότι δεν περίμεναν να καταλήξουν στα ίδια ευρήματα με τους εσθονούς. «Στην αρχή δεν το πιστεύαμε. Ήταν εκπληκτικό ότι αυτοί οι βιοδείκτες φαίνονταν πράγματι να προβλέπουν τον θάνατο άσχετα από ασθένειες», τόνισε. «Όμως υπάρχει ένα ηθικο ερώτημα», πρόσθεσε. «Θα ήθελε κάποιος να ξέρει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει να πεθάνει, αν δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό;»


πηγή: ethnos.gr




www.imerisia.gr/article.asp?catid=27201&subid=2&pubid=113229656]http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27201&subid=2&pubid=113229656[/url]
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.726
Κριτικές
61
Like
43.812
Πόντοι
22.785
Οι απαραίτητες βιταμίνες για τον οργανισμό!!
Ποια συμπληρώματα αξίζει να παίρνει κανείς!!


Σειρά ερευνών που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο Annals of Internal Medicine υπογράμμισαν κάτι που οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και καιρό: ότι η πλειοψηφία των συμπληρωμάτων βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων… δεν έχουν καμία αξία.

«Αρκετά! Σταματήστε να ξοδεύετε τα χρήματά σας σε βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής» ανέφερε το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο.

Οι πολυβιταμίνες δε μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου ή καρδιαγγειακών ασθενειών. Ελεγχόμενες, τυχαιοποιημένες μελέτες –κατά τις οποίες μία ομάδα ανθρώπων παίρνει συμπληρώματα διατροφής και μία άλλη ψευδοφάρμακα (placebos) και στη συνέχεια οι ερευνητές συγκρίνουν τα αποτελέσματα- έχουν δώσει ελάχιστα αποδεικτικά στοιχεία ότι τα αντιοξειδωτικά όντως προστατεύουν ενάντια στον καρκίνο.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C δεν κάνει τίποτα σε ό,τι αφορά την πρόληψη του κοινού κρυολογήματος -κάτι που πιστεύουν πολλοί- και που αποδίδεται σε κάποιον επιστήμονα από τη δεκαετία του 1970.

Φυσικά, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι ο ανθρώπινος οργανισμός δεν έχει ανάγκη από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για να ζήσει. Απλά, η διατροφή της πλειοψηφίας των ανθρώπων που ζουν σε ανεπτυγμένες χώρες τον 21ο αιώνα τις περιλαμβάνει ήδη σε αφθονία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Joseph Stomberg από το Smithsonian.com, σε πολλές περιπτώσεις η λήψη μεγάλων ποσοτήτων αυτών των ουσιών σε «εκλεπτυσμένη μορφή» (ειδικά βιταμίνη A, C, E και βήτα καροτίνη) μπορεί να αποδειχτεί βλαπτική, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και άλλων ασθενειών, «διογκώνοντας» τη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών στον οργανισμό.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πολλές βιταμίνες και συμπληρώματα, που –όπως υποστηρίζουν άλλες μελέτες- σε ειδικές περιπτώσεις αξίζει να λαμβάνει κανείς.

Δείτε παρακάτω ποιες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία «αξίζει» να παίρνει κανείς, σύμφωνα με το δημοσίευμα του salon.com:

Βιταμίνη D
Από όλες τις «κλασικές» βιταμίνες –τις ζωτικές οργανικές ενώσεις που ανακαλύφθηκαν κάπου ανάμεσα στο 1913 και 1940 και πήραν την ονομασία βιταμίνη Α, Β, C κ.ο.κ.- η βιταμίνη D είναι μακράν η πιο επωφελής, για να παίρνει κανείς με τη μορφή συμπληρώματος.

Σύμφωνα με μια μετα-ανάλυση (δηλαδή μια επιθεώρηση διαφορετικών ερευνών που έχουν γίνει γύρω από το ίδιο θέμα) του 2008 από 17 διαφορετικές, τυχαιοποιημένες, ελεγχόμενες δοκιμές έδειξαν ότι η βιταμίνη D μείωνε τη συνολική θνησιμότητα στους ενήλικες.

Μια μετα-ανάλυση του 2013 σε 43 τυχαιοποιημένες, ελεγχόμενες δοκιμές κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα.
Με άλλα λόγια, αποφασίζοντας τυχαία ποιοι από τους συμμετέχοντες θα πάρουν το συμπλήρωμα και ποιοι όχι, ελέγχοντας παράλληλα κάποιες άλλες μεταβλητές (μειώνοντας έτσι την επίδραση άλλων παραγόντων), οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ενήλικες που έπαιρναν συμπληρώματα με βιταμίνη D σε καθημερινή βάση, ζούσαν περισσότερο σε σχέση με όσους δεν ελάμβαναν συμπλήρωμα.

Άλλη μελέτη έχει βρει, ότι στα παιδιά που παίρνουν συμπλήρωμα βιταμίνης D μειώνονται οι πιθανότητες να κολλήσουν τη γρίπη, και πως στους ενήλικες μπορεί να βελτιώσει την υγεία των οστών και να μειώσει τον κίνδυνο καταγμάτων.

Προβιοτικά
Πάρα πολλές έρευνες έχουν δείξει πόσο ζωτικής σημασίας είναι για τον ανθρώπινο οργανισμό τα τρισεκατομμύρια βακτηριακά κύτταρα που ζουν μέσα μας και πόσο επιβλαβής μπορεί να είναι η χρήση αντιβιοτικών.

Δεν είναι να απορεί λοιπόν κανείς, που όταν κάποιος παίρνει αντιβιοτικά πρέπει να φροντίζει να «αντικαθιστά» με προβιοτικά τις αποικίες βακτηρίων στο έντερο (είτε με κάποιο συμπλήρωμα, ή με κάποιο τρόφιμο όπως το γιαούρτι), προσθέτει ο αρθρογράφος.

Το 2012, μια μετα-ανάλυση σε 82 τυχαιοποιημένες, ελεγχόμενες δοκιμές βρήκε ότι η χρήση προβιοτικών (τα περισσότερα από τα οποία περιείχαν βακτήρια της οικογένειας Lactobacillus, τα οποία υπάρχουν φυσιολογικά στο γαστρεντερικό σωλήνα) μείωσε σημαντικά την εμφάνιση διάρροιας μετά από χρήση αντιβιοτικών.

Ψευδάργυρος
Η βιταμίνη C μπορεί να μη βοηθά στην πρόληψη του κοινού κρυολογήματος, όμως αξίζει να παίρνει κανείς συμπλήρωμα ψευδαργύρου. Είναι ένα μεταλλικό στοιχείο που παίζει σημαντικό ρόλο στον κυτταρικό μεταβολισμό, καθώς σχετίζεται με την αντιγραφή των ρινοϊών, τα μικρόβια δηλαδή που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα.

Νιασίνη
Γνωστή αλλιώς και ως βιταμίνη B3, η νιασίνη θεωρείται ότι βοηθά στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών (συμπεριλαμβανομένης της χοληστερόλης, του Αλτσχάιμερ, του διαβήτη και των πονοκεφάλων), όμως στην περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται συγκεκριμένη συνταγή γιατρού για την κατάλληλη δόση.

Τα συμπληρώματα νιασίνης έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά σε ανθρώπους που πάσχουν από καρδιακές ασθένειες.

Μια μελέτη του 2010 είχε βρει ότι η καθημερινή λήψη αυτού του συμπληρώματος, μείωνε τις πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικού ή καρδιακής προσβολής σε ανθρώπους με καρδιακές ασθένειες.

Σκόρδο
Το σκόρδο έχει αποδειχτεί ότι είναι αποτελεσματικό κατά της υψηλής αρτηριακής πίεσης, όταν λαμβάνεται υπό τη μορφή συμπληρώματος.

Μια μετα-ανάλυση του 2008 σε 11 τυχαιοποιημένες, ελεγχόμενες δοκιμές (κατά τις οποίες κάποιοι συμμετέχοντες πήραν συμπλήρωμα σκόρδου και άλλοι ψευδοφάρμακο) βρήκε, ότι η καθημερινή λήψη του συμπληρώματος εμφάνισε καλύτερα αποτελέσματα σε όσους ενήλικες έπασχαν από υψηλή αρτηριακή πίεση στην αρχή του πειράματος.
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.726
Κριτικές
61
Like
43.812
Πόντοι
22.785
Ηλιόσποροι στη μάχη κατά της γήρανσης!!

Αποτελούν ένα από τα καλύτερα φυσικά αντιγηραντικά
Για τους περισσότερους οι ηλιόσποροι είναι τα σπόρια που συνοδεύουν το χρόνο που περνάμε μπροστά στην τηλεόραση.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, καθώς προσφέρουν πολλά περισσότερα. Είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές βιταμίνης Ε στη φύση, την κυριότερη αντιοξειδωτική βιταμίνη προστατεύοντας τα κύτταρα του δέρματος και της καρδιάς από τη γήρανση και την οξείδωση.

Μόλις 12 γρ. ηλιόσπορου καλύπτουν σχεδόν το 30% των ημερησίων αναγκών μας σε βιταμίνη Ε.

Αποτελούν όμως σημαντική πηγή και άλλων αντιοξειδωτικών συστατικών όπως το σελήνιο που ισχυροποιεί την αντιοξειδωτική άμυνα και το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

Επιπλέον, περιέχουν σημαντικότατα ποσά βιταμινών Β1, Β5 και φυλλικού οξέος, βιταμίνες που συμμετέχουν στη λειτουργία του νευρομυικού μας συστήματος, του εγκεφάλου και συμβάλλουν στην καλύτερη καρδιαγγειακή λειτουργία.

Χάρη στις φυτικές στερόλες συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης του αίματος.

Μαζί με τα φυστίκια Αιγίνης αποτελούν τον ξηρό καρπό με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές στερόλες.

Πηγή: neadiatrofis.gr
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.726
Κριτικές
61
Like
43.812
Πόντοι
22.785
Μια συνταγή με σκόρδο και λεμόνι για τον καθαρισμό των αγγείων!!!

Η μικροβιολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αγγελική Πιττίδη-Τριανταφύλλου εξαίρει τις ευεργετικές ιδιότητές του και προτείνει μια απλούστατη συνταγή με σκόρδο και λεμόνι για τον καθαρισμό των αγγείων σε σχετικό άρθρο της στην ιστοσελίδα Ιάτωρ.
«Το σκόρδο είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό. Όλοι ξέρουμε ότι βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, αλλά ίσως δε γνωρίζουμε τόσο καλά την ισχυρή αποτοξινωτική του δράση. Είναι λοιπόν ωφέλιμο σε όσους πάσχουν από εκζέματα, ακμή, ψωρίαση και άλλες δερματικές παθήσεις. Είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό και παλιά συνιστούσαν σε όσους έπασχαν από πνευμονική φυματίωση, αλλά και χρόνια βρογχίτιδα, να τρώνε καθημερινά αρκετά σκόρδα. Ως φάρμακο κατά της γρίπης διαφημίστηκε πολύ στην επιδημία του 1918. Πολύ ωφέλιμο είναι επίσης για όσους έχουν παράσιτα στο έντερο και μάλιστα για τους οξύουρους, όπου συνιστώνται και υποκλυσμοί με χυμό σκόρδου», υπογραμμίζει η γιατρός.
Τι γίνεται με τη μυρωδιά;
«Η άσχημη μυρωδιά του είναι πρόβλημα, γι΄ αυτό ένας καθηγητής μας, μας σύστηνε να το τρώμε προ του φαγητού και μάλιστα καλύτερα το βράδυ και να τρώμε γλυκό από πάνω. Κάτι επίσης που συνήθιζαν οι παλιοί ήταν να ψιλοκόβουν ένα σκόρδο κάθε βράδυ και να το τρώνε, σχεδόν να το καταπίνουν, με γιαούρτι».
Πώς καθαρίζουν τα αγγεία
«Το σκόρδο θεωρείται πολύ ωφέλιμο και για τον καθαρισμό των αγγείων από την αθηροσκλύρυνση. Γι΄ αυτό σας παραθέτω μια συνταγή:
Πάρτε έξι λεμόνια, πλύνετέ τα και ρίξτε τα σε ζεστό νερό να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια κόψτε τα σε κομμάτια και βάλτε τα στο μίξερ με τριάντα σκελίδες σκόρδο. Ανακατέψετε τα όλα μαζί με μισό λίτρο βραστό νερό. Φυλάξτε το μείγμα στο ψυγείο και κάθε βράδυ, καλύτερα προ φαγητού, τρώτε μια κουταλιά της σούπας για είκοσι μέρες. Διακόψτε έναν μήνα και επαναλάβετε άλλες είκοσι μέρες. Αυτό μπορείτε να το κάνετε μια φορά τον χρόνο».
Και καταλήγει: «Τρώτε λοιπόν αρκετά σκόρδα και θα διαπιστώστε ότι, εκτός από αντιβιοτικές και καθαρτικές ιδιότητες !!
 

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
5.490
Like
281
Πόντοι
86
Αμτζικιε, οι κάψουλες σκόρδου οπως και κάποιες "παραλλαγές" τους (εμβρεγμένο, έλαιο σκόρδου) δεν κάνουν δουλεια;
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.726
Κριτικές
61
Like
43.812
Πόντοι
22.785
Κανέλα ή αλλιώς Κινάμωμο: Πιο πολύτιμο κι απ’ το χρυσάφι!!!

Η ιστορία του εσωτερικού φλοιού του αειθαλούς δέντρου με την ονομασία Κιννάμωμο (Cinnamomum verum, zeylanicum), κοινώς κανέλα, εκτείνεται μέχρι την αρχαιότητα, όπου θεωρείτο πολυτιμότερο και από το χρυσάφι.

Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι όχι μόνο χρησιμοποιούσαν τον συγκεκριμένο φλοιό για θεραπευτικούς σκοπούς και ως αρωματικό στοιχείο στα εδέσματά τους, αλλά ήταν για αυτούς ένα από τα πλέον σημαντικά υλικά ταρίχευσης.

Η παραδοσιακή χρήση του Κιννάμωμου στην Ευρώπη περιλάμβανε καταστάσεις κρυολογημάτων, γρίπης και γαστροπεπτικών προβλημάτων.

Ένα πολύ συγγενές με το δένδρο Κιννάμωμο, το Rou Gui (Cinnamomum cassia), καταγόμενο από την Κίνα και Ιαπωνία, χρησιμοποιείται –με παρόμοιες θεραπευτικές ιδιότητες με την κανέλα- ως Yang τονωτικό.

Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα μόλις τώρα άρχισε να αγγίζει μερικές από τις θαυμαστές δυνατότητες της κανέλας ως αναφορά την θεραπευτική της δράση στην ανθρώπινη υγεία.

Σύμφωνα με την επιστήμη της φυτοθεραπείας η κανέλα παρουσιάζει: θερμαντικές, αντισπασμωδικές, αντισηπτικές κατά των ιών και του μετεωρισμού ιδιότητες.

Τα κύρια συστατικά της κανέλας είναι:

1-4% πτητικά έλαια (60-80% κινναμικές αλδεΰδες, 4-10% ευγενόλη) 8% φλαβονοειδή (προανθοκυανιδίνες, κινναμικές ταννίνες)



• Σύμφωνα με Ιαπωνικές μελέτες πού έλαβαν χώρα την δεκαετία του 1980 οι κινναμικές αλδεΰδες της κανέλας παρουσιάζουν ηρεμιστική και αναλγητική δράση.

Ακόμη, φαίνεται ότι βοηθούν στην ελάττωση της πίεσης και του πυρετού.

• Το εκχύλισμα της κανέλας παρουσιάζει αντιπαρασιτική και αντιβακτηριακή δράση.

Σύμφωνα με την Βρετανική Βοτανική Φαρμακοποιία η κανέλα ενδείκνυται σε καταστάσεις τυμπανισμού και δυσπεψίας, γαστροπεπτικών κολικών με μετεωρισμό, αλλά και σε παρόμοιες καταστάσεις όπου επιπρόσθετα εμφανίζεται και ναυτία.

• Εξάλλου παραδοσιακά η κανέλα χρησιμοποιείτο ως θετικό στοιχείο προαγωγής της καλής πέψης αλλά και για καταστάσεις όπως κοιλιακές κράμπες, εντερική καντιδίαση, δυσβίωση, σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου κ.α. Τα πτητικά έλαια του κιννάμωμου φαίνεται ότι ασκούν αντισπασμωδική δράση ενώ ταυτόχρονα σκοτώνουν ένα πλήθος παθογόνων μικροοργανισμών.

• Σύγχρονες έρευνες επιβεβαίωσαν την αντιμυκητιακή δράση και αποτελεσματικότητα του εκχυλίσματος του κιννάμωμου. Μάλιστα βρέθηκε ότι οι κινναμικές αλδεΰδες του εκχυλίσματος της κανέλας μπορούν αποτελεσματικά να δράσουν κατά 4 ειδών Candida, χωρίς όμως να προκαλέσουν κάποιο αρνητικό αξιοσημείωτο αντίκτυπο στον πληθυσμό των ευεργετικών προβιοτικών στελεχών.

• Κλινικές έρευνες έδειξαν ότι το κιννάμωμο μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με διαβήτη τύπου ΙΙ, βελτιώνοντας την ικανότητα του οργανισμού να χρησιμοποιεί πιο αποτελεσματικά την ινσουλίνη. Αυτό συμβαίνει επειδή όπως φαίνεται από τις μελέτες η κανέλα διεγείρει την ευαισθησία των κυτταρικών υποδοχέων της ινσουλίνης και ταυτόχρονα εμποδίζει την δράση ενός ενζύμου πού εντείνει την ινσουλινοαντίσταση.

• Στις ίδιες έρευνες εμφανίστηκε σημαντική μείωση των τριγλυκεριδίων, της LDL χοληστερόλης και της συνολικής χοληστερόλης χωρίς σημαντική μείωση της HDL χοληστερόλης.

Σε κάποιες πιο πρόσφατες κλινικές έρευνες χορηγώντας για 4 μήνες 3 φορές ημερησίως εκχύλισμα κιννάμωμου, τα επίπεδα γλυκόζης νηστείας μειώθηκαν κατά μέσο όρο 10% σε ασθενείς με διαβήτη τύπου ΙΙ.

• Το κιννάμωμο έχει να επιδείξει μια πανίσχυρη αντιοξειδωτική δράση ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση και απενεργοποίηση των ριζών υδροξυλίου και υπεροξειδίων.

Θεωρείται ότι διαθέτει την πλέον ισχυρή αντιοξειδωτική δράση συγκρινόμενη με άλλες ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες πού ανευρίσκονται στο μοσχοκάρυδο, στη βανίλια, στον άνηθο, στην πιπερόριζα και στη γλυκόριζα. Ακόμη οι κινναμικές αλδεΰδες έδειξαν ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως προληπτικό και βοηθητικό μέσο στην αναχαίτιση μιας ακατάλληλης συγκόλλησης των αιμοπεταλίων γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μη ομαλή ροή του αίματος και να αυξήσει τις πιθανότητες για θρομβωτικά επεισόδια.

Οι κινναμικές αλδεΰδες δρουν ως αναστολείς στην απελευθέρωση του αραχιδονικού οξέος από τις μεμβράνες των αιμοπεταλίων και κατ’ επέκταση μειώνουν την παραγωγή φλεγμονωδών μεσολαβητών με την ονομασία θρομβοξάνες Α2 .

Η τελευταία αυτή δράση θα μπορούσε να είναι χρήσιμη και σ’ ένα πλήθος φλεγμονωδών καταστάσεων.

 

artemismatsas

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουν 2013
Μηνύματα
5.867
Κριτικές
1
Like
120
Πόντοι
66
θα κανω εμετο με τοσο σκορδο
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.726
Κριτικές
61
Like
43.812
Πόντοι
22.785
Πως διοχετεύονται τα φάρμακα στα κοτόπουλα του εμπορίου και η τρομακτική απειλή για την υγεία μας!!!

Κάθε δευτερόλεπτο της κάθε ημέρας, κάπου στον κόσμο, η ίδια σκηνή εκτυλίσσεται.
Μια παρτίδα με αρκετές εκατοντάδες αυγά, τοποθετημένα ομοιόμορφα σε σειρές, κινούνται κατά μήκος ενός ιμάντα μεταφοράς, όπου σταματούν κάτω από μια μηχανή που συνδέεται με ένα συνονθύλευμα σωλήνων.
Μόλις φτάσουν στη θέση τους, η ρομποτική μηχανή μειώνει την ταχύτητα και στη συνέχεια ταυτόχρονα διατρυπά το κάθε αυγό με υποδερμικές βελόνες.
Μέσα από αυτές τις βελόνες, ένα μίγμα εμβολίων και αντιβιοτικών εγχέεται στο αυγό – και μέσα στο εσωτερικό του αγέννητου νεοσσού, το οποίο τρεις ημέρες αργότερα θα εκκολαφθεί  έξω.
Αν η σκηνή αυτή ακούγεται σαν κάτι από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, τότε αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.
Σήμερα, η μεγάλης κλίμακας παραγωγή πουλερικών έχει να κάνει ελάχιστα με τα πράσινα χωράφια και τους αγρότες με τα κατακόκκινα μαγουλά που βλέπετε στις διαφημίσεις.
Κάθε χρόνο, περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια κοτόπουλα σφάζονται σε όλο τον κόσμο για το κρέας, η συντριπτική πλειοψηφία τους στο εργοστάσιο εκτροφής.
Η τελική ανάλυση είναι το κέρδος. Αυτό που έχει σημασία είναι ο όγκος στον οποίο αυτά τα ζώα, εκτρέφονται για να χτυπήσουν το γενετικά τροποποιημένο βάρος σφαγής τους, όπου μέσα σε 35 ημέρες από την εκκόλαψη τους, θα καταναλωθούν.

atheatignosi.blogspot.gr/
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom