Νέα

Συμβουλές για καλύτερη υγεία...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 873
  • Εμφανίσεις 144K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

FABOULOS

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Μηνύματα
3.791
Like
6
Πόντοι
16
Το διάβασα αλλά δεν με πειθει .
Και μόνο που "σφύζει" λαθών όπως "κυτταρική δομή" του αλατιού όταν ειναι γνωστό και από σχολικά βιβλία ότι η δομή του αλατιού ειναι κρυσταλλική αρκει για να με απωθεί το κείμενο.
Ή ότι το συγκεκριμένο αλάτι δεν προκαλει κατακράτηση υγρών (!)
Καλά ok...

Δες αν έχεις τον χρόνο και παρακάτω στα λίνκ...



Δεν προσπαθώ να σε πείσω,μη το πάρεις στραβά... :grin:  Για ενημέρωση περισσότερο... ;)
 

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Μηνύματα
36.184
Like
53
Πόντοι
366
Αυτή που πουλάνε για συμπλήρωμα διατροφής σε κάψουλα τι ειναι;

Ασε τις καψουλες. Παρε κανονικα ξυλακια, ειναι οπως της κοκκινης κανελας αλλα ξανθα και θρυμματιζονται ευκολα
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.726
Κριτικές
61
Like
43.815
Πόντοι
22.785
Τα οφέλη του σεξ στην υγεία !!

Οι έρευνες επιβεβαιώνουν ότι αποτελεί πολύτιμο μυστικό υγείας
Οι έρευνες συνεχώς επιβεβαιώνουν τα πολλά οφέλη της καλής σεξουαλικής ζωής. Ωστόσο, σύμφωνα με την National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyles, σήμερα κάνουμε λιγότερο σεξ από ότι παλιότερα. Όπως αποκαλύπτουν τα νούμερα, στην εποχή μας απολαμβάνουμε την ερωτική επαφή με τον/ τη σύντροφό μας κατά μέσο όρο έως 5 φορές το μήνα σε σύγκριση με τις 6,5 φορές πριν 20 χρόνια.

Μάλιστα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Ουρολογίας του Α.Π.Θ. και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας, Δημήτρης Χατζηχρήστου, «η σεξουαλική επαφή αποτελεί πολύτιμο μυστικό υγείας, καθώς δρα ευεργετικά σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο, ενώ αντιθέτως η απουσία της σχετίζεται αρνητικά με την υγεία του ανθρώπου».

Στην υγεία και την άμυνα του οργανισμού

Από τις μελέτες φαίνεται ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνει το χρόνιο πόνο. Επίσης η κολπική διέγερση σχετίζεται με σημαντικές αναλγητικές ιδιότητες συγκριτικά πολύ μεγαλύτερες από τη διέγερση της κλειτορίδας. Όσο αφορά στο ανοσοποιητικό σύστημα η κλασσική σεξουαλική πράξη φαίνεται ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού εν αντιθέσει με την πρωκτική επαφή, η οποία σχετίζεται με καταστολή της. Η ερωτική πράξη είναι η μοναδική δραστηριότητα η οποία κουράζει, αλλά παράλληλα χαλαρώνει το σώμα και βοηθά σημαντικά στη βελτίωση του ύπνου. Τέλος όσον αφορά το ενδοκρινικό σύστημα η σεξουαλική δραστηριότητα αυξάνει τα επίπεδα ορμονών, όπως της τεστοστερόνης, της οξυτοκίνης, της ντομαπίνης κ.α. Ενδεικτικά αυτό έχει σαν συνέπεια τη βελτίωση της ερωτικής ζωής και τη μείωση της κατάθλιψης.

Στην ψυχική υγεία

Αναμφίβολα ενισχύει την αυτοπεποίθηση και αυτό καθιστά το άτομο πιο ικανό να διαχειριστεί, να εξωτερικεύσει και να εκφράσει τα συναισθήματα του. Επιδρά και στη βελτίωση της διάθεσης και μειώνει τα ποσοστά κατάθλιψης, νευρώσεων και ψυχωτικών διαταραχών.

Ενισχύει την κοινωνικότητα, την ικανότητα δηλαδή του ανθρώπου να προσαρμόζεται στις κοινωνικές συνθήκες, να συνάπτει φιλικές σχέσεις και να συμμετέχει σε κοινές δραστηριότητες. Τέλος, τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν συχνά σεξ. Μέσα από αυτό φαίνεται ότι δυναμώνει η σχέση και αυξάνει η ικανοποίηση που εισπράττουν από αυτή.

Στο καρδιαγγειακό σύστημα

Η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνει το άγχος, ρίχνει την υψηλή αρτηριακή πίεση και έχει συσχετιστεί με χαμηλότερη διαστολική πίεση στην ανάπαυση. Με τον τρόπο αυτό το άτομο αντιδρά καλύτερα σε στρεσογόνες καταστάσεις. Παράλληλα, έχει βρεθεί ότι σταθεροποιεί τον καρδιακό σφυγμό.

Όπως η γυμναστική έτσι και το σεξ θα πρέπει να γίνεται τακτικά για να υπάρχουν τα οφέλη για το καρδιαγγειακό σύστημα. Μια συχνότητα επαφών πάνω από δύο φορές την εβδομάδα βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου κατά 45%.

Σε ουροποιητικό και γεννητικό σύστημα

Από μελέτες φαίνεται ότι οι παράμετροι του σπέρματος, δηλαδή ο όγκος, η κινητικότητα και η μορφολογία, είναι καλύτερες μετά από μια κλασική σεξουαλική πράξη συγκριτικά με τον αυνανισμό. Τα ευρήματα αυτά συνηγορούν υπέρ μιας καλύτερης λειτουργία του προστάτη. Η λειτουργία αυτή βοηθά στην αποκατάσταση παθήσεων, όπως η φλεγμονή (χρόνια προστατίτιδα), ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι ενδεχομένως μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου. Όσον αφορά το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα φαίνεται ότι η κολπική συνουσία βοηθά να διατηρηθεί η φυσιολογική λειτουργία του κόλπου και του περινέου. Σε αυτό φαίνεται να βοηθούν οι αντανακλαστικές συσπάσεις που προκαλούνται, οι οποίες δυναμώνουν το πυελικό έδαφος, με αποτέλεσμα την μείωση των επεισοδίων ακράτειας. Επίσης, η προσταγλανδίνη, που υπάρχει στο σπέρμα, βελτιώνει την αιμάτωση και οξυγόνωση του κόλπου, άρα και τη λειτουργικότητα του.

Έχουν όλες οι μορφές σεξ θετική επίδραση στην υγεία;

Από τις μελέτες φαίνεται ότι τα οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία σχετίζονται με την κολπική διείσδυση και τον οργασμό που ακολουθεί. Οι άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες όπως ο αυνανισμός, η πρωκτική επαφή, ο στοματικός έρωτας δεν αποδεικνύεται να έχουν θετική επίδραση στη συνολική υγεία του ατόμου. Η πληροφορία αυτή είναι σημαντική και θα πρέπει αυτοί που ασχολούνται με την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση καθώς και οι σεξολόγοι να ενημερώνουν αναλυτικά για τα οφέλη της κλασσικής σεξουαλικής επαφής στην υγεία.

Πηγή: vita.gr
 

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Μηνύματα
21.290
Κριτικές
492
Like
38.606
Πόντοι
42.697

URL]]
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.726
Κριτικές
61
Like
43.815
Πόντοι
22.785
Λιναρόσπορος ένα φυσικό super food !!

Θαυματουργή τροφη που δεν πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιό μας
Η ελαφρά γλυκιά γεύση του σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα τους σε ωφέλιμα για την υγεία θρεπτικά συστατικά καθιστούν τα σπόρια του λιναριού μια σύγχρονη θαυματουργή τροφή η οποία δεν θα πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιό μας.

Ο λιναρόσπορός και το λινέλαιο είναι ιδιαίτερα πλούσια σε α – λινολενικό οξύ, ένα απαραίτητο για τον άνθρωπο θρεπτικό συστατικό της κατηγορίας των ω-3 λιπαρών οξέων τα οποία είναι παρόμοιας θρεπτικής αξίας με αυτά των λιπαρών ψαριών (όπως το σκουμπρί, ο σολομός, ο τόνος).

Είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και μαγγανίου, φυλλικού οξέως, βιταμίνης Β6, μαγνησίου, ασβεστίου, φωσφόρου και χαλκού. Οι φυτικές ίνες του λιναρόσπορου έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα, να ρυθμίζουν τα επίπεδα γλυκόζης, να προάγουν την υγεία του παχέως εντέρου και να βοηθούν κατά της δυσκοιλιότητας.

Πρόσφατες έρευνες βρήκαν ότι η υψηλή περιεκτικότητα του λιναρόσπορου σε ω-3 λιπαρά οξέα και σε λιγνάνες (φυτοοιστρογόνα) γνωστές για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ανάπτυξη του όγκου σε άτομα με καρκίνο του προστάτη. Επιπλέον, οι αντιοξειδωτικές ουσίες του λιναρόσπορου μετριάζουν τα συμπτώματα των φλεγμονοδών νόσων (π.χ. ρευματοειδής αρθρίτιδα).

Πηγή: neadiatrofis.gr
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.726
Κριτικές
61
Like
43.815
Πόντοι
22.785
Εχθρός της υγείας η μοναξιά !!


Αυξάνει κατά 14% την πιθανότητα πρόωρου θανάτου
Αυξημένες κατά 14% είναι οι πιθανότητες πρόωρου θανάτου για όσους υποφέρουν από μοναξιά, κίνδυνος διπλάσιος από τον κίνδυνο θανάτου λόγω παχυρκίας, ενώ είναι σχεδόν ίδιος με τον αντίστοιχο κίνδυνο λόγω φτώχειας (19%) όπως διαπιστώνει νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ψυχολογίας Τζον Κακιόπο του πανεπιστημίου του Σικάγο, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης (AAAS), σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες Guardian και Indepedent μελέτησαν περισσότερους από 2.000 ανθρώπους άνω των 50 ετών επί μια εξαετία και διαπίστωσαν ότι οι πιο μοναχικοί από όλους είχαν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα πρόωρου θανάτου σε σχέση με αυτούς που ένιωθαν τη μικρότερη μοναξιά.

Σύμφωνα με τη μελέτη 20% έως 40% των ηλικιωμένων νιώθουν μόνοι, λιγότερο ή περισσότερο κατά περιόδους. Το πρόβλημα της μοναξιάς είναι συνήθως μεγαλύτερο τα σαββατοκύριακα και τα βράδια. Μάλιστα, όσο το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων μεγαλώνει, τόσο περισσότερο η μοναξιά θα απειλεί την ψυχική και σωματική υγεία της τρίτης ηλικίας.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ψυχολόγους, η μοναξιά συχνά έχει δραματικές συνέπειες για τη σωματική υγεία, καθώς το αίσθημα απομόνωσης από τους άλλους ανθρώπους μπορεί να διαταράξει σοβαρά τον ύπνο, να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και το επίπεδο της ορμόνης του στρες κορτιζόλης (κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο εμφραγμάτων και εγκεφαλικού), να μεταβάλει τον τρόπο έκφρασης των γονιδίων ιδίως στα κύτταρα που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα και, ακόμα, να εντείνει την κατάθλιψη και να επιδεινώσει το γενικότερο αίσθημα ικανοποίησης από τη ζωή.

Ο Κακιόπο, που θεωρείται αυθεντία σε θέματα μοναξιάς διεθνώς, ανέφερε πως οι ηλικιωμένοι μπορούν να αποφύγουν τη μοναξιά, διατηρώντας επαφές με τους πρώην συναδέλφους τους, συμμετέχοντας στις οικογενειακές γιορτές και σε άλλες δραστηριότητες, αφιερώνοντας χρόνο σε φίλους και γενικά καλλιεργώντας συναισθηματικούς δεσμούς με άλλους ανθρώπους.

«Η απόσυρση στη Φλόριντα (ή όπου αλλού) μετά τη σύνταξη για να ζήσει κανείς σε θερμότερο κλίμα ανάμεσα σε ξένους, δεν είναι κατ' ανάγκην καλή ιδέα, αν αυτό σημαίνει ότι κανείς αποσυνδέεται από τους δικούς του ανθρώπους» τόνισε και πρόσθεσε: «Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι που συνεχίζουν μετά τη συνταξιοδότησή τους να έχουν σχέσεις με τους πρώην συναδέλφους τους και με στενούς φίλους τους, νιώθουν λιγότερη μοναξιά», πρόσθεσε.

Ο αμερικανός ψυχολόγος επεσήμανε πως μερικοί άνθρωποι όντως ευχαριστιούνται που είναι μόνοι τους, όμως οι περισσότεροι νιώθουν καλύτερα, όταν ζουν με κοινωνικό τρόπο και με αμοιβαία υποστήριξη. «Η εξέλιξη ενθάρρυνε τους ανθρώπους να συνεργάζονται για να επιβιώσουν και, κατά συνέπεια, οι πιο πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν περισσότερο την παρέα από ό,τι να μένουν μόνοι τους».

Η αμερικανική μελέτη δείχνει μάλιστα ότι δεν αρκεί η απλή παρέα για να χτυπηθεί το αίσθημα μοναξιάς, αλλά οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να νιώθουν πως δημιουργούν σχέσεις με νόημα και βάθος, ότι νοιάζονται για τους άλλους και οι άλλοι γι αυτούς. Η έρευνα δείχνει ότι η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων έχουν ανάγκη την πρόσωπο με πρόσωπο επαφή, καθώς και το αίσθημα ότι ανήκουν σε μια ομάδα ή συλλογική οντότητα.

Σύμφωνα με τον Κακιόπο, δεν είναι τόσο η αντικειμενική σωματική απομόνωση (π.χ. στο κελί της φυλακής), όσο η υποκειμενική ψυχική απομόνωση αυτή που περισότερο κάνει κακό στην υγεία. Από την άλλη, μερικές πιθανές συνέπειες των γηρατιών, όπως η απώλεια της ακοής ή της όρασης, αυξάνουν τον κίνδυνο για έναν ηλικιωμένο να παγιδευτεί στην μοναξιά του.
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.726
Κριτικές
61
Like
43.815
Πόντοι
22.785
Λεμόνι 10.000 φορές πιο ισχυρό από την χημειοθεραπεία!

Η χρησιμότητα του λεμονιού στην φυσική καταπολέμηση του καρκίνου.

Το λεμόνι είναι πολύ γνωστό για τις ευεργετικές και αποτοξινωτικές του ιδιότητες, ωστόσο, υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα άρθρα, που δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω την εγκυρότητά τους, τα οποία υποστηρίζουν οτι το λεμόνι είναι 10.000 φορές πιο ισχυρό από την χημειοθεραπεία.

Επίσης, να προσθέσω οτι υπάρχουν πολλά πολλά περισσότερα άρθρα στην Αγγλική που αναφέρουν αριβώς το ίδιο με το παρακάτω άρθρο:

Ο Χυμός του Λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και σκοτώνει 11 ειδών Καρκινογόνα Κύτταρα! Σας το μεταφέρω απλά. Όσοι είναι του ιατρικού κλάδου ή γνωρίζουν αντίστοιχα, ας τους το μεταδώσουν. Ίσως να υπάρχει αλήθεια και σκοπιμότητα ταυτόχρονα… Οι ωφελιμότητες του λεμονιού. Το λεμόνι, είναι ένα θαυματουργό προϊόν στο να σκοτώνει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία, γιατί δεν το αποδεχόμαστε αυτό; Διότι υπάρχουν οργανισμοί που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν μια συνθετική ουσία, που να τους επιτρέπει να αποκτήσουν κέρδη φανταστικά!

Για αυτό και από τώρα μπορείς προκαταβολικά να βοηθήσεις έναν φίλο που το χρειάζεται, επιτρέποντάς του να πληροφορηθεί ότι του είναι χρήσιμο να πιει χυμό λεμονιού για την πρόληψη της ασθένειας. Η γεύση του είναι ευχάριστη και φυσικά δεν προξενεί τις φοβερές επιδράσεις της χημειοθεραπείας. Και εφόσον έχει την δυνατότητα να το πράξεις, φύτεψε μια λεμονιά στον κήπο σου. Όλα τα μέρη του είναι ωφέλιμα. Την επόμενη φορά που επιθυμείς να πιεις χυμό, πιες φυσικό χυμό λεμονιού χωρίς συντηρητικά. Πόσα άτομα πεθαίνουν ενώ το μυστικό αυτό παραμένει φυλαγμένο, με καχυποψία, ώστε να μη θέσει σε κίνδυνο τα κέρδη εκατομμυρίων των μεγάλων φαρμακευτικών επιχειρήσεων!

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η λεμονιά είναι χαμηλή. Δεν καταλαμβάνει μεγάλο χώρο. Όλοι τη γνωρίζουν σαν λεμονιά. Το φρούτο του είναι ένα κιτρικό προϊόν με διαφορετικές όψεις, το εσωτερικό του μπορεί να φαγωθεί άμεσα ή να επεξεργαστεί για την παραγωγή ποτών, αναψυκτικών, γλυκισμάτων κλπ. Το σημαντικό σε αυτό το φυτό οφείλεται στα ισχυρά αντικαρκινογόνα αποτελέσματά του. Και ακόμα και εάν του αποδίδονται περισσότερες χημικές ιδιότητες, το σημαντικότερο αυτού είναι δράση του πάνω στις κύστες και τους όγκους. Το φυτό αποτελεί μια θεραπευτική αγωγή για τον καρκίνο, δοκιμασμένο σε καρκίνους όλων των μορφών. Υπάρχουν ορισμένοι που το συνιστούν για όλες τις μορφές καρκίνου. Επιπλέον το θεωρούν σαν έναν παράγοντα αντιμικροβιακού ευρέος φάσματος, κατά των μολύνσεων των βακτηριδίων και όγκων, ικανό στην καταπολέμηση των εσωτερικών παρασίτων και σκουληκιών, ρυθμιστή τη υψηλής αρτηριακής πίεσης, είναι αντικαταθλιπτικό και καταπολεμά το άγχος και τις νευρικές διαταραχές.

Η πηγή αυτής της πληροφορίας είναι εντυπωσιακή: προέρχεται από έναν εκ των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών στον κόσμο που διαβεβαιώνει ότι μετά από 20 χρόνια εργαστηριακών μελετών, που πραγματοποιήθηκαν από το 1970 και συνακόλουθα έτη.

Τα εξαχθέντα συμπεράσματα ήταν: καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων, του εντέρου κόλον, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος… τα χημικά συστατικά του δένδρου κατέδειξαν ότι δρα 10.000 καλύτερα στην επιβράδυνση ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων από το φαρμακευτικό προϊόν adriamycin, ένα χημειοθεραπευτικό φαρμακευτικό προϊόν, που χρησιμοποιείται συνήθως στον κόσμο όλο.

Το πλέον εντυπωσιακό της θεραπείας είναι ότι με τον εξαγόμενο χυμό λεμονιού καταστρέφονται μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα και δεν επιδρά στα υγιή. Το κείμενο κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο των Επιστήμων Υγείας, llc 819n, Charles Street, Βαλτιμόρη, MD 1201

(Σημείωση «ID») Το αναδημοσιεύουμε γιατί και αν δεν αληθεύουν τα συγκεκριμένα στοιχεία, το λεμόνι δεν βλάπτει. Η καχυποψία του κοινού όσον αφορά τις προθέσεις των μεγάλων πολυεθνικών δεν έχει αυξηθεί τυχαία τα τελευταία 30 χρόνια. Υπήρξαν ζωντανά παραδείγματα Εγκληματικών Ενεργειών κατά της Ανθρωπότητας από αρκετές Φαρμακοβιομηχανίες, μερικές από τις οποίες τελικά στις ΗΠΑ, κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν. Οι καπνοβιομηχανίες είναι ένα παράδειγμα. Το ίδιο συνέβη με τις ορμόνες. Οι Φαρμακοβιομηχανίες έπεισαν του γιατρούς ότι οι ορμόνες βελτιώνουν την εμφάνιση της γυναίκας μετά την εμμηνόμαυση, με αποτέλεσμα εκατομμύρια γυναίκες στις ΗΠΑ για πάνω από 20 χρόνια να φορτώνουν τον οργανισμό τους με περιττές ορμόνες και με αποτέλεσμα ο αριθμός των καρκινογεννήσεων στις συγκεκριμένες γυναίκες να εκατονταπλασιαστεί και να πεθάνουν εκατομμύρια γυναίκες! Έπρεπε δηλαδή, να πεθάνουν τόσα εκατομμύρια γυναίκες για να παραδεχτούν τελικά, ότι οι ορμόνες παράγουν καρκινογενήσεις; Υπάρχουν πολλές πανεπιστημιακές μελέτες οι οποίες «πνίγονται» από τις Φαρμακοβιομηχανίες, που στηρίζουν ότι υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου, αντί της χημειοθεραπείας, όμως τα κέδρη από τη διάθεση αυτού του χημικού φαρμάκου είναι τεράστια! )
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.726
Κριτικές
61
Like
43.815
Πόντοι
22.785

Λάδι κάνναβης, το παρεξηγημένο …αλλά θαυματουργό !!


Το γένος της κάνναβης ανήκει στην οικογένεια των κανναβοειδώνCanabaceae και περιλαμβάνει τρία είδη:

1) την ήμερη κάνναβη (Cannabis sativa),

2) την ινδική κάνναβη (Cannabis indica) και

3)το είδος Cannabis ruderalis.
Η κάνναβη ήταν ένα από τα πιο σημαντικά φυτά για τον άνθρωπο από το 8.000 π.Χ. μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.
Πατρίδα της κάνναβης θεωρείται η κεντρική Ασία από όπου και εξαπλώθηκε σε όλο το κόσμο. Χρησιμοποιήθηκε για χιλιάδες χρόνια για διατροφή και ένδυση, ως πηγή ενέργειας αλλά και ως θεραπευτικό και ευφορικό μέσο.
Το λάδι της κάνναβης (hemp seed oil) εξάγεται από το φυτόCannabis sativa και θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά έλαια παγκοσμίως. Χρησιμοποιήθηκε στην ιατρική από αιώνες, με πιο παλιά μαρτυρία στη Κίνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Ming, με την ονομασία Ma Zi. Έχει πληθώρα εφαρμογών στη διατροφή, τη φαρμακοβιομηχανία και τη βιομηχανία καλλυντικών.
Προσφέρει στον οργανισμό πρωτεΐνες και σημαντικά αμινοξέα, απαραίτητα για την υγεία και ευεξία. Είναι βρώσιμο, αρκεί να μη θερμανθεί, και η γεύση του είναι λεπτή και ευχάριστη. Με χρήση 1-2 κουταλιών την ημέρα, υπάρχουν εμφανή αποτελέσματα σε μερικές εβδομάδες.Διατροφικά οφέλη

Το λάδι της κάνναβης είναι ένα πολύ θρεπτικό προϊόν, περιέχοντας αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, καροτένιο, φυτοστερόλες, φωσφολιπίδια και πολλά μεταλλικά στοιχεία, όπως ασβέστιο, θείο, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και φώσφορο. Είναι πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης και περιέχει και τα 20 γνωστά αμινοξέα. Τέλος περιέχει βιταμίνη Α, Β1, Β2, Β3, Β6, C, D και E. Το έντονο πράσινο χρώμα του ελαίου οφείλεται στην μεγάλη συγκέντρωση χλωροφύλλης που υπάρχει στους σπόρους.
Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του λαδιού αυτού είναι η μεγάλη του περιεκτικότητα σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, περισσότερο από κάθε άλλο φυτό στον κόσμο, καθιστώντας το ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής. Τα Ω-λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την υγεία, είναι υπεύθυνα για τη λάμψη στο δέρμα, στα μαλλιά και τα μάτια και βασικά για τη πνευματική διάυγεια. Επίσης λιπαίνουν και καθαρίζουν τις αρτηρίες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα Ω-λιπαρά οξέα δε μπορούν να συντεθούν στον οργανισμό και λαμβάνονται αποκλειστικά με τη διατροφή. Τέλος γίνονται μελέτες για τη θεραπευτική τους δράση ενάντια στον καρκίνο.
Δείτε ένα σχετικό βίντεο
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.726
Κριτικές
61
Like
43.815
Πόντοι
22.785
Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε για το καλό των νεφρών !!

Το γνωμικό ότι χρειαζόμαστε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα για να είμαστε υγιείς, θεωρείται εν πολλοίς μύθος. Οταν όμως το θέμα είναι η προάσπιση της λειτουργίας των νεφρών, τα πράγματα αλλάζουν.

Μελέτες έχουν κατ’ επανάληψη δείξει πως το πολύ νερό βοηθάει τους νεφρούς να αποβάλουν το νάτριο, την ουρία και τις τοξίνες από τον οργανισμό. Τον τελευταίο χρόνο,

εξάλλου, δύο μεγάλες ερευνητικές εργασίες κατέδειξαν μειωμένο κίνδυνο μακροπρόθεσμων νεφρολογικών προβλημάτων σε όσους πίνουν καθημερινά άφθονα υγρά.

Η πρώτη δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο στην επιθεώρηση «Nephrology», πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και συμπεριέλαβε περισσότερους από 2.400 εθελοντές ηλικίας 50 ετών και άνω.

Οπως έδειξε, όσοι έπιναν σχεδόν 3 λίτρα υγρών την ημέρα, διέτρεχαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης χρόνιας νεφροπάθειας.

Η δεύτερη δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στην «Κλινική Επιθεώρηση της Αμερικανικής Εταιρείας Νεφρολογίας». Καναδοί επιστήμονες παρακολούθησαν επί 7 χρόνια 2.148 υγιείς άνδρες και γυναίκες, μέσης ηλικίας 46 ετών.

Οπως διαπίστωσαν, όσοι έπιναν τα περισσότερα υγρά διέτρεχαν τον μικρότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν έκπτωση της νεφρικής λειτουργίας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματα αυτά δεν σημαίνουν πως πρέπει κανείς να πίνει αλόγιστες ποσότητες υγρών: πάνω από 2 λίτρα υγρών την ημέρα είναι ό,τι χρειάζεται για να ωφεληθούν οι νεφροί.

«Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν την άποψη πως οκτώ ποτήρια υγρών την ημέρα κάνουν καλό στους νεφρούς», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γουίλιαμ Κλαρκ, νεφρολόγος στο Κέντρο Επιστημών Υγείας London, στο Οντάριο.

ΠΗΓΗ: tanea.gr
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.726
Κριτικές
61
Like
43.815
Πόντοι
22.785
17 Τροφές Εχθροί του καρκίνου του μαστού!!!

Συγκεκριμένα, υπάρχουν 17 τροφές, οι οποίες συμβάλουν στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού, αλλά βοηθούν και στον περιορισμό των μεταστάσεων, εφόσον έχετε ήδη εμφανίσει τη νόσο.
Κουρκουμάς
Σε μία μελέτη που έγινε σε ποντίκια, οι ερευνητές ανακάλυψαν, ότι ο κουρκουμάς συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και ειδικά μάλιστα όταν υπάρχουν περιπτώσεις εξάπλωσης στους πνεύμονες.(μ)
Μούρα
Σύμφωνα με μια μελέτη, τα φυτοχημικά που βρίσκονται στα μούρα βοηθούν να σταματήσει η ανάπτυξη και η εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων, περιορίζοντας παράλληλα τον κίνδυνο εμφάνισης άλλων μορφών καρκίνου.
Ντομάτες
Οι ντομάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, το οποίο σύμφωνα με έρευνες μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού.
Αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι πλούσια πηγή ελαϊκού οξέος, το οποίο, όπως αναφέρουν διάφορες μελέτες, αποτελεί βασικό σύμμαχο στη μάχη για την πρόληψη του καρκίνου.
Κόκκινο κρασί
Όταν καταναλώνεται με μέτρο, το κόκκινο κρασί θεωρείται «ευεργετικό» για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Ωστόσο, περισσότερα από δύο ποτήρια την ημέρα, ενδέχεται να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα.(μ)
Το κόκκινο κρασί μάλιστα φαίνεται πως βοηθά να μειωθούν οι επιπτώσεις της ακτινοβολίας σε γυναίκες, που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία για τον καρκίνο, ενώ μία μελέτη αποκάλυψε ακόμη, ότι η ρεσβερατρόλη στο κόκκινο κρασί καθιστά τα καρκινικά κύτταρα πιο ευαίσθητα στη θεραπεία ακτινοβολίας, προστατεύοντας παράλληλα τα υγιή κύτταρα από ενδεχόμενες βλάβες.
Λαχανάκια Βρυξελλών
Τα λαχανάκια Βρυξελλών και όλα τα άλλα σταυρανθή λαχανικά περιέχουν γλυκοσινολάτες, ουσίες που είναι ισχυροί «μαχητές» στον πόλεμο κατά του καρκίνου. Μάλιστα, φαίνεται να έχουν τον πιο επωφελή συνδυασμό των γλυκοσινολατών, όταν πρόκειται για την αποτροπή του καρκίνου του μαστού και άλλων τύπων καρκίνου.
Χυμός ροδιού
Πολλά υποσχόμενη έρευνα στο Ισραήλ δείχνει, ότι ο χυμός ροδιού καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα του μαστού, αφήνοντας μόνο τα υγιή κύτταρα ενώ μπορεί να εμποδίσει τη διαμόρφωση νέων καρκινικών κυττάρων.
Πράσινο τσάι
Αρκετές μελέτες δείχνουν, ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού και εμποδίζει την εξάπλωσή του σε γυναίκες που έχουν ήδη νοσήσει. Αυτό οφείλεται στην ύπαρξη της επιγαλλοκατεχίνης (EGCG), μια ένωσης με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Λάδι από λιναρόσπορο 
Το λάδι που προέρχεται από λιναρόσπορο, περιέχει υψηλά επίπεδα σε λιγνάνες, μία από τις κύριες κατηγορίες των φυτοοιστρογόνων (χημικά όμοια με τα οιστρογόνα που επίσης δρουν ως αντιοξειδωτικά), που μπορούν να προστατεύσουν από τα καρκινικά κύτταρα, που εξαρτώνται από τα οιστρογόνα.
Σκόρδο
Σύμφωνα με μελέτες, μία ακόμη ευεργετική ιδιότητα του σκόρδου είναι, ότι εξαλείφει τα καρκινικά κύτταρα του μαστού, όταν καταναλώνεται σε συνδυασμό με κρέας. Συγκεκριμένη έρευνα, έδειξε, ότι το σκόρδο μειώνει τις καρκινογόνες χημικές ουσίες (του μαγειρεμένου κρέατος), που μπορεί να συνδεθούν με τον καρκίνο του μαστού.
Μπρόκολο-κουνουπίδι
Το μπρόκολο περιέχει ινδολο-3-καρβινόλη (I3C), μία μεγάλης βιολογικής σημασίας ένωση, η οποία βρίσκεται κυρίως στα σκουροπράσινα λαχανικά (αλλά και αλλού) και καταπολεμά τον καρκίνο του μαστού, μετατρέποντας τον τύπο των οιστρογόνων, που προκαλούν καρκίνο σε οιστρογόνα πιο ήπιας μορφής. Πλούσια πηγή ινδόλης-3-καρβινόλης είναι επίσης το κουνουπίδι.
Σπανάκι
Μια μελέτη αποκάλυψε ότι, οι γυναίκες που έτρωγαν σπανάκι, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν τις μισές πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού, συγκριτικά με όσες δεν επέλεγαν το σπανάκι στο εβδομαδιαίο τους μενού.
Γκρέιπ φρουτ
Το γκρέιπ φρουτ εκτός των άλλων ευεργετικών ιδιοτήτων του, είναι, σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, κυρίαρχος παράγοντας αναστολής εμφάνισης και πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων.
Κεράσια
Μελέτες σε αρουραίους διαπίστωσαν, ότι συγκεκριμένες ενώσεις που περιέχονται στα κεράσια και μάλιστα τα σκουρόχρωμα, μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην παρεμπόδιση της εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
Φαιοφύκη (είδος από θαλάσσιο φύκι)
Μια διατροφή πλούσια σε κατανάλωση φυκιών, σύμφωνα με μια μελέτη στο UC Berkeley, παρέχει φυτοοιστρογονικές ιδιότητες στον γυναικείο οργανισμό ενώ παράλληλα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα οιστραδιόλης ορού. Επιπλέον, τα φύκια περιέχουν χλωροφύλλη και λιπαρά οξέα, που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, αλλά και φουσοϊδάνη, που διεγείρει την απόπτωση, δηλαδή τον κυτταρικό θάνατο, των καρκινικών κυττάρων.
Αγκινάρες
Σύμφωνα με μελέτες, το εκχύλισμα των φύλλων της αγκινάρας, συμβάλλει επίσης στον κυτταρικό θάνατο και μειώνει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων σε πολλούς τύπους καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού. Μια ιταλική μελέτη, αποκάλυψε ότι τα φλαβονοειδή στις αγκινάρες μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.
Πηγή:Hygeia.news
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.726
Κριτικές
61
Like
43.815
Πόντοι
22.785
Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΌ ΠΟΙΟ ΚΆΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΊΝΑΙ 50-50 !!

ΤΡΩΜΕ…ΚΑΡΚΙΝΟ! Ποιά τρόφιμα να αποφεύγετε.!!

Σε πολλά κείμενα μας(στο site αλλά και στα βιβλία μου) σας έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις καρκινογόνες τροφές ή τις καρκινογόνες…συνήθειες (πχ η πολύωρη ομιλία στο κινητό). Έρχεται τώρα και η παρακάτω ανακοίνωση του Νίκου Κατσαρού, προέδρου του ΕΦΕΤ, να μας επιβεβαιώσει και ν’ ανοίξει τα μάτια του καταναλωτικού κοινού για τους διατροφικούς κινδύνους σε σχέση με τον καρκίνο, που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας!

Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας παραθέσω αυτό:

Σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Καρκίνου οι αιτίες που προκαλούν καρκίνο είναι περίπου γνωστές…

30% οφείλεται στο κάπνισμα, 33% στα τρόφιμα, 5% στην κληρονομικότητα και το υπόλοιπο 32% στις ακτινοβολίες, τους ιούς και τις ορμόνες. Στα τρόφιμα οφείλεται το 1/3 των καρκίνων του πεπτικού συστήματος. Μερικές απο τις ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα είτε από το περιβάλλον , είτε κατά την παρασκευή τους και θεωρούνται καρκινογόνες ή μεταλλαξιογόνες περιγράφονται παρακάτω:
Σολωμός, ξιφίας, γαλέος, τόνος

Τα ψάρια αυτά περιέχουν υδράργυρο σε πολλές περιπτώσεις πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Στην διάρκεια της θητείας μου στον ΕΦΕΤ τέσσερις φορές αποσύραμε από την αγορά ψάρια της κατηγορίας αυτής λόγω αυξημένης ποσότητας υδραργύρου .Ο υδράργυρος προέρχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό κυρίως που είναι μολυσμένος με υδράργυρο. Ο υδράργυρος συσσωρεύεται στον οργανισμό και προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο ,το κεντρικό νευρικό σύστημα και είναι ύποπτος για καρκινογένεση. Μάλιστα ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων συνιστά στις έγκυες γυναίκες να μην καταναλώνουν αυτήν την κατηγορία ψαριών κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και για τον υπόλοιπο πληθυσμό μια φορά τον μήνα .Παρόμοιες συστάσεις έχουν γίνει και από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων και από τους αντίστοιχους οργανισμούς Αυστραλίας και Καναδά. Επισημαίνεται σε κάθε περίπτωση ότι τα αναφερόμενα αφορούν μόνο αυτήν την κατηγορία ψαριών και όχι τα άλλα είδη τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή και ιδιαίτερα τα ψάρια του Αιγαίου.

Επιπλέον ο σολομός ιχθυοτροφείων αλλά και ξιφίας, γαλέος και τόνος περιέχουν πολυχλωριομένα διφαινύλια (κλοφέν,.PCBs) τα οποία συσσωρεύονται  στον οργανισμό, δρουν αθροιστικά και προκαλούν βλάβες στο ορμονικό σύστημα του οργανισμού και είναι ύποπτα για καρκινογενέσεις. Τα πολυχλωριομένα διφαινύλια προέρχονται από τους μολυσμένους ωκεανούς. Επισημαίνεται ότι τα ψάρια του Αιγαίου είναι απολύτως ασφαλή απο μετρήσεις που έχουν γίνει και είναι απαραίτητα για την υγιεινή διατροφή. Περαιτέρω η Πολιτεία πρέπει να κάνει περισσότερους και συστηματικότερους ελέγχους για τα εισαγόμενα ψάρια αυτής της κατηγορίας, που δυστυχώς δεν γίνονται.
Χρωστικές

Πριν λίγο καιρό αποσύρθηκε η ερυθρά χρωστική Ε120 ή καρμίνες ή οποία ήταν ύποπτη για καρκινογενέσεις και προστίθεται σε τρόφιμα και αναψυκτικά για να τους δώσει εντονότερο κόκκινο χρώμα. Η χρωστική Ε120 ή Red 2G παράγεται απο ψήσιμο είδους σκαθαριών σε 400 βαθμούς Κελσίου και απομόνωσης απο την σκόνη της χρωστικής. Στην διάρκεια της θητείας στον ΕΦΕΤ αποσύρθηκε η χρωστική Ε129 ως ύποπτη για καρκινογενέσεις που έμπαινε σε λουκάνικα, έτοιμα μπιφτέκια για να γίνονται πιο κόκκινα, σε πτηνοτροφές για να γίνεται ο κρόκος του αυγού πιο κίτρινος όπως και το χρώμα του κρέατος …πιο αλανιάρικο, επίσης στις ιχθυοτροφές σολομού για να γίνεται το κρέας του σολομού πιο κόκκινο και σε μαρμελάδες για πιο έντονο κόκκινο χρώμα.. Παρατηρούμαι τις ετικέτες των τροφίμων και ιδιαίτερα των αναψυκτικών και δεν καταναλώνουμε εκείνες που περιέχουν πολλά Ε. Προτιμούμε φρέσκους χυμούς και φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής.
Νιτρώδη, Νιτρικά

Τα νιτρώδη και νιτρικά άλατα που προστίθενται για συντήρηση σε καπνιστά ψάρια, κρέατα, αλλαντικά κλπ. μπορεί να αντιδράσουν με αζωτούχες ενώσεις των τροφών αυτών και να σχηματίσουν νιτροζαμίνες που είναι καρκινογόνες Οι νιτροζαμίνες προκαλούν καρκίνο του οισοφάγου και του ήπατος. Επίσης σε καπνιστά και ψεροξημένα τρόφιμα είναι πιθανόν να υπάρχουν κυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες όπως το βενζοπυρένιο, που είναι καρκινογόνοι. Περιορίζουμε την κατανάλωση αυτών των τροφών επίσης λόγω του οτι περιέχουν αυξημένες ποσότητες αλατιού και μπαχαρικών. Κηπευτικά προϊόντα που αρδεύονται απο περιοχές που η γεώτρηση περιέχει νιτρικά ή είναι προϊόντα θερμοκηπίου που έχουν χρησιμοποιηθεί νιτρικά λιπάσματα, τότε είναι πιθανόν να περιέχουν νιτρικά που είναι ύποπτα για καρκίνους στο πεπτικό σύστημα .Επίσης το νερό γεωτρήσεων που περιέχει πάνω από 50mg/lt σε νιτρικά δεν πρέπει να καταναλώνεται ως πόσιμο.
Κονσέρβες

Στίς κονσέρβες υπάρχει ένα εσωτερικό επίχρισμα (επάλειψη) γι α να μην έρχεται σε επαφή το μέταλλο με το τρόφιμο.Το επίχρισμα αυτό είναι μία πλαστική ουσία που ονομάζεται ΔιςΦαινόλη Α( ΒΡΑ) που σταδιακά μεταφέρεται στο τρόφιμο Η ΒΡΑ είναι ύποπτη για βλάβες στο συκώτι, στα νεφρά, το αμυντικό σύστημα του οργανισμού,διαβήτη τύπου ΙΙ και καρκινογενέσεις. Έχουν αποσυρθεί απο την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και Αυστραλία τα πλαστικά μπιμπερό από ΒΡΑ .
Κρεατικά στα κάρβουνα

Κρέατα και προϊόντα κρέατος που υπερψήνωνται στα κάρβουνα το λίπος στην υψηλή θερμοκρασία της φλόγας λιώνει αντιδρά με ανθρακούχες ενώσεις και σχηματίζει καρκινογόνες ουσίες που απορροφώνται από το κρέας. Το ίδιο συμβαίνει και για το καρβουνιασμένο κρεας. Τα τμήματα του καρβουνιασμένου κρέατος πρέπει να αφαιρούνται και το κρέας πρέπει να ψήνεται σε απόσταση απο την φλόγα ή χρήση ηλεκτρικής συσκευής.
Αφλατοξίνες

Γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα, τυρί κλπ, σπόροι, ξηροί καρποί εάν δεν παστεριοποιηθούν κατάλληλα ή οι ξηροί καρποί και σπόροι αποθηκευτούν σε χώρους υγρούς και θερμούς αναπτύσσονται μύκητες που παράγουν μυκοτοξίνες τις αφλατοξίνες που ενοχοποιούνται για καρκίνο του ήπατος. Δυστυχώς εδώ ο καταναλωτής είναι εντελώς απροστάτευτος και επιτείνεται με την απουσία συστηματικών ελέγχων.
Υπολείμματα φυτοφαρμάκων

Τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων αποτελούν πρόβλημα λόγω της μη συμμόρφωσης των αγροτών και της απουσίας ελέγχων από την πολιτεία. Τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων είναι ύποπτα για βλάβες στο ορμονικό σύστημα του οργανισμού ,το κεντρικό νευρικό σύστημα και για καρκινογενέσεις. Τα αυξημένα ποσοστά καρκινογένεσης τα τελευταία χρόνια μεταξύ των αγροτών οφείλεται στην χρήση φυτοφαρμάκων χωρίς προφυλάξεις (γάντια, στολές, μάσκες κλπ). Η απουσία ελέγχων από την πολιτεία καθιστά τους καταναλωτές απροστάτευτους απο τους κινδύνους που εγκυμονούν τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων των οποίων οι επιπτώσεις εμφανίζονται αργότερα.Μια συμβουλή προς καταναλωτές είναι να πλένουν καλά τα τρόφιμα αυτά, να ξεφλουδίζουν όσα ξεφλουδίζονται, να καταναλώνουν προϊόντα εποχής οχι θερμοκηπίου και σε περιπτώσεις βιολογικά προϊόντα.
Ακρυλαμίδη

Περισσότερο από δέκα χρόνια πριν στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας ανακοίνωσαν Σουηδοί επιστήμονες οτι αμυλούχα τρόφιμα που θερμαίνονταν σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 150 βαθμών Κελσίου σχηματίζονταν μια ουσία την ακρυλαμίδη και μάλιστα όσο υψηλότερη ήταν η θερμοκρασία τόσο μεγαλύτερη η ποσότητα της παραγόμενης ακρυλαμίδης. Έτσι παξιμάδια, δημητριακά πρωινού, κουραμπιέδες, τηγανητές πατάτες, φρυγανιές, τσίπς κάθε κατηγορίας, ποπ κόρν, κλπ κατά το ψήσιμο σχηματίζεται ακρυλαμίδη, η οποία θεωρείται ύποπτη καρκινογενέσεων. Η ακρυλαμίδη δεν υπάρχει στα τρόφιμα που αναφέρθηκαν, αλλά σχηματίζεται κατά το ψήσιμο από αντίδραση αμυλούχων συστατικών με το αμινοξύ ασπαραγίνη. Οι βιομηχανίες τροφίμων προσπαθούν να περιορίσουν το ποσοστό ακρυλαμίδης στα τρόφιμα είτε μειώνοντας την θερμοκρασία είτε με διάφορες άλλες μεθόδους.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων.

Οι επιπτώσεις στον οργανισμό από τα τρόφιμα αυτά, δεν εμφανίζονται άμεσα αλλά χρόνια αργότερα, καλό θα είναι όμως να περιορίζουμε την κατανάλωση των προϊόντων αυτών ,να καταναλώνουμε τρόφιμα με αντικαρκινική δράση ,και να καταναλώνουμε τρόφιμα με πολλές φυτικές ίνες διότι διευκολύνουν τις εκκενώσεις και έτσι αποβάλλονται οι καρκινογόνες ουσίες πριν απορροφηθούν από το παχύ έντερο. Η αντικαρκινική δράση κατηγοριών τροφίμων θα δημοσιευθεί σε επόμενο κείμενο.



omorfamystika.gr
 

loytsos

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2009
Μηνύματα
9.446
Like
3
Πόντοι
66
και όμως ! Πολλές φορές είναι έτσι .
Εχω ένα φίλο ο οποιος τρέφετε κυρίως με φρούτα και πράσινάδες .
Σε ένα έλεγχο που κάναμε σε δικό μου άνθρωπο για αυτό και το γνωρίζω αφού του έκανε την εξέταση τό πρώτο πράγμα που του είπε ήταν οτι είχε απίστευτες συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων υπολοιματα φυτοφαρμάκων και κλπ.


;) :rockon:

φαντάσου να σιτίζεσαι με προιόντα πέριξ του Ασωπού !
 

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Μηνύματα
21.290
Κριτικές
492
Like
38.606
Πόντοι
42.697
και όμως ! Πολλές φορές είναι έτσι .
Εχω ένα φίλο ο οποιος τρέφετε κυρίως με φρούτα και πράσινάδες .
Σε ένα έλεγχο που κάναμε σε δικό μου άνθρωπο για αυτό και το γνωρίζω αφού του έκανε την εξέταση τό πρώτο πράγμα που του είπε ήταν οτι είχε απίστευτες συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων υπολοιματα φυτοφαρμάκων και κλπ.


;) :rockon:

φαντάσου να σιτίζεσαι με προιόντα πέριξ του Ασωπού !

δεν γλυτωνεις απο πουθενα ειναι η αληθεια
εχουν γαμηθει τα παντα...
φατε λεει ψαρια -φρουτα -λαχανικα :woldman:
τα ψαρια ιχυθυοτροφιου ειναι τιγκα στα φαρμακα, πολλα ψαρια αλιειας είναι μολυσμενα λογω της μολυνσης της θαλασσας,
λαχανικα και φρουτα γεματα καρκινογονα φαρμακα και ποτιζονται με νερο μολυσμενο με βαρεα μεταλλα :helpplea:
ρε αντε γαμηθειτε ολοι.... :cussing:

οποτε τι μενει....?
οτι φαμε, οτι πιουμε και οτι  :humpleg:
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.726
Κριτικές
61
Like
43.815
Πόντοι
22.785
[size=45pt]Καί τί θά τρώμε ????????[/size]


:headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom