Ο Σουφλιάς έφυγε γιατί ήταν ο μόνος που μπορούσε να αμφισβητήσει (και το έκανε) το φρέσκο τότε αρχηγό του κόμματος, δημιουργόντας σοβαρό κίνδυνο υπονόμευσης της αρχηγίας η οποια με μεγάλη δυσκολία ΔΕΝ πέρασε στα χέρια μέλους της οικογένειας μητσοτάκη.
Ο καρατζαφέρης έφυγε με το πρόσχημα ότι με τη βλακεία που έκανε θεωρήθηκε ότι προκάλεσε ήττα της ΝΔ
Κατα τη διάρκεια της διακυβέρνησης αυτών των 3,5 ετών ο καραμανλής ήταν απών, προσέχοντας μόνο το προφίλ του και αδυνατώντας να ελέγξει τους γελοίους αυλικούς του.
Βλέποντας την οριακή αυτοδυναμία δε θα χαρακτήριζα την εντολή ξεκάθαρη - κάτι που θα αποδειχτεί στην αδυναμία του να προχωρήσει σε ουσιαστικές και ριζικές αλλαγες. Πάλι θα περιοριστεί σε ρόλο τροχονόμου που προσέχει το προφίλ του αντι να κάνει τη δουλειά του.
Ο γιώργος απλά απέτυχε.
Πραγματικά απορώ που βλέπεις διαφορά ανάμεσα σε 2 άτομα που χωρίς να έχουν αποδείξει τίποτα τους εδώθη ένα τόσο σημαντικό αξίωμα λόγω ονόματος.
Θα συμφωνήσω εν μέρη μαζί σου με μια διαφορά όμως:
Σουφλιάς και Καρατζαφέρης δεν έφυγαν όπως λες.Διαγράφηκαν απ το κόμμα.Κανονική αποπομπή.Δεν παρετήθηκαν.Απλά διαφώνησαν μαζί του και αυτός χωρίς 2η κουβέντα τους διέγραψε, ξαφνιάζοντας τους πάντες με το "θράσσος" του όπως έλεγαν τότε.Και ξαφνιάστηκαν ακόμα και οι ίδιοι.Γιατί πίστευαν, ακριβώς λόγω Μητσοτάκη, ότι δε θα τολμούσε να το κάνει αφού θα έψαχνε αντι-Μητσοτακικούς συμμάχους!
Γι αυτό τον παραδέχτηκα.Αν έδιωχνε πχ τη Ντόρα ή κάποιον λίγο πιο μακρυνό Μητσοτακικό, οκ, σιγά τα αυγά.Διώχνει τους άμεσους αντιπάλους του.
Με την πορεία του όμως ανάγκασε ακόμα κι αυτόν τον Μητσοτάκη αλλά και τη Ντόρα να συμπορευτούν (και στη δημαρχία) και να ταυτιστούν χωρίς (δημόσια τουλάχιστον) διαφωνία σε ένα τόσο κρίσιμο υπουργελιο όπως αυτό των εξωτερικών.
Και εγώ τουλάχιστον δε διακρίνω δελφινισμό στο πρόσωπο της Ντόρας (όπως παλιά) αλλά απεναντίας δηλώνει στρατιώτης στο πλευρό του!
Αυτό αν μη τι άλλο δείχνει νίκη του Καραμανλή και εμπνέει σεβασμό σε όλους τους εσωκομματικούς του αντιπάλους!
Δε νομίζω δηλ (καταλήγοντας στο συλλογισμό μου) ότι πρόκειται για φερέφωνο (δεν ξέρω αν είναι σωστή η ορθογραφία.Sorry) της πολιτικής όπως ο αιωνίως στον κόσμο του Γιωργάκης!
Και ακριβώς αυτό θέλω να πω. Τους δώθηκαν όπως λες και τους 2 ένα σημαντικό αξίωμα.Ο πρώτος το εκμεταλεύτηκε και οδήγησε στην αδιαμφισβήτητη από εσωκομματικούς και εξωκομματικούς αντιπάλους αρχηγία και υπεροχή, ενώ ο άλλος τα έκανε κοινώς μου...ί καπέλο.
Ε νομίζω ότιέχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους!
Όσον αφορά την οριακή αυτοδυναμία και ότι η εντολή για διακυβέρνηση δεν ήταν ξεκάθαρη,νομίζω ότι αρχίσαμε άλλη καραμέλλα από προχθές.
Συγνώμη αλλά 42% πηρε.
Αν δεν κάνω λάθος τόσο περίπου παίρνουνε όλοι όσοι κυβέρνησαν μέχρι τώρα.Άλλος λίγο λιγότερο άλλος λίγο περισσότερο....
Ο αριθμός των βουλευτών απ την άλλη είναι θέμα εκλογικού νόμου.
Με άλλο εκλογικό νόμο θα μπορούσε να έχει 160 ή 170 βουλευτές και με άλλο 140.Τι να κάνουμε τώρα!
Αλλά αλήθεια επειδή ακούω συνέχεια και μου τάχουν ζαλίσει μ΄αυτήν την περιβόητη ισχνή πλειοψηφία. Όποιον νόμο θέλει δεν παιρνάει με τους 152?
Αν δηλ. ήταν 162 τι θα άλλαζε?
Το πρόβλημα που υπονοούν όλοι είναι μήπως και κάνα δύο απειλούν και εκβιάζουν? Μα ποός θα τολ΄μήσει μετά Σουφλιά και Καρατζαφέρη!
Γι αυτό λέω και πάλι ότι ο άνθρωπος έχει αρχ....δια
Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε και πείτε μου αν θα υποχωρίσει σε κάτι εξαιτίας του αριθμού.