Νέα

Συγγραφή βιβλίου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 53
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
41
Πόντοι
366
φτιαχνεις ενα site και social media accounts για το βιβλιο σου . εκει μιλας για το τι πραγματεύεται , τους χαρακτηρες και το πως προχωρα η διαδικασια συγγραφης .
οποιος κάνει optin του στελνεις ενα κεφαλαιο την εβδομαδα στο mail μεχρι να φτάσεις στα μισα και τοτε του λες αν θες να μαθεις και το υπόλοιπο , πλερουα .
Αυτο ειναι αρκετα διαδομενο στην Αγγλια και στην Αμερικη αλλα εδω λιγο δυσκολο να πιασει.

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Αυτο ειναι αρκετα διαδομενο στην Αγγλια και στην Αμερικη αλλα εδω λιγο δυσκολο να πιασει.

δεν ειπα οτι ανακαλυψα τον τροχό .

παντως αν δεν το κάνει , ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα πιάσει .  ;)

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
48
Πόντοι
16

Τα συγγραφικά δικαιώματα είναι ανάλογα το βιβλίο και τον εκδότη. Στην Ελλάδα παίζουν στο 1-2 ευρώ, ανάλογα με το πόσο γνωστός είναι ο συγγραφέας.

Θα πρότεινα δύο λύσεις.

1. Μετάφραση στα αγγλικά και δώστο στο ebay με 1 ευρώ για κάθε χρήστη μέσω χρέωσης πιστωτικής κάρτας.

2. Ψάξε βρες άσχετο χορηγό να σου εκδόσει το βιβλίο σου, αρκεί να αναφέρεσαι σε αυτόν μέσα.
  Κατά καιρούς έχουν χρηματοδοτήσει τέτοιες δουλειές η ΑΜΣΤΕΛ, η Κοκακολα κλπ.  Τα σήματά τους μπαίνουν στο πρωτοσέλιδο και στο οπισθόφυλλο, και παρουσιάζονται σαν 'ευγενικοί" χορηγοί.

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.893
Πόντοι
6.035
φτιαξτε ρε ενα dvd με τις ατακες και τα βιντεακια του δημητρακη και θα ξεπερεσατε ακομα και τον μπιστερ μπιν
εκει να δεις φραγκα  :grin:

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Κριτικές
141
Like
136
Πόντοι
4.215
Έχω ξεκινήσει να γράφω ένα βιβλίο, σε ερασιτεχνικό για αρχη επίπεδο.
Έχει ασχοληθεί κανένας;
Με τα οικονομικά τι γίνεται;
Πόσα λεφτά μπορεί να κερδίσει ένας συγγραφέας αν πουλήσει μόνο Ελλάδα;
Αν καταφέρει να μεταφραστεί;
Δώστε φώτα  :rockon:

δύσκολο χώρο διάλεξες φίλε. Υπάρχει κορεσμός και μικρό αναγνωστικό κοινό. Ειδικά στην Ελλάδα τα target group είναι κυρίως νοικοκυρές και παιδιά, δηλαδή αισθηματικά μυθιστορήματα και παιδικό βιβλίο. Οι περισσότεροι δεν πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς αυτοεκδίδονται μιας και πληρώνουν μόνοι τους μεγάλο μέρος των εξόδων. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να το βγάλεις με την μορφή e-book αλλα δεν ξέρω πόσο χρησιμοποιείται αυτό το format εδώ. Αν γράφεις στα Εγγλέζικα δοκίμασε το, κοστίζει ελάχιστα και αν δίνεις τα βιβλία σε χαμηλή τιμή (0,50 €) μπορεί να βγάλεις και κέρδος.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
2.001
Πόντοι
3.475
δύσκολο χώρο διάλεξες φίλε. Υπάρχει κορεσμός και μικρό αναγνωστικό κοινό. Ειδικά στην Ελλάδα τα target group είναι κυρίως νοικοκυρές και παιδιά, δηλαδή αισθηματικά μυθιστορήματα και παιδικό βιβλίο. Οι περισσότεροι δεν πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς αυτοεκδίδονται μιας και πληρώνουν μόνοι τους μεγάλο μέρος των εξόδων. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να το βγάλεις με την μορφή e-book αλλα δεν ξέρω πόσο χρησιμοποιείται αυτό το format εδώ. Αν γράφεις στα Εγγλέζικα δοκίμασε το, κοστίζει ελάχιστα και αν δίνεις τα βιβλία σε χαμηλή τιμή (0,50 €) μπορεί να βγάλεις και κέρδος.

Ειναι εξαιρετικα δυσκολο να γινεις γνωστος ετσι...
Τα κεντρικα βιβλιοπωλεια θα το θαψουν, ενω θα βαλουν σε ευδιακριτες θεσεις τους Καστανιωτηδες κλπ κλπ
Εγω εχω καταλαβει πως, ειτε θα υποστεις το νταβατζιλικι των μεγαλοεκδοτων, ειτε δεν θα προκοψεις ποτε!

Οσο για την ηλεκτρονκη μορφη... Θεωρω πως ποτε δεν θα πετυχει στο χωρο του βιβλιου
Διαβαζα πως ο Κοελιο ανεβαζε τα βιβλια του ΕΛΕΥΘΕΡΑ στο ιντερνετ, και αυτο ειχε ως αποτελεσμα μια αυξηση των χαρτινων πωλησεων, διοτι ο αλλος εμπαινε, διαβαζε 10 σελιδες, του αρεσε, και μετα πηγαινε στο βιβλιοπωλειο να το ψωνισει!  ;)

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Ειναι εξαιρετικα δυσκολο να γινεις γνωστος ετσι...
Τα κεντρικα βιβλιοπωλεια θα το θαψουν, ενω θα βαλουν σε ευδιακριτες θεσεις τους Καστανιωτηδες κλπ κλπ
Εγω εχω καταλαβει πως, ειτε θα υποστεις το νταβατζιλικι των μεγαλοεκδοτων, ειτε δεν θα προκοψεις ποτε!

Οσο για την ηλεκτρονκη μορφη... Θεωρω πως ποτε δεν θα πετυχει στο χωρο του βιβλιου
Διαβαζα πως ο Κοελιο ανεβαζε τα βιβλια του ΕΛΕΥΘΕΡΑ στο ιντερνετ, και αυτο ειχε ως αποτελεσμα μια αυξηση των χαρτινων πωλησεων, διοτι ο αλλος εμπαινε, διαβαζε 10 σελιδες, του αρεσε, και μετα πηγαινε στο βιβλιοπωλειο να το ψωνισει!  ;)
οταν εννοεις στο ιντερνετ εννοεις στον λογαριασμο του στο φεισμπουκ?αν  ναι εκει εχει χιλιαδες πιστους ηδη και μολις διαβασουν αποσπασματα τοτε πανε να το αγορασουν.αλλα υποψην μιλαμε για κοελιο που εχει ηδη χιλιαδες πιστους και μπορει να το κανει αυτο και να το διαβασουν χιλιαδες.ενας που ειναι αγνωστος μεταξυ αγνωστων ομως δεν μπορει να το κανει αυτο.

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
μια ερωτηση.αφου δεν εχει αναγωνστικο κοινο μεγαλο εδω το οποιο ειναι λογικο και οι εκδοτικοι οικοι δινουν μονο ενα μικρο ποσοστο απο καθε πωληση βιλβιου τοτε μπορει καποιος που εχει γραψει ενα βιβλιο να το κανει μεταφραση σε αλλη γλωσσα και να αναζητησει την τυχη του στο εξωτερικο?δεν ξερω αν ισχυουν τα ιδια με τους εκδοτικους οικους του εξωτερικου και εδω.

menios34

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2012
Like
0
Πόντοι
6
Έχεις σκεφτεί να γράψεις ένα μυθιστόρημα μυστηρίου με παραφυσικά φαινόμενα, τηλεμεταφορά ανθρώπων, σπίτια στα οποία επιδρούν περίεργες δυνάμεις, και ήρωες που μετακινούνται αθόρυβα με ανεμόπτερο πάνω από τη νυχτερινή ομίχλη της πόλης;

Επισκέπτης
Έχεις σκεφτεί να γράψεις ένα μυθιστόρημα μυστηρίου με παραφυσικά φαινόμενα, τηλεμεταφορά ανθρώπων, σπίτια στα οποία επιδρούν περίεργες δυνάμεις, και ήρωες που μετακινούνται αθόρυβα με ανεμόπτερο πάνω από τη νυχτερινή ομίχλη της πόλης;

μπα τύπε, το δικό μου μιλάει για φτώχεια, δουλειές, πουτάνες, μεθύσια, φιλίες, καυγάδες, κλπ
οι ήρωες του δεν πετάνε, αλλά περπατάνε, τρώνε, κοιμούνται, δουλεύουν, πίνουν, γαμάνε, κλάνουν, τραβάνε μαλακία

ίσως στο επόμενο βιβλίο...

Επισκέπτης

αλήθεια πως πας με τα χρέη; έχεις κάνει καμιά ρύθμιση;

menios34

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2012
Like
0
Πόντοι
6
Ουκ αν λάβουν παρά του μη έχοντος.

Αλπεις

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2014
Like
0
Πόντοι
0
Μαγκες καλησπερα! Με συγχωρείτε που ανασύρω το θεμα, αλλα θα ηθελα να σας πω κι εγω τον νταλκα μου (οσοι εχουν μπλεξει με το συγγραφιλικι ξερουν ποσο βαρυς ειναι)...

Λοιπον, καταρχας, ειμαι 22... Το καλοκαιρι τελειωσα ενα βιβλιο (συγχρονο μυθιστορημα) που εγραφα τα προηγουμενα 2 χρονια. Οταν το τελειωσα το εστειλα σε καμια 15αρα εκδοτες που δεχονταν με mail, και περιμενα απαντησεις...

Απαντηση τελικα πηρα απο 3 εκδοτικους, μεσω τηλ, οι οποιοι μου ειπαν πολυ καλα λογια (ακομα και οτι ειχε στεναχωρηθει ποσο καιρο ο ενας που τελικα δεν μπορουσε να το εκδωσει), ότι ηταν πολυ καλογραμμενο (ειδικα για την ηλικια μου), οτι τους αρεσε και ταυτιστηκαν κ θυμηθηκαν τα νεανικα τους χρονια κ μπλα μπλα μπλα, αλλα στο τελος μου ειπαν ο ενας οτι οι εκδοσεις ειναι δυστυχως παρα πολυ περιορισμενες λογω κρισης, ο αλλος οτι δεν μπορει ν εκδωσει βιβλια με πολιτικη χροια (εχει πραγματι αντιφασιστικες ιδεες, αλλα καμια κατηχηση, ισα ισα ειναι κυνικο προς ολες τις κατευθυνσεις, οποτε  :think:  :jerking: ), και ο τριτος, οτι δυστυχως "ειλικρινα" δεν εχει που να το πουλησει, γιατι στις ηλικιες 16 με 23 που απευθυνεται δεν διαβαζει κανεις, κι οτι ακομα κι αν διαβαζαν, παραειναι σκοτεινο ή "εξυπνο" σε καποια σημεια.

Συνεπως, και συγγνωμη αν σας κουρασα, ειμαι ενα ράκος. Θυσιασα 1-2 χρονια με περιορισμενες εξοδους (ενα 6μηνο δεν εβγαινα παρα 1 φορα την βδομαδα, κ ξενυχτουσα πανω απο το πισι πινοντας και γραφοντας), εχεσα την σχολη (δεν το μετανιωνω βεβαια), και τελικα κατεληξα στο ΤΙΠΟΤΑ...

Υ.Γ.: Αν καποιος "επουστηθιος" φιλος τυπου Μανθος Φουστανος εχει φιλο του πατερα του εκδοτη, ας με βοηθησει παρακαλω.  :cheesy: 

:'(

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom