Νέα

Συγγραφή βιβλίου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 53
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
Επίσης έχε υπόψη σου ότι συνήθως τα ebooks πρωτοεμφανιζόμενων συνήθως κοστίζουν γύρω στο 1 ευρώ. Πολλοί συγγραφείς στο εξωτερικό κυρίως, συνηθίζουν να διαθέτουν το πρώτο βιβλίο τους δωρεάν για κατέβασμα και να ζητούν από το κοινό να δωρίσει αν θέλει ότι ποσό πιστεύει ότι άξιζε αυτό που διάβασε ...

Επισκέπτης
Επίσης έχε υπόψη σου ότι συνήθως τα ebooks πρωτοεμφανιζόμενων συνήθως κοστίζουν γύρω στο 1 ευρώ. Πολλοί συγγραφείς στο εξωτερικό κυρίως, συνηθίζουν να διαθέτουν το πρώτο βιβλίο τους δωρεάν για κατέβασμα και να ζητούν από το κοινό να δωρίσει αν θέλει ότι ποσό πιστεύει ότι άξιζε αυτό που διάβασε ...

φυσικό ειναι αυτό.
αν δε σέβεσαι αυτό που έγραψες το πουλάς ακόμα και τζάμπα

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
φυσικό ειναι αυτό.
κάνεις μεγάλο λάθος
πολύ καλό διαφημιστικό τρικάκι
το θέμα είναι να γίνεις γνωστός, να αρέσεις σε πολλούς οπότε να πουλήσεις σε πολλούς το δεύτερο βιβλίο σου το οποίο θα έχει μια Χ τιμή.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
41
Πόντοι
366
φυσικό ειναι αυτό.
Ειναι λαθος αυτο που λες.Αρκετοι νεοεμφανιζομενοι αρχικα διαθετουν δωρεαν τα εργα τους.Ακομη και στο Piratebay θα δεις κυριως καλλιτεχνες να διαθετουν τα κομματια τους δωρεαν.

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
Ειναι λαθος αυτο που λες.Αρκετοι νεοεμφανιζομενοι αρχικα διαθετουν δωρεαν τα εργα τους.Ακομη και στο Piratebay θα δεις κυριως καλλιτεχνες να διαθετουν τα κομματια τους δωρεαν.
αυτό το έκαναν πρώτοι οι radiohead στις όχι και τόσο χάλια μέρες της δισκογραφίας. Τώρα το κάνουν πολλοί στο εξωτερικό.

βέβαια στις μέρες μας είναι τζάμπα μάγκες γιατί πλέον από την δισκογραφία ένα συγκρότημα δε βγάζει λεφτά, οι rotting christ το παραδέχονται δημοσίως για αυτό και ο σάκης δηλώνει ευθαρσώς πως δεν τον ενδιαφέρει αν κάποιος κατεβάζει πειρατικά τους δίσκους του.

επαναλαμβάνω ότι είναι ένα πολύ πιασάρικο διαφημιστικό κόλπο ...

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
41
Πόντοι
366
αυτό το έκαναν πρώτοι οι radiohead στις όχι και τόσο χάλια μέρες της δισκογραφίας. Τώρα το κάνουν πολλοί στο εξωτερικό.

βέβαια στις μέρες μας είναι τζάμπα μάγκες γιατί πλέον από την δισκογραφία ένα συγκρότημα δε βγάζει λεφτά, οι rotting christ το παραδέχονται δημοσίως για αυτό και ο σάκης δηλώνει ευθαρσώς πως δεν τον ενδιαφέρει αν κάποιος κατεβάζει πειρατικά τους δίσκους του.

επαναλαμβάνω ότι είναι ένα πολύ πιασάρικο διαφημιστικό κόλπο ...
Μια χαρα λεφτα βγαζουν.Μην ακους τι λενε,και το κυριοτερο,τι δηλωνουν. ;)

Επισκέπτης
Μια χαρα λεφτα βγαζουν.Μην ακους τι λενε,και το κυριοτερο,τι δηλωνουν. ;)

άσε ρε με τους τραγουδιστές...
που πάει η άλλη τραγουδάει 2-3 ώρες και τσιμπάει 10.000€
κι ο άλλος πρέπει να καεί να γράψει ένα βιβλίο μέσα σε ένα χρόνο με πόσα ξενύχτια, διορθώσεις, κλπ για να πουλήσει 5.000 αντίτυπα (ούτε στο ονειρό του βέβαια) για να πάρει τα ίδια λεφτά...

αλλά είπαμε: ζούμε στη χώρα των πλούσιων αστρολόγων και φτωχών αστρονόμων
έχει σημασία μόνο ότι πουλάει...

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Mα παντου εχει σημασια οτι πουλαει....

δηλαδη θα πρεπει να αλλαξουμε το συστημα μονο και μονο για σενα?????

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
άσε ρε με τους τραγουδιστές...
που πάει η άλλη τραγουδάει 2-3 ώρες και τσιμπάει 10.000€
κι ο άλλος πρέπει να καεί να γράψει ένα βιβλίο μέσα σε ένα χρόνο με πόσα ξενύχτια, διορθώσεις, κλπ για να πουλήσει 5.000 αντίτυπα (ούτε στο ονειρό του βέβαια) για να πάρει τα ίδια λεφτά...

αλλά είπαμε: ζούμε στη χώρα των πλούσιων αστρολόγων και φτωχών αστρονόμων
έχει σημασία μόνο ότι πουλάει...
συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και είσαι άδικος. Το θέμα δεν είναι πόσο εργάζεσαι αλλά τι παράγεις?

το πρόγραμμα και τον κόσμο που μπορεί να φέρει σε ένα κέντρο καποιος/α που βγάζει 10000 την βραδιά, μπορούν να το παρουσιάσουν 4-5 καλλιτέχνες στην Ελλάδα.

ένα βιβλίο που θα πουλήσει 5000 αντίτυπα μπορούν να το κάνουν 10άδες συγγραφείς για να μην πω 100άδες ...

Υ.Γ. Και δεν τραγουδάει 2-3 ώρες ... Η πίεση είναι τέτοια που πολλοί/ές για να αντέξουν ξεκινάνε τις κόκες ...

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Και εδω κολλαει η ατακα ενος που ειχα παει να μου φτιαξει κατι στο αμαξι.... και του λεω με στειλανε σε σενα πρωτα με αυτα τα χαρτια... τα παιρνει τα βλεπει και αρχισε "ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΕΣ ΡΕ..."

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ρε το βλακα  :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
Και εδω κολλαει η ατακα ενος που ειχα παει να μου φτιαξει κατι στο αμαξι.... και του λεω με στειλανε σε σενα πρωτα με αυτα τα χαρτια... τα παιρνει τα βλεπει και αρχισε "ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΕΣ ΡΕ..."

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ρε το βλακα  :2funny: :2funny:

Εσύ δεν είσαι που βγήκες ο μεγαλύτερος μαλάκας μεταξύ 127.632 ατόμων;  :think:

canibal

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2012
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
Έχω ξεκινήσει να γράφω ένα βιβλίο, σε ερασιτεχνικό για αρχη επίπεδο.
Έχει ασχοληθεί κανένας;
Με τα οικονομικά τι γίνεται;
Πόσα λεφτά μπορεί να κερδίσει ένας συγγραφέας αν πουλήσει μόνο Ελλάδα;
Αν καταφέρει να μεταφραστεί;
Δώστε φώτα  :rockon:
]

τι θέμα ?

εγώ έχω τελειώσει μια δουλειά πριν κάτι μήνες αλλά θέλω να βρω κάποιο label η δεν ξέρω και γω τι να το δίνουν δωρεάν....η τουλάχιστον να βγάλουν μόνο τα βασικά έξοδά τους χωρίς κέρδος.
δύσκολο...
από την άλλη με το ίντερνετ μπορείς να μοιράσεις άνετα free αλλά δεν μου κολλάει και καθόλου να πέφτει στα χέρια του κάθε ξεκάρφωτου...
ενώ σαν μορφή βιβλίου θα φτάσει στα χέρια μόνο όσων ενδιαφέρονται για το αντικείμενο.
οπότε τον πούλο....πάλι για την πάρτι μου θα μείνει....  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
]

τι θέμα ?

εγώ έχω τελειώσει μια δουλειά πριν κάτι μήνες αλλά θέλω να βρω κάποιο label η δεν ξέρω και γω τι να το δίνουν δωρεάν....η τουλάχιστον να βγάλουν μόνο τα βασικά έξοδά τους χωρίς κέρδος.
δύσκολο...
από την άλλη με το ίντερνετ μπορείς να μοιράσεις άνετα free αλλά δεν μου κολλάει και καθόλου να πέφτει στα χέρια του κάθε ξεκάρφωτου...
ενώ σαν μορφή βιβλίου θα φτάσει στα χέρια μόνο όσων ενδιαφέρονται για το αντικείμενο.
οπότε τον πούλο....πάλι για την πάρτι μου θα μείνει....  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

μυθιστόρημα τύπε;

canibal

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2012
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
όχι ακριβώς...
άλλοτε η φάση κινείται σε πρώτο ενικό, άλλοτε σε τρίτο και καπάκι μιλάμε πολλές προσωπικότητες μαζί...   :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
μυθιστόρημα τύπε μου δεν το λες μια φορά!!!  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
αστειεύομαι... :cheesy:

Επισκέπτης
όχι ακριβώς...
άλλοτε η φάση κινείται σε πρώτο ενικό, άλλοτε σε τρίτο και καπάκι μιλάμε πολλές προσωπικότητες μαζί...   :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
μυθιστόρημα τύπε μου δεν το λες μια φορά!!!  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
αστειεύομαι... :cheesy:

κάνε copy-paste κανά κομμάτι που γουστάρεις  να πάρουμε μια γεύση :rockon:

Επισκέπτης
Εγώ θα έτρεxα ν'αγοράσω το βιβλίο του χρήστη arcans (εάν έγραφε) !!!

Ο τύπος έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης και είναι πολύ αθυρόστομος.
Βρίζει σαν να είναι ο πιο αληταράς, τελειωμένος νταλικιέρης που έχει κάνει φυλακή !

Έχει αρχηγικές τάσεις το παιδί αυτό ο arcans που είναι από Σέρρες κι έχει ύψος 1,86m και ατσαλένια μπράτσα (από βαριές δουλειές)

Πιστεύω ακράδαντα ότι γαμάει και δέρνει άνετα τον οποινδήποτε εδώ μέσα  :rockon:

τύπε όποιος γράψει βιβλίο με τίτλο:
βιογραφίες των 20 διασημότερων μελών του μπου
θα θησαυρίσει...

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
41
Πόντοι
366
Εγώ θα έτρεxα ν'αγοράσω το βιβλίο του χρήστη arcans (εάν έγραφε) !!!

Ο τύπος έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης και είναι πολύ αθυρόστομος.
Βρίζει σαν να είναι ο πιο αληταράς, τελειωμένος νταλικιέρης που έχει κάνει φυλακή !

Έχει αρχηγικές τάσεις το παιδί αυτό ο arcans που είναι από Σέρρες κι έχει ύψος 1,86m και ατσαλένια μπράτσα (από βαριές δουλειές)

Πιστεύω ακράδαντα ότι γαμάει και δέρνει άνετα τον οποινδήποτε εδώ μέσα  :rockon:
URL]]

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
2.001
Πόντοι
3.475
Έχω ξεκινήσει να γράφω ένα βιβλίο, σε ερασιτεχνικό για αρχη επίπεδο.
Έχει ασχοληθεί κανένας;
Με τα οικονομικά τι γίνεται;
Πόσα λεφτά μπορεί να κερδίσει ένας συγγραφέας αν πουλήσει μόνο Ελλάδα;
Αν καταφέρει να μεταφραστεί;
Δώστε φώτα  :rockon:

Εγραψα ενα βιβλιο, που τελικα εγινε 2 βιβλια λογω εκτασης, και, μεχρι στιγμης, εχω κανει μονο την κατοχυρωση του σε συμβολαιογραφο. Η κατοχυρωση στοιχισε 60 ευρω, και τα πρωτοτυπα (2 x 2) στοιχισαν 50 ευρω- χωρις σκληρο εξωφυλλο- βιβλιοδεσια
Κρατησα το ενα ζευγαρι σπιτι μου για επανελεγχο, και αφησα το αλλο στη συμβολαιογραφο
Απο 'κει κι επειτα, θα χρειαστω μια 150ρα Ευρω για να κανω την τελικη εκτυπωση 10 κομματιων (x2 τομους), μαζι με εγχρωμο εξωφυλλο και βιβλιοδεσια κλπ κλπ...
Ολο το κοστος δεν θα παει πανω απο 300

Εσοδα περιμενω μηδεν, σε πρωτη φαση, και μετα, αναλογως του πώς θα παει (οχι πως θα λυσω το βιοποριστικο μου προβλημα δια παντος, αλλα πιστευω πως μπορω να βγαλω μεχρι και ενα σεβαστο ποσο)

Ακομα δεν εχω καταθεσει το βιβλιο σε εκδοτικους οικους, γτ κανω την τελικη του αναγνωση
Παντως, μεσα σε ολο αυτο το διαστημα που εχω προσπαθησει να ρωτησω πληροφοριες δεξια κι αριστερα, περι του "εμπορικου" σκελους, εχω καταληξει στο συμπερασμα πως οι μεγαλοι εκδοτικοι δεν πληρωνουν. Πρεπει να κανεις και κωλοτουμπες αν σε εκδοσουν, κι οχι να περιμενεις φραγκα
Ωστοσο, μπορεις να θεσεις ενα οριο πωλησεων, πανω απο το οποιο θα αρχισεις να παιρνεις ποσοστο. Μπορεις, ακομα να ζητησεις ενα de facto ποσο, αν γινει 2η, 3η εκδοση κλπ...
Οπως ειπα, δεν εχω φθασει τοσο "βαθεια", κι ολα οσα ξερω ειναι απο δευτερο χερι

Συμβουλη: Αν κανεις το βιβλιο με το ιδιο μερακι που το κανω κι εγω, ξεχνα τον παραγοντα "λεφτα", και κρατα κατα νου πως θα ματωσεις μεχρι να εχεις το αποτελεσμα που θες (Εγω το περναω 3η αναγνωση, και κανω ακομα διορθωσεις επι διορθωσεων). Επισης, θα σπαταλησεις ΠΑΡΑ πολλες ωρες απο την προσωπικη σου ζωη
Το συγγραφιλικι ειναι πολυ μοναχικο σπορ, και συστηνεται κυριως σε (ελαφρα ή βαρια) προβληματικους ανθρωπους

Αυτα τα ολιγα

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16

φτιαχνεις ενα site και social media accounts για το βιβλιο σου . εκει μιλας για το τι πραγματεύεται , τους χαρακτηρες και το πως προχωρα η διαδικασια συγγραφης .
οποιος κάνει optin του στελνεις ενα κεφαλαιο την εβδομαδα στο mail μεχρι να φτάσεις στα μισα και τοτε του λες αν θες να μαθεις και το υπόλοιπο , πλερουα .

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom