Νέα

Στρατος Τρίπολη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 272
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
15.089
Πόντοι
2.606
Δεν ημασταν φυλακισμενοι ρε τύπε, δεν καναμε μπανιο ολοι μαζι. Ντουζιέρες χωριστες ειχε όπου κι αν υπηρετησα.
τυπε δεν σου ρθε κανας απρόσκλητος επισκέπτης ποτε ;  :grin:

Άκης012345

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2015
Like
29
Πόντοι
16
Στην 124 Π.Β.Ε. παρουσιάστηκα το 2004 και παρέμεινα για ένα μήνα. Η καθημερινότητα αρκετά κουραστική αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήταν άσχημα καθώς υπήρχε πρόγραμμα, γνώριζες δηλαδή τι θα κάνεις από την έγερση μέχρι το σιωπητήριο. Οι πρώτες 2-3 ημέρες της προσαρμογής είναι δύσκολες αλλά μετά όλα κυλάνε κανονικά. Το μυστικό, όπως πολύ σωστά προαναφέρθηκε, είναι να μη λες "όχι" και μην να κάνεις το μάγκα. Γενικά αν είσαι σωστός σε αυτά που σου ζητάνε και δεν πας να το παίξεις ιστορία, περνάς μια χαρά. Η καθαριότητα (που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική) ήταν σε καλά επίπεδα επειδή οι ίδιοι οι φαντάροι υποχρεωνόμασταν στην ουσία να φροντίσουμε για αυτή. Σε καμία μονάδα κατά τη 12μηνη θητεία μου δε βρήκα την καθαριότητα της 124. Κατά τα άλλα ρίξαμε βολή με G3A3 και Bren και φυλάξαμε μία φορά σκοπιά εκτός του θαλάμου (όπου υπήρχε υπηρεσία θαλαμοφύλακα). Είχαμε επίσης υπηρεσία μαγειρείων. Ασφαλώς 11 χρόνια μετά δε γνωρίζω τι έχει αλλάξει αλλά δε νομίζω να έχει έρθει και ο κόσμος ανάποδα.
Σε πολλούς φαίνεται παντελώς άχρηστο το διάστημα της θητείας αλλά θεωρώ πως αποκομίζεις και κάποια εφόδια για τη ζωή: π.χ. να μπορείς να λειτουργήσεις εντελώς μόνος ανάμεσα σε κάθε καρυδιάς καρύδι, να πρέπει να φροντίσεις τον εαυτό σου και να μάθεις πέντε πράγματα που θα σου χρειαστούν αργότερα στη ζωή σου, να μάθεις πόση αξία έχει η αρετή της υπομονής (που είναι το πιο χρήσιμο εφόδιο κατά τη διάρκεια της θητείας). Γενικά είναι στο χέρι του καθενός να περάσει καλά ή να κάνει τη ζωή του δύσκολη.
Αυτά από εμένα, ελπίζω να έδωσα μια εικόνα.

Moscowita

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2014
Κριτικές
16
Like
1.624
Πόντοι
506
Στην 124 Π.Β.Ε. παρουσιάστηκα το 2004 και παρέμεινα για ένα μήνα. Η καθημερινότητα αρκετά κουραστική αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήταν άσχημα καθώς υπήρχε πρόγραμμα, γνώριζες δηλαδή τι θα κάνεις από την έγερση μέχρι το σιωπητήριο. Οι πρώτες 2-3 ημέρες της προσαρμογής είναι δύσκολες αλλά μετά όλα κυλάνε κανονικά. Το μυστικό, όπως πολύ σωστά προαναφέρθηκε, είναι να μη λες "όχι" και μην να κάνεις το μάγκα. Γενικά αν είσαι σωστός σε αυτά που σου ζητάνε και δεν πας να το παίξεις ιστορία, περνάς μια χαρά. Η καθαριότητα (που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική) ήταν σε καλά επίπεδα επειδή οι ίδιοι οι φαντάροι υποχρεωνόμασταν στην ουσία να φροντίσουμε για αυτή. Σε καμία μονάδα κατά τη 12μηνη θητεία μου δε βρήκα την καθαριότητα της 124. Κατά τα άλλα ρίξαμε βολή με G3A3 και Bren και φυλάξαμε μία φορά σκοπιά εκτός του θαλάμου (όπου υπήρχε υπηρεσία θαλαμοφύλακα). Είχαμε επίσης υπηρεσία μαγειρείων. Ασφαλώς 11 χρόνια μετά δε γνωρίζω τι έχει αλλάξει αλλά δε νομίζω να έχει έρθει και ο κόσμος ανάποδα.
Σε πολλούς φαίνεται παντελώς άχρηστο το διάστημα της θητείας αλλά θεωρώ πως αποκομίζεις και κάποια εφόδια για τη ζωή: π.χ. να μπορείς να λειτουργήσεις εντελώς μόνος ανάμεσα σε κάθε καρυδιάς καρύδι, να πρέπει να φροντίσεις τον εαυτό σου και να μάθεις πέντε πράγματα που θα σου χρειαστούν αργότερα στη ζωή σου, να μάθεις πόση αξία έχει η αρετή της υπομονής (που είναι το πιο χρήσιμο εφόδιο κατά τη διάρκεια της θητείας). Γενικά είναι στο χέρι του καθενός να περάσει καλά ή να κάνει τη ζωή του δύσκολη.
Αυτά από εμένα, ελπίζω να έδωσα μια εικόνα.
Ωραιος Akis

block0

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2015
Like
2
Πόντοι
16
ασε που τωρα που δεν υπαρχουνε βυσματα δεν θα αναγκαζονται να βαρανε διπλοσκοπιες στον εβρο και στα νησια λογω ελλειψης ατομων...οποτε γενικα καλυτερα θα ειναι τωρα πιστευω
kapsonis το αστειο ξερεις ποιο ειναι?πως αυτοι που ειναι και καλα ψαρια κ λενε οτι θα λεω σε ολα ναι μολις πατησουν μια σειρα δλδ εχουν 1.5 μηνα παραπανω θητεια απο τον αλλον γινονται τα απιστευτα κομμαντο και οι μεγαλυτεροι ιστοριες...

block0

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2015
Like
2
Πόντοι
16
Στο πολεμικο μουσειο εχω κανει σκοπια, δεν θυμαμαι αλφαμίτες.

Τοτε πηγαιναμε εξωτερικη σκοπια στο μουσειο απο το Χαιδαρι, που ημουν διαβιβαστής.

Το πρωι εκανες σκοπια με την στολη εξοδου χωρις οπλο αναμεσα στον κοσμο, και το βραδυ με φυσεκλίκια χιαστι (κυριολεκτώ).

Και παιρναμε φαγητο απο την Προεδρικη Φρουρα.
Εκει με αρπαξανε κατι διμετροι τσολιαδες και μου περασανε καπελο την κατσαρολα για να γελασουνε  :2funny:

Πρωτη φορα, ενω ειμαι 1,85 υψος, εβλεπα τους παντες σηκωνοντας το κεφαλι!!!
ειναι ωραια στη φρουρα ε?χαχα

maximos555

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
66
Στο πολεμικο μουσειο εχω κανει σκοπια, δεν θυμαμαι αλφαμίτες.

Τοτε πηγαιναμε εξωτερικη σκοπια στο μουσειο απο το Χαιδαρι, που ημουν διαβιβαστής.

Το πρωι εκανες σκοπια με την στολη εξοδου χωρις οπλο αναμεσα στον κοσμο, και το βραδυ με φυσεκλίκια χιαστι (κυριολεκτώ).

Και παιρναμε φαγητο απο την Προεδρικη Φρουρα.
Εκει με αρπαξανε κατι διμετροι τσολιαδες και μου περασανε καπελο την κατσαρολα για να γελασουνε  :2funny:

Πρωτη φορα, ενω ειμαι 1,85 υψος, εβλεπα τους παντες σηκωνοντας το κεφαλι!!!

Ε, αφου παιρνατε το φαγητό μας, καλα να πάθεις, προβλεπόταν και χειροτερα!!!!

Moscowita

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2014
Κριτικές
16
Like
1.624
Πόντοι
506
Το καλυτερο πάντως στην Τρίπολη ´ηταν ένα βραδυ, εγώ Θαλαμάρχης, με πιτσιρικά από Καρδιτςα σε γερμανικό, 35 παληκαρια ΟΛΑ διαμαντια, λαγοκοιμαμαι, διπλα μου ενας τυπος απο Εδεσσα εξαδακτυλος, κουκουβαγια με ξυπναει λεγοντας μου οτι καποιος εχει παρει το οπλο απ τον θαλαμοφυλακα,κι εχει μπει στον θαλαμο..βαραω επιληψια γιατι βλεπω το παληκαρακι να τρεμει σα το ψαρι, αναβω τα φωτα και βλεπω στο βαθος του θαλαμου εναν επισμηνια,εκπαιδευτη απο αλλη μοιρα να φωτιζει με φακο ενα παιδι..του εδωσα τοσες οσες χρειαζοταν για να τον συρω αναιςθητο στη μεση της πιστας εχοντας σηκωσει στο ποδι 3μοιρες και βαζοντας μπρος τις σειρηνες της 3ης  :grin:
Το κακο στη Τριπολη ειναι οι κακιστες υποδομες..πραγματικα κριμα κι αν σκεφτει κανεις πως δεν χρειαζονται και τιποτα υπερβολικα χρηματα για να αλλαξουν καποια πραγματα.. Στη Τριπολα εμαθα να σεβομαι τον εαυτο μου περισσοτερο απ οτι πριν μπω και να βλεπω τους αλλους σαν μια μικρογραφια του θιασου που ονομαζουμε ζωη. Καθε γνωριμια εκει, καθε διαφορετικος χαρακτηρας εχει κατι να δωσει..
Ενας θίασος που οσο πιο καλα παιξεις το ρολο σου, τοσο πιο γρηγορα περναει ο χρονος για την επιστροφη στην πραγματικοτητα

block0

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2015
Like
2
Πόντοι
16
Πες τους τον καλύτερο τροπο να κλείσεις ενα φοριαμο.....
καταλαβαινεις γτ οταν ακουω για στρατο κ αγχος και ταλαιπωρια και σκοπετα κλπ κλπ απλα μου φαινεται αστειο?οποτε τι εχουμε να πουμε?ασε να ξερω εγω
:hi:

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.520
Πόντοι
506
Λαθος.
Μετραει.

Επισης ξερετε τι μετρουσε πολυ στην εποχη μου? (θα αρχισω να λεω για την εποχη μου, γιατι πλεον δεν ξερω τι σκατα γινεται, ολα τα μπαχαλεψανε).
Να ξερεις τουρκικα.
Τρια ατομα που ξερανε τουρκικα απο το λοχο μου, τους χασαμε.
Και δεν μιλαμε για μουσουλμανους της θρακης, ετσι?

Επισης την εποχη μου, οσοι δηλωναν ναρκαλιευτες, εκαναν 12μηνο (ενω οι υπολοιποι καναμε 15, 17 ή 19, αναλογως το πού απολυόσουν).
εσύ πόσο έκανες;

maximos555

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
66
καταλαβαινεις γτ οταν ακουω για στρατο κ αγχος και ταλαιπωρια και σκοπετα κλπ κλπ απλα μου φαινεται αστειο?οποτε τι εχουμε να πουμε?ασε να ξερω εγω
:hi:

Ενταξει, εκ των υστέρων ο στρατός ειναι μια ωραία, χρήσιμη εμπειρια. Αν εκμεταλλευτείς κατάλληλα τα ερεθίσματα που σου δίνει. Το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ για μένα ηταν η συναναστροφή με τόσους πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες σε τοσο λιγο χώρο και χρόνο, μεγαλο σχολείο.

Οσο για τη Π.Φ. Εμπειρια, διαφορετική, μοναδική, με τα καλα και τα στραβά.  :hi:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom