Νέα

Στην Κόλαση της Νορβηγίας (Πώς θα είναι αύριο η Ευρώπη)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Διαγραμμένο μέλος 136408
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 292
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356
Φίλε Δεύκα, εγώ έκρινα ότι ένα τέτοιο κείμενο με τα στοιχεία που αναφέρει, και τα οποία τίθενται προς σκέψη, είναι καλό να παρουσιαστεί. Γνωρίζουμε όλοι όσα θετικά λέγονται για το περίφημο σκανδιναβικό μοντέλο,
απλώς δεν είναι κακό να δούμε και μια άλλη όψη, που όσες υπερβολές και να έχει (όλα είναι υπό κρίση), θα κρύβει ίσως και κάποια  ποσοστά αλήθειας, που δείχνουν οπωσδήποτε μια γενικότερη τάση. Πάντως, είναι γεγονός η ευκολία που ένα κράτος μπορεί να πάρει τα παιδιά από μια οικογένεια. Γνωρίζω συγκεκριμένη περίπτωση όπου κάποια γυναίκα έκανε παράπονα σε γειτόνισσα για κάποιες δυσκολίες και προβλήματα στη δουλειά και στο σπίτι, και πόσο κουρασμένη και εκνευρισμένη ήταν από τη γενική κατάσταση κλπ. (καθημερινά και συνηθισμένα πράγματα που δεν αποτελούν εξαίρεση) και αυτή την κατήγγειλε
στις αρχές που της πήραν το παιδί για ψύλλου πήδημα. Δεν μένω στις λεπτομέρειες κατά γράμμα, αλλά εστιάζω στη γενική αίσθηση που αποκομίζει κάποιος διαβάζοντας τέτοια πράγματα, για τα όρια της "δημοκρατικότητας" και της ¨"πρόνοιας"
ενός συστήματος.
Ελπίζω, τέλος,να μην νομίζεις ότι είμαι κανας Ρώσος πράκτορας και έχω συμφέρον να κάνω προπαγάνδα στο bou.   :grin:

Δεν αναφέρθηκα σε εσένα αλλά στο άρθρο, είναι σαφής η διατύπωση, οι (ρωσικες) ιστοσελίδες που ανέφεραν τις αντίστοιχες αηδίες ήταν τέτοιου τύπου. Η τύπισσα αν ψάξεις δηλώσεις και βίντεο της εμφανώς έχει τα θεματάκια της. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα από εσένα να ανεβάσεις τόσο άκριτα κάτι τέτοιο, χωρις να το ψάξεις λίγο παραπάνω. Τέλος φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι ότι η περιπτωσιολογία δεν είναι οδηγός για ασφαλή συμπεράσματα, πολύ περισσότερο όταν δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε ουσιαστικά γεγονότα και λεπτομερειες (αναφέρομαι στην περίπτωση της γνωστής σου)

OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Δεν αναφέρθηκα σε εσένα, οι (ρωσικες) ιστοσελίδες που ανέφεραν τις αντίστοιχες αηδίες ήταν τέτοιου τύπου. Η τύπισσα αν ψάξεις δηλώσεις και βίντεο της εμφανώς έχει τα θεματάκια της. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα από εσένα να ανεβάσεις τόσο άκριτα κάτι τέτοιο, χωρις να το ψάξεις λίγο παραπάνω. Τέλος φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι ότι η περιπτωσιολογία δεν είναι οδηγός για ασφαλή συμπεράσματα, πολύ περισσότερο όταν δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε ουσιαστικά γεγονότα και λεπτομερειες (αναφέρομαι στην περίπτωση της γνωστής σου)

Είναι αλήθεια ότι μου έκανε αρχική εντύπωση το γενικό θέμα, όχι τόσο οι λεπτομέρειες και τα άλλα που εμφανώς και μονομερώς φουσκώνονται (περί βιασμών κλπ.), αλλά για την καθαυτή προσέγγιση στο ζήτημα των εκπαιδευτικών επιλογών που αναφέρονται καθώς και για την ευκολία με την οποία το κράτος μπορεί να πάρει ένα παιδί από τους γονείς του.
Από όλο αυτό το κείμενο, το οποίο προτίμησα να παραθέσω αυτούσιο από την πηγή όπου το βρήκα, αν εστίαζα σε πολύ συγκεκριμένα και βασικά πράγματα (αν εξαιρέσεις τις λοιπές σάλτσες και ορισμένα αυθαίρετα συμπεράσματα και γενικεύσεις) θα έμενε ενα καθαρό 20% ουσίας, για περαιτέρω σοβαρή συζήτηση. Ίσως έκανα λάθος επιλογή που δεν απομόνωσα τα επίμαχα σημεία και παρέθεσα ολόκληρο το κατεβατό με ό,τι σαβούρα μπορεί να έχει. Εντούτοις θεωρώ ότι υπάρχει υλικό που δικαιολογεί τον σκεπτικισμό γύρω από όσα θίγονται. Ίσως έχεις δίκιο, ότι θα έπρεπε να το ψάξω περισσότερο με πηγές και να δώ επίσης αν υπάρχει κάτι σχετικό και σε σοβαρά ρωσικά μέσα. Θυμήθηκα την περίπτωση του ατόμου που υπήρξε παθούσα από
ένα τέτοιο σύστημα, και ίσως λειτούργησα πιο παρορμητικά. Συμφωνώ ότι η περιπτωσιολoγία δεν είναι κριτήριο.
Το κείμενο, πάντως πιστεύω, ότι αν αποκαθαρθεί από τη σάλτσα, έχει ενδιαφέρον για ορισμένες "προοδευτικές" προσεγγίσεις.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Έχετε σαλτάρει τελείως ρε μπαγάσηδες?

OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Στο επίσημο εγχειρίδιο σχεδιασμού δράσης (action plan) της Νορβηγικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδιού και Ισότητας (Norwegian Ministry of Children and Equality) με τίτλο "Improving quality of life among lesbians, gays, bisexuals and trans persons 2009-2012" στο κεφάλαιο "School and Education" (σ. 20) διαβάζουμε τα εξής:

[...] Terminology has been changed in order to show up variants of sexual orientation and gender identity that go beyond the traditional divisions of straight/gay and male/female. This may pave the way for broader discussions and greater understanding of the topic [...].

Περισσότερα γενικά στοιχεία αναφέρονται και εδώ:

Lars Laird Iversen, Learning to be Norwegian. A case study of identity management in religious education in Norway: A case study of identity management in religious education in Norway, Waxmann Verlag, 2012, σ. 33-34.

MAD MAX(1)

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2005
Κριτικές
9
Like
367
Πόντοι
26
δεν μπορειτε να φανταστειτε τι γινετε εκει πανω...Σωστα τα λεει η τυπισσα...εζησα 3 χρονια...ενα κρατος ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΟ.Χειροτερο κ απο δω!!!εφιαλτης μαγκες.Εμεινα νηστικος 3 μερες σε Νοσοκομειο επειδη ΔΕΝ ΑΥΤΟΣΕΡΒΙΡΙΣΤΗΚΑ!!!(μααα δεν εβλεπα!!)ΝΑΙ 4000 επερνα το μηνα..κ το πακετο τα τσιγαρα 14 ευρω!κ 2 πορτοκαλια 2.5 ευρω!ο ενας γαμαει τον αλλο.το bullet train που εχουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΛΑΕΙ κ πας με τα ποδια μεχρι τησταση του λεωφωρειου για να συνεχισεις...τα αυτοκινητα ΣΑΠΙΑ!!! ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ πωτηστε οτι θελετε η οτι απορια εχετε...ΤΡΕΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ...ΓΙΔΙΑ ΠΟΥΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Κ ΓΙΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
ασε ρε πασοκο που εχεις και αποψη

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
  τραβα  να γαργαλησεις τη μιμη ρε μπαζο που εχεις και αποψη...πασοκο..

observer(1)

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Αυγ 2007
Κριτικές
18
Like
2.044
Πόντοι
5.975
Tο θρεντ  υπάρχει ήδη και συζητείται πολυ.. :o

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Ρε πασοκτζη, αυτοκτονα ρε,ντροπη της κοινωνιας

polax

Μέγας
Εγγρ.
25 Ιουν 2008
Κριτικές
57
Like
707
Πόντοι
3.995
Popov ειλικρινά από που να αρχίσεις να σχολιάζεις το πατσαβούρι που ανέβασες και που να τελειώσεις, ασυναρτησίες και παραληρήματα στην καλύτερη περίπτωση.

Για το εκπαιδευτικό σύστημα της Νορβηγίας:

Για όποιον έχει όρεξη να διαβάσει:

Ας επιλέξει Νορβηγία, στη σελίδα 23-24 έχει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καμία σχέση με τις πίπες που γράφει το σκουπίδι που παραθέτει ο popov.

Γενικά στο top-10 των κορυφαίων εκπαιδευτικών συστημάτων του πλανήτη, περαστικά μας.

Το όλο άρθρο που παρέθεσες είναι ένα σκουπίδι της ρωσικής προπαγάνδας, η τύπισσα όντως υπάρχει και οι Νορβηγικές αρχές την κατηγόρησαν ως θεοπάλαβη, γι' αυτό επενέβη η κρατική υπηρεσία προστασίας παιδιών, η επιμέλεια του παιδιού δόθηκε από το δικαστήριο στον πατέρα. Επειδή οι άνθρωποι είναι σοβαροί, δεν απαντούν στις μαλακίες κάθε παλαβού, για να προστατέψουν το παιδί. Απόσπασμα από όσα λέει για να πάρουμε ιδέα:

“I’m a simple person. But I was stupid enough, dumb enough, I don’t know the right word for it, to give birth to a child not in Russia, but in this terrifying land of Vikings, in this white Africa, where children are treated like merchandise. They dress my son in a Putin costume and people line up to rape my four-year-old boy. And here I’m supposed to keep quiet and not go to demonstrations, because if I talk about it, they’ll declare me insane, and I’ll never see him again. And maybe I’ll lose him. But I survive only by helping other people. As of today, dozens of children and families have fled from the West to Russia because they’ve seen my story, because they’ve heard my words, and people are learning what Norwegian and Finnish “juvenile justice” really are.”

Ό,τι να' ναι Χριστουγεννιάτικα.

Δεν κατάφερα να διαβάσω πανω απο 15 σειρές οταν κατάλαβα την άκρως εμετική διάθεση του ανθρώπου που έγραψε το άρθρο. Πρόκειται για την πιο ελεεινή Προπαγάνδα που εχω δει ποτε. Τα δε σχόλια περι σχολείου ειναι βόθρος και απλα δεν υφίστανται.
Τη συγκεκριμένη χωρα την εχω επισκεφτεί καμια 30 φορες τα τελευταία 25 χρονια. Εχω θαυμάσει απίστευτα επιτεύγματα σε αυτή τη κοινωνία και βασικά το επίπεδο Πολιτισμού, την προσωπική ελευθερία, την εργατικότητα, τη καθαριότητα, την οργανωςη, την έλλειψη γραφειοκρατίας. και το ποσο κοινωνικότητα υπαρχει. Ιςως το διαμετρικά αντίθετο απο την Ελλαδα. Ειναι ανατριχιαστικό, άνθρωποι που εχουν παει ως μετανάστες και τους δόθηκαν συνθήκες διαβίωσης 100 φορες υψηλότερες απο τις χωρες που ήλθαν να ειναι τοσο εμπαθείς κα αχάριστοι. Ιδιαίτερη εντύπωση που έκανε πως ακομοι και οι νέοι Νορβηγοί  χλευάζουν οποιονδήποτε εχει τάση επιδειξιομανίας, δείχνοντας οτι το χρήμα και ο πλούτος δε σημαινει τίποτα.
Βεβαίως διαφωνώ σε Πολλα θέματα με την "κατάχρηση" ελευθερίας που υπαρχει που κάποια  σημεία καταλήγουν  να θίγονται σοβαρά δικαιωματα των γηγενών Νορβηγών. Δυστυχώς όλοι οι άνθρωποι δεν εχουν την ίδια ωριμότητα και υπόβαθρο κουλτούρας να ασπαστούν επίπεδα προσωπικής ελευθερίας που κάποιοι θεωρούν οτι καταλύουν την οικογενεια και την κοινωνία.
Το οτι είχαν την τύχη να βρεθούν με Πετρελαία δεν τους φούσκωσε τα μυαλά. Ενω δεν χρειάζεται, εχουν τους υψηλότερους φόρους και την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη και ολα αυτα γιατι επενδύουν τα έσοδα απο τα πετρέλαια σε funds για τις μελλοντικές γενιές. Δεν κυκλοφορούν στα λούσα όπως οι Σεΐχηδες. Εμείς στην Ελλαδα τη "πολιτισμένη" τρώγαμε δανεικά επι δεκαετίες και τωρα κλαιγόμαστε που πρεπει να τα επιστρέψουμε πριν παρουμε αλλα δανεικά. Φαντάστειται  αν είχαμε πετρέλαια τι θα γινόταν.
Σαν Κοινωνια ας δουμε τα χάλια μας και ας αφήσουμε τις κριτικες σε άλλους που τα καταφέρνουν καλυτερα και ας μην ειναι τέλειοι.

Εγγρ.
18 Οκτ 2015
Like
0
Πόντοι
0
δεν μπορειτε να φανταστειτε τι γινετε εκει πανω...Σωστα τα λεει η τυπισσα...εζησα 3 χρονια...ενα κρατος ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΟ.Χειροτερο κ απο δω!!!εφιαλτης μαγκες.Εμεινα νηστικος 3 μερες σε Νοσοκομειο επειδη ΔΕΝ ΑΥΤΟΣΕΡΒΙΡΙΣΤΗΚΑ!!!(μααα δεν εβλεπα!!)ΝΑΙ 4000 επερνα το μηνα..κ το πακετο τα τσιγαρα 14 ευρω!κ 2 πορτοκαλια 2.5 ευρω!ο ενας γαμαει τον αλλο.το bullet train που εχουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΛΑΕΙ κ πας με τα ποδια μεχρι τησταση του λεωφωρειου για να συνεχισεις...τα αυτοκινητα ΣΑΠΙΑ!!! ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ πωτηστε οτι θελετε η οτι απορια εχετε...ΤΡΕΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ...ΓΙΔΙΑ ΠΟΥΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Κ ΓΙΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...
Επειδή εγώ  ζω στη Νορβηγία εδώ και 6 χρόνια και έχω δει και τα καλα τους και τα "άσχημα" τους νομίζω πως τα παραλες λίγο...  Κράτος μπουρδελο χειρότερο από Ελλάδα? Απλά γελάω  :2funny: :2funny: :2funny: "Ο ένας γαμαει τον άλλο" συγνώμη τώρα αυτό είναι κακό?  :erection: Όσο για την ρωσική προπαγάνδα οι ρωσοι να κοιτάξουν τα χάλια της δικής τους κοινωνίας και μετά των άλλων.

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
Κλασσική καγκεμπίστικη τακτική από τον νο 1 καγκεμπίτη.
Όπως ακριβώς ο στρατός των έμμισθων τρολ του που αφού έκανε πόλεμο για ένα χρόνο στην Κλίντον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τώρα απλώς άλλαξαν όνομα και άβαταρ και βρίζουν χυδαία τη Μέρκελ ενόψει γερμανικών εκλογών.

Η γαμιολα η κλιντον ρε παλιοπαπαρα ειχε μαζι της ΟΛΑ τα ΜΜΕ ΟΛΟΥ του κοσμου, και πηρε πανηγυρικα τον πουλο.

Τραβα γαμησου και εσυ και η κλιντον και το πασοκ σου πουτανοσπερμα.

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Ρε σεις ισχυει τίποτα από αυτά ή είναι τα γνωστά παραμύθια του ιντερνετ;Ή έστω αστικός μύθος; ΜΗ μας τρελαίνετε χρονιάρες μέρες!!!

laispodias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Κριτικές
4
Like
169
Πόντοι
286
Διάβασα όλο το post που ανέβασε ο φίλος μου ο Popov.Δηλώνω οτι σοκαρίστικα!Δεν μπορω να πιστεψ οτι χωρες-προτυπο στο μυαλο των περισσοτερων ευρωπαιων(και οχι μονο) θα μπορουσαν να εχουν ξεπεσει τοσο χαμηλα.Αναφερομαι περισσοτερο στο συστημα παιδείας που αναφερεται στο συγκεκριμενο κειμενο.Δεν μπορω να πιστεψω οτι μια τετοια χωρα μπορει να εχει χειρότερο συστημα απο το Μπαχαλισταν Ελλαδισταν.
Σιγουρα υπαρχει υπερβολη στο εν λογω κειμενο.Και οταν υπαρχει υπερβολη χανεται η εμπιστοσυνη,με αποτελεσμα το κειμενο να αμφισβητειται,τουλαχιστον απο την πλευρα μου.
Ομως ειναι ανδιαμφισβήτητη η ταση προς την απόλυτη εξίσωση των ομοφυλλοφύλλων και άλλων διαφορετικων με τους φυσιολογικους ανθρωπους.
Ξεκαθαρίζω οτι αποδεχομαι αυτους τους τους ανθρωπους οπως ειναι,σεβομαι την διαφορετικοτητα τους και αναγνωριζω οτι με το bulling που εχουν υποστει στην ζωη τους διαμορφωνουν "δυσκολους" και στριφνους χαρακτηρες (πως λεει ο λαος "κακες αδερφες").
Αυτο πρεπει να σταματησει,η κοινωνία πρέπει να τους αγκαλιάσει και να τους φερθούμε ισάξια χωρίς να τους κρίνουμε εκ της διαφορετικότητας(και όχι της "σεξουαλικής προτίμησης" που λενε μερικοί).
Παρ'ολα αυτά ΔΕΝ μπορω να δεχθώ την σεξουαλική αυτή εκτροπή ως φυσιολογική.Δεν είναι φυσιολογική.Οπως δεν είναι φυσιολογική και η παρα φυσιν πρακτικη σε εμας που αποκαλουμαστε straight.Αλλο πραγμα η προτίμηση στον κώλο και άλλο η φυσιολογικότητα.
Ξέρω μακρυγόρησα και επεκτάθηκα σε προσωπικές απόψεις,όμως τα χρησιμοποιησα ως παραδείγματα για να εκφράσω την συμφωνη άποψ΄μου με το άρθρο ως προς την δια νομων εξίσωση φυσιολογηκών και μη σε αυτες τις κοινωνιες/χωρες
Τέλος,θα ήθελα να μείνω σε ένα πολύ σημαντικό που αναφέρεται στο αρθρο και είναι το μελανό σημειο των συγχρονων κοινωνιών :Το λεγόμενο political correct...
-Δεν μπορεις να επιπληξεις το παιδι σου γιατί η συγχρονη παιδαγωγική το απαγορεύει.(Ποιός μπορει να αποδείξει οτι αυτή η παιδαγωγική είναι η σωστή?)
-Δεν μπορείς να πείς οτι είσαι πατριώτης γιατί είσαι εθνικιστής!
-Δεν μπορείς να είσαι εισαι εθνικιστής γιατί είσαι φασίστας!
-Δεν μπορείς να είσαι φασίστας ( ιδεολογία είναι και αυτή) γιατι είσαι λάτρης του Ναζισμού.(Γιατί υπήρξε χειρότερος ο Χιτλερ από τον   Σταλιν ποτε δεν κατάλαβα)
-Δεν μπορει να είσαι χριστιανός γιατί είσαι συντηρητικός και αναχρονιστικός.
-Αντίθετα είσαι Γιογκι:εισαι ψαγμένος
-Φοβάσαι οτι οι πακι θα βιάσουν και θα σφαξουν την κόρη σου:είσαι ξενοφοβικός.
-Εισαι με τον Τραμπ?Αισχος!Πρεπει να είσαι με την Κλίντον..
-Εισαι με τον (πυροβολημένο)Μιχαλολιακο?Αισχος!
- Εισαι με το ΚΚΕ ? Εντάξει είναι στο κοσμο τους αλλά είναι αποδεκτό.Ειναι Δημοκράτες!!!!!!!
-Εισαι εναλακτικός,vegan,φενκσουιστης κλπ?Εισαι ΟΚ...

Και άλλα τέτοι χιλιάδες που καθορίζουν μια υφήλιο,εναν κόσμο σουπα!Μας θέλουν ίδιους!Αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα ,κατ'εμε, της συγχρονης κοινωνίας και κατω απο την ομπρελλα της political correct αντιληψης βρίσκει προστασία,απαγορεύοντας στους ανθρώπους να σκεφτονται και να προτωτυπουν.

Αν σας κουρασα ή εθιξα αθελα μου καποιους να με συμπαθάτε.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Το ένα πέμπτο απο όλα όσα γράφονται στο αρχικό άρθρο να είναι αληθινά πρόκειται για πραγματική ντροπή.

Θα ήταν ενδιαφέρον αν κάποιος βρεί να παραθέσει διασταύρωση απο άλλη η απο άλλες πηγές !!

Δυο φορές που έχω πάει στο Οσλο δεν μου δόθηκε τέτοια εντύπωση.

Πέρα απο μια υποβόσκουσα κατάθλιψη παντού και την εξαιρετική ακρίβεια ακόμα και σε βασικά αγαθά δεν έπεσε στην αντίληψή μου κάτι που έστω να υπονοεί κάτι τόσο σοκαριστικό.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom