Νέα

sos περνω αντικαταθλιπτικο και δεν εχω καθολου καυλες

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα skatharozoumhs
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 114
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Μηνύματα
14.790
Like
2.621
Πόντοι
606
Εγώ φίλε άμα πιάσω το τζοκερ επειδής είμαι φιλότιμο παλικάρι θα φτιάξω μκο που θα χρηματοδοτεί δωρεάν επισκέψεις για ξαλάφρωμα σε μετάξι/φυλής για μακροχρόνια άνεργους και άτομα που ζούνε κάτω απο το όριο της φτώχειας και τα υπόλοιπα θα τα κάνω δωρεά στο πασοκ.
εσυ εχεις προχωρησει πολυ μπροστα  :rockon: :rockon:
 

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Μηνύματα
1.606
Like
0
Πόντοι
16
Βγαλε απο το μυαλο σου το σεξ για την ωρα, το οτι δεν εχεις καβλες οφειλεται στην καταθλιψη περισσοτερο και οχι στο Seropram.
Προσπαθησε να κανεις πραγματα που σε ευχαριστουν, τα χομπι σου, να βγαινεις, μην κλεινεσαι σπιτι (οχι ομως και να ζοριζεσαι υπερβολικα) και ξεχνα οτι παιρνεις φαρμακο.
Οι καβλες θα σου ερθουν σε λιγο καιρο.
:headbang: :headbang: :headbang:
 

Γιάννης1

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2014
Μηνύματα
426
Like
2
Πόντοι
1
Mην κόψεις από μόνος σου τα φάρμακα. Ο γιατρός θα σου πει τι θα κάνεις.
Αυτοί που σου λένε εδώ να κόψεις τα φάρμακα αν χειροτερέψει η κατάσταση σου δεν θα είναι πλάι σου να σε βοηθήσουν.
Πάνω απ΄όλα η υγεία σου και σε ότι αφορά το σεξ αυτό μπορεί να μείνει μερικό καιρό πίσω.  
 

tsilibourditsas

Μέγας
Εγγρ.
4 Σεπ 2007
Μηνύματα
836
Κριτικές
17
Like
97
Πόντοι
4.165
Γεια σας παλια πηγαινα συναιχια σε οικους ανοχης αλα επαθα κρισςεις πανικου με καταθλιψη και περνω το αντικαταθλιπτικο σεροπραμ
και δεν εχω καθολου καβλελς και οταν βλεπω τσοντα δε μου σηκωνεται και με σταναχορει! τι να κανω?
Όποιος δεν γνωρίζει καλύτερα να σωπάσει και να μην λέει μαλακίες στο παιδί. Για το στο μυαλό σου είναι όλα δεν είναι ακριβώς έτσι πρέπει να βοηθάει και το περιβάλλον γύρω μας για να είμαστε καλά, αν έχεις πολλές στεναχώριες δεν είναι τόσο εύκολο να τις αγνοήσεις λες και δεν υπάρχουν.
Και εγώ έχω κρίσεις πανικού και παροδικά (περίπου κάθε 3-4 χρόνια) παίρνω φάρμακα για κατάθλιψη, σε επηρεάζουν σεξουαλικά τα αντικαταθλιπτικά. Προσωπικά κάβλες πάλι είχα άλλα μου ήταν δύσκολο να τελειώσω. Μην ανησυχείς όμως με το που τα σταματήσεις πάλι θα επανέλθεις στο φυσιολογικό σου, κάνε λίγο υπομονή μέχρι να γίνεις καλά (κανένα εξάμηνο είναι συνήθως η αγωγή).
 

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Μηνύματα
14.790
Like
2.621
Πόντοι
606
από το Επιστημονικό Τμήμα AM Health.

Καθηµερινά ακούµε για τα καρδιοπροστατευτικά χαρακτηριστικά των ω-3. Όµως τα ω-3 έχουν και πολλές άλλες δράσεις αφού χρησιμοποιούνται από τον οργανισµό στην κατασκευή ορµονών.

Μια σημαντική δράση των ω-3 είναι και η αντικαταθλιπτική τους δράση. Υπάρχουν αρκετές μελέτες που τεκμηριώνουν αυτή τη δράση τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Τα ω-3 αποτελούνται από 2 λιπαρά οξέα το EPA και το DHA. Η έρευνα έχει δείξει ότι το EPA είναι αυτό που είναι απαραίτητο για τις περιπτώσεις που αφορούν την ψυχική ισορροπία (κατάθλιψη), αλλά και τις περιπτώσεις υπερκινητικότητας, έλλειψης προσοχής, δυσλεξίας, αυτισμού κλπ.



Έχουν προταθεί διάφοροι τρόποι δράσης των ω-3: Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, το EPA έχει µια πολύ σημαντική επίδραση (μείωση) στην παραγωγή της ιντερφερόνης –γ (INF-γ). Οι φλεγμονώδεις κυτοκίνες συμπεριλαμβανομένης και της INF-γ ευθύνονται για τη δημιουργία της κατάθλιψης, καθώς μειώνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης (µέσω της μείωσης της πρόδρομης ουσίας τρυπτοφάνης).To EPA αναστέλλει αυτή τη δράση.

Όταν λαμβάνουμε EPA το σώμα μπορεί να φτιάξει το DHA που χρειάζεται, ενώ δεν συμβαίνει το αντίστροφο. Έτσι το σκεύασμα που θα πρέπει να επιλέξουμε σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να έχει 100 % EPA και καθόλου DHA. Ένα τέτοιο σκεύασμα είναι το PLUS EPA 1000 της Minami Nutrition που είναι το σκεύασµα που επέλεξαν οι ερευνητές και στις 2 πιο κάτω σημαντικές μελέτες:

Στη μελέτη Oxford –Durham, η λήψη 500mg EPA ανά ημέρα παρείχε υποστήριξη στις περιπτώσεις υπερκινητικότητας, σε μαθησιακές δυσκολίες που σχετίζονται µε την ανάγνωση και τη γραφή, καθώς και σε προβλήματα συγκέντρωσης. Η Αγγλική αυτή μελέτη έγινε σε 117 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και έδειξε ότι μετά από 3 μήνες αγωγή µε 500mg EPA υπήρξε ξεκάθαρη βελτίωση στα προβλήματα υπερκινητικότητας και συγκέντρωσης. Τα αποτελέσματα στις εξετάσεις ορθογραφίας έδειξαν ότι τα παιδιά που λάμβαναν την αγωγή έφεραν 2 φορές καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση µε τα παιδιά που δεν την λάμβαναν.

Σχετικά µε την κατάθλιψη, η λήψη 1gr EPA ανά ημέρα έχει θετικά αποτελέσματα. Η πιο πρόσφατη µελέτη στο Australian και New Zeland Journal of Phychiatry συγκρίνει τη δράση του EPA µε αυτή του φαρμάκου fluoxetine. Οι ασθενείς λάμβαναν καθημερινά 20mg fluoxetine ή 1 gr EPA ή συνδυασμό των 2 για 8 εβδομάδες. Μετά οι ερευνητές μελέτησαν τις αλλαγές στην κλίμακα βαθμολόγησης κατάθλιψης του Hamilton (HDRS).

Η μελέτη αυτή έδειξε ότι 1gr EPA είχε συγκρίσιμα αποτελέσματα µε 20mg fluoxetine, αλλά ο συνδυασμός των 2 είχε καλύτερα αποτελέσματα από το κάθε ένα ξεχωριστά. Το EPA θεωρείται “το κλειδί που ανοίγει την πόρτα ‘’ επιτρέποντας στα αντικαταθλιπτικά να φτάσουν στον εγκέφαλο.

Γι’ αυτό μιλήστε µε το γιατρό σας, για να ενδυναμώσετε τα αποτελέσματα της αγωγής που λαμβάνετε, µε την ταυτόχρονη λήψη 1gr EPA κάθε μέρα. Μην βιάζεστε, καθώς θα χρειαστούν 6-8 εβδομάδες για να έχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Το EPA μπορεί να δοθεί σε ασθενείς µε κατάθλιψη, τόσο για τον έλεγχο των συμπτωμάτων της κατάθλιψης όσο και για την προστασία τους από καρδιαγγειακά νοσήματα. Οι φλεγμονώδεις κυτοκίνες που ως γνωστόν παίζουν σημαντικό ρόλο στην αθηρογέννεση, έχουν παράλληλα δράση και στην κατάθλιψη (όπως εξηγήσαμε πιο πάνω) και το EPA προσφέρει τη δυνατότητα μείωσής τους, χαρίζοντας έτσι στον ασθενή µια διπλή ωφέλεια.
 

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Μηνύματα
9.939
Κριτικές
67
Like
29.247
Πόντοι
10.336
σου στελνω pm γιαιτ εδω γινεται χαος
 

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Μηνύματα
14.790
Like
2.621
Πόντοι
606
Ethyl-eicosapentaenoic acid: Νέα προσέγγιση στη θεραπεία ψυχικών & νευρολογικών διαταραχών

<< πίσω
Τι είναι το E-EPA;

To EPA είναι ένα πολυακόρεστο λιπαρό οξύ, το οποίο στη φύση βρίσκεται κυρίως στο λίπος των ψαριών. Τα αρχικά EPA σημαίνουν eicosapentaenoic acid (εικοσαπεντανοϊκό οξύ), ενώ E-EPA σημαίνει Ethyl EPA (αιθυλικός εστέρας του ΕΡΑ). Ο οργανισμός μετατρέπει αυτά τα λιπαρά οξέα σε συστατικά αντίστοιχα ορμονών τα οποία ονομάζονται eicosanoids και παίζουν ρόλο ζωτικής σημασία στην υγεία του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών, του καρδιαγγειακού συστήματος, των περιφερειακών νεύρων και κυρίως του εγκεφάλου.

Το Ε-ΕΡΑ είναι μια βελτιωμένη “φαρμακευτική” μορφή του ΕΡΑ. Το Ε-ΕΡΑ είναι βιολογικώς πολύ πιο περιεκτικό από τα συνηθισμένα ιχθυέλαια. Όλα τα Ωμέγα-3 που προέρχονται από ιχθυέλαια περιέχουν 50 διαφορετικά είδη λιπαρών οξέων. Για να επιτευχθεί συμπύκνωση σε ποσοστό 70 με 90% καθαρού ΕΡΑ, θα πρέπει να γίνει η μετατροπή του ΕΡΑ σε αιθυλικό εστέρα. Για την παραγωγή του E-EPA χρησιμοποιούνται μόνο άγρια λιπαρά ψάρια που ζουν σε βαθιά νερά στον Ειρηνικό ωκεανό και το παραγόμενο ιχθυέλαιο υφίσταται δύο ειδών αποστάξεις.

Στο πρώτο στάδιο γίνεται η μοριακή απόσταξη (Molecular Distillation), η οποία είναι σχετικά εύκολη ως τεχνική και εφαρμόζεται στην παραγωγή των περισσότερων ιχθυελαίων. Στο δεύτερο στάδιο γίνεται η απόσταξη “εν κενό”, η οποία είναι μία εξειδικευμένη και ακριβή διαδικασία. Με τη δεύτερη απόσταξη επιτυγχάνεται ο απόλυτος καθαρισμός του ιχθυελαίου απ’ όλα τα βλαβερά στοιχεία. Το λάδι που παράγεται είναι ωχρό με ήπια γεύση και οσμή. Λόγω της διπλής απόσταξης το E-EPA είναι απαλλαγμένο από χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, trans λιπαρά οξέα και στοιχεία περιβαλλοντικής μόλυνσης όπως υδράργυρο, μόλυβδο, τοξίνες (PCB) και διοξίνες. Η αιθυλική ομάδα προστίθεται στο μόριο του EPA κατά τη διάρκεια της ‘εν κενό’ απόσταξης με αποτέλεσμα το E-EPA είναι πιο λιποφιλικό, να απορροφάται καλύτερα και να διαπερνά πιο εύκολα τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό.

Γιατί το ethyl-EPA δεν συνδυάζεται με DHA;

Ο βασικός λόγος που το ethyl-EPA συχνά δεν συνδυάζεται με DHA στηρίζεται στο γεγονός ότι οι κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι όσο αυξάνεται η αναλογία ethyl-EPA προς DHA, τόσο αυξάνεται και η αποτελεσματικότητα σε παθήσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του εγκεφάλου. Επιπρόσθετα, μερικοί διακεκριμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι το DHA αναστέλλει μερικές λειτουργίες του EPA. Ο καθηγητής Basant K. Puri (επιστημονικός σύμβουλος στο Hammersmith Hospital και στο Imperial College, London), ο οποίος έχει εκδόσει πάνω από 100 επιστημονικές μελέτες και περισσότερα από 20 βιβλία, εξηγεί: “Γενικά, έχει βρεθεί ότι καθώς η αναλογία του EPA προς το DHA αυξάνεται στα συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται στις κλινικές μελέτες για συγκεκριμένες καταστάσεις όπως η κατάθλιψη, η υπερκινητικότητα και η έλλειψη συγκέντρωσης, η ικανότητα του συμπληρώματος να βελτιώσει την κατάσταση επίσης αυξάνεται.”

Βέβαια, τα παραπάνω δεν υπονοούν ότι δεν πρέπει να γίνεται συμπληρωματική λήψη του DHA. Αντιθέτως το DHA είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του νευρικού σωλήνα των εμβρύων και των μικρών παιδιών, όπως επίσης έχει σημαντικές θετικές επιδράσεις στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και των αρθρώσεων. Η διαφορά με το ethyl-EPA είναι ότι επιδρούν σε διαφορετικούς τομείς. Το ethyl-EPA έχει πολύ σημαντική επίδραση στη λειτουργία του εγκεφάλου και στις μεταπτώσεις της διάθεσης ενώ το DHA έχει λίγη έως καθόλου.

Ethyl-EPA & Ψυχονευρωτικές Διαταραχές

Από τις πρώτες κλινικές μελέτες το E-EPA είχε πολύ καλά αποτελέσματα σε ασθενείς με ψυχολογικές και νευρολογικές διαταραχές. Ο όγκος των ερευνών αυξάνεται συνεχώς ενισχύοντας τις αρχικές διαπιστώσεις και καθιστώντας το ethyl-EPA κατάλληλο συμπλήρωμα για καταστάσεις όπως: Σχιζοφρένια, Κατάθλιψη, Κατάπτωση, Ψυχογενής ανορεξία, Επιληψία, Άνοια, Δυσλεξία, Αυτισμός, Δυσπραξία, Υπερκινητικά παιδιά, Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, Διπολισμό.
 

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Μηνύματα
1.606
Like
0
Πόντοι
16
από το Επιστημονικό Τμήμα AM Health.

Καθηµερινά ακούµε για τα καρδιοπροστατευτικά χαρακτηριστικά των ω-3. Όµως τα ω-3 έχουν και πολλές άλλες δράσεις αφού χρησιμοποιούνται από τον οργανισµό στην κατασκευή ορµονών.

Μια σημαντική δράση των ω-3 είναι και η αντικαταθλιπτική τους δράση. Υπάρχουν αρκετές μελέτες που τεκμηριώνουν αυτή τη δράση τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Τα ω-3 αποτελούνται από 2 λιπαρά οξέα το EPA και το DHA. Η έρευνα έχει δείξει ότι το EPA είναι αυτό που είναι απαραίτητο για τις περιπτώσεις που αφορούν την ψυχική ισορροπία (κατάθλιψη), αλλά και τις περιπτώσεις υπερκινητικότητας, έλλειψης προσοχής, δυσλεξίας, αυτισμού κλπ.



Έχουν προταθεί διάφοροι τρόποι δράσης των ω-3: Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, το EPA έχει µια πολύ σημαντική επίδραση (μείωση) στην παραγωγή της ιντερφερόνης –γ (INF-γ). Οι φλεγμονώδεις κυτοκίνες συμπεριλαμβανομένης και της INF-γ ευθύνονται για τη δημιουργία της κατάθλιψης, καθώς μειώνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης (µέσω της μείωσης της πρόδρομης ουσίας τρυπτοφάνης).To EPA αναστέλλει αυτή τη δράση.

Όταν λαμβάνουμε EPA το σώμα μπορεί να φτιάξει το DHA που χρειάζεται, ενώ δεν συμβαίνει το αντίστροφο. Έτσι το σκεύασμα που θα πρέπει να επιλέξουμε σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να έχει 100 % EPA και καθόλου DHA. Ένα τέτοιο σκεύασμα είναι το PLUS EPA 1000 της Minami Nutrition που είναι το σκεύασµα που επέλεξαν οι ερευνητές και στις 2 πιο κάτω σημαντικές μελέτες:

Στη μελέτη Oxford –Durham, η λήψη 500mg EPA ανά ημέρα παρείχε υποστήριξη στις περιπτώσεις υπερκινητικότητας, σε μαθησιακές δυσκολίες που σχετίζονται µε την ανάγνωση και τη γραφή, καθώς και σε προβλήματα συγκέντρωσης. Η Αγγλική αυτή μελέτη έγινε σε 117 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και έδειξε ότι μετά από 3 μήνες αγωγή µε 500mg EPA υπήρξε ξεκάθαρη βελτίωση στα προβλήματα υπερκινητικότητας και συγκέντρωσης. Τα αποτελέσματα στις εξετάσεις ορθογραφίας έδειξαν ότι τα παιδιά που λάμβαναν την αγωγή έφεραν 2 φορές καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση µε τα παιδιά που δεν την λάμβαναν.

Σχετικά µε την κατάθλιψη, η λήψη 1gr EPA ανά ημέρα έχει θετικά αποτελέσματα. Η πιο πρόσφατη µελέτη στο Australian και New Zeland Journal of Phychiatry συγκρίνει τη δράση του EPA µε αυτή του φαρμάκου fluoxetine. Οι ασθενείς λάμβαναν καθημερινά 20mg fluoxetine ή 1 gr EPA ή συνδυασμό των 2 για 8 εβδομάδες. Μετά οι ερευνητές μελέτησαν τις αλλαγές στην κλίμακα βαθμολόγησης κατάθλιψης του Hamilton (HDRS).

Η μελέτη αυτή έδειξε ότι 1gr EPA είχε συγκρίσιμα αποτελέσματα µε 20mg fluoxetine, αλλά ο συνδυασμός των 2 είχε καλύτερα αποτελέσματα από το κάθε ένα ξεχωριστά. Το EPA θεωρείται “το κλειδί που ανοίγει την πόρτα ‘’ επιτρέποντας στα αντικαταθλιπτικά να φτάσουν στον εγκέφαλο.

Γι’ αυτό μιλήστε µε το γιατρό σας, για να ενδυναμώσετε τα αποτελέσματα της αγωγής που λαμβάνετε, µε την ταυτόχρονη λήψη 1gr EPA κάθε μέρα. Μην βιάζεστε, καθώς θα χρειαστούν 6-8 εβδομάδες για να έχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Το EPA μπορεί να δοθεί σε ασθενείς µε κατάθλιψη, τόσο για τον έλεγχο των συμπτωμάτων της κατάθλιψης όσο και για την προστασία τους από καρδιαγγειακά νοσήματα. Οι φλεγμονώδεις κυτοκίνες που ως γνωστόν παίζουν σημαντικό ρόλο στην αθηρογέννεση, έχουν παράλληλα δράση και στην κατάθλιψη (όπως εξηγήσαμε πιο πάνω) και το EPA προσφέρει τη δυνατότητα μείωσής τους, χαρίζοντας έτσι στον ασθενή µια διπλή ωφέλεια.
Ασε τυπε,βαριεμαι να τα γραφω εγω γιατι τσαμπα θα πανε,ασε τα κοροιδα να παιρνουν ολοι τους τη ζωη φαρμακα τσαμπα και να λενε και ευχαριστω και απο πανω,αν και τωρα που το διαβασα μαλακιες λεει  η ερευνα
 

mio mio amio

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουλ 2013
Μηνύματα
351
Κριτικές
8
Like
2
Πόντοι
1
τυπε μου πηγαινε κ σε 2ρο γιατρο ,επισης πηγαινε κ σε εναν ουρολογο,συζητα το μαζι τους........σε οτιδηποτε προβληματα κ να εχεις ειτε ψυχοτικα ,ειτε σωματικα παντα να παιρνεις γνωμες απο 3 διαφορετικους γιατρους ωστε να βγαζεις κ εσυ στο τελος τα συμπερασματα σου.......

πριν καποια χρονια ειχα εναν πολυ καλο μου φιλο που επασχε απο κρισεις πανικου κ απο αγοραφοβια,ο τυπος μειλαμε ειχε για γαμω τα φραγκα,οτι ειθελε το αγοραζε στην κυρολεξια
ειχε φτασει σε σημειο ομως λογω των παραπανω προβληματων του ομως να μην μπορει να οδηγισει ουτε αμαξι λογω των ανασφαλειων του
δεν ξερω κατα ποσο πλυσιαζει την δικια σου περιπτωση
εγω θα σε συμβουλεψω οτι εκτος απο διαφορες γνωμες απο διαφορους γιατρους.....πηγαινε σε 3 ψυχιατρους οχι ψυχολογους κ σε 3 ουρολογους
επισης βρες 1-2 πολυ καλους φιλους εμπιστους να βγαινεις,κανε εκδρομες,πηγαινε για ψαρεμα βοηθαει πολυ,παρε σκυλο επισης βοηθαει

ελπιζω να αναρωσεις συντομα κ να μας γραψεις καποια κριτικη σου με κανενα δυνατο γαμησι σου :fuck2:
 

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Μηνύματα
14.790
Like
2.621
Πόντοι
606
ο Ιπποκράτης δίδασκε μέσα από τον πασίγνωστο αφορισμό του ότι: «Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας
 

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Μηνύματα
14.790
Like
2.621
Πόντοι
606
:) καθηγητης ψυχολογιας στο κανσας των ΗΠΑ αν θελει καποιος και μπορει ας κανει και την μεταφραση για να το δουν και αυτοι που δεν ξερουν αγγλικα
 

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Γεια σας παλια πηγαινα συναιχια σε οικους ανοχης αλα επαθα κρισςεις πανικου με καταθλιψη και περνω το αντικαταθλιπτικο σεροπραμ
και δεν εχω καθολου καβλελς και οταν βλεπω τσοντα δε μου σηκωνεται και με σταναχορει! τι να κανω?

Να κάνεις τρία πράγματα.

Πρώτον. Να ενημερώσεις το γιατρό που σου έγραψε το συγκεκριμένο φάρμακο και να τον συμβουλευτείς. Πιθανόν να υπάρχει εναλλακτικό φάρμακο με ηπιότερες παρενέργειες γενικά. Η ενδεχομένως το συγκεκριμένο φάρμακο που παίρνεις να έχει σε εσένα εντωνότερες παρενέργειες απο ότι σε ένα μέσο άνθρωπο

Δεύτερον. Να πάρεις μια δεύτερη γνώμη συμβουλευόμενος και ένα δεύτερο γιατρό.

Τρίτον. Να καταλάβεις  οτι οι φίλοι του site πέρα απο το να σιμεριστούν το πρόβλημά σου, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο για να σε βοηθήσουν, πέρα απο το να σου δώσουν γενικού τύπου συμβουλές όπως αυτό που τώρα εγώ κάνω.

Κάνε υπομονή και ακολούθησε τις οδηγίες των γιατρών σου.

Μη ξεχνάς ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν προβλήματα. Δεν είσαι ο μονος.
Η ουσία της ζωής είναι το πως τα αντιμετωπίζεις.


 
 

mio mio amio

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουλ 2013
Μηνύματα
351
Κριτικές
8
Like
2
Πόντοι
1
οι ψυχολογοι ειναι πεταμενα λεφτα κ χαμενος χρονος......ενας πολυ καλος φιλος σου η καποιος απο την οικογενεια σου σε βοηθαει πολυ περισοτερο απο εναν ψυχολογο
σε αυτες τις περιπτωσεις λογω κρισης πανικου χρειαζεται ψυχιατρο κ δικους του ανθρωπους διπλα του
 

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Μηνύματα
1.606
Like
0
Πόντοι
16
Να κάνεις τρία πράγματα.

Πρώτον. Να ενημερώσεις το γιατρό που σου έγραψε το συγκεκριμένο φάρμακο και να τον συμβουλευτείς. Πιθανόν να υπάρχει εναλλακτικό φάρμακο με ηπιότερες παρενέργειες γενικά. Η ενδεχομένως το συγκεκριμένο φάρμακο που παίρνεις να έχει σε εσένα εντωνότερες παρενέργειες απο ότι σε ένα μέσο άνθρωπο

Δεύτερον. Να πάρεις μια δεύτερη γνώμη συμβουλευόμενος και ένα δεύτερο γιατρό.

Τρίτον. Να καταλάβεις  οτι οι φίλοι του site πέρα απο το να σιμεριστούν το πρόβλημά σου, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο για να σε βοηθήσουν, πέρα απο το να σου δώσουν γενικού τύπου συμβουλές όπως αυτό που τώρα εγώ κάνω.

Κάνε υπομονή και ακολούθησε τις οδηγίες των γιατρών σου.

Μη ξεχνάς ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν προβλήματα. Δεν είσαι ο μονος.
Η ουσία της ζωής είναι το πως τα αντιμετωπίζεις.


 
Καταρχας εξηγησε μας για ποιο λογο να παρει φαρμακα για την καταθλιψη?
ΠΡΙΝ 1000 ΧΡΟΝΙΑ που δεν υπηρχαν τα φαρμακα τι εκανε ο κοσμος :think:
 

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
οι ψυχολογοι ειναι πεταμενα λεφτα κ χαμενος χρονος......ενας πολυ καλος φιλος σου η καποιος απο την οικογενεια σου σε βοηθαει πολυ περισοτερο απο εναν ψυχολογο
σε αυτες τις περιπτωσεις λογω κρισης πανικου χρειαζεται ψυχιατρο κ δικους του ανθρωπους διπλα του

Ο ψυχολόγος φιλαράκο δεν μπορεί να συνταγογραφήσει αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Προφανώς εφόσον ο φίλος παίρνει αντικαταθλιπτικά κάποιος ψυχίατρος τα έχει συνταγογραφήσει.

Οι φίλοι και η οικογενεια μόνο βοηθητικό - υποστηρικτικό ρόλο παίζουν σε αυτές τις περιπτώσεις.
 

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
20.653
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.133
Πόντοι
17.085
Προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάστασή σου, μπες www.bourdela.com/forum/index.php?topic=111749.2955]εδώ σ' αυτό το topic[/url]. Αν δε σου σηκωθεί είσαι σοβαρά και πρέπει να ελαττώσεις τη δόση. Αυτή είναι η επιστημονική μου άποψη.
 

Επισκέπτης
Καταρχας εξηγησε μας για ποιο λογο να παρει φαρμακα για την καταθλιψη?
ΠΡΙΝ 1000 ΧΡΟΝΙΑ που δεν υπηρχαν τα φαρμακα τι εκανε ο κοσμος :think:
πριν 1000 χρινια ο ΜΟ ζωης ηταν τα 50...
Τι να κανουμε τωρα;

Ρε μην δινετε ιατρικες συμβουλες σε κοσμο που δεν ξερετε. Δεν είναι πλακα!
mindreader rspect!!!
 

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Καταρχας εξηγησε μας για ποιο λογο να παρει φαρμακα για την καταθλιψη?
ΠΡΙΝ 1000 ΧΡΟΝΙΑ που δεν υπηρχαν τα φαρμακα τι εκανε ο κοσμος :think:

Να σου πώ.

Στην Αίγυπτο για παραδειγμα τους ανοίγαν τα κεφάλια για να φύγουν απο μέσα τα ''δαιμόνια''.

Πληροφοριακά το ιερατείο που πραγματικά κυβερνούσε τότε χρησιμοποιούσε την αποδαιμονοποίηση για να ξεφορτώνεται όσους Φαραώ δεν γούσταρε, αφού τους έβαζαν κάποια ουσία στην τροφή για να εμφανίσουν αρχικά ''συμπτώματα''.

Στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούσαν το περίφημο ''λάβδανον''.

Στο μεσαίωνα κάνανε εξορκισμούς. Εναλλακτικά  κλείνανε και δένανε όσους είχανε πρόβληματα σε κάποους χώρους που έχει πολύ ωραία απεικονίσει ο Γκρέκο σε κάποιους πίνακές του. Αν το ψάξεις θα καταλάβεις.

Τα αντικαταθλιπτικα δεν είναι σίγουρα η τέλεια λύση, αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι η καλύτερη που σήμερα οι γιατροί έχουν.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom