Νέα

Σκύλος ο πραγματικός φίλος!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα majestic69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 121K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ποια ρατσα προτιματε η εχετε?

• Γερμανικο Λυκοσκυλο

Ψήφοι: 102 16,5%
  • Μαλτεζ

Ψήφοι: 20 3,2%
  • Τσιουαουα

Ψήφοι: 13 2,1%
  • Γουεστυ

Ψήφοι: 5 0,8%
  • Μπιγκλ

Ψήφοι: 16 2,6%
  • Ντομπερμαν

Ψήφοι: 24 3,9%
  • Μποξερ

Ψήφοι: 37 6,0%
  • Μπουλντογκ

Ψήφοι: 19 3,1%
  • Σαρπει

• Δαλματιας

Ψήφοι: 8 1,3%
  • Ντομπερμαν Πινσερ

• Γκολντεν Ριντριβερ

Ψήφοι: 22 3,6%
  • Μολοσσος

• Λαμπραντορ Ριντριβερ

Ψήφοι: 55 8,9%
  • Μαστιφ

• Πεκινουα

Ψήφοι: 12 1,9%
  • Πομερανιαν

Ψήφοι: 10 1,6%
  • Παγκ

Ψήφοι: 9 1,5%
  • Ροτβαιλερ

Ψήφοι: 38 6,1%
  • Αγιου Βερναρδου

Ψήφοι: 6 1,0%
  • Σαμογιεντ

Ψήφοι: 3 0,5%
  • Σιτσου

Ψήφοι: 6 1,0%
  • Βελγικο Λυκοσκυλο

Ψήφοι: 23 3,7%
  • Αλασκα Μαλαμουτ

• Αλλο

Ψήφοι: 133 21,5%
  • Ακιτα

Ψήφοι: 24 3,9%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    619

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
βαλτε τα δικααα σας :cheesy:

OP
OP
majestic69

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
Καυλιαρη αποτομη αγαπη για σκυλους σε επιασε...τι εγινε?στο επομενο θρεντ σου θα μας ξεφουρνισεις οτι ανοιγεις μαγαζι με σκυλοτροφες?.. :2funny:

οχι ρε καυλιαρη απλα να πουμε κ τιποτα αλλο εκτος απο business......μπηκες??

kongas

Μέλος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Like
0
Πόντοι
16
τα γκριφον γιατι δεν ειναι στη λιστα?
το'χετε συνειδητοποιησει κι εσεις οτι ειναι βλαμμενα, ε?

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
βαλτε τα δικααα σας :cheesy:
ma bitch
index.php

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Ρε ερευνητάκο δεν κόβεις τις παπαριές;

Εδώ είναι η νομοθεσία των ΗΠΑ και μερικών άλλων χωρών και δεν υπάρχει τίποτε για φίμωτρο:

Άντε, να μην βάλω τον Πολίτη2 να αμολήσει τις σκυλάρες του να σου δαγκώσουν τον κλώνο.

Αυτόν ρε, που βγήκες μαζί του στην Φυλής και άρχισε να του γαυγίζει ο σκύλος. (άκου τσάρκα με τον κλώνο του μαζί)

Αυτόν τον σκύλο πάντως θα ήθελα να τον γνωρίσω.

Είναι τόσο έξυπνος όσο-όσο πρέπει......

Εδω φαινεται ποσο ασχετος εισαι !
Στις Η.Π.Α σε πολλες πολιτειες ,απαγορευονται τελειως τα πιτμπουλ και τα μπουλτεριε.

Π.χ.στο Ντενβερ απαγορευεται να εχεις πιτμπουλ

Π.χ. Στο Μαϊαμι απαγορευεται να εχεις πιτμπουλ απο το 2000 ,καθως και παρομοια επιθετικα σκυλια.

Στη Φλοριντα που στις 26 Οκτωβριου ενα πιτμπουλ σκοτωσε ενα βρεφος 7 ημερων (!) εισαγεται στο κοινοβουλιο προταση να απαγορευτει η κατοχη του .

Σε αλλες πολιτειες ,που επιτρεπεται η κατοχη του ,ειναι υποχρεωτικο το φιμωτρο.

Στην Ελβετια απαγορευεται να εχεις πιτμπουλ σε πολλα καντονια ,μετα απο το θανατο 4χρονου αγοριου
απο πιτμπουλ.

Οσοι εχουν πιτμπουλ ,τα εχουν για μαγκια .
Μαφιοζοι ,εγκληματιες κτλ ,αλλα και τζαμπα μαγκες .

Στην Μ.Βρεττανια ,Δανια ,κτλ το φιμωτρο ειναι υποχρεωτικο .
Στη νεα ζηλανδια απαγορευεται τελειως η κατοχη του .

Πας βολτα με το σκυλο σου που μπορει να ειναι πολυ ησυχος ,π.χ. με το λαμπραντορ σου και ξαφνικα του επιτιθεται ενα πιτμπουλ ,χωρις φιμωτρο που το εχει μαλακας ιδιοκτητης .

Οι περισσοτεροι που εχουν πιτμπουλκαι παρομοια σκυλια ,ειναι κομπλεξικοι και αρρωστημενοι .

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ρε παπάρα κωλοτούμπα ερευνητάκο.

Το θέμα είναι το φίμωτρο.

Πουθενά η νομοθεσία των ΗΠΑ δεν αναφέρει ότι απαιτείται φίμωτρο. Ακόμη και αυτή η βλαμένη στο Facebook δεν έχει καταλάβει τι λέει η διατάξη στο South Bend.

Τελικά ο ΜΟΝΟΣ που χρειάζεται φίμωτρο είσαι ΕΣΥ.

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Ρε παπάρα κωλοτούμπα ερευνητάκο.

Το θέμα είναι το φίμωτρο.

Πουθενά η νομοθεσία των ΗΠΑ δεν αναφέρει ότι απαιτείται φίμωτρο. Ακόμη και αυτή η βλαμένη στο Facebook δεν έχει καταλάβει τι λέει η διατάξη στο South Bend.

Τελικά ο ΜΟΝΟΣ που χρειάζεται φίμωτρο είσαι ΕΣΥ.

Φιλαρακο ,Βολταιρακο ,εισαι ερωτευμενος ?
Κανε ενα σερτς στο ιντερνετ !

Ρωτα και στην Αμερικανικη Πρεσβεια ,προφασιζομενος οτι θες να κανεις τουρισμο ,και να εχεις και το σκυλο σου μαζι .

Εδω δεν προκειται για προσωπικες αποψεις .Προκειται για νομοθεσια.
Αλλα και στην Ελλαδα υπαρχουν σχετικες διαταξεις :Αρθρο 435 Π.Κ ,αρθρο 15 Π.Κ. ,νομος 3170/2003 κτλ
Το θεμα ειναι οτι στην Ελλαδα επιβαλλεται γενικα και αοριστα φιμωτρο στον "επιθετικο " ή /και επικινδυνο σκυλο.
Ειναι αοριστη η διαταξη .
αλλα και στο αρθρο 306 του ποινικου κωδικα ,που αναφερεται σε εκθεση σε κινδυνο ,ειναι αοριστη η διατυπωση .
Εφοσον ομως εξεθεσες καποιον σε κινδυνο και δεν πηρες τα καταλληλα μετρα ,θα τιμωρηθεις .

Αυτα για τους αναγνωστες .
Γιατι ο φοιτητακος Βολταιρακος 45 ,ειναι ερωτευμενος και δεν μπορει να πολυσκεφθει.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ρε τι κρίμα που καταργήθηκε ο μπόγιας.....

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
Ρε τι κρίμα που καταργήθηκε ο μπόγιας.....
και γω σαν τριτος να σου πω οτι μετα απο τα ντοκουμεντα που παρουσιασε ο τυπος πανω τον κατατροπωσες με αυτην την ατακα σου και τα επιχειρηματα σου.

ετσι ειναι φιλε δε ξερω για νουμερα νομων και τετοια αλλα οι νομοι υπαρχουν
το γεγονος οτι δεν τηρουντε στο ελλαντα ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.

και για να σπασω τον παγο εγω εχω το μποξερακι μου τον βουδακο μου ο οποιος οταν φεραμε τον μικρο απο το μεαιυτηριο τον ειχα για λιγες μερες σε ενα δωματιο ετσι για την ατμοσφαιρα αλλα οταν του ανοιξα πηγε κοντα στο μωρο και ηταν πιο προσεκτικος απο μας...

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Οσοι ειναι πραγματικοι φιλοζωοι ,ενοχλουνται απο τα επκινδυνα και επιθετικα σκυλια χωρις φιμωτρο ,που απειλουν τα φιλησυχα σκυλια τους .

Μονο οι κομπλεξικοι μαλακες ,τζαμπα μαγκες υποστηριζουν να μην εχουν φιμωτρο τα επικινδυνα σκυλια .

Στην Μεγαλη Βρεττανια ,Γερμανια ,Δανια κτλ και σε πολλες αλλες χωρες ,επιβαλλεται το φιμωτρο στα πιτμπουλ .
Σε αλλες χωρες απαγορευεται τελειως η κατοχη του.

Στην Ελλαδα ,που βασιλευει ο παραλογισμος ,δεν επιβαλεται το αυτονοητο.

Τις προαλλες γραφτηκε σε εφημεριδα οτι ενα πιτμπουλ σκοτωσε τεσσερα (4) αδεσποτα !

Απο τη μια να αγαπαει ο κοσμος τα αδεσποτα ,αλλα να μην λαμβανονται αυστηρα μετρα για τα επικινδυνα σκυλια !

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
και γω σαν τριτος να σου πω οτι μετα απο τα ντοκουμεντα που παρουσιασε ο τυπος πανω τον κατατροπωσες με αυτην την ατακα σου και τα επιχειρηματα σου.

και για να σπασω τον παγο εγω εχω το μποξερακι μου τον βουδακο μου ο οποιος οταν φεραμε τον μικρο απο το μεαιυτηριο τον ειχα για λιγες μερες σε ενα δωματιο ετσι για την ατμοσφαιρα αλλα οταν του ανοιξα πηγε κοντα στο μωρο και ηταν πιο προσεκτικος απο μας...

Καλα ρε φιλε ,συγκρινεις το μποξερ με το πιτμπουλ ?
Ειχα καθαροαιμο μποξερ ,που το αγορασα απο το εξωτερικο το 1999 (τωρα δυστυχως δεν ζει ) και ηταν φιλικωτατο με τους ανθρωπους, αλλα και δεν ηταν επιθετικο προς τα αλλα σκυλια.

Γιατι δεν παιρνεις και μια μικρη τιγρη ,σαν οικιακο ζωο ?
Να δεις πως στην πορεια του χρονου θα σε σεβαστει...

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
Εδω φαινεται ποσο ασχετος εισαι !
Στις Η.Π.Α σε πολλες πολιτειες ,απαγορευονται τελειως τα πιτμπουλ και τα μπουλτεριε.

Π.χ.στο Ντενβερ απαγορευεται να εχεις πιτμπουλ

Π.χ. Στο Μαϊαμι απαγορευεται να εχεις πιτμπουλ απο το 2000 ,καθως και παρομοια επιθετικα σκυλια.

Στη Φλοριντα που στις 26 Οκτωβριου ενα πιτμπουλ σκοτωσε ενα βρεφος 7 ημερων (!) εισαγεται στο κοινοβουλιο προταση να απαγορευτει η κατοχη του .

Σε αλλες πολιτειες ,που επιτρεπεται η κατοχη του ,ειναι υποχρεωτικο το φιμωτρο.

Στην Ελβετια απαγορευεται να εχεις πιτμπουλ σε πολλα καντονια ,μετα απο το θανατο 4χρονου αγοριου
απο πιτμπουλ.

Οσοι εχουν πιτμπουλ ,τα εχουν για μαγκια .
Μαφιοζοι ,εγκληματιες κτλ ,αλλα και τζαμπα μαγκες .

Στην Μ.Βρεττανια ,Δανια ,κτλ το φιμωτρο ειναι υποχρεωτικο .
Στη νεα ζηλανδια απαγορευεται τελειως η κατοχη του .

Πας βολτα με το σκυλο σου που μπορει να ειναι πολυ ησυχος ,π.χ. με το λαμπραντορ σου και ξαφνικα του επιτιθεται ενα πιτμπουλ ,χωρις φιμωτρο που το εχει μαλακας ιδιοκτητης .

Οι περισσοτεροι που εχουν πιτμπουλκαι παρομοια σκυλια ,ειναι κομπλεξικοι και αρρωστημενοι .

Εισαι μεγας μαλακας φιλε.

Και αστοιχειωτος.

Αυτα που λες ειναι τα BSL, τα breed specific legislations δηλαδη. Τα οποια παιρνουν ως στοιχεια ΜΟΝΟ τα δαγκωματα που εχουν πραξει οι σκυλοι και απλα απαγορευουν συγκεκριμενες ρατσες αλλα και ΟΣΕΣ μοιαζουν σε αυτες.

Να σε πληροφορησω, επειδη εισαι ασχετος, αστοιχειωτος και επικινδυνος, πως επι δεκαετιες στην Αμερικη σε πολλες πολιτειες, ειχαν ( και εχουν ακομα ) τα pit bull ( american pit bull terrier για να ειμαστε ακριβεις ) ως rescue dogs. Τα σκυλια αυτα ειναι εξαιρετικα φιλικα με τους ανθρωπους και ΔΕΝ ειναι επικινδυνη ρατσα.

Ειναι φιλικα με τους ανθρωπους καθως η εκτροφη τους και η δημιουργια τους απο τον ανθρωπο ηταν για μαχες με σκυλους. Ομως μεσα στο pit που μαλωνανε τα σκυλια υπηρχε ο διαιτητης ΚΑΙ οι δυο handlers των σκυλιων και ακομα και οταν μαλωνανε μεταξυ τους οι σκυλοι, δεν επεδεικνυαν επιθετικοτητα προς αυτους που τα χωριζαν.

Τα μπουλ τεριε, επειδη εχω και ξερω, δεν υπαρχει ουτε ΜΙΑ στο εκατομυριο να δαγκωσουν ανθρωπο ετσι και λαβουν την στοιχειωδη μεταχειριση και δεν τα χτυπας απο το πρωι μεχρι το βραδυ. Ουτε καν για φυλακες δεν κανουν, και ειναι απτα καλυτερα σκυλια για παιδια καθως ειναι υπερ ενεργητικα και γουσταρουν να παιζουν με τις ωρες.

Το σκυλι απο μονο του ΔΕΝ ειναι επικινδυνο. Πιο επικινδυνο ειναι ενα ντοπερμαν η ενα λυκοσκυλο παρα το american pit bull terrier που εχεις φαγωθει.

Για να μην πω για κατι ρατσες οπως καυκασου, κυνηγοσκυλα, λαμπραντορ, και αλλα τετοια που απλα δαγκωνουν για πλακα και ειναι σκατοψυχα και το βλεπεις στην συμπεριφορα τους με τους ξενους.

Τα σκυλια ΔΕΝ φταινε που υπαρχουν κομπλεξικοι ανθρωποι και τυχαινουν σε μαλακες ιδιοκτητες.

Επικινδυνος εισαι εσυ που υποστηριζεις τετοιου ειδους νομοθεσιες που δεν λαμβανουν υποψη τους τις ΣΥΝΘΗΚΕΣ κατα τις οποιες δαγκωσε ενας σκυλος. Και τι να μου λεει ρε φιλε εμενα αν ενα pit bull δαγκωσε η/και σκοτωσε ενα 4χρονο? Που στο διαολο ηταν οι γονεις του τετραχρονου? Που στο διαολο ηταν ο ιδιοκτητης του pit bull? Το σκυλι φταιει μαλακα αν τρωει ξυλο ολη μερα και ειναι παρατημενο?

Μαθε τα βασικα πραγματα γυρω απο την συμπεριφορα, την ψυχολογια και το πως δρουν τα σκυλια κατω απο διαφορετικες συνθηκες και ελα γραψε την μαλακια σου μετα.

Υπαρχουν ρατσες που ειναι απειρως πιο "επικινδυνες" απο αυτη του pit bull. Που εχουν εκτραφει για φυλαξη χωρου και για εξουδετερωση των "εισβολεων", οχι οπως το pit bull που φτιαχτηκε για μαχες με αλλους σκυλους αλλα ταυτοχρονα να ειναι υπερ-φιλικο προς τους ανθρωπους.

Αν εχεις ερθει ποτε σε επαφη με ΝΟΗΜΩΝ ιδιοκτητη ενος τετοιου σκυλιου θα δεις οτι τα σκυλια αυτα ειναι αρνια στην κυριολεξια. Και παρα πολυ υπακουα και πιστα.

Κοψε τις μαλακιες λοιπον και μην κανεις σαν κακογαμημενο κοριτσακι. Ελεος. Σα γκομενα κανεις. Τα επικινδυνα σκυλια και τα επικινδυνα σκυλια. Δεν σου εμαθαν τιποτα αλλο? Παπαγαλε.

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
Ειχα καθαροαιμο μποξερ ,που το αγορασα απο το εξωτερικο το 1999 (τωρα δυστυχως δεν ζει ) και ηταν φιλικωτατο με τους ανθρωπους, αλλα και δεν ηταν επιθετικο προς τα αλλα σκυλια.

οχι φιλε μου δε το συγκρινω.
ειπα και για να σπασω τον παγο ανεφερα και γω με τη σειρα μου τι σκυλο εχω.το θρεντ δε φτιαχτηκε για να μανουριαζομαστε πιο πολυ αλλα για να μοιραζομαστε τις εμπειριες μας με τους σκυλους μας

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775

Εχεις ερθει ποτε σε επαφη με πιτ μπουλ ρε αστοιχειωτε?

Καταρχην το οτι πηρες το μποξερ απο το εξωτερικο δεν ειναι κατι για να το διαλαλεις. Ολοι απο εξω φερνουν σκυλια.

Ελεγξες τον εκτροφεα του? Σε σκαναρε πριν σου δωσει το σκυλι? Ειδες γεννεαλογικο δεντρο?

Τι μαλακιες καθεσαι και λες?

Εισαι αστοιχειωτος για αλλη μια φορα γιατι τσουβαλιαζεις μια ρατσα χωρις καν να εχεις ερθει σε επαφη με αυτην. Εγω εχω γνωρισει ατομα με μποξερ σκυλια και απο αυτους ( 4 ατομα συγκεκριμενα ) μονο ενας ηταν αρκετα καλος ιδιοκτητης και το σκυλι στα καλα του. Οι υπολοιποι ηταν μαλακες και το σκυλι επιθετικο. Επομενο ειναι ομως να ειναι το σκυλι ετσι αν ο ιδιοκτητης ειναι μαλακας. ΣΚΥΛΟΣ ειναι πανυβλακα, εχει ενστικτα απο οταν γεννιεται. Με την βια μεγαλωνει. Οποιο κουταβι επιβληθει στα αλλα θα πιει περισσοτερο γαλα. Ξυπνα.

Τα πιτ μπουλ ειναι αριστα σκυλια αλλα δυστυχως η υπερεκτροφη τους κανει δυσκολη την ανευρεση ενος "σωστου" ανατομικα αλλα και απο θεμα υγειας σκυλου.

Μην λες ο,τι παπαρια θες. Να σκεφτεσαι πριν μιλησεις.

Μας εχεις πρηξει τα αρχιδια με το μποξερ σου. Αμα το σαπακιαζες στο ξυλο ολη μερα και δεν το ειχες φερει σε επαφη με αλλα ζωα ουτε καν στην βολτα του, να δεις ποσο φιλικο θα ηταν βλακα. Νομιζεις τα σκυλια ξυπνανε μια μερα και λενε α θα ειμαι φιλικο με τους ανθρωπους.

Συγκρινεις και την τιγρη με το πιτ μπουλ, τοσο ασχετος εισαι. Τοσο.

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775

Ποτε δεν εμπιστευεσαι σκυλο με παιδι μονα τους. ΠΟΤΕ.

Για πολλους και διαφορους λογους. Το οτι ο σκυλος ηταν προσεκτικος δεν λεει και πολλα. Ισως δεν ξερεις να διαβαζεις τα σηματα του σκυλου και τις προθεσεις του.

Το πιο πιθανο ειναι ο σκυλος να το δεχτει σαν απειλη τον μικρο στην αρχη αλλα με την καταλληλη επιβραβευση και ενταξη του μικρου ( γιου/κορης ) στην αγελη, και την επανατοποθετηση του σκυλου κατω απο το μωρο στην κλιμακα αυτης ( της αγελης ) τα πραγματα θα κυλησουν μια χαρα.

Αλλα ολα αυτα ειναι και αναλογα με την προεργασια που του εχεις κανει, πριν καν γεννηθει το μικρο. με την συμπεριφορα σου στο σκυλι δηλαδη, να εχεις καταφερει να μην του ξυπνας τα αγρια ενστικτα, την επιθετικοτητα, την κτητικοτητα και ολα αυτα.

Αλλα ακομα και οταν το παιδι μεγαλωσει, στα 4-5 του χρονια δεν τον αφηνεις μονο του με τον σκυλο. Θελει παντα επιβλεψη για να ξερει ο σκυλος οτι το αφεντικο και ο ηγετης ειναι κοντα. Ειδικα αν το σκυλι ειναι ( σωματικα ) σε θεση να βλαψει τον μικρο.

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Anal hunter ,φοβασαι μηπως στο ροτβάϊλερ σου επιβληθει να φορεσει φιμωτρο.
Γι'αυτο βριζεις .
Ειδαλλως ,λογικα δεν θα σε πειραζε η αυστηρη θεσπιση φιμωτρου.
Που προστατευει απο τις κυνομαχιες ,αλλα και τις ΦΟΛΕΣ .
Θεωρεις οτι θα στεναχωρηθει ο σκυλος σου ,και δεν σε νοιαζει που θα γλυτωσουν δαγκωματα ανθρωποι αλλα και φιλησυχα σκυλια .
Θεωρεις το σκυλο σου πιο σημαντικο απο τους ανθρωπους ,αλλα και απο τους αλλους σκυλους.
Ομως στις χωρες οπως Μεγαλη Βρεττανια ,Γερμανια ,Ελβετια ,Δανια ,Νεα Ζηλανδια κτλ ειναι αυστηρες οι διαταξεις για φιμωτρο.
Για να αποτραπουν ατυχηματα.
Καλυτερα να "στεναχωρηθει " καποιος σκυλος ,παρα να δαγκωσουν καποιο παιδακι ή ηλικιωμενο ,ή και τον αγαπημενο σου σκυλο .

Φιλαρακο ,με τις βρισιες σου ,δεν επιχειρηματολογεις .
Και το μποξερ μου ,το ειχα σε μονοκατοικια με ΚΗΠΟ ,και οχι σε διαμερισμα.Ηταν κοινωνικοποημενο και δεν ειχε δημιουργησει ποτε προβλημα .

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
Ποτε δεν εμπιστευεσαι σκυλο με παιδι μονα τους. ΠΟΤΕ.

Για πολλους και διαφορους λογους. Το οτι ο σκυλος ηταν προσεκτικος δεν λεει και πολλα. Ισως δεν ξερεις να διαβαζεις τα σηματα του σκυλου και τις προθεσεις του.

Το πιο πιθανο ειναι ο σκυλος να το δεχτει σαν απειλη τον μικρο στην αρχη αλλα με την καταλληλη επιβραβευση και ενταξη του μικρου ( γιου/κορης ) στην αγελη, και την επανατοποθετηση του σκυλου κατω απο το μωρο στην κλιμακα αυτης ( της αγελης ) τα πραγματα θα κυλησουν μια χαρα.

Αλλα ολα αυτα ειναι και αναλογα με την προεργασια που του εχεις κανει, πριν καν γεννηθει το μικρο. με την συμπεριφορα σου στο σκυλι δηλαδη, να εχεις καταφερει να μην του ξυπνας τα αγρια ενστικτα, την επιθετικοτητα, την κτητικοτητα και ολα αυτα.

Αλλα ακομα και οταν το παιδι μεγαλωσει, στα 4-5 του χρονια δεν τον αφηνεις μονο του με τον σκυλο. Θελει παντα επιβλεψη για να ξερει ο σκυλος οτι το αφεντικο και ο ηγετης ειναι κοντα. Ειδικα αν το σκυλι ειναι ( σωματικα ) σε θεση να βλαψει τον μικρο.
φιλε μου στην περιπτωση που ειπα μιλησα οτι το ειχα εγω αγκαλια και ερχοταν διπλα στον καναπε τον κοιτουσε και δεν εκανε κατι.τωρα που ο μικρος ειναι 3,5 χρονων στο σαλονι που καθομαι ειναι κατω και παιζουν μαζι και με τα δικα μου ματια βλεπω οτι το διασκεδαζουν και οι 2 το παιχνιδι.
το σκυλι ειναι 6 χρονων και ειναι μεγαλομενο διπλα μας σαν το παιδι μας .οχι με ενα σπιτακι στον κηπο και ετσι αλλα μεσα στο σπιτι .και αυτα σου τα λεω γιατι φενετε οτι ξερεις κατι παραπανω .

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
Anal hunter ,φοβασαι μηπως στο ροτβάϊλερ σου επιβληθει να φορεσει φιμωτρο.
Γι'αυτο βριζεις .

Βριζω γιατι εισαι αστοιχειωτος. Πως να το κανουμε δηλαδη?

Δεν εχω ροτβαιλερ. Μπουλ τεριε εχω. Και ενα τσιουαουα ειχα το οποιο το μαζεψα απο το δρομο αλλα το βρηκε αυτη που το ειχε χασει και της το εδωσα.

[quote author=erevnitis]
Ειδαλλως ,λογικα δεν θα σε πειραζε η αυστηρη θεσπιση φιμωτρου.
Που προστατευει απο τις κυνομαχιες ,αλλα και τις ΦΟΛΕΣ .
Θεωρεις οτι θα στεναχωρηθει ο σκυλος σου ,και δεν σε νοιαζει που θα γλυτωσουν δαγκωματα ανθρωποι αλλα και φιλησυχα σκυλια .
Θεωρεις το σκυλο σου πιο σημαντικο απο τους ανθρωπους ,αλλα και απο τους αλλους σκυλους.
Ομως στις χωρες οπως Μεγαλη Βρεττανια ,Γερμανια ,Ελβετια ,Δανια ,Νεα Ζηλανδια κτλ ειναι αυστηρες οι διαταξεις για φιμωτρο.
Για να αποτραπουν ατυχηματα.[/quote]

Δεν καταλαβαινεις τα στοιχειωδη.

Ο ΚΑΘΕ σκυλος εφοσον μεγαλωσει και κοινωνικοποιηθει σωστα δεν εχει προβληματα ουτε με τους ανθρωπους ουτε με αλλους σκυλους. Το πολυ πολυ να εχει με καμια γατα, με κανενα κουνελι και με αλλα τετοια, που ειναι τα φυσικα του θηραματα. Αλλα λογικο το βρισκω και δεν ειναι θεμα αυτης της συζητησης αυτο. ( οχι οτι δεν ειναι ωραιο να συνυπαρχουν, αλλα το πιο συνηθες ειναι ο σκυλος να μην τα θελει κοντα του )

Ο σκυλος μου ειναι πιο σημαντικος απο παρα πολλους ανθρωπους. Οπως και πολλοι αλλοι σκυλοι για τα αφεντικα τους. Οχι επειδη ειναι δικος μου σκυλος, αλλα επειδη δεν θεωρω τον ανθρωπο ανωτερο επειδη απλα ειναι ανθρωπος. Ισα ισα με αυτα που εχουμε κανει και εκει που εχουμε φτασει το ιδιο μας το ειδος μονο για φτυσιμο ειμαστε. Και προσπαθουμε να επιβαλλουμε νομους και να δαιμονοποιησουμε αλλες ρατσες και καταστασεις και να μην καταπολεμησουμε το κακο απο την ριζα του.

Να μην επιτρεπεται δηλαδη το να εισαι ιδιοκτητης σκυλου αν δεν πληρεις καποια κριτηρια. Αν δεν ελεγχεσαι για τις συνθηκες στις οποιες εχεις το ζωο αυτο και που μενει, αλλα και τι τρωει και καθε ποτε ασκειται.

Ναι ακουγεται παραλογο αλλα για να σε δω εδω τι εχεις να πεις. Παρα αυτη τη γαμημενη την καραμελα περι φιμωτρου και ΔΗΘΕΝ επικινδυνων ρατσων. Που ΔΕΝ υπαρχουν επικινδυνες ρατσες, υπαρχουν επικινδυνοι ιδιοκτητες σκυλων. Παρτο χαμπαρι επιτελους.

[quote author=erevnitis]
Καλυτερα να "στεναχωρηθει " καποιος σκυλος ,παρα να δαγκωσουν καποιο παιδακι ή ηλικιωμενο ,ή και τον αγαπημενο σου σκυλο .

Φιλαρακο ,με τις βρισιες σου ,δεν επιχειρηματολογεις .
Και το μποξερ μου ,το ειχα σε μονοκατοικια με ΚΗΠΟ ,και οχι σε διαμερισμα.Ηταν κοινωνικοποημενο και δεν ειχε δημιουργησει ποτε προβλημα .
[/quote]

Να σε ρωτησω μιας και εισαι φιλοζωος. Πες μου απο που πηρες τον σκυλο σου. Ειχε κομμενη ουρα φανταζομαι ε? Σαν μποξερ, ετσι συνηθιζεται. Τα αυτακια του? Και αυτα κομμενα? Ε? Απαντησε μου αν θελεις, φιλοζωε.

Το οτι το δικο σου μποξερ δεν ειχε δημιουργησει ποτε προβλημα δεν σημαινει οτι το δικο μου μπουλ τεριε θα δημιουργησει. Εχω κανει τεσσερις μετακομισεις σε δυο χρονια, και εχω φροντισει να μενω σε μονοκατοικια με απλετο χωρο, ειτε κηπο ειτε αυλη για χαρη του σκυλου. Εκει που θα μπορουσα να πληρωνω 300-350 δινω 550-650 για ενοικιο μονο και μονο γιατι ο σκυλος θελει τον χωρο του. Οποτε τις μαλακιες σε εμενα κομμενες βλακακο δηθεν φιλοζωε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom