Ολοι οι σκυλοι, απο τα πιτμπουλ μεχρι και το δικο μου,ενα μικρουλικο γιορκσαιρ,καταγονται απο τον λυκο...και ακομα και το δικο μου το σκατουλικο συμπεριφερεται σαν λυκος, και οταν ακουει σειρηνα ουρλιαζει σαν λυκος....Όχι έπρεπε να της δώσω και συγχαρητήρια που στα καλά καθούμενα ξεκινάει την επίθεση! Έχω δοκιμάσει και με το καλό, αλλά συνεχίζει τα δικά της...
Οποτε μας αρεσει,δεν μας αρεσει οι σκυλοι εχουν κληρονομησει ολα τα χαρακτηριστικα της συμπεριφορας του λυκου...και ο λυκοι σαν ζωα αγελης,εχουν νομους,εχουν κανονες,εχουν ιεραρχια...
Αυτη την στιγμη,ο σκυλος σου σε δοκιμαζει να δει ποιος ειναι το αφεντικο της αγελης,σου πουλαει τσαμπουκα δηλαδη να δει αν θα ψαρωσεις (οχι πως δεν το κανουμε και εμεις οι ανθρωποι αυτο)....
Καλως χτυπησες τον σκυλο γιατι ετσι δειχνεις οτι δεν ψαρωσες,απλως επρεπε την ωρα που σε δαγκωσε να του δωσεις μια δυνατη στην μουρη,για να του "πεις" οτι "αυτο που εκανες με την μουρη ηταν λαθος"
Μεγαλο λαθος αν πλακωσες τον σκυλο γενικα στο ξυλο...κλωτσιες στα πισινα,στα πλευρα κτλ....
Δικη σου μαλακια αν σε δαγκωσε ενω απλωσες χερι στην τροφη του...αυτο δεν το κανεις σε κανεναν σκυλο... Εγω παντως δεν το επιχειρησα ποτε ακομα και σε σκυλια που μεγαλωσα ο ιδιος... Ειναι σαν να βλεπεις καποιον να πηγαινει με κατσαβιδι προς το αμαξι σου... Ε δεν θα ορμηξεις???
Επισης εκανες μαλακια, αν σε δαγκωσε κατα λαθος επανω στο παιχνιδι...