οχι δεν θα με εκπληξει....Εδώ και 34 χρόνια πρώτη φορά το ακούς δηλαδή;
Αν γίνει, θα σε εκπλήξει;
γιαυτο λεω οτι πρεπει να ετοιμαζομαστε σιγα σιγα για να αποφυγουμε τα χειροτερα...
οχι δεν θα με εκπληξει....Εδώ και 34 χρόνια πρώτη φορά το ακούς δηλαδή;
Αν γίνει, θα σε εκπλήξει;
Δηλαδή να μην ενημερωθεί σωστά και επίσημα ο ελληνικός λαός; Επίσης βλέπεις να εκτιμά ο υπόλοιπος λαός των Σκοπίων πλην των εθνικιστών που κάνουν τις μαλακίες το ότι τους συντηρούμε; Εγώ δε το βλέπω μιας και εάν ίσχυε θα περίμενα να κάνουν πορεία με σύνθημα την ειρήνη και τη διαλακτικότητα της πολιτικής τους ηγεσίας. Δε μπορώ να ζω και να δρω σα χώρα με υποθέσεις. Από την άλλη τι περιμένουμε όταν στην Αυστραλία πήγε Έλληνας πρωθυπουργός μετά από δεκάδες χρόνια τη στιγμή που εκεί είναι η πηγή χρημάτων από το εκεί σκοπιανό λόμπυ τους "αγώνα" των Σκοπίων.Εγώ προτείνω αυτό που ήδη κάνουμε.
Αντί για τσαμπουκάδες και καλλιέργεια κουλτούρας μίσους, να συνεχίσουμε τις επενδύσεις στη ΦΥΡΟΜ και να ασκούμε οικονομική και πολιτισμική πίεση σ' αυτούς.
Μην ξεχνάς οτι οι εθνικιστές της ΦΥΡΟΜ που ονειρεύονται μεγάλη Μακεδονία με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη, είναι αριθμητικά σαν τους δικούς μας τους Χρυσαυγίτες που ονειρεύονται την Κωνσταντινούπολη. Μη μασάτε με αυτούς, δεν ασκούν καμμία επιρροή.
Μα δε το κρύβω και το είπα πως από το να ζω μια ζωή στην αβεβαιότητα για να μη σκίσω το καλτσόν, μια φορά ας αποδείξω πως οι πρόγονοί μου δεν πέθαναν για εμένα τσάμπα. Πως δεν σκοτώθηκαν χωρίς να με ξέρουν και εγώ τώρα πουλάω ιδεολογία και φούμαρα εκ του ασφαλούς.Ρε φίλε, θες πόλεμο;
Αν είναι, πέστο καθαρά.
Μην το φέρνεις μέσω Κίνας.
Και αναλογίσου και τις συνέπειες βέβαια.
Οπωσδήποτε ΌΧΙ. Το Kosovo δεν έχει καμια σχέση με την Βόρειο Κύπρο. Είναι μια sui generis υπόθεση. Η BK δημιουργήθηκε από "παρανομηχριση" βίας, ενώ το Kosovo το 1999 έπαθε μια διεθνής περέμβαση για την υπεράσπιση ανθωπίνων δικαιωμάτωνμαλιστα....
δηλαδη αν με τις ευλογιες των ηπα οι τουρκοκυπριοι κανουν ανεξαρτητο κρατος
θα λεμε οτι ουσιαστικα απο το ..70 ειναι αυτη η κατασταση?
Επέτρεψε μου να παρατηρήσω πως κάνεις λάθος. Κοσοβο και Βόρεια Κύπρος έχουν ένα κοινό. Ποδοπατιούνται οι αποφάσεις ψηφίσματα του ΟΗΕ. Αυτό είναι και το πιο επικίνδυνο.Οπωσδήποτε ΌΧΙ. Το Kosovo δεν έχει καμια σχέση με την Βόρειο Κύπρο. Είναι μια sui generis υπόθεση. Η BK δημιουργήθηκε από "παρανομηχριση" βίας, ενώ το Kosovo το 1999 έπαθε μια διεθνής περέμβαση για την υπεράσπιση ανθωπίνων δικαιωμάτων
Εάν αύριο δηλαδή οι αλβανοί μαζευτούν πάνω στην Ήπειρο και ξαφνικά ζητήσουν ένωση με την αλβανία εσύ θα συμφωνήσεις στα ίδια πλαίσια για να προστατέψουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους; Και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της περιοχής στα αρχίδια μας; Ε ρε γλέντια.... Γιατί δεν πουλάμε τουλάχιστον τα "χωράφια" μας να κονημήσουμε από το να τα δώσουμε σε λίγα χρόνια τσάμπα;Οπωσδήποτε ΌΧΙ. Το Kosovo δεν έχει καμια σχέση με την Βόρειο Κύπρο. Είναι μια sui generis υπόθεση. Η BK δημιουργήθηκε από "παρανομηχριση" βίας, ενώ το Kosovo το 1999 έπαθε μια διεθνής περέμβαση για την υπεράσπιση ανθωπίνων δικαιωμάτων
Εάν αύριο δηλαδή οι αλβανοί μαζευτούν πάνω στην Ήπειρο και ξαφνικά ζητήσουν ένωση με την αλβανία εσύ θα συμφωνήσεις στα ίδια πλαίσια για να προστατέψουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους; Και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της περιοχής στα αρχίδια μας; Ε ρε γλέντια.... Γιατί δεν πουλάμε τουλάχιστον τα "χωράφια" μας να κονημήσουμε από το να τα δώσουμε σε λίγα χρόνια τσάμπα;
Να το δούμε λίγο διαφορετικά αυτό.Εάν αύριο δηλαδή οι αλβανοί μαζευτούν πάνω στην Ήπειρο και ξαφνικά ζητήσουν ένωση με την αλβανία εσύ θα συμφωνήσεις στα ίδια πλαίσια για να προστατέψουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους; Και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της περιοχής στα αρχίδια μας; Ε ρε γλέντια.... Γιατί δεν πουλάμε τουλάχιστον τα "χωράφια" μας να κονημήσουμε από το να τα δώσουμε σε λίγα χρόνια τσάμπα;
Επέτρεψέ μου να έχω αντίθετη άποψη. Ειδικά όταν γνωστό μου Αλβανικό ζευγάρι που δεν είχε ούτε πρώτο βρακί να βάλει μου είπε πως θέλουν να μεταναστεύσουν και πάλι γιατί δεν αντέχουν άλλο τους Έλληνες ....αλλά εδώ είναι το θεϊκό ούτε και τους Αλβανούς . Πολλοί μαζεύτικαν είπαν εδώ !!!Το καλο με τους Αλβανους στην Ελλαδσ ειναι οτι ντρεπονται για τη χωρα τους και προσπαθουν να αφομοιωθουν κια να γινουν ενα με τους Ελληνες. Δεν ειναι καλο για αυτους αυτο (οτι απαρνουνται τη χωρα τους) αλλα για εμας καλο ειναι.
Πολύ Σωστή παρατήρηση. Αναλογιστείτε πόσο παρατημένη είναι η Θράκη.. τώρα κάπως ξυπνήσαμεΝα το δούμε λίγο διαφορετικά αυτό.
Οι Αλβανοί μαζεύονται εκεί πάνω μόνο ή μήπως και οι νεαροί Έλληνες την κοπανούν όσο πιο γρήγορα μπορούν?? Και μένουν τελικά μερικά χωριουδάκια με γέροντες και η νεολαία να είναι συγκεντρωμένη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη?
Δηλαδή σαν να δέχεσαι έμμεσα πως οι Έλληνες της Γερμανίας θα έπρεπε να μείνουν εκεί για πάντα Τι το παράλογο βρίσκεις να θέλουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους με τα όσα έχουν μαζέψει? Εμένα τουλάχιστον όσους αλβανούς ξέρω αυτό λένεΕπέτρεψέ μου να έχω αντίθετη άποψη. Ειδικά όταν γνωστό μου Αλβανικό ζευγάρι που δεν είχε ούτε πρώτο βρακί να βάλει μου είπε πως θέλουν να μεταναστεύσουν και πάλι γιατί δεν αντέχουν άλλο τους Έλληνες ....αλλά εδώ είναι το θεϊκό ούτε και τους Αλβανούς . Πολλοί μαζεύτικαν είπαν εδώ !!!
Αυτό είναι πρόβλημα όσων την κοπανάνε διαλέγωντας την εύκολη λύση. Και για να σε προλάβω ανοίκω στους μη προνομιούχους που κατ'επιλογή έμεινα 9 χρόνια σε χωριό με 7 σπίτια(εάν το πεις χωριό). Επίσης αντί να απαιτήσουν κάτι περισσότερο από την πολιτεία φεύγουν. Και όπως είπες πάνε οι Αλβανοί και αναρωτιέμαι αυτοί πως βρίσκουν κάτι να κάνουν ενώ οι δικοί μας μικροί προδότες φεύγουν;Να το δούμε λίγο διαφορετικά αυτό.
Οι Αλβανοί μαζεύονται εκεί πάνω μόνο ή μήπως και οι νεαροί Έλληνες την κοπανούν όσο πιο γρήγορα μπορούν?? Και μένουν τελικά μερικά χωριουδάκια με γέροντες και η νεολαία να είναι συγκεντρωμένη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη?
Δε θέλουν να πάνε Αλβανία. Αφού σου είπα δε την παλεύουν γιατί μαζεύτικαν πολλοί αλβανοί εδώ. Θέλουν να πάνε Αμερική...δηλαδή σαν να ομολογείς πως οι έλληνες της γερμανίας θα έπρεπε να μέινουν εκεί. Τι το παράλογο βρίσκεις να θέλουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους με τα όσα έχουν μαζέψει ?
+1Τι πόλεμος και παπαριές? Απειλούνται μήπως τα ελληνικά σύνορα και δεν το ξέρουμε? Μήπως και οι Νομοί της Μακεδονίας κατοικούνται από σλάβους που θα αποσχισθούν? Ασ' σοβαρευτούμε λιγάκι. Ο δικός μας μεγαλοιδεατισμός μας πήδηξε κι΄όχι τίποτα άλλο. Το θέμα θα είχε λυθεί από το 93 με την πρόταση Πινέιρο για σλαβομακεδονία που το είχαν δεχτει οι σκπιναοί γιατί τους βόλευε κιόλας ως προσδιορισμός για να ησυχάσουν μια και καλή με τους αλβανόφωνους της Fyrom. Aλλά το παίζαμε βαρειά πεπόνια- Τα κόματα εξουσίας τουλάχιστον-Πήραμε τώρα τ' αρχίδια μας και ησυχάσαμε. Και η FΥΡΟΜ θα πάρει αυτό που ήθελε και οι αλβανόφωνοι θα διεκδικήσουν απόσχιση στο Τέτοβο. Κατά τα άλλα είμαστε μια μεγάλη τοπική δύναμη μη χέσω
ΥΓ Και τότε ίσως το ξέρουν κάποιοι μεγαλύτεροι σε ηλικία μας είχαν ζητήσει να στείλουμε αξιωματικούς να τους οργανώσουμε το στρατό και την αστυνομία. Γιατί μας ήθελαν... λόγω των αλβανών. Εμείς είπαμε πανηγυρικά Όχι και έτσι πήγαν Τούρκοι ειδικοί. Από διπλωματία και διορατικότητα σκίζουμε.αλλά αυτό συμβάινει όταν οι πολιτικοί μας είναι ότι φάμε ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας. Δείτε τι γίνεται με το ασαφλιστικό, με την οικονομία, με τη δημόσια διοίκηση...τη διαφθορά. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε... Γιατί να είναι διαφορετικά με τη διπλωματία?
Το μικροί προδότες είναι βαρύ κατά την γνώμη μου.Αυτό είναι πρόβλημα όσων την κοπανάνε διαλέγωντας την εύκολη λύση. Και για να σε προλάβω ανοίκω στους μη προνομιούχους που κατ'επιλογή έμεινα 9 χρόνια σε χωριό με 7 σπίτια(εάν το πεις χωριό). Επίσης αντί να απαιτήσουν κάτι περισσότερο από την πολιτεία φεύγουν. Και όπως είπες πάνε οι Αλβανοί και αναρωτιέμαι αυτοί πως βρίσκουν κάτι να κάνουν ενώ οι δικοί μας μικροί προδότες φεύγουν;Δε θέλουν να πάνε Αλβανία. Αφού σου είπα δε την παλεύουν γιατί μαζεύτικαν πολλοί αλβανοί εδώ. Θέλουν να πάνε Αμερική...
Παραδόξως, συμφωνούμε.Το μικροί προδότες είναι βαρύ κατά την γνώμη μου.
Αλλού όμως θέλω να το πάω.
Ως Έλληνες, ιστορικές αποδείξεις το μαρτυρούν αυτό, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανένα παρά μόνο τον "καλό" μας εαυτό. Και τα τελευταία χρόνια οι πράξεις μας αυτό δείχνουν.