Νέα

Σε ποιούς απευθύνονται τα νεόδμητα ακίνητα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Σαλονικιος
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 254
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
Σ

Σαλονικιος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2023
Like
2.179
Πόντοι
456
Πάντως η τράπεζα της Ελλάδος (που συνήθως πέφτει μέσα),σε έκθεση της προβλέπει άνοδο μέχρι το 2027, για περίπου 4 χρόνια ακόμα δλδ .οποτε χοντρό αγγούρι για τους αγοραστές.
όποτε δεν αγοράζεις τίποτα και κάθεσαι στα αυγά σου

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
20.632
Πόντοι
6.056
Γνωστός ήθελε να αγοράσει διαμέρισμα στην Αθήνα και δεν έβρισκε τίποτα της προκοπής κάτω από 150-160κ.
Α ήθελε της προκοπής ..........

Τους παπάρες .... που με 100-200 χιλιάρικα θέλουν σπίτι στου μακρυγιάννη ..... με θέα ακρόπολη ....

ή με 30 χιλιάρικα θέλουν να αγοράσουν φεράρι ....

ή με 10χιλιάρικα .... θέλουν χρυσό χρονογράφο ....

ποτέ δεν τους πήγαινα.

Καλά κάνουν και τους σκίζουν .

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.538
Πόντοι
206
Μα για να αγοράσεις ακίνητο η εφορία σε παιρναει κόσκινο πλέον . Άρα το μαύρο χρήμα καμία αξία δεν έχει σε αυτήν την αγορά και σιγά άμα είχα 500Κ μην πήγαινα να αγοράσω τούβλα

Αρχίδια καπαμά. Συγνώμη αλλά έτσι είναι. Μάλλον δεν έχεις ιδέα τι συμβαίνει έξω στον κόσμο. Σου το έγραψα και πριν. Μόνο και μόνο με τα μαύρα κάποιοι μπορούν και κάνουν ΖΩΑΡΑ.

Η Εφορία ΔΕΝ κοιτάει τα πραγματικά σου έξοδα. Ναι μεν θέλει συναλλαγές με κάρτες κτλ αλλά και πάλι μπορείς να κάνεις ΖΩΑΡΑ χωρίς να ανοίγει ρουθούνι. Πχ ποιος ελέγχει τα εστιατόρια; Εγώ μπορεί να τρώω κάθε μέρα έξω και να πληρώνω μαύρα. Να αγοράζω ολόκληρα μοσχάρια από τον τσοπάνη "κασέρι" και στο SM να αγοράζω μόνο κωλόχαρτα και απορρυπαντικά. Έχεις δει τι μεταχειρισμένο SUV κυκλοφορεί; Πόσο καίνε τα X5; Αυτά τα τσεκάρει ποτέ η Εφορία;

Μεταχειρισμένα κινητά που έχει η νεολαία; Έχεις ιδέα πόσο κοστίζει ένα iphone από δεύτερο χέρι; Αυτό δεν είναι μαύρο χρήμα; Το δηλώνεις κάπου ή ο κολλητός σου έχει POS να του το πληρώσεις;

Ελαιόλαδο; Πόσοι αγρότες είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ αγρότες και πόσοι κλέφτες; Φέτος το λάδι έχει τραγικά υψηλή τιμή λόγω χαμηλής παραγωγής. Το κόστος παραγωγής ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ. Ο κλέφτης υπάλληλος που θα πάει στο χωριό του γιατί θα πουλήσει 10€ το λίτρο ΜΑΥΡΑ;

Όταν υπάρχει ΠΛΗΡΗ απουσία αποδείξεων η Εφορία είναι ανίκανη να ελέγξει το μαύρο χρήμα και να πιάσει τους κλέφτες. Εγώ θα δηλώσω κάποια Χ βασικά έξοδα και τα υπόλοιπα ΜΑΥΡΑ. Έτσι χτίζεις και καταθέσεις και αξιοπιστία στις τράπεζες.

Τα 500 χιλιάρικα είναι άλλο πράγμα. Καμία σχέση με την αγορά κατοικίας και το μαύρο χρήμα. Στην πραγματικότητα αγοράζεις Διαβατήριο. Επειδή είμαστε ΕΕ έχουμε ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ και πολύ πιο εύκολη χορήγηση Βίζας. Ένας Μάο Μάο θέλει κάτι τέτοιο για να μπορεί να ανοιχτεί πιο εύκολα. Απλά κάποιες άλλες χώρες έχουν πολύ πιο ακριβές τιμές και δεν τους συμφαίρει. Πχ η Γαλλία θέλει 300.000 επένδυση σε βάθος τετραετίας. Η Γερμανία 360.000. Εδώ θέλουμε 250.000 σε σπίτι και 400.000 σε ομόλογα. Υπάρχει μια διαφορά.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.248
Πόντοι
3.656
Ψόφος στα γκρεμίδια σάπια κωλόσπιτα με ντεμέκ ανακαινισμένες χέστρες και νιπτήρες με τα ενοίκια στο θεό που ζητάνε οι κωλόβλαχοι ιδιοκτήτες

χίλιες φορές νεόδμητο να πληρώνω την τράπεζα ή ακόμα και ενοίκιο και να αξίζει παρά να ταίσω τον κάθε βλάχο που κληρονόμησε μια τρύπα και νομίζει ότι θα ζήσει καλά από αυτό χωρίς να ρίξει ένα ευρώ και εκμεταλλεύεται τη φούσκα της εποχής

:wanker:

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
20.632
Πόντοι
6.056
Ψόφος στα γκρεμίδια σάπια κωλόσπιτα με ντεμέκ ανακαινισμένες χέστρες και νιπτήρες με τα ενοίκια στο θεό που ζητάνε οι κωλόβλαχοι ιδιοκτήτες
Έχεις πάει ποτέ ευρώπη ή αμερική ;;

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.538
Πόντοι
206
Και να το φέρω με απλό παράδειγμα.

Πχ παίρνω 800€ το μήνα και το αφεντικό μου μου δίνει άλλα 200€ στο χέρι. Ταυτόχρονα έχω και 1-2 κτήματα με ελιές ή κάποια άλλη καλλιέργεια.

Νόμιμα θα πληρώσω τα πάγια έξοδα που έχω κάθε μήνα SM και μερικές βενζίνες, ρούχα κτλ αν αγοράσω. Πες ότι περίσσεψε ένα 100ρικο. Τα άλλα 200 τα έχω στο στρώμα και με αυτά αγοράζω μερικά "μαύρα" προϊόντα. Στο τέλος της χρονιάς θα έχω σχεδόν ένα χιλιάρικο στην άκρη. ΝΟΜΙΜΑ. Η Εφορία θα έχει καταγράψει επίσημα 11.200€ αλλά εγώ θα έχω πάρει επιπλέον 2.400€ που ΔΕΝ υπάρχουν πουθενά.

Όταν λοιπόν έρθει η ώρα να πάρω δάνειο ή να βγάλω πιστωτική θα είμαι ΚΑΘΑΡΟΣ διότι καλύπτω τα έξοδα μου μια χαρά και έχω και μερικά €€€ στην άκρη. Όμως η Τράπεζα και η Εφορία ΔΕΝ ξέρουν ότι το 1κιλό προβατίνα που αγόρασα την Τρίτη το βράδυ είναι μόνο για ορεκτικό. Διότι το Σάββατο θα πάω στον χασάπη και θα αγοράσω ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ άλλα 4 κιλά παϊδάκια από τα έξτρα 200€ που έχω στο στρώμα.

Ταυτόχρονα θα πουλήσω ΜΑΥΡΑ όλη την παραγωγή που θα έχω και θα τσεπώσω από εκεί και επιπλέον. Πάλι δίνω από τα μαύρα στον εργάτη και η ζωή συνεχίζεται.

Σκεφτείτε τώρα αυτό το παράδειγμα επί 3 ή 4 άτομα μιας τυπικής οικογένειας.

OP
OP
Σ

Σαλονικιος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2023
Like
2.179
Πόντοι
456
Αρχίδια καπαμά. Συγνώμη αλλά έτσι είναι. Μάλλον δεν έχεις ιδέα τι συμβαίνει έξω στον κόσμο. Σου το έγραψα και πριν. Μόνο και μόνο με τα μαύρα κάποιοι μπορούν και κάνουν ΖΩΑΡΑ.

Η Εφορία ΔΕΝ κοιτάει τα πραγματικά σου έξοδα. Ναι μεν θέλει συναλλαγές με κάρτες κτλ αλλά και πάλι μπορείς να κάνεις ΖΩΑΡΑ χωρίς να ανοίγει ρουθούνι. Πχ ποιος ελέγχει τα εστιατόρια; Εγώ μπορεί να τρώω κάθε μέρα έξω και να πληρώνω μαύρα. Να αγοράζω ολόκληρα μοσχάρια από τον τσοπάνη "κασέρι" και στο SM να αγοράζω μόνο κωλόχαρτα και απορρυπαντικά. Έχεις δει τι μεταχειρισμένο SUV κυκλοφορεί; Πόσο καίνε τα X5; Αυτά τα τσεκάρει ποτέ η Εφορία;

Μεταχειρισμένα κινητά που έχει η νεολαία; Έχεις ιδέα πόσο κοστίζει ένα iphone από δεύτερο χέρι; Αυτό δεν είναι μαύρο χρήμα; Το δηλώνεις κάπου ή ο κολλητός σου έχει POS να του το πληρώσεις;

Ελαιόλαδο; Πόσοι αγρότες είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ αγρότες και πόσοι κλέφτες; Φέτος το λάδι έχει τραγικά υψηλή τιμή λόγω χαμηλής παραγωγής. Το κόστος παραγωγής ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ. Ο κλέφτης υπάλληλος που θα πάει στο χωριό του γιατί θα πουλήσει 10€ το λίτρο ΜΑΥΡΑ;

Όταν υπάρχει ΠΛΗΡΗ απουσία αποδείξεων η Εφορία είναι ανίκανη να ελέγξει το μαύρο χρήμα και να πιάσει τους κλέφτες. Εγώ θα δηλώσω κάποια Χ βασικά έξοδα και τα υπόλοιπα ΜΑΥΡΑ. Έτσι χτίζεις και καταθέσεις και αξιοπιστία στις τράπεζες.

Τα 500 χιλιάρικα είναι άλλο πράγμα. Καμία σχέση με την αγορά κατοικίας και το μαύρο χρήμα. Στην πραγματικότητα αγοράζεις Διαβατήριο. Επειδή είμαστε ΕΕ έχουμε ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ και πολύ πιο εύκολη χορήγηση Βίζας. Ένας Μάο Μάο θέλει κάτι τέτοιο για να μπορεί να ανοιχτεί πιο εύκολα. Απλά κάποιες άλλες χώρες έχουν πολύ πιο ακριβές τιμές και δεν τους συμφαίρει. Πχ η Γαλλία θέλει 300.000 επένδυση σε βάθος τετραετίας. Η Γερμανία 360.000. Εδώ θέλουμε 250.000 σε σπίτι και 400.000 σε ομόλογα. Υπάρχει μια διαφορά.
iPhone έχει όλη η Ελλάδα πρώτον και πάλι το μαύρο χρήμα για να το αποκτήσεις ρισκάρεις και δεν νομίζω να ρισκάρει κανένας για να τρώει απλά σε εστιατόρια

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.248
Πόντοι
3.656
Στο λονδίνο γιατί το δίνουν 1500 στερλίνες τη βδομάδα ;
Γιατί είναι Λονδίνο και μιλάνε με μπρίτις άξεντ

δεν είναι ο Βαγγέλας που κατέβηξε από τα τρίκαλα ο παππούς του και κονόμησε ένα οικόπεδο τότε που τα μοίραζε η τράπεζα της ελλάδος και τώρα θέλει να πιεί το αίμα του κοσμάκη και δε θέλει να ανακαινίσει ούτε τα πατζούρια

εδώ είναι Αθήνα με βιωτικό επίπεδο ουγκάντας και ο βαγγέλας θα πάρει 400 ευρώ και πολλά του είναι μη του πιστολιάσουν και τα νοίκια και το βάλει στο κώλο του τελικά

δε τους έμαθε τίποτα η κρίση τελικά???? Ενώ αυτός που έσκασε 1 μύριο για το νεόδμητο έχει δικαίωμα να το δώσει και 1Κ και 1.5Κ γιατί τα έσκασε.

Ψόψος σου βλάχους κληρονόμους :rockon:

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.299
Πόντοι
2.356
Μα για να αγοράσεις ακίνητο η εφορία σε παιρναει κόσκινο πλέον . Άρα το μαύρο χρήμα καμία αξία δεν έχει σε αυτήν την αγορά και σιγά άμα είχα 500Κ μην πήγαινα να αγοράσω τούβλα
Ρε τύπε, σε off-shore θα το βάλουν το ακίνητο αυτοί που έχουν άπειρο μαύρο χρήμα.

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
20.632
Πόντοι
6.056
δε τους έμαθε τίποτα η κρίση τελικά???? Ενώ αυτός που έσκασε 1 μύριο για το νεόδμητο έχει δικαίωμα να το δώσει και 1Κ και 1.5Κ γιατί τα έσκασε.

Ψόψος σου βλάχους κληρονόμους :rockon:
Που τα βλέπεις αυτά τύπε ;
Διαμέρισμα του ενός μύριου ... θα νοικιαστεί 3500€ το μήνα .... με 3 νοίκια μπροστά ...

Και βέβαια αν σε δουν με σκρουτζομάγαζο , ούτε ραντεβού να το δεις δεν θα σου κλείσουν .
Πρέπει να είσαι άπλας για να πας να το δεις 97ος ........

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.248
Πόντοι
3.656
Ρε τύπε, σε off-shore θα το βάλουν το ακίνητο αυτοί που έχουν άπειρο μαύρο χρήμα.
Μια χαρά μαύρα ζητάνε οι κατασκευαστές για να σηκωθεί το σπίτι....μη πω και το 50% και γίνω υπερβολικός.....

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.248
Πόντοι
3.656
Που τα βλέπεις αυτά τύπε ;
Διαμέρισμα του ενός μύριου ... θα νοικιαστεί 3500€ το μήνα .... με 3 νοίκια μπροστά ...

Και βέβαια αν σε δουν με σκρουτζομάγαζο , ούτε ραντεβού να το δεις δεν θα σου κλείσουν .
Πρέπει να είσαι άπλας για να πας να το δεις 97ος ........
Για αρχή 3 νοίκια ζητάνε αυτές οι τρύπες που λέμε στην αχαρνών....εγώ δίνω 1 χρόνο μπροστά για να ζητήσω μείωση και να μην μου τα ζαλίζουν και να φάω και την θέση των άλλων 96.....

Και δεύτερον σε αυτά τα σπίτια που λες δεν σου κλείνουν ραντεβού αν δε φέρεις μαζί και το εκκαθαριστικό σου :coffee:

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.299
Πόντοι
2.356
Μια χαρά μαύρα ζητάνε οι κατασκευαστές για να σηκωθεί το σπίτι....μη πω και το 50% και γίνω υπερβολικός.....
Δε διαφωνώ.

Εγώ έχω πει την άποψή μου για τη φοροδιαφυγή.

Απαγόρευση του φυσικού χρήματος. Τελεία και παύλα.

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.539
Πόντοι
446
Αμα θέλετε νεοδμητα ακίνητα να περιμένετε να βγουν σε πλειστηριασμό θα τα πάρετε πολύ πιο φθηνότερα. Η αγορά ακινήτων μέσω πλειστηριασμών ανθίζει στην Ελλάδα γιατί είναι πιο φθηνά για αυτούς που δεν έχουν τα τόσα πολλά μαύρα χρήματα. Να αγοράσετε ένα παλαιό ακίνητο και να το ανακαινήσετε τελείως πάλι πιο φθηνά θα βγεί απο νεόδμητο στην τελική ένα κεραμίδι πάνω από κεφάλι μας θέλουμε.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.248
Πόντοι
3.656
Δε διαφωνώ.

Εγώ έχω πει την άποψή μου για τη φοροδιαφυγή.

Απαγόρευση του φυσικού χρήματος. Τελεία και παύλα.
εντάξει μερικοί εργολάβοι είναι φουλ μούλοι... παίρνουν τα μπλακ και μετά περιμένεις κάνα χρόνο παραπάνω για να παραδοθεί το σπίτι....

μη σου πω τι πουστιές κάνουν με τις ανακαινίσεις.....άλλη κουβέντα αυτό βέβαια....

δεν αντέχει η Ελληνική οικονομία την απαγόρευση του φυσικού χρήματος.

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
20.632
Πόντοι
6.056
Γιατί έχεις φάει σκάλωμα εσύ με τα νοίκια ; Τι σε χαλάει ; Άνοιξε την ψυχή σου.
Υπάρχουν άνθρωποι εδώ να βοηθήσουν δωρεάν !

Νοικιάζεις ; Θες να αγοράσεις ;;; Γαμάς κανά μουνέτο που το σκίσαν οι σπιτονοικοκύρηδες και δεν έχει λεφτά
για στριγκ βικτώρια σήκρετ και σε σκάει μύτη με φανελένιες κυλότες σαν να είναι κατσαπλιάς του ΕΑΜ ;

Θες να σου βρω ευκαιρία ένα επενδυτικό σαλέ στο κάτω Ξέχωρο ; Έχει τρελό ποτένσιαλ. Σε 2-3 δεκαετίες θα το πουλήσεις και θα πάρεις 2 στο ζερμάτ ή το μον μπλανκ .

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.538
Πόντοι
206
iPhone έχει όλη η Ελλάδα πρώτον και πάλι το μαύρο χρήμα για να το αποκτήσεις ρισκάρεις και δεν νομίζω να ρισκάρει κανένας για να τρώει απλά σε εστιατόρια

Στην αρχική αγορά. Τα υπόλοιπα; Τα πιτσιρίκια πως το αγοράζουν; Αυτό δεν είναι μαύρο χρήμα; Τα καλοκαίρια πόσα από αυτά νομίζεις ότι είναι δηλωμένα στα διάφορα μπιτσόμπαρα της επαρχίας;

Σου το έφερα και με απλό παράδειγμα. Δε χρειάζεται να είσαι ο Εσκομπάρ εισάγοντας κοκαΐνη. Μια δεύτερη μαύρη δουλειά και τσουπ έτοιμο το αυτοκίνητο. Όχι Ferrari αλλά Dacia. Δεν έχει σημασία. Και αυτό με μαύρα το αγόρασες.

Δε θες να ξέρεις στην επαρχία τι έχει χτιστεί με τέτοιο χρήμα.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.299
Πόντοι
2.356
Ερώτηση... μια και δεν ξέρω τι παίζει στην αγορά ακινήτων.

Στεγαστικά δίνουν οι τράπεζες σε νέα ζευγάρια ή παπάρια;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom