Σε πολλά θρεντ διαβάζω διάφορα για Ρωσίδες.
Και πραγματικά αναρωτιέμαι αν αυτοί που μιλάνε έχουνε γνωρίσει Ρωσίδες στη ζωή τους.
Στην Ελλάδα όποιον και αν ρωτήσεις θα σου πει ότι έχει γνωρίσει Ρωσίδες και ότι είναι όλες πουτάνες. Λένε όλοι παπαριές. Από αυτούς που μιλάνε ελάχιστοι έχουν γνωρίσει έστω και μία. Όχι πως αν είχαν γνωρίσει μία θα σήμαινε ότι θα μπορούσαν να έχουν και γνώμη, αλλά τέλος πάντων.
Και αυτό διότι το 99% των κοριτσιών που δηλώνουν Ρωσίδες στην Ελλάδα δεν είναι Ρωσίδες. Είναι από Γεωργιανές , Βουλγάρες, Ρουμάνες και Αλβανίδες, μέχρι Ουκρανές, Πολωνές όλες της χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Πολύ συχνά μία πόρνη αποκρύπτει την καταγωγή της, και μία ανατολικοευρωπαία το έχει πολύ εύκολο να δηλώσει Ρωσίδα.
Μου θυμίζει μία περίοδο που έμενα σε μία ευρωπαϊκή πόλη και εκπορνεύονταν πολλές Αλβανίδες τότε. Σχεδόν όλες δήλωναν Ελληνίδες και οι συνάδελφοί μου εκεί πέρα θεωρούσαν ότι οι δρόμοι έχουν γεμίσει με ελληνίδες πουτάνες. Άντε να τους πείσεις ότι είναι Αλβανίδες. Όσο δύσκολο είναι να πείσω και εσάς ότι αυτές που νομίζετε για Ρωσίδες καμία σχέση με Ρωσίδες δεν έχουν.
Όσων αφορά τη κρυάδα, ακόμα ένας μύθος.
Μερικές που γνώρισα ήταν κρύες, ναι. Αλλά πολλές από τις Ελληνίδες που έχω γνωρίσει ήταν κρύες και αυτές. Και επίσης πολλές Δυτικοευρωπαίες ήταν πολύ κρύες, περισσότερο από τις Ρωσίδες. Με αποκορύφωμα τις Ιταλίδες. Ναι κύριοι και αυτά που λένε για τις Ιταλίδες μύθος είναι. Δεν υπάρχουν πιο ψυχρές, πιο κρυόκολες, πιο απωθητικές γυναίκες από τις Βόρειο-Ιταλίδες. Και μη μ’ αρχίσετε εγώ γνώρισα και είδα και ο κολλητός του κολλητού μου, έχω ζήσει χρόνια κατά ‘κει και τα ξέρω από πρώτο χέρι.
Αντιθέτως η αλήθεια όσων αφορά τις Ρωσίδες που γνώρισα, πραγματικές Ρωσίδες όμως, στη Ρωσία, είναι τελείως διαφορετική από τη φήμη τους. Οι περισσότερες ήταν πολύ φιλικές, ήταν ζεστές, ακόμα και η δυσκολία στην επικοινωνία πολλές φορές ξεπεράστηκε με την καλή θέληση και τη διάθεση για συνεννόηση και εξυπηρέτηση. Οι εμπειρίες που αποκόμισα από αυτές ήταν πολύ θετικές και πολύ ζεστές. Για αυτό και παίρνω το μέρος τους ενάντια σε πολλούς.
Όσων αφορά στη σύγκριση της ομορφιάς των Ρωσίδων με άλλες Σκανδιναβές μου φαίνεται χαζή. Και αυτό διότι είναι η ίδια φυλή, η ίδια ράτσα. Άρα είναι το ίδιο όμορφες. Είναι όλοι τους Βίκινγκς. Βίκινγκς που αποίκησαν όλη τη Βόρεια Ευρώπη από τον 8ο μέχρι τον 11ο αιώνα. Από την Ισλανδία, μέχρι τη Σκανδιναβία, τη Γερμανία και ακόμα πιο νότια. Η ομάδα των Βίκινγκ που αποσχίστηκαν και μετανάστευσαν προς Ανατολή, ονομάστηκαν «Ρους» (Ρως), και εγκαταστάθηκαν στην σημερινή περιοχή της Ουκρανίας δεδομένου ότι η Ρωσία τότε ήταν καλυμμένη από πάγους και μη κατοικήσιμη, και σχημάτισαν την πρώτη Ρωσική αυτοκρατορία με πρωτεύουσα το Νόβγκοροντ. Σιγά-σιγά, όσο έλιωναν οι πάγοι ανέβαιναν προς τη σημερινή Ρωσία.
Τώρα όσων αφορά την ανωριμότητα και τη βλαχιά, αυτό πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Περισσότερη ανωριμότητα και βλαχιά, συγχωρέστε με, αλλά δε έχω δει πουθενά μεγαλύτερη από ότι στην Ελλάδα και στον Έλληνα. Χαρακτηριστικά σας θυμίζω ότι ο νέος στην Ελλάδα για να εντυπωσιάσει τις κοπέλες, πίνει σαν Άγγλος, καπνίζει σαν Τούρκος, βρίζει σαν λιμενεργάτης, και είναι έτοιμος να πλακωθεί στις μπουνιές στη πρώτη ευκαιρία. Έτσι βγαίνει «μάγκας» στα κοριτσάκια. Και πολύ συχνά βλέπω, στις νεαρές ηλικίες τουλάχιστον ,οι μεγαλύτεροι αλήτες να έχουν και μεγαλύτερη επιτυχία με τις κοπέλες.
Στη Ρωσία αντίθετα για να γοητεύσεις μια κοπέλα ούτε μπύρα δε τολμάς να πιείς. Μάγκες, μεθύστακες, και αλήτες ούτε να τους δουν δεν θέλουν.
Και εν τοιαύτη περιπτώσει, από τη μικρή μου εμπειρία, οι πραγματικές Ρωσίδες στη Ρωσία είναι αξιοπρεπέστατες σε γενικές γραμμές. Για το μόνο που μπορώ να τις κατηγορήσω ίσως είναι ότι είναι πολύ φιλάργυρος σαν λαός.
Και επειδή ειπώθηκε και αυτό: «τις θεοποιήσαμε επειδή γαμήσαμε», έχω να πω ότι κυρίως ελληνίδες γαμάμε, και εμένα δε μου προκύπτει να τις θεοποιούμε, μάλλον τις βρίζουμε σε όλα τα θρεντ εδώ μέσα (άλλο χαρακτηριστικό της χωριατιάς μας).
Αν κάποιοι λοιπόν έχουν μιλήσει με πολύ καλά λόγια για αυτές τις γλυκύτατες κοπέλες μου λέγονται Ρωσίδες, το έχουν κάνει όχι μόνο γιατί περάσανε καλά μαζί τους, αλλά γιατί τις βρήκαν αξιαγάπητες.
Σταματήστε λοιπόν να λέτε ασυναρτησίες και αμπελοφιλοσοφίες όσοι δεν έχετε περάσει κάποιο χρονικό διάστημα στη Ρωσία γνωρίζοντας πραγματικές Ρωσίδες διότι έτσι παραπληροφορείται και συντηρείται του μύθους.
Αντιθέτως, θα ξαναευχαριστήσω τον φίλο μας «Ταξιδιώτης» για το report του μετά το ταξίδι του στη μαμά Ρωσία. Εκτιμάμε πολύ ταξιδιωτικές αναφορές.