Αδέρφια ψυχραιμία πάνω απ'όλα!
Σίγουρα όλοι ξενερώσαμε. Προσωπικά δεν ξενέρωσα με την ισοπαλία που απέσπασε ο Κυανούς Αστήρ Βάρης, μιας και οι γκέλες είναι εντός προγράμματος βάσει του νόμου των πιθανοτήτων. Όπως και βάσει αυτού του νόμου η ΑΕΚ παραμένει φαβορί για την άνοδο. Ωστόσο δύο πράγματα με ξενέρωσαν χτες βασικά και εν πρώτοις τονίζω ότι το ματς δεν έκατσε να το παρακολουθήσω, παρά μόνο τα αποσπάσματα σήμερα καθώς και την ειδησεογραφία, αν και το αποτέλεσμα μου ήταν ήδη γνωστό. Συνεπώς δεν χωράει κριτική για το αγωνιστικό κομμάτι.
Το πρώτο σαν γεγονός, είναι ότι η ΑΕΚ, έστω και προσωρινά και υπό τις παρούσες συνθήκες, έπεσε στη 2η θέση (

) του ομίλου της για το πρωτάθλημα ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ! Δεν γίνεται να μην ξενερώσεις με κάτι τέτοιο, όσο και ό,τι και αν πιείς για να βοηθήσει. Φυσικά μόνο η ΑΕΚ είναι ικανή για τέτοια χουνέρια και ίσως για αυτό δεν μπορεί να γίνει ο Θρήνος της Γ'. Και έτσι πλέον παίζεις ματς ζωτικής σημασίας με τον Ηρόδοτο, την Τετάρτη (11.12) το απόγευμα (17.00) στο Παγκρήτιο, η οποία βάσει αποτελεσμάτων φαντάζει ως ο μοναδικός ανταγωνιστικός αντίπαλος στον όμιλο. Το δεύτερο με το οποίο ξενέρωσα, είναι το γεγονός πως η ομάδα συνεχίζει να παρουσιάζεται τουλάχιστον αδύναμη, αν όχι ανίκανη να κερδίσει εκτός έδρας, είτε παίζει με επαγγελματικές ομάδες, είτε με ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ. Και αν πέρυσι τα αποτελέσματα αυτής της αδυναμίας, μας έφτασαν ως εδώ, δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα γίνει αν συνεχιστεί κάτι τέτοιο και φέτος, όπου οι συνθήκες είναι επαγγελματικές και ας αγωνίζεται η ομάδα της ΑΕΚ σε ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ επίπεδο. Τέτοια ματς στην κακή της μέρα η ΑΕΚ οφείλει να τα κερδίζει και με μισό-μηδεν, όπου και αν παίζει. Τί σκατά πνεύμα πρωταθλητισμού να εμπνεύσεις σε μια ομάδα, αν δεν πράττει το αυτονόητο σε ερασιτεχνικό επίπεδο; Εντάξει υπάρχουν δυσκολίες να σκοράρεις, όταν ο αντίπαλος αμύνεται μαζικά με 11 παίκτες πίσω από τη σέντρα, είναι κατανοητό. Δεν είναι δα και η γραμμή Μαζινό όμως. Με τα γκαρσόνια από τα Βλάχικα παίζεις γαμώ την τρέλα μου και είσαι επαγγελματίας που παίζει (και πάλι) μπροστά σε οπαδούς της ΑΕΚ, που το γέμισαν το μπουρδέλο το γήπεδο των αντιπάλων ξανά. Δείξε σεβασμό και κάνε το αυτονόητο. Μην τους ξενερώνεις. Και φυσικά το τί δουλειά κάνουν οι παίκτες της Βάρης δεν έχει καμία σημασία και ούτε χρησιμοποιείται υποτιμητικά εναντίον τους, αφού η δουλειά δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να μην είσαι καλός στη δουλειά σου. Αντιθέτως τους αξίζουν και συγχαρητήρια για το κατόρθωμα τους και έχουν κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζουν την όποια επιτυχία τους. Και μπράβο στο παληκάρι τον Ζώνα, που ζήτησε και συγγνώμη από τους οπαδούς της ΑΕΚ, αποκαλύπτοντας πως είναι ένας από εμάς, όπως και πολλά άλλα παιδιά που θα βρει αντιπάλους της φέτος η ΑΕΚ. Άσχετα αν για όλους εμάς αυτό είναι ένας εφιάλτης, για όλους αυτούς ήταν όνειρο θερινής νυκτός να βρεθούν αντίπαλοι της ΑΕΚ, πολλώ δε μάλλον να καταφέρουν να μην χάσουν. Ας τους αφήσουμε να το χαρούν όσο κρατήσει.
Όσο για τον Δέλλα καλά θα κάνει να σταματήσει να προστατεύει τους ποδοσφαιριστές και να διορθώσει την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, ειδικά εκτός ΟΑΚΑ,
άμεσα. Ας βάλει μυαλό σε κάποιους και ας ξεκαθαρίσει, ποιοι μπορούν τελικά και ποιοι όχι. Η ευκαιρία που τους δίνεται σε μόλις τρεις μέρες να ξεκαθαρίσουν (υποθέτω οριστικά) το τοπίο της ανόδου είναι σημαντική και πρέπει να το εκμεταλευτούν όλοι, παίχτες και προπονητής. Την άποψη μου για τον Δέλλα την έχω διατυπώσει από την αρχή και δεν θα την επαναλάβω. Εντούτοις την Πέμπτη ο Κολοσσός κινδυνεύει πλέον να μείνει στην ιστορία (δικαίως ή άδικα) ως ο προπονητής, που επί των ημερών του η ΑΕΚ υποβιβάστηκε από το επαγγελματικό πρωτάθλημα και έμεινε δεύτερη στο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ. Κάτι τέτοιο φυσικά θα επιβάλει την άμεση καρατόμηση του. Ας προπονήσει τον Μαχητή Τερψιθέας καλύτερα και ας δούμε και εμείς ποιος θα τον αντικαταστήσει, διότι θα είναι πέρα από προφανές, ότι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι ουσιαστικά στην ομάδα και ας φαντάζει κάτι τέτοιο ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας για το άπειρο και ακόμα παραπέρα. Πρέπει επιτέλους η ομάδα να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στον όμιλο και να φορτσάρει. Γι αυτό πληρώνονται εξάλλου παίκτες και προπονητής και το χρωστάνε πρώτα απ'όλα στους εαυτούς τους και έπειτα στον κόσμο της ΑΕΚ που (και) φέτος κάνει την υπέρβαση, όπου και αν αγωνίζεται η ομάδα.
Στο Παγκρήτιο λοιπόν, το οποίο και πάλι αναμένεται να γεμίσει από Ενωσίτες, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, την οποία πιστεύω πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα την κατακτήσουμε, ούτως ώστε να αποκατασταθεί η τάξη και να αποφευχθεί η επικίνδυνη ατραπός της γκρίνιας, της μιζέριας και του διχασμού. Μόνοι τους παίκτες και προπονητής τα έκαναν δύσκολα τα πράγματα και είναι στο χέρι/πόδια τους να τα απλοποιήσουν. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να παριστάνω την Κασσάνδρα και να οδύρομαι για το τέλος του κόσμου που πλησιάζει. Ο επίλογος του φετινού έργου "Η ΑΕΚ στο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ πρωτάθλημα" αργεί να γραφτεί ακόμα πιστεύω. Και να υπενθυμίσω εδώ, ότι πέρυσι η Ρέηντζερς, που αγωνίστικε επίσης στη Γ' κατηγορία και τηρουμένων των αναλογιών, υπό τις ίδιες συνθήκες με την ΑΕΚ φέτος, τερμάτισε πρώτη έχοντας στον απολογισμό της ισοπαλίες και ήττες από τους βοσκούς και τους ψαράδες, με τους οποίους βρέθηκε αντιμέτωπη. Ειρήσθω εν παρόδω σε εκείνη την Ρέηντζερς δεν έκανε πέρυσι ο Καφές, ο οποίος με την σειρά του, δεν έκανε για την ΑΕΚ του επαγγελματικού. Αυτό που λέω λοιπόν, είναι πως κάθε αρχή και δύσκολη. Και η γκέλα είναι στο πρόγραμμα, όσο και αν μας πονάει. Ξενερώσαμε όλοι, κατανοητό και λογικό. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα όμως και φτάνουμε στο άλλο άκρο από τη μια μέρα (7-1) στην άλλη (0-1). Αν και φημίζεστε χλωμά μου πρόσωπα για αυτή σας την ιδιοσυγκρασία, σας υπενθυμίζω πως κατά τους αρχαίους υμών προγόνους, η υπομονή ήταν αρετή. Ψυχραιμία λοιπόν αδέρφια.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε ΑΕΚΑΡΕΣ μου!
Δικέφαλε δε σταματώ,
στιχάκια να σου τραγουδώ,
σ' ολόκληρη τη γη σ'ακολουθώ
και στο φεγγάρι θα 'ρθω να σε δω,
μαζί σου θα απογειωθώ,
να φτάσουμε στο άπειρο,
στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα,
η λογική με σένα είναι τρέλα!
ΑΕΚ ΟΛΕ, ΟΛΕ, ΟΛΕ!
ΑΕΚ ΟΛΕ, ΟΛΕ, ΟΛΕ!
ΑΕΚ ΟΛΕ, ΟΛΕ, ΟΛΕ, ΟΛΕ!
ΑΕΚ ΟΛΕ, ΟΛΕ, ΟΛΕ, ΟΛΕ!