Αφήνω κατά μέρους τα οπαδικά και τα ποδοσφαιρικά, αφού, όπως σωστά παραδέχεσαι και έτσι είναι, έχουμε ο καθένας τις απόψεις του, οπότε αυτό δεν θα οδηγήσει πουθενά.
Όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν δεν έχω προσωπικά με κανέναν και σε κανέναν δεν επιτίθεμαι επί προσωπικού, πολλώ δε μάλλον σε σένα. Είμαι πολύ προσεκτικός στη διατύπωση μου και το ξέρεις αυτό.
Δεν μπορώ να σου απαγορεύσω να γράφεις το ο,τιδήποτε ή να βρίζεσαι με τον οποιονδήποτε εδώ μέσα ή σε οποιοδήποτε άλλο νήμα για τους λόγους που επιλέγεις να το κάνεις. Δεν έχω τέτοιο σκοπό ειλικρινά και στο έχω αποδείξει ;)
ΟΜΩΣ πιστεύω πως να βρίζεσαι με οποιονδήποτε επί προσωπικού είναι τουλάχιστον άστοχο και φυσικά ανόητο, ειδικά στο νετ. Αν πρόσεξες υπερασπίστηκα τον Μοϊκανό που δέχτηκε επίθεση επί προσωπικού και ας είναι γαύρος και ας την δέχτηκε από ΑΕΚτζή. Δεν ξέρω, ούτε με ενδιαφέρει, τί διαφορές έχεις με τον γρηγόρη, αλλά σου επισημαίνω πως λίγο καιρό πριν κουβεντιάζατε σοβαρά για την μπάλα.
Εν τέλει ανάμεσα σε σένα και τον γρηγόρη δεν νομίζω ότι μπήκα πουθενά, ούτε ταυτίζομαι με κανέναν από σας, ούτε φυσικά θα κάνω τον διαιτητή στην μεταξύ σας διένεξη. Τα περί "προσωπικών επιθέσεων", που αναφέρω, απευθύνονται σε όλους ανεξαρτήτως οπαδικών πεποιθήσεων. Ξέρεις πως η δράση μπορεί και να φέρει αντίδραση. Όπως εσύ έτσι και γω ο φτωχός Ινδιάνος είμαι άνθρωπος και έχω αντιδράσεις. Γυαλίζει το μάτι μου με την ΑΕΚ. Είμαι άρρωστος το παραδέχομαι. Έτσι λοιπόν και εδώ όταν προκαλούμαι από γαύρους, σκουλήκια, βαζέλες κτλ. θα αντιδρώ γενικευμένα και ας μην τους πιάνει όλους η μπάλα. Αστερίσκους και υποσημειώσεις όμως δεν βάζω για κανέναν, όπως δεν κάνεις ούτε συ. Όποιος κάνει πλάκα στα οπαδικά, πρέπει να μάθει και να δέχεται.
Η επιλογή του νικνεημ πάντως ήταν όντως τυχαία. Θα μπορούσε όμως και να μην είναι μιας και μερικές σελίδες πίσω και μπορείς αν θες να το διαπιστώσεις και εσύ αυτό, ειπώθηκε από κάποιον ότι "Χίλιες φορές ο Χρηστίδης. Τουλάχιστον έχει προσωπικότητα και χιούμορ". Με όσα βλέπω (ή μάλλον διαβάζω καλύτερα) εδώ μέσα,
τείνω να αρχίσω να το πιστεύω, παρά τις δεδηλωμένες οπαδικές μας διαφορές.
Μή μας το χαλάς τώρα λοιπόν και ας μην θες ούτε εσύ, ούτε εγώ μεταξύ μας οπαδικές κουβέντες.
Ας το αφήσουμε εδώ λοιπόν και όλα καλά με την ευχή του μεγάλου Μανιτού.
Υ.Γ. Ερωτήσεις προς γαύρους που ξημεροβραδιάζονται στο παρόν νήμα.
α) Αφού δεν μας θεωρείτε παραδοσιακούς αντιπάλους σας, ειδικά τώρα, γιατί ο κάθενας από σας τα τελευταία του 20-25 μηνύματα τα έχει γράψει στο νήμα της ΑΕΚ? Δεν παίζει τίποτα καλύτερο σε αυτό το μπουρδέλο το σάιτ?
β) Επειδή οι αριθμοί δεν μας λένε πάντα την αλήθεια, γιατί δεν μας λέτε και πως ακριβώς διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα τα τελευταία δώδεκα χρόνια στα μεταξύ μας ματς? Μήπως ξεχάσατε? Ή μήπως δεν είδατε ή δεν ακούσατε τίποτα επιλήψημο? Fair and square? Μουσαντένιο ξέρετε ποιον λέμε?
γ) Αφού δεν μας θεωρείτε παραδοσιακούς αντιπάλους, γιατί τα τελευταία δώδεκα χρόνια μόνο η ΑΕΚ σας κόντραρε στα ίσια για πρωτάθλημα και κύπελλο? Ξεχάσατε τις ισοβαθμίες και το πρωτάθλημα της Λωζάννης ή μήπως τους τελικούς κυπέλλου? Γιατί η ΑΕΚ κυριάρχησε στο πρωτάθλημα στα 90's? Ούτε τότε δεν σας κόντραρε στα ίσια? Ούτε τότε δεν ήταν τουλάχιστον υπολογίσιμος αντίπαλος? 88 χρόνια ιστορίας και δεν υπήρξαμε παραδοσιακοί αντίπαλοι? Για δείτε εδώ ρε παλληκάρια όσοι καταλαβαίνετε από αριθμούς τί λένε οι δικοί σας (
) και έπειτα γυρίστε πλευρό.
δ) Εφόσον αριθμητικά υπερέχετε στα πρωταθλήματα, ποιον θεωρείτε παραδοσιακό αντίπαλο σας τελικά? Τον ΠΑΟΚ που είπε και ένας ή μήπως τον Αστέρα Τρίπολης? Πούστηριζεται αυτό? Στα πρωταθλήματα τους? Και επειδή εδώ δεν μιλάμε για παραδοσιακά "ντέρμπυ", τα οποία χαρακτηρίζονται ως τέτοια για εξωαγωνιστικούς λόγους, άσχετα με την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων, αλλά για αθλητικό ανταγωνισμό, ήταν ο ΠΑΟ τα τελευταία χρόνια πιο ανταγωνιστικός από την ΑΕΚ? Άσχετα με το αν για χρόνιους εξωαγωνιστικούς λόγους είναι ευρέως διαδεδομένο σαν "ντέρμπυ", με την έννοια ακριβώς του οπαδικού μίσους. Ντέρμπυ είναι και το Δόξα Δράμας vs Νίκη Δράμας. Σημαίνει αυτό ότι είναι και παραδοσιακοί αντίπαλοι?
ε) Γιατί σκοπίμως παραλείπετε να συμπεριλάβετε τον τελικό κυπέλου το 2009? Το περίφημο 4-4 που παίχτηκε στα ίσια και τελικά νικητής, από την ρώσικη ρουλέτα των πέναλτυ (31 τον αριθμό παρακαλώ), βγήκε η ομάδα σας? Μήπως ούτε τότε ήμασταν ισοδύναμες ομάδες? Ή μήπως υποστηρίζει κάποιος πως ο ολυμπιακός ήταν πολύ προπονημένη ομάδα στα πέναλτυ και ότι αυτά τελικά μόνο τύχη δεν είναι? Προσέξτε τί θα απαντήσετε...
στ) Αφού ως γηπεδικοί κάποιοι από σας υποστηρίζεται ότι ούτε σύνθημα δεν βγάζετε για την ΑΕΚ, γιατί το μοναδικό σύνθημα (ευφάνταστο πρέπει να ομολογήσω), το οποίο έχει ακουστεί φέτος εις βάρος της ΑΕΚ το κυκλοφόρησαν οπαδοί του ολυμπιακού? Και ας μην έχει κυκλοφορήσει ευρέως ακόμα. Που να το φωνάξετε εξάλλου στο ντέρμπυ με τον Ατρόμητο? Ή μήπως γι αυτούς βγάζετε συνθήματα? Και όταν λέτε βγάζετε τί εννοείτε? Τον τύπο που σας τα φωνάζει από το μεγάφωνο?
ζ) Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό τελικά για εσάς? Και πάλι προσέξτε τι θ’ απαντήσετε…
η) Τελικά αφού δεν θεωρούμαστε ούτε παραδοσιακοί, ούτε καν υπολογίσιμοι αντίπαλοι σας, γιατί κάθεστε και ασχολείστε πιο πολύ από όλους τους άλλους αντιπάλους σας μαζί μας?
Και γιατί ειδικά τώρα που δεν είμαστε καν αντίπαλοι? Κάποιοι από σας και προς τιμήν τους παραδέχονται τουλάχιστον, πως δεν καβλώνουν με την Καλλονή και τον Πλατανιά, όπως γουστάρουν με την ΑΕΚ. Γιατί δεν το παραδέχεστε λοιπόν και σεις αυτό, πρώτα απ' όλους, στον ίδιο σας τον εαυτό και έπειτα να κάνετε υπομονή δυο χρονάκια?
Μην ξεχνάτε τέλος, όσοι βαυκαλίζεστε για την υπερομάδα του λιμανιού, πως η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή. Ίσως αυτό να συνειδητοποιούν κάποιοι (ελάχιστοι) υγιείς φίλαθλοι και να περιμένουν πράγματι η ΑΕΚ να επανέλθει. Αυτοί αξίζουν σεβασμού και είναι άξιοι λόγου. Οι υπόλοιποι συνεχίστε να το λέτε, μπας και το πιστέψετε. Καλό μας κάνετε.
Σκεφτείτε λίγο (όσοι έχετε την ανάλογη ικανότητα φυσικά) και τα ξαναλέμε. Δεν χανόμαστε…
Μέχρι τότε δεν μιλάμε καλύτερα για βόλεϋ γυναικών? Αλλά ξέχασα η ΑΕΚ δεν είναι παραδοσιακός αντίπαλος
Υ.Γ.2 Υπομονή! Ερχόμαστε! Πουστή!
Υ.Γ.3
[move][size=15pt]
ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ![/size][/move]