Αυτά προς το παρών , αργότερα θα πούμε και άλλα...
Κάτι που ήθελα από την Κυριακή το βράδυ να το μοιραστώ μαζί με τους ενωσίτες φίλους του site και που κατάφερα μόλις τώρα τελικά να αποτυπώσω :
ʼνοιξη 2002?Βρίσκομαι στα Γιάννενα μεσοβδόμαδα για επαγγελματικό ταξίδι, εκτάκτως. Ο φιλικός αγώνας της Εθνικής μας με την Τσεχία στα Γιάννενα την Τετάρτη, φέρνει αναστάτωση στην πόλη, τα μαγικά εισιτήρια του φιλικού έχουν ΟΛΑ εξαντληθεί και γω όσο και να έχω εξασφαλήσει το «μαγικό χαρτάκι» του φιλικού, δύο ώρες πριν το παιχνίδι ακόμα δεν έχω εξασφαλίσει την διανυκτέρευσή μου στην πόλη. Τα 2 μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης είναι ασφυκτικά γεμάτα λόγω του αποστολών εθνικών ομάδων. Τελικά πέφτουν τα μεγάλα μέσα και στο παρα 5΄ (κυριολεκτικά) εξασφαλίζω την διαμονή μου το βράδυ στο Du Lac, όπου εκεί έμενε κ η αποστολή της Εθνικής μας...
Η πρώτη μου σκέψη είναι μόλις 3 μέρες πριν το Ντέρμπυ που θα ακολουθούσε το ερχόμενο ΣΚ ανάμεσα σε ΑΕΚ κ ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ και που θα έκρινε τον τίτλο της περιόδου, θα είχα την ευκαιρία να δω live στο lobby του ξενοδοχείου, τους παίχτες μας κ να φτιαχτώ έτσι ενόψει του Ντέρμπυ.... Ήδη όλη μου η παρέα είχε ενημερωθεί για τα καθέκαστα κ περίμενε με αγωνία την ανταπόκρισή μου από τα Γιάννενα.
Τελικά το φιλικό ήταν σούπα (0-0) κ μετά έχω φύγει σφαίρα για το Ξεν/χειο, για να προλάβω την επιστροφή της αποστολής. Έρχονται κάνα μισάωρο μετά από μένα, εγώ ήδη στημένος στο lobby κ περιμένω..Μίλησα με 4-5 παίχτες (όχι τους «δικούς» μας) κ κάποια στιγμή ήρθε η ώρα που δίπλα μου κάθησε ο Τσιάρτας...Του λέω :
- «Βασίλη τι θα κάνουμε παιχταρά μου με τον γάβρο ; »
κ μου απαντά ξερά ? κοφτά :
- « ε, τί να κάνουμε, ένα μάτς είναι, θα πάμε να παίξουμε κ ό,τι βγεί...»
Μου γύρισε το μάτι...Κυριολεκτικά...Τέτοια απάθεια 3 μέρες πριν το Ντέρμπυ ; Σα να έχασα τη γή από τα πόδια μου. Του απαντώ στο καπάκι :
- « Βασίλη, κάτω στην Αθήνα εμείς σφαζόμαστε για να βρούμε εισιτήριο στο Ντέρμπυ κ συ μου λές ξερά «...Ο,ΤΙ ΒΓΕΙ....» ; Τόσα χρόνια έχουμε χωρίς πρωτάθλημα....»
Τελικά απάντησή του δεν πήρα ποτέ.... Ή κ αν ακόμη πήρα, ήμουν τόσο θολωμένος που δεν την συγκράτησα ή δεν την άκουσα ποτέ.
Καπάκι πήρα όλη την παρέα έναν-έναν χωριστά, αν και περασμένη ώρα, ενημερώνοντας τους για τα καθέκαστα. Την ίδια στιγμή, ακύρωσα κ την παρουσία μου στο ντέρμπυ...Κάτι με χάλασε. Από τους 8 της παρέας, στο γήπεδο πήγαν μόνο οι 4...
Μετά την λήξη, στις κάμερες της ΝΕΤ, βγαίνει ο Ντέμης κ δηλώνει, αυτά που δήλωσε τότε κ με έκαναν να περάσουν 2 χρόνια, για να πάω πάλι στο γήπεδο, φθινώπορο του 2004, μέρες του άρθρου 44....
Κ για όσους δεν θυμούνται : « ε, χάσαμε ένα μάτς, τί να κάνουμε....»
Μόνο που αυτό το μάτς ήταν ΕΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ, φίλε Ντέμη...
ΟΕΟΕΟΕ, ΟΕΟΕΟΕ,
ΘΥΜΙΣΟΥ ΠΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΟΝΤΕ.......
Τα 400 μύρια τότε για όλη την χρονιά, τα πήρες όμως κανονικά.........
(Σαφέστατα γνωρίζεται όλοι ότι το ίδιο ισχύει κ για τον Τσιάρτα)