Η μονη ελπιδα ειναι η πρασινη αναπτυξη (το εχω πει εδω και καιρο οτι η αναπτυξη θα ειναι πρασινη επειδη οι συναλλαγες θα γινονται με κατοσταευρα )
ΟΛΑ για το μαρούλι...
Η μονη ελπιδα ειναι η πρασινη αναπτυξη (το εχω πει εδω και καιρο οτι η αναπτυξη θα ειναι πρασινη επειδη οι συναλλαγες θα γινονται με κατοσταευρα )
Ειμαι κατασκευαστης σε Ελλαδα, Ρουμανια και...εξ ανχιστειας σε Αμερικη
....γνωριζεις το cost base των κατασκευαστων αυτων (leverage/ιδια κεφαλαια);
...και στην καταναλωση πρωτων υλων οικοδομης (commodities) - αυτα ειναι απο 45-80% κατω y/y
εχουν long maturity cycles - ....
.... με το μεγαλυτερο budget deficit στην ιστορια της και double digit Ανεργια.....αλη8εια ποσο quantitative easing ακομα; η η Bundesbak που ζητησε απ τις Γερμανικες τραπεζες, την προηγουμενη βδομαδα,
... να αναμενουν write offs το 10 στα επιπεδα των 50-60Β Eur με ενα επιπροσ8ετο write off απο CDO στα επιπεδα των 10-15 Β Euro
....γνωριζεις το xchange rate που βρισκεται;
δεν θα αναφερθώ στα υπόλοιπα, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος άλλωστε αντιπαράθεσης. Όπως σου είπα βλέπω όλη την βιομηχανία και όχι μέσα από χαρτιά ή επισημάνσεις τραπεζών.Ειμαι κατασκευαστης σε Ελλαδα, Ρουμανια και...εξ ανχιστειας σε Αμερικη
Τελος, οσον αφορα την επισημανση σου για γηγενη παραγωγη....μαλλον χαριν αστεισμου το ανεφερες φανταζομαι ;)
σχετικό είναι αυτό. Σου λέει ο ηλεκτρολόγος, με απόδειξη 500, χωρίς απόδειξη 300. Με ποια λογική εσύ θα πεις ναι στην απόδειξη; Δεν θα πληγούν τα εισοδήματά του τόσο.ΥΓ Βασικα δεν θα ακουμπησουν τους ΔΥ και το λουκι θα το φανε οι εε που ειναι αισχροκερδης και φοροφυγαδες , θα φαμε ετσι μια 5ετια θα αναγκαστει να μειωσει και τους μισθους των ΔΥ και τοτε θ αφυγουν τα πολυμαγαζα και σε μια δεκαετια το ονειρο του κουμουνισμου θα γινει πραγματικοτητα. Ολοι το ιδιο εισοδημα ΜΗΔΕΝ .
Ούτε ο αείμνηστος RaveNM δεν χρησιμοποιούσε τόσο πολύ ξένη ορολογία
Να μας τα λες πιο λιανά, να τα καταλαβαίνουμε !
να απαγορευτούν οι μεταχρονολογημένες όχι θεωρητικά, αλλά πρακτικά... να μην τις δέχονται καθόλου οι τράπεζες...
Και να ξεπηδήσουν ακόμα περισσότεροι τοκογλύφοι...
Αυτο που εχει παρεξηγηθει στην Ελλαδα ειναι πως οι επιταγες θεωρουνται ατυπη μορφη δανειου!Για μένα, η λύση στο πρόβλημα των επιταγών είναι διπλή:
Κατ' αρχήν, ευθύνη ΜΟΝΟΝ του εκδότη. Γιατί, τι φταίω εγώ που την πήρα καλή την πίστη (κ είμαι οικονομικά εντάξη), κι αφού την έδωσα σε κάποιον άλλο κ τελικά δεν πληρωθεί... να είμαι συνυπεύθυνος ?
Από την άλλη όμως, συνυπευθυνότητα των Τραπεζών. Και έκδοση επιταγών από μπλοκ διαφορετικού χρώματος, με πλαφόν. Αφού δηλαδή η Τράπεζα ελέγχει την πιστοληπτική οικανότητα (τζίρους-κέρδη, δησμενή στοιχεία, εγγυήσεις κλπ) του υποψηφίου πελάτη της, να του χορηγεί το αναλόγου χρώματος μπλοκ, από το οποίο οι επιταγές που θα εκδίδει θα είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ 100% ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, μέχρι ενός ποσού. π.χ.
Αν έχεις μπλοκ με πράσινες σελίδες, να σε καλύπτει η τράπεζα μέχρι το ποσό των 5.000 ε.
Να ξέρει ο συναλλασόμενος ότι μέχρι αυτού του ποσού, θα εισπράξει 100% τα χρήματά του στην συμφωνημένη ημερομηνία!
Τωρα, αν εσύ κόψεις 15.000, ο άλλος την δεχτεί κ τελικά αποδειχτείς αφερέγγυος, να πληρώνει η Τράπεζα στον κομιστή της επιταγής τα 5.000 κι από κει κ πέρα η υπόθεση να παίρνει την νομική οδό...
Και να ξεπηδήσουν ακόμα περισσότεροι τοκογλύφοι...
Για μένα, η λύση στο πρόβλημα των επιταγών είναι διπλή:
Κατ' αρχήν, ευθύνη ΜΟΝΟΝ του εκδότη. Γιατί, τι φταίω εγώ που την πήρα καλή την πίστη (κ είμαι οικονομικά εντάξη), κι αφού την έδωσα σε κάποιον άλλο κ τελικά δεν πληρωθεί... να είμαι συνυπεύθυνος ?
Από την άλλη όμως, συνυπευθυνότητα των Τραπεζών. Και έκδοση επιταγών από μπλοκ διαφορετικού χρώματος, με πλαφόν. Αφού δηλαδή η Τράπεζα ελέγχει την πιστοληπτική οικανότητα (τζίρους-κέρδη, δησμενή στοιχεία, εγγυήσεις κλπ) του υποψηφίου πελάτη της, να του χορηγεί το αναλόγου χρώματος μπλοκ, από το οποίο οι επιταγές που θα εκδίδει θα είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ 100% ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, μέχρι ενός ποσού. π.χ.
Αν έχεις μπλοκ με πράσινες σελίδες, να σε καλύπτει η τράπεζα μέχρι το ποσό των 5.000 ε.
Να ξέρει ο συναλλασόμενος ότι μέχρι αυτού του ποσού, θα εισπράξει 100% τα χρήματά του στην συμφωνημένη ημερομηνία!
Τωρα, αν εσύ κόψεις 15.000, ο άλλος την δεχτεί κ τελικά αποδειχτείς αφερέγγυος, να πληρώνει η Τράπεζα στον κομιστή της επιταγής τα 5.000 κι από κει κ πέρα η υπόθεση να παίρνει την νομική οδό...
Θυμίζω απλά ότι ο υπάρχων νόμος (του 1933) ούτε μεταχρονολόγηση προβλέπει ούτε ενεχύραση-
γνωρίζετε ότι την μεταχρονολογημένη επιταγή μπορείς να την παρουσιάσεις στην τράπεζα και να ζητήσεις την άμεση εξαργύρωση της (προσοχή όχι εξόφληση εξαργύρωση γιατί η επιταγή υπέχει θέση χρήματος) ή την σφράγιση της σε περίπτωση μη επαρκούς υπολοίπου?
Εάν κοιτάξετε πίσω λέει " Θέση πρώτης οπισθογράφησης". Αυτό είναι για την μεταβίβαση στην τράπεζά ως ενέχυρο και όχι για προεξόφληση και μέχρι εκει, και όχι να έχει δυο σελίδες υπογραφές, τις οποίες υπογραφές δεν μπορεί κανένας να ελέγξει...
Λάθος...
Όταν ενεχυράζουμε επιταγή, μπαίνει ειδική σφραγίδα από την τράπεζα...
Η ένδειξη "πρώτη οπισθογράφηση" είναι ακριβώς αυτό που λέει: εκεί υπογράφει ο εκδότης για να την μεταβιβάσει...
Θεωρητικά μπορούν να μπουν όσες υπογραφές θέλεις σε μια επιταγή- και όσες πιο πολλές μπουν, τόσο περισσότεροι δυνάμει πληρωτές υπάρχουν αφού ο εμφανίσας μπορεί να στραφεί κατλα όλων των προηγούμενων οπισθογράφων...
ακριβώς.. η επιταγή είναι σαν το μετρητό.. περνάει από χέρι σε χέρι ... και ο κάθε ένας που την οπισθογραφεί είναι υπεύθυνος για το σύνολο της αξίας της
δλδ αμα υπογράψω ένα πλαστό χαρτονόμισμα χωρί ςνα ξέρω ότι είναι πλαστό και στο δώκω θα μπορείς να με κυνηγήσεις;ακριβώς.. η επιταγή είναι σαν το μετρητό.. περνάει από χέρι σε χέρι ... και ο κάθε ένας που την οπισθογραφεί είναι υπεύθυνος για το σύνολο της αξίας της
δλδ αμα υπογράψω ένα πλαστό χαρτονόμισμα χωρί ςνα ξέρω ότι είναι πλαστό και στο δώκω θα μπορείς να με κυνηγήσεις;