Νέα

Προβλέψεις για την οικονομική κρίση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 110K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Η οικονομική κατάσταση είναι αυτή που μας παρουσιάζουν;

• Είναι χειρότερη

Ψήφοι: 3 100,0%
  • Είναι καλύτερη

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Είναι ακριβής

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    3

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Σίγουρα... ειδικά μετά τα καινούργια φορολογικά μέτρα κ την αύξηση των αντικειμενικών... :2funny:

Πούν'το γιατί δεν το βλέπω; χτες πήγα να εισπράξω μια επιταγή 3.000 e από ΑΕΒΕ, και θα σου΄λεγα τι πήρα... τελικά μετά από καυγά κ απειλές ότι θα την σφραγίσω... μου δώσανε απ' το Λογιστήριό τους 1000 e στο χέρι κι άλλη μια 2.000 e για τέλος του μήνα... :headbang:

πάλι καλά που πήρες και το χιλιάρικο...

Επισκέπτης
Ελα ρε, εγω ημουν μια ωρα πιο πανω.
Μην κρινεις παντως απο μια Κυριακη, επειδη σκασανε 2 πουλμαν με συνταξιουχους και ανεβηκε λιγος κοσμος για καφε. Αντε καθημερινες να δεις τι γινεται. Μυγες βαρανε οι περισοτεροι.

Ειδικά προχθές δεν είδα ούτε ένα πούλμαν και μου έκανε εντύπωση.

:think:  Μάλλον ψήφιζαν τα γερόντια :2funny:

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Σίγουρα... ειδικά μετά τα καινούργια φορολογικά μέτρα κ την αύξηση των αντικειμενικών... :2funny:

Πούν'το γιατί δεν το βλέπω; χτες πήγα να εισπράξω μια επιταγή 3.000 e από ΑΕΒΕ, και θα σου΄λεγα τι πήρα... τελικά μετά από καυγά κ απειλές ότι θα την σφραγίσω... μου δώσανε απ' το Λογιστήριό τους 1000 e στο χέρι κι άλλη μια 2.000 e για τέλος του μήνα... :headbang:
αυτό φίλε Dura δεν αποτελεί ένδειξη ή απόδειξη πως η αγορά εδν βλέπει φως στο τούνελ.
Αυτό είναι η μαλακισμένη ελληνική νοοτροπία πληρωμών. Έτσι ήταν και πιο παλιά, έτσι πληρώνανε όταν δεν υπήρχε κρίση. Απλά τώρα το βαφτίζεις κρίση. Αυτό που έχεις τώρα σαν πρόβλημα πληρωμών προέρχεται βασικά από την περίοδο της κρίσης της άνοιξης αγαπητέ, γιατί ΜΟΝΟ στην Ελλάδα κυκλοφορούνε επιταγές μεταχρονολογημένες 7-8-9-10 μήνες!!
Οπότε, αυτά τα χρήματα που ΔΕΝ παιρνεις είναι τα τοτε.
Όμως αν τον ρωτήσεις, θα σου πει πως παραγγελίες τώρα του έρχονται. Τα λεφτά όμως θα τα δει κι αυτός από Μάρτιο και μετά.
Επομένως φως στο τούνελ υπάρχει. Εσύ βλέπεις τους πελάτες σου. Πίστεψέ με πως βλέπω όλη τη βιομηχανία ΚΑΙ την οικοδομή.
Όσο για την οικοδομή, να ξέρεις πως από Ιανουάριο ξεκινάει πληρωμές το ΕΣΠΑ.
Για τις φορολογίες δεν θα αλλάξει τίποτα. Δεν θα επηρεάσουνε εννοώ.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
α,...και για προσπαθείστε να κλείσετε δωμάτιο στην Αράχοβα κύριοι...που μιλάτε για κρίση...να δείτε τι τιμές θα σας πούνε και αν θα μπορείτε να κάνετε παζάρι...
ούτε για αστείο.
Για προσπαθείστε για λίμνη πλαστήρα
για προσπαθείστε για Καστοριά...
μα τι διάολο....τόση κρίση και δεν επηρεάζει τίποτα το χειμώνα;
Απλά όλοι έχουνε μαζέψει το χρήμα και το χρησιμοποιούν για καλοπέραση..κλασική μαλακία Έλληνα.
Επενδύσεις για την επιχείρησή μας δεν χρειαζονται...τα λεφτά για διασκέδαση μόνο.

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
αυτό φίλε Dura δεν αποτελεί ένδειξη ή απόδειξη πως η αγορά εδν βλέπει φως στο τούνελ.
Αυτό είναι η μαλακισμένη ελληνική νοοτροπία πληρωμών. Έτσι ήταν και πιο παλιά, έτσι πληρώνανε όταν δεν υπήρχε κρίση. Απλά τώρα το βαφτίζεις κρίση. Αυτό που έχεις τώρα σαν πρόβλημα πληρωμών προέρχεται βασικά από την περίοδο της κρίσης της άνοιξης αγαπητέ, γιατί ΜΟΝΟ στην Ελλάδα κυκλοφορούνε επιταγές μεταχρονολογημένες 7-8-9-10 μήνες!!
Οπότε, αυτά τα χρήματα που ΔΕΝ παιρνεις είναι τα τοτε.
Όμως αν τον ρωτήσεις, θα σου πει πως παραγγελίες τώρα του έρχονται. Τα λεφτά όμως θα τα δει κι αυτός από Μάρτιο και μετά.
Επομένως φως στο τούνελ υπάρχει. Εσύ βλέπεις τους πελάτες σου. Πίστεψέ με πως βλέπω όλη τη βιομηχανία ΚΑΙ την οικοδομή.
Όσο για την οικοδομή, να ξέρεις πως από Ιανουάριο ξεκινάει πληρωμές το ΕΣΠΑ.
Για τις φορολογίες δεν θα αλλάξει τίποτα. Δεν θα επηρεάσουνε εννοώ.

φιλε Lastmoican,

Οσον αφορα την οικοδομη, ειμαι κατασκευαστης - οχι δεν υπαρχει φως στο τουνελ, που πιστεψε με, πολυ θα η8ελα, αλλα η κατασταση σε πολλες αγορες, μαζι και στην Ελληνικη, βαινει προς το χειροτερο

Οσον αφορα την οικονομια, δεν 'βγαινουν' ολες οι οικονομιες με τον ιδιο ρυθμο (οπως και δεν 'μπηκαν' μαζι).  Η Ελληνικη οικονομια...ξεχασε την - μπορουμε να το συζητησουμε εκτενεστερα, αλλα 8α βαρε8ουν οι υπολοιποι

Στην υπολοιπη Ευρωπη mixed feelings - η Αγγλια πχ ειναι ass-fucked.  Η Ανατολικη Ευρωπη (πλην Πολωνιας) ειναι ass-fucked too...καποιοι λιγο καλυτερα, καποιοι λιγο χειροτερα....εκτος αν πιστευει κανεις 'εξοδο' απ την κριση με ανεργια που εχει προ8εμα το 2...(Ισπανια)

US of A κ Ασια...μεγαλη κουβεντα

Επειδη υποψιαζομαι οτι ζεις στην Ελλαδα, fasten your seatbelt  :2funny: :2funny: :2funny:

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
φιλε Lastmoican,

Οσον αφορα την οικοδομη, ειμαι κατασκευαστης - οχι δεν υπαρχει φως στο τουνελ, που πιστεψε με, πολυ θα η8ελα, αλλα η κατασταση σε πολλες αγορες, μαζι και στην Ελληνικη, βαινει προς το χειροτερο

Οσον αφορα την οικονομια, δεν 'βγαινουν' ολες οι οικονομιες με τον ιδιο ρυθμο (οπως και δεν 'μπηκαν' μαζι).  Η Ελληνικη οικονομια...ξεχασε την - μπορουμε να το συζητησουμε εκτενεστερα, αλλα 8α βαρε8ουν οι υπολοιποι

Στην υπολοιπη Ευρωπη mixed feelings - η Αγγλια πχ ειναι ass-fucked.  Η Ανατολικη Ευρωπη (πλην Πολωνιας) ειναι ass-fucked too...καποιοι λιγο καλυτερα, καποιοι λιγο χειροτερα....εκτος αν πιστευει κανεις 'εξοδο' απ την κριση με ανεργια που εχει προ8εμα το 2...(Ισπανια)

US of A κ Ασια...μεγαλη κουβεντα

Επειδη υποψιαζομαι οτι ζεις στην Ελλαδα, fasten your seatbelt  :2funny: :2funny: :2funny:
λοιπόν, δεν ξέρω εσύ σαν κατασκευαστής τι κάνεις, αλλά γενικώς ο τομέας σου αρχίζει και βλέπει φως. Όταν μόνο στην περιοχή που ζω έχουν αρχίσει τον τελευταίο μήνα 7 καινούργιες πολυκατοικίες (μέσα σε 10 τετράγωνα είναι μεγάλος αριθμός) και απο διαφορετικούς κατασκευαστές δεν μπορείς να με πείσεις. Η Κατασκευή είναι μια μεγάλη αφορά που έχει μέσα και τα δημόσια έργα, και τα μαγαζιά-πολυκαταστήματα, και τα σουπερμάρκετ, και τους δρόμους, και τις πολυκατοικίες και ένα σωρό άλλα πράγματα. Η στεγαστική (οικία) αγορά αρχίζει να επανέρχεται πάντως.

Μια και μιλάς για ευρώπη, το έχω αναφέρει παντού, οπότε μια ακόμα δεν μου λέει κάτι, είμαι κάτοικος ελλάδας, δουλεύω σε αμερικάνικη εταιρία, το γραφείο μου είναι στη δυτική ευρώπη και ο τομέας μου είναι η κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Πολωνία, Τσεχία, Σλοβενία κρατήθηκαν. Ρουμανία έχει πια επανέλθει σε καλούς ρυθμούς (οχι η κατασκευή ακόμα - μόνο η βιομηχανία), η Γερμανία, η Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία, Αυστρία και Ελβετία εξ απαλών ονύχων η κρίση.
Ισπανία και Αγγλία βράσανε στο ζουμί τους και η Ισπανία ακόμα βράζει. Ξεχνάς όμως πως εκεί έχουνε και εξαγωγές. Εμείς εδώ έχουμε ΜΟΝΟ εισαγωγές. Και πραγματική έξοδο αό την κρίση θα δούμε όταν αποκτήσουμε ΠΑΡΑΓΩΓΗ γηγενή.

Έτσι λοιπόν, είμαι σαφής. ΑΥΤΗ τη στιγμή υπάρχει φως στο τούνελ. Για την ακρίβεια, έχει αρθεί το αίσθημα του πανικού στην αγορά. επομένως αρχίζει δειλά αλλά σταθερά να κινείται. Αν τώρα έρθει ο Ζώρζ και κοπανίσει 4-5 φορολογίες κα κοπανίσει το σύμπαν...αλλάζει το θέμα. Προς το παρόν αυτά που έχει προαναγγείλει δεν επηρεάζουνε δραματικά ακόμα.

Ο Έλληνας δεν αγοράζει σπίτια σαν επένδυση ή τέλος πάντων το κάνουνε λίγοι αυτό.

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Αν ανοίξεις μια χρυσή ευκαιρία, το ένθετο με τα ακίνητα όλο και "παχαίνει" και το ένθετο με τις "δουλειές" παραμένει ολιγοσέλιδο.
Το ότι χτίζονται 10 πολυκατοικίες δεν λέει κάτι.
Ειδικά στην οικοδομή δεν υπάρχει φως, κι αν υπάρχει, είναι ακόμα πολύ δυσδιάκριτο...
Λόγω δουλειάς γνωρίζω πολλούς κατασκευαστές,
Οι περισσότεροι έχουν διώξει πολύ κόσμο, είναι στο κυνηγητό με τράπεζες κλπ...
Χτίζουν κυρίως ιδιώτες, που μάζεψαν αρκετό "μαύρο" τις καλές εποχές και τώρα πρέπει κάπου να το ξοδέψουν.
Οι ίδιοι είναι που παν και διακοπές.
Δεν έχει δα κι ένα εκατομμύριο πολυτελείς  κλίνες η Ελλάδα...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Αν ανοίξεις μια χρυσή ευκαιρία, το ένθετο με τα ακίνητα όλο και "παχαίνει" και το ένθετο με τις "δουλειές" παραμένει ολιγοσέλιδο.
Το ότι χτίζονται 10 πολυκατοικίες δεν λέει κάτι.
Ειδικά στην οικοδομή δεν υπάρχει φως, κι αν υπάρχει, είναι ακόμα πολύ δυσδιάκριτο...
Λόγω δουλειάς γνωρίζω πολλούς κατασκευαστές,
Οι περισσότεροι έχουν διώξει πολύ κόσμο, είναι στο κυνηγητό με τράπεζες κλπ...
Χτίζουν κυρίως ιδιώτες, που μάζεψαν αρκετό "μαύρο" τις καλές εποχές και τώρα πρέπει κάπου να το ξοδέψουν.
Οι ίδιοι είναι που παν και διακοπές.
Δεν έχει δα κι ένα εκατομμύριο πολυτελείς  κλίνες η Ελλάδα...
δεν θα διαφωνήσω σε αυτό που λες.
Τι πουλιέται; Πουλιώνται οικοδομές και σπίτια κυρίως από ιδιώτες. Οι κατασκευαστές είναι πια σε καλύτερη φάση. Το γεγονός πως έχει πέσει η δουλειά τους δεν σημαίνει πως είναι σε κρίση. Απλά δεν είναι στην έξαρση και οργασμό εργασίας που ήταν πριν 3 χρόνια. Πώς στο διάολο να κρατηθεί τέτοιος ρυθμός στην Ελλάδα ρε συ; Δεν γίνεται. Αυτό λοιπόν είναι φυσιολογικό.

Άντε και είναι τα σπίτια από ιδιώτες. Οι πολυκατοικίες όμως δεν είναι, είναι από Κατασκευαστές και μπορώ να σου πω και ονόματα, ειναι ευρέως γνωστά.
Για τις δουλειές...
το γεγονός πως βλέπουμε φως δεν σημαίνει πως θα ξαναφέρυμε τον παλιό ρυθμό...ειναι ουτοπικό. Ήταν τσιχλόφουσκα και έσκασε. Σαν οικονομία παγκόσμια γυρίσαμε πίσω πρακτικά 5 χρόνια. Αν νομίζετε πως θα ξαναρθούμε στο άψε σβήσε σε επίπεδα 2007-2008...γελιέστε.
Πρώτα έρχεται η σταθερότητα.
Και αυτό φαίνεται πως έρχεται αρκετά γρήγορα.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Επομένως δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος να υπάρχει άυξηση στις δουλειές που ζητούνε άτομα.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
λοιπόν, δεν ξέρω εσύ σαν κατασκευαστής τι κάνεις, αλλά γενικώς ο τομέας σου αρχίζει και βλέπει φως. Όταν μόνο στην περιοχή που ζω έχουν αρχίσει τον τελευταίο μήνα 7 καινούργιες πολυκατοικίες (μέσα σε 10 τετράγωνα είναι μεγάλος αριθμός) και απο διαφορετικούς κατασκευαστές δεν μπορείς να με πείσεις. Η Κατασκευή είναι μια μεγάλη αφορά που έχει μέσα και τα δημόσια έργα, και τα μαγαζιά-πολυκαταστήματα, και τα σουπερμάρκετ, και τους δρόμους, και τις πολυκατοικίες και ένα σωρό άλλα πράγματα. Η στεγαστική (οικία) αγορά αρχίζει να επανέρχεται πάντως.

Μια και μιλάς για ευρώπη, το έχω αναφέρει παντού, οπότε μια ακόμα δεν μου λέει κάτι, είμαι κάτοικος ελλάδας, δουλεύω σε αμερικάνικη εταιρία, το γραφείο μου είναι στη δυτική ευρώπη και ο τομέας μου είναι η κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Πολωνία, Τσεχία, Σλοβενία κρατήθηκαν. Ρουμανία έχει πια επανέλθει σε καλούς ρυθμούς (οχι η κατασκευή ακόμα - μόνο η βιομηχανία), η Γερμανία, η Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία, Αυστρία και Ελβετία εξ απαλών ονύχων η κρίση.
Ισπανία και Αγγλία βράσανε στο ζουμί τους και η Ισπανία ακόμα βράζει. Ξεχνάς όμως πως εκεί έχουνε και εξαγωγές. Εμείς εδώ έχουμε ΜΟΝΟ εισαγωγές. Και πραγματική έξοδο αό την κρίση θα δούμε όταν αποκτήσουμε ΠΑΡΑΓΩΓΗ γηγενή.

Έτσι λοιπόν, είμαι σαφής. ΑΥΤΗ τη στιγμή υπάρχει φως στο τούνελ. Για την ακρίβεια, έχει αρθεί το αίσθημα του πανικού στην αγορά. επομένως αρχίζει δειλά αλλά σταθερά να κινείται. Αν τώρα έρθει ο Ζώρζ και κοπανίσει 4-5 φορολογίες κα κοπανίσει το σύμπαν...αλλάζει το θέμα. Προς το παρόν αυτά που έχει προαναγγείλει δεν επηρεάζουνε δραματικά ακόμα.

Ο Έλληνας δεν αγοράζει σπίτια σαν επένδυση ή τέλος πάντων το κάνουνε λίγοι αυτό.

Aυτά όλα που λες και γενικότερα η εντύπωση ότι  " έλα μωρέ σιγά την κρίση" ή " περνάει η κρίση", δείχνουν μια αποσπασματική, επιφανειακή και φυσικά μυωπική προσέγγιση των πραγμάτων.

Η πρόσκαιρη ανάκαμψη δεν είναι παρά το αποτέλεσμα των τονωτικών ενέσεων των χοντρών πακέτων των φορολογουμένων καθώς και των εσπευσμένων μειώσεων των επιτοκίων.

Αλλά πλέον η τόσο μεγάλη προσφορά χρήματος, απειλεί να μεταστρέψει τη χρηματιστική κρίση σε δημοσιονομική. Δηλαδή απλά αλλάζει η μορφή. Στο διεθνές σκηνικό στα πρόθυρα είναι μεγάλη υποτίμηση του δολλαρίου. Ήδη το δολλάριο τρίζει. Η Κίνα έχει τεράστιο πλεονάζον παραγωικό δυναμικό, τεράστια αποθέματα σε δολλάρια και ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, και επιμένει να κρατά το νόμισμά της χαμηλά. Έχει τινάξει, και τινάζει,στον αέρα την παραγωγή της Δύσης. Οι ενεργειακές πηγές, ολοένα και γίνονται πιο δυσπρόσιτες για τις χώρες της Δύσης.

Ας έρθουμε και στα δικά μας. Αυτή τη στιγμή το ελληνικό κράτος έχει τόσο χοντρό δημοσιονμικό πρόβλημα που κοιτάει πως θα τη βγάλει με ορίζοντα εβδομάδων. Δανείζεται ίσα να καλύψει τρέχουσες υποχρεώσεις.

Το χρήμα από τη χώρα φεύγει και δεν έρχεται καθόλου. Ποια οικοδομή? Η οικοδομή απλά συνιστά κατανάλωση μέσα στη χώρα. Κύκλος εντός της χώρας. Δες όμως τι χρήμα φεύγει έξω συνεχώς. Οι εκροές υπερβαίνουν κατά πολύ τις εισροές. Την πρόσκαιρη άνοδο του κατασκευαστικού κλάδου, στήριξαν οι ολυμπιακοί και τα ευρωπαικά πακέτα. Από το 80 που μπήκε η Ελλάδα στην Ευρώπη ως σήμερα, έχει εισπράξει τη μερίδα του λέοντος σε πακέτα. Τη δεκαετία του 80 μόνο η Ελλάδα έπαιρνε χρήματα και το 90 έπαιρνε τα περισσότερα. Να δουμε τι θα γίνει τώρα που ελλατώνονται ως το 2013 που θα σταματήσουν τελείως. Τώρα εσύ που βλέπεις την ευημερία και την άνοδο? Προφανώς έχεις άλλα στοιχεία, έχεις γνώσεις για άλλες πηγές εισοδημάτων για τη χώρα, ξέρω γω?

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.059
Πόντοι
22.785
μαλακίες τουμπανα.
η κριση περνάει σιγα σιγά...
ήρθαμε στα φυσιολογικά μας.
η οικοδομη συνερχεται σιγα σιγα, οπότε θα ξαναπάρει μπρος.

η μόνη αλήθεια είναι αυτη για τους μισθωτούς, πως δηλαδή θα φάνε ακόμα περισσοτερο πουλί. αυτοί που φοροδιαφεύγανε, θα εξακολουθήσουν την πρότερη ζωή τους ούτως ή άλλως...βρίσκουνε τρόπους.
τριγμούς θα προκαλέσει κάπως το Ντουμπάι, γιατί αρκετοί Ελληνάρες κάνουνε δουλειές εκεί, αλλά αυτό είναι αμφίβολο ακόμα, θα δούμε.
Προς το παρόν πάντως, στην αγορά υπάρχει φως στο τούνελ.
Το πρόβλημα ήταν το πλεόνασμα παραγωγής που κυκλοφόρησε στην αγορά και η οικονομική αδυναμία των καταναλωτών να το απορροφήσουν.
Πράγμα το οποίο οδήγησε στην κυκλοφορία πλασματικού χρήματος μέσω του υπερδανεισμού.
Που με τη σειρά του οδήγησε σε κατάρρευση των αγορών εφόσον το πλασματικό χρήμα δεν μπορεί με τίποτα να γίνει πραγματικό...................
Όταν έρχεσαι εσύ και λες ότι θα ρίξεις ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, για να διορθώσεις την κατάσταση  είσαι, θεος ;;;;;;;;;;

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16

Ειμαι κατασκευαστης σε Ελλαδα, Ρουμανια και...εξ ανχιστειας σε Αμερικη

Η αναφορα που κανεις στην εναρξη, αρκετων ειναι η αλη8εια, οικοδομων σε περιοχη που γνωριζεις, δεν αποτελει δεικτη ανορ8ωσης ή βελτιωσης της οικοδομικης δραστηριοτητας - γνωριζεις το cost base των κατασκευαστων αυτων (leverage/ιδια κεφαλαια); αν δεσμευονται απο συμβολαια αντιπαροχης με 'σκληρες' ρητρες - μπορω να σου παρα8εσω μια σειρα απο λογους για τους οποιους ενας κατασκευαστης 8α 'ανεγκαζετο' να ξεκινησει μια οικοδομη

Οι πραγματικοι δεικτες βρισκονται στις εκδοσεις οικοδομικων αδειων και στην καταναλωση πρωτων υλων οικοδομης (commodities) - αυτα ειναι απο 45-80% κατω y/y

Εγω μιλησα για οικιστικη κατασκευη - τωρα οσον το ΕΣΠΑ, ολα τα εργα που εμπιπτουν εκει, η παρεμφερη εργα, εχουν long maturity cycles - κοινως οφελη τα οποια οφελη ειναι μεσο/μακρο - καμια σχεση δεν εχουν με την τωρινη κατασταση

Οσον αφορα την μινι αναλυση σου για τις υπολοιπες χωρες, η αποψη μου ειναι εντελως αντι8ετη.  Και ποια ακριβως χωρα ειναι εξαγωγικη; Καμια κατα κυριο λογο - δες το breakdown στο ΑΕΠ και πες μου αν εχω λα8ος. Ακομα ομως και ετσι να ειναι, ποιος 8α αγορασει; Η Αγγλια που λες οτι εβρασε στο ζουμι της; με το μεγαλυτερο budget deficit στην ιστορια της και double digit Ανεργια.....αλη8εια ποσο quantitative easing  ακομα; η η Bundesbak που ζητησε απ τις Γερμανικες τραπεζες, την προηγουμενη βδομαδα, να αναμενουν write offs το 10 στα επιπεδα των 50-60Β Eur με ενα επιπροσ8ετο write off απο CDO στα επιπεδα των 10-15 Β Euro

Η μηπως, δεν ειδε κανεις τι εγινε την πρηγουμενη Τεταρτη στο Shenzen index μετα τις γνωστες ανακοινωσεις.....Για την Ρουμανια, καλυτερα να μην το συζητησω....για ποια βιομηχανια μιλας;;.....γνωριζεις το xchange rate που βρισκεται; η χωρα ειναι σε παρατεταμενη πολιτικη, νμισματικη, οικονομικη κριση

Μονο η Κινα βασιστηκε σε εξαγωγικη οικονομια (εξου και η αγορα US Treasury χαρτιων - χρηματοδοτησαν την ιδια τους την εξαγωγη με λιγα λογια) και βεβαια λογω ιδιαιτερων πολιτισμικων αναγκων (σε συνδυασμο με ανυπαρκτες πολιτικες υγειας/ασφαλειας - μεγαλη κουβεντα)

Τεσπα, εδω δεν κανουμε διαγωνισμο ποιος την εχει μεγαλυτερη  ;)  - θα τα ξαναδουμε τα 8εματα αυτα σε 9-12 μηνες

Απλως να ξανα επαναλαβω, κα8ε οικονομια 'μπηκε' σε διαφορετικο χρονο και 8α 'βγει' σε διαφορετικο χρονο....δεν αναφερομαι σε decoupling, αλλα στην πραγματικη οικονομικη δραστηριοτητα

Τελος, οσον αφορα την επισημανση σου για γηγενη παραγωγη....μαλλον χαριν αστεισμου το ανεφερες φανταζομαι  ;)

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Η πραγματική κρίση είναι μπροστά μας. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Και δεν εννοώ οικονομική κρίση, γιατί αυτή θα ξεπεραστεί αφού η καταναλωση θα επανέλθει σιγά σιγά έστω και σε χαμηλότερα επίπεδα. Η πραγματική κρίση είναι στον τρόπο σκέψης των αγορών. Στον τρόπο σκέψης των ανθρώπων. Και εξηγούμε:
Στην Αμερική, κάποιος που πτωχεύει, έχει δεύτερη ευκαιρία γιατί οι αγορές χρήματος θεωρούν πως έμαθε από τα λάθη του και την επόμενη φορά θα είναι καλύτερος διαχειριστής. Στην Ελληνική πραγματικότητα, κάποιος που πτωχεύει, στην δεύτερη ευκαιρία που παίρνει από την "σημαία", έχει μάθει πως να φοροδιαφευγει και να εισφοροδιαφευγει αλλά χωρίς να τον πιάσουν... Άρα τι κάνουμε? ΄'Αθελά μας μεγαλώνουμε την τρύπα μας. Επίσης το πρόβλημα θα ελθει από τις σχέσεις τραπεζών - επιχειρήσεων, αφού οι πρώτες αναδιαρθρώθηκαν στην πλάτη των δεύτερων, ξεχνόντας ότι τόσα χρόνια τους τόκους τους πλήρωναν οι μαλάκες....
Η κατανάλωση στην Ελλάδα δεν θα επανέλθει όπως στην αμερική για παράδειγμα, που η σχέση κατανάλωσης - καταναλωτή είναι ψυχολογικά συνδεδεμένη και όχι αξιακά (χρήμα). θα επανέλθει συγκρατημένα και σταδιακά. Αυτό θέλει τουλάχιστον 2-3 χρόνια. Και στα χρόνια αυτά, πως θα καλύψουμε τα 400-500 δισ που υπολογίζουν τις επιταγές σε κυκλοφορία, και για τις οποίες το αντίκρισμα δεν είναι ούτε 30%?
Και μετά παραμυθιαζόμαστε με τα 60 δις του Dubai που είναι όλο ένα ωραίο marketing concept για να έλθουν και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος...

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.059
Πόντοι
22.785
Επομένως δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος να υπάρχει άυξηση στις δουλειές που ζητούνε άτομα.

Δεν θα αναλύσω το μαρξιστικό σενάριο, όπου το σύστημα καταρρέει μέσα στις αντιφάσεις του. Ξέρεις γιατί;
Επειδή αυτό είναι το ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ σενάριο.
Θα σου πω όμως για την άλλη προοπτική, αυτή που διδάσκονται οι οικονομολόγοι στο μάθημα της οικονομικής θεωρίας  όταν μελετάνε τα νεώτερα οικονομικά μοντέλα.............

Για να ξεπεραστεί η ύφεση, έχει αποδειχτεί από την ιστορική εμπειρία ότι θα πρέπει να επέλθει ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ.
Μόνο έτσι θα μειωθεί το αγοραστικό κοινό παράλληλα με τη (σε μεγαλύτερο βαθμό) μείωση της προσφοράς αγαθών και υπηρεσιών και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα οδηγηθούμε σε αύξηση της αγοραστικής ικανότητας και, ακολούθως, αύξηση των τιμών.................
Μαγικό, έτσι;;;;;;;;;;;;

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
 Για την επομενη χρονια προβλεπω κριση που θα καταταξει το 2012 στις κωμωδιες !

Αν μειωσει μισθους στους ΔΥ τα ζαρα μαρα θα πεσουν 30% σε πωλήσεις αφου τα 2εκ των ΔΥ κινουν την αγορα ! κατι ενοικια που εισπρατουν μερικοι θα πεσουν κατα 20% οποτε παλι τα πολυκατστηματα θα χασουν πελατεια .

Γενικα το χρημμα που κυκλοφορει εχει μειωθει και θα μειωθει παραπάνω .

οι τιμες των ακινητων θα στηριχθουν ψηλα αλλιως θα πεσει φουτσα στις τραπεζες (αρα σε ολους ). Εβλεπα πριν οτι βιλλα στην Κερκυρα (σε οικοπεδο 2000 τετ) κανει 250,000€ και ενα διαμερισμα στο Ντουμπαι 210,000€ .

το πολυ πολυ να ξαναγυρισουμε στα 90'ς σε καταναλωτικες συνηθειες !!

Σε γενικες γραμμες οι υψηλες τιμες κρατανε ψηλα το ηθικο αφου καποιος που παιρνει 500€ ονειρευεται οτι ΑΝ πουλησει ενα ακινητο  θα παρει 500,000€ !!

Η μονη ελπιδα ειναι η πρασινη αναπτυξη  :2funny: :2funny:(το εχω πει εδω και καιρο οτι η αναπτυξη θα ειναι πρασινη επειδη οι συναλλαγες θα γινονται με κατοσταευρα ).

ΥΓ Βασικα δεν θα ακουμπησουν τους ΔΥ και το λουκι θα το φανε οι εε που ειναι αισχροκερδης και φοροφυγαδες , θα φαμε ετσι μια 5ετια θα αναγκαστει να μειωσει και τους μισθους των ΔΥ και τοτε θ αφυγουν τα πολυμαγαζα και σε μια δεκαετια το ονειρο του κουμουνισμου θα γινει πραγματικοτητα. Ολοι το ιδιο εισοδημα ΜΗΔΕΝ .

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
κατι ενοικια που εισπρατουν μερικοι...

ΑΝ κ ΟΤΑΝ τα εισπράτουν... (πρόσφατα βρέθηκα με μια παρέα δικηγόρων κ όλοι λέγανε για τις υποθέσεις που έχουν από χρωστούμενα... νοίκια κ διαζύγια-διατροφές) :grin: :headbang:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom