Νέα

Πώς γίνεσαι πλούσιος;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Andras37Athina
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 495
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Nearxos

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
45
Πόντοι
16
Να σας ρωτήσω ρε παιδιά επειδή είμαι άσχετος με αυτά τα πράγματα.
Η παλιά συνήθεια των παππούδων μας να αγοράζουν χρυσές λύρες υπάρχει ακόμα ;
Έχει κάποιο νόημα ;
Από πού μπορείς να αγοράσεις χρυσές λύρες ; Πας στη τράπεζα κανονικά στο ταμείο και ζητάς ;
Και μετά πως τις πουλάς ; Πας πάλι στη τράπεζα στο ταμείο και τις δίνεις πίσω ;
Αν αγοράσεις χρυσές λύρες σου δίνουν κάποιο πιστοποιητικό ή μόνο τις λύρες ;

Έχει κανένας έγκυρες πληροφορίες για αυτή τη παλαιομοδίτικη επένδυση ;

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66

ΒΕΒΑΙΩΣ!

Διάβασε σχετικά...

Nearxos

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
45
Πόντοι
16
thanx Duracell  :thumbsup:
Όπως πάντα κατατοπιστικότατος !

΄
Να, είπα τώρα που έρχεται τρίτος παγκόσμιος να κάνω τα κουμάντα μου  :cheesy:

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
thanx Duracell   :thumbsup:
Όπως πάντα κατατοπιστικότατος !

Να, είπα τώρα που έρχεται τρίτος παγκόσμιος να κάνω τα κουμάντα μου  :cheesy:

Παρακαλώ :)

Επίσης εκτός απ' τον χρυσό, ΦΟΒΕΡΗ επένδυση είναι τα διαμάντια... ;)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Να σας ρωτήσω ρε παιδιά επειδή είμαι άσχετος με αυτά τα πράγματα.
Έχει κάποιο νόημα ;
Από πού μπορείς να αγοράσεις χρυσές λύρες ; Πας στη τράπεζα κανονικά στο ταμείο και ζητάς ;
Και μετά πως τις πουλάς ; Πας πάλι στη τράπεζα στο ταμείο και τις δίνεις πίσω ;
Αν αγοράσεις χρυσές λύρες σου δίνουν κάποιο πιστοποιητικό ή μόνο τις λύρες ;

Κατ' αρχήν Nearxos, για να μη ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε, η χρυσή λίρα (το νόμισμα) γράφεται με "ι", όχι με "υ".
Η "λύρα" με "υ" είναι μουσικό όργανο, όχι νόμισμα (Κρητική λύρα, κλπ).  Από αυτή προέρχεται και η έκφραση "λυρικό άσμα", όπως και το αγγλικό "lyrics", που σημαίνει τα λόγια ένός άσματος.

Να σας πω λοιπόν ότι χρυσές λίρες αγοράζεις ελέυθερα πλέον από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπου και είσαι όμως υποχρεωμένος (υποτίθεται) να πας να τις ξαναπουλήσεις, όταν αποφασίσεις να το κάνεις.

Η τιμή της παίζει κάθε μέρα (ανάλογα με την διεθνή τιμή του χρυσού, την τιμή ευρώ/δολλαρίου και δεν ξέρω και απο ποιούς άλλους παράγοντες).

Μειονέκτημα:
Η "απόσταση" μεταξύ τιμής αγοράς και πώλησης στην ΤτΕ είναι μεγάλη, περίπου 10 ή 12%.
Θα πρέπει δηλαδή να αγοράσεις τις λίρες σε περίοδο που είναι σημαντικά χαμηλά, ώστε να έχεις περιθώριο να βγάλεις κάτι, όταν πας να τους τις ξαναπουλήσεις.

Πλεονέκτημα (για αγορές από την ΤτΕ):
Σίγουρα δεν παίρνεις κάλπικες λίρες. Είναι εγγυημένες.

Στη σελίδα εδώ:
κάτω-κάτω μπορείτε να βλέπετε κάθε μέρα την τιμή της λίρας, και αυτή είναι η τιμή που πουλάει η ΤτΕ.

Προσωπικά είχα αγοράσει από την ΤτΕ κάποιες λίρες το Φεβρουάριο του 2004, και θυμάμαι ότι τις είχα πάρει γύρω στα 70 ευρώ τη μία.
Το είχα κάνει γιατί είχα παρατηρήσει τότε ότι η τιμή του χρυσού είχε (τότε) μείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, και σκέφτηκα ότι σύντομα θα ανέβαινε, οπότε ήταν μια καλή ευκαιρία να αγοράσει κανείς λίρες.
Δε διαψεύστηκα.
Δεν πρόκειται για σημαντικά λεφτά, αλλά ήταν η πιό επιτυχημένη επένδυση που είχα κάνει ποτέ.
Δεν ξέρω αν τώρα είναι πάλι μια τέτοια περίοδος.

Δείτε στα δυο διαγράμματα που βάζω εδώ πως έχει διαμορφωθεί η τιμή του χρυσού τα τελευταία 5 χρόνια:
Το Μάρτιο του 2004 έκανε $400 η ουγγιά χρυσού, και το ευρώ 1,25 δολλάρια.
Άρα ο χρυσός έκανε 320 ευρώ η ουγγιά.
Σήμερα (Αυγ 2008) κάνει $840 η ουγγιά, και το ευρώ 1,47 δολλάρια.
Άρα ο χρυσός κάνει σήμερα 570 ευρώ η ουγγιά.

Νομίζω ότι είναι (ακόμα) υπερτιμημένος.
Βέβαια, το Μάρτιο 2008 είχε πιάσει τα 637 ευρώ η ουγγιά, αλλά αυτό ήταν παράλογη έξαρση, και δε μπορεί κανείς να κάνει "επενδύσεις" βασιζόμενος σε τέτοια περιστατικά.
Και το 570 δεν απέχει πολύ από το 637.

Συμπέρασμα:  Δεν αγοράζουμε χρυσό αυτή την εποχή.

Υ.Γ:
Οι τιμές των διαγραμμάτων είναι:  Δολλάρια/ουγγιά για το χρυσό, και Δολλάρια/ευρώ για το νόμισμα.

Συνημμένα

• Gold5Y.jpg
    Gold5Y.jpg
    37,7 KB · Εμφανίσεις: 16
  • Euro_Dollar5Y.jpg
    Euro_Dollar5Y.jpg
    41,6 KB · Εμφανίσεις: 16

Mimis75

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
αντε να σας πω ενα καλο μυστικο για να βγαλετε λεφτα μεσα σε ενα χρονικο διαστημα μεταξυ 1-3 χρονων.καταρχας πρεπει να εχετε εναν γνωστο διευθυντη τραπεζης (οποιαδηποτε τραπεζα).συστηνετε μια εταιρια (κατα προτιμηση α.ε.) με προεδρο καποιον κυριο συνηθως ανω των 55 ετων και ο οποιος εχει μεγαλη αναγκη απο λεφτα και χρειαζεται μεγαλο ποσο.ενα συνεχεια,κανετε ενα δανειο απο την τραπεζα με τον γνωστο σας διευθυντη.τα δανεια προς τις νεοσυστατες εταιρειες εχουν πλαφον το οποιο δεν υπερβαινει συνηθως τα 3,000,000 ευρω.αφου κανετε το δανειο στο ονομα του προεδρου της εταιρειας, παντα σε συνεννοηση με τον διευθυντη,και του δωσετε τη μιζα του,θα πρεπει να πηγαινει ο <<προεδρος>> στη τραπεζα και να εισπρατει μια επιταγη ισοποση,απο 12-36 μηνες για ενα ποσο δανειου που θα εχει κανει ο <<προεδρος>> σας το οποιο θα κυμαινεται απο 500,000-3,000,000 ευρω.μολις παρελθουν οι μηνες που θα εχει εισπραξει πλεον ολο το ποσο του δανειου,μπορειτε να δηλωσετε πτωχευση.το δανειο λοιπον δεν θα μπορει να ξεπληρωθει,αλλα εσας δεν θα σας ενδιαφερει διοτι το δενειο θα εχει βγει στο ονομα του <<προεδρου>> σας.ετσι λοιπον θα μοιραστειτε το ποσο μεταξυ σας ( αναλογα ποσα ατομα θα μπουν στο κολπο) και ολα μελι γαλα.φυσικα ο <<προεδρος>> σας θα πρεπει να εξαφανιστει απο προσωπου γης γιατι πολυ απλα δεν θα μπορει ουτε φορολογικη δηλωση να κανει,ουτε σπιτι να νοικιασει για να μεινει,ποσο μαλλον να εχει μια πιστωτικη καρτα στο ονομα του !!! το συγκεκριμενο κολπο ειναι γνωστο στους τραπεζικους κυκλους εδω και πολλα χρονια.εχω σπουδασει management και marketing,και εχω δουλεψει και σε τραπεζα.οποιος ξερει απο τραπεζες,θα καταλαβει αμεσως τι εχω γραψει.για οποιαδηποτε απορια μπορειτε να στειλετε ερωτησεις στο pm μου,αλλα αν θελετε,και στο συγκεκριμενο θρεντ.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Έτσι για να ιντριγκάρω λίγο....

Με ποσοστό από 3.000.000 Ευρώ, θεωρείσαι πλούσιος δλδ?

Θα διαφωνήσω...

Mimis75

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
χαχαχαχαχαχαχα,και να φανταστεις οτι δεν θα παρεις ουτε 3,000,000 ευρω !!!  συνηθως το κολπο γινεται με 3 ατομα.στο διευθυντη δινουν ενα ποσο της ταξεως των 400,000-600,000 και τα υπολοιπα δια 3.παντως να ξερεις οτι εχει γινει πολλες φορες αυτο το κολπο.

Nearxos

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
45
Πόντοι
16
… … …

Να σας πω λοιπόν ότι χρυσές λίρες αγοράζεις ελέυθερα πλέον από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπου και είσαι όμως υποχρεωμένος (υποτίθεται) να πας να τις ξαναπουλήσεις, όταν αποφασίσεις να το κάνεις.

… … …

Ευχαριστώ πολύ Σταύρο   :thumbsup:
Όπως πάντα λεπτομέρεια και ακρίβεια στην απάντησή σου. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
...και εχω δουλεψει και σε τραπεζα.οποιος ξερει απο τραπεζες,θα καταλαβει αμεσως τι εχω γραψει....
Ξέρεις όμως Μίμη, από τους υπόλοιπους εμάς πολύ λίγοι (έως κανένας) δεν έχει δουλέψει σε τράπεζα, οπότε όλα αυτά που έγραψες (ως μέθοδο πλουτισμού) παραμένουν μυστήριο, και το "θα καταλαβει αμεσως τι εχω γραψει" δεν ισχύει, τουλάχιστον σε μένα.
Αν θες, τα σπας και τα ξαναρίχνεις, και να οι πρώτες απορίες:
1) Δάνειο "στο όνομα του προέδρου" δεν είναι δάνειο προς εταιρεία. Είναι δάνειο προς άτομο.  Σωστά?
2) Η τράπεζα δίνει δάνειο 3 εκ ευρώ ΧΩΡΙΣ να έχει "εξασφαλίσεις" (εγγυήσεις) τύπου υποθήκες ή προσημειώσεις σε ακίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία?
3) Έστω ότι ο "γνωστός" διευθυντής το ξεπερνάει αυτό.  Το δάνειο (3 εκ) δίνεται ΜΟΝΟ με την υπογραφή του διευθυντή του υποκαταστήματος μιας τράπεζας?  Δε χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη της νομικής υπηρεσίας (κεντρική), της διεύθυνσης χορηγήσεων (κεντρική), και άλλων ίσως?  Τι είναι 3 εκ ευρώ (1 δισ δρχ), καμιά πιστωτική κάρτα με όριο χιλιάρικο για να δίνεται έτσι αέρα-πατέρα?
4) Γιατί χρειάζονται "και άλλα άτομα στο κόλπο"?
5) Που "σπούδασες management και marketing"? (για να στείλω και τα παιδιά μου ρωτάω).
6) "εχω δουλεψει και σε τραπεζα".  Αν επιτρέπεται, γιατί σταμάτησες να δουλεύεις? Έφυγες ή σε φύγανε?
7) "για οποιαδηποτε απορια μπορειτε να στειλετε ερωτησεις στο pm μου,αλλα αν θελετε,και στο συγκεκριμενο θρεντ".  Να οι απορίες.  Περιμένουν τις απαντήσεις.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Έτσι για να ιντριγκάρω λίγο....

Με ποσοστό από 3.000.000 Ευρώ, θεωρείσαι πλούσιος δλδ?

Θα διαφωνήσω...
τυχαία είδα το μήνυμά σου...........
εγώ ξέρω πολλούς Ελληνες που έχουν 10 χιλιάρια στην τράπεζα και περίπου 40 μύρια ακίνητα και γη... Αυτοί φαντάζομαι θεωρούνται φτωχομπινέδες.....

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
αντε να σας πω ενα καλο μυστικο για να βγαλετε λεφτα μεσα σε ενα χρονικο διαστημα μεταξυ 1-3 χρονων.καταρχας πρεπει να εχετε εναν γνωστο διευθυντη τραπεζης (οποιαδηποτε τραπεζα).συστηνετε μια εταιρια (κατα προτιμηση α.ε.) με προεδρο καποιον κυριο συνηθως ανω των 55 ετων και ο οποιος εχει μεγαλη αναγκη απο λεφτα και χρειαζεται μεγαλο ποσο.ενα συνεχεια,κανετε ενα δανειο απο την τραπεζα με τον γνωστο σας διευθυντη.τα δανεια προς τις νεοσυστατες εταιρειες εχουν πλαφον το οποιο δεν υπερβαινει συνηθως τα 3,000,000 ευρω.αφου κανετε το δανειο στο ονομα του προεδρου της εταιρειας, παντα σε συνεννοηση με τον διευθυντη,και του δωσετε τη μιζα του,θα πρεπει να πηγαινει ο <<προεδρος>> στη τραπεζα και να εισπρατει μια επιταγη ισοποση,απο 12-36 μηνες για ενα ποσο δανειου που θα εχει κανει ο <<προεδρος>> σας το οποιο θα κυμαινεται απο 500,000-3,000,000 ευρω.μολις παρελθουν οι μηνες που θα εχει εισπραξει πλεον ολο το ποσο του δανειου,μπορειτε να δηλωσετε πτωχευση.το δανειο λοιπον δεν θα μπορει να ξεπληρωθει,αλλα εσας δεν θα σας ενδιαφερει διοτι το δενειο θα εχει βγει στο ονομα του <<προεδρου>> σας.ετσι λοιπον θα μοιραστειτε το ποσο μεταξυ σας ( αναλογα ποσα ατομα θα μπουν στο κολπο) και ολα μελι γαλα.φυσικα ο <<προεδρος>> σας θα πρεπει να εξαφανιστει απο προσωπου γης γιατι πολυ απλα δεν θα μπορει ουτε φορολογικη δηλωση να κανει,ουτε σπιτι να νοικιασει για να μεινει,ποσο μαλλον να εχει μια πιστωτικη καρτα στο ονομα του !!! το συγκεκριμενο κολπο ειναι γνωστο στους τραπεζικους κυκλους εδω και πολλα χρονια.εχω σπουδασει management και marketing,και εχω δουλεψει και σε τραπεζα.οποιος ξερει απο τραπεζες,θα καταλαβει αμεσως τι εχω γραψει.για οποιαδηποτε απορια μπορειτε να στειλετε ερωτησεις στο pm μου,αλλα αν θελετε,και στο συγκεκριμενο θρεντ.
τι καλα που τα λες!!! τελικα ποσο 'μαλακες' ειμαστε που δεν το σκεφτηκαμε!

τελικα υπαρχουνε τοσο 'εξυπνοι' ανθρωποι?
αν ειτανε ετσι θα χα με πλουτισει εδω και καιρο και μεις και οι πατεραδες μας!!
δεν θα περιμανε εσενα!

τι αλλο θα ακουσουμε!

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
τελικα υπαρχουνε τοσο 'εξυπνοι' ανθρωποι?

για κοίτα λίγο γύρω σου;
Περιουσία ο Τσοχατζόπουλος; ο Αναστασιάδης; ο Αλογοσκούφης;
χεχεχε μιλάμε για καντάρια Αι κιου........
Κάντο όπως ο Τσιτουρίδης ρε......
Ζάμπλουτος ΚΑΙ βλάκας........
Ελληνική πατέντα.... :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:

nick025

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2007
Κριτικές
12
Like
5
Πόντοι
5.175
για κοίτα λίγο γύρω σου;
Περιουσία ο Τσοχατζόπουλος; ο Αναστασιάδης; ο Αλογοσκούφης;
χεχεχε μιλάμε για καντάρια Αι κιου........
Κάντο όπως ο Τσιτουρίδης ρε......
Ζάμπλουτος ΚΑΙ βλάκας........
Ελληνική πατέντα.... :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:
:2funny:  :2funny:

rouli

Τιμημένος
Εγγρ.
31 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
χαχαχαχαχαχαχα,και να φανταστεις οτι δεν θα παρεις ουτε 3,000,000 ευρω !!!  συνηθως το κολπο γινεται με 3 ατομα.στο διευθυντη δινουν ενα ποσο της ταξεως των 400,000-600,000 και τα υπολοιπα δια 3.παντως να ξερεις οτι εχει γινει πολλες φορες αυτο το κολπο.

βρε Μιμάκο πού τα διάβασες αυτά ??
εγώ λέω πως τον ρίχνουν το διευθυντή!!
Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια, πρέει να πάρει παραπάνω ο δυστυχής!

(τι έχεις σπουδάσει λέει??και πού έχεις δουλέψει?? -και φυσικά πάλι λέει)

Σταύρο τι κάθεσαι, τρέξε σε μια οποιαδήποτε Τράπεζα, να πάρεις και φόρα

Επισκέπτης
Αμα θέλετε δουλειές με την τράπεζα....κάντε φίλο σας το διευθυντή....κ κανονήστε μια ληστεία...τα υπόλοιπα είναι εύκολα....:P :P :P

Ένας ευκολότερος τρόπος για να γίνει κάποιος πλούσιος...ή καλύτερα να νιώθει πλούσιος...είναι να κάνει παρέα με φτωχότερους απο τον εαυτό του....:P :P :P

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom