Νέα

Πώς γίνεσαι πλούσιος;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Andras37Athina
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 495
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
να πω κατι ομως
επειδη αυτο εχει παραγινει αλλαζει ο νομος και επανερχεται η προσωποκρατηση για οικονομικα χρεη γιατι η κομπινα που ειπε ο φιλος με τα 3000000 ειναι με δεδομενο οτι δεν πας φυλακη
νικολάκη .....
Εξαρτάται σε ποιόν χρωστάς.... Εάν χρωστάς μύρια σε ιδιώτη περνάς ζωή και κότα.
Με το δημόσιο δεν παίζεις....
Υπάρχει πρόσφατα περίπτωση διοικητή του ΙΚΑ που για 150 χιλιάρικα έφαγε ισόβια.....

rouli

Τιμημένος
Εγγρ.
31 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
πέφτουν τα μύρια βροχή........
και οι προτάσεις για πλουτισμό....
αλλά τον κόβω ότι οι περισσότεροι που τα γράφουν αυτά είναι μισθωτοί, μένουν με νοίκι έχουν αγοράσει τουτού με 200 δόσεις και δεν έχουν ούτε ένα ακίνητο στο όνομά τους......

α ρε αθάνατε έλληνα....... :idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot:

ψιτ μικρέ για ξεκίνα το κόψιμο
και λεπτές φετούλες

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
τυχαία είδα το μήνυμά σου...........
εγώ ξέρω πολλούς Ελληνες που έχουν 10 χιλιάρια στην τράπεζα και περίπου 40 μύρια ακίνητα και γη... Αυτοί φαντάζομαι θεωρούνται φτωχομπινέδες.....

Δεν ξέρω τι θεωρούνται αυτοί, είναι μεγάλη κουβέντα....δλδ τι τους αποδίδει αυτή η γη, εάν όντως τελικά μπορούν να την πουλήσουν σε αυτά τα νούμερο κλπ....

Σε κάθε περίπτωση, ένα ποσοστό από 3μύρια, δεν κάνει την διαφορά για να χαρακτηριστείς πλούσιος.

Σύμφωνα μ' έναν Ελβετό Τραπεζίτη που ξέρω, "πλούσιος είναι όποιος μπορεί να ζει πλουσιοπάροχα από τους τόκους των τόκων του" :rockon:

Και τους Ελβετούς τραπεζίτες να τους ακούς....

Υπάρχει και το αστειάκι που λέει "Τι κάνεις εάν δεις έναν Ελβετό τραπεζίτη να πηδάει από το παράθυρο?"

η απάντηση "Τον ακολουθείς, εκεί που πάει έχει σίγουρα χρήμα".

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Δεν ξέρω τι θεωρούνται αυτοί, είναι μεγάλη κουβέντα....δλδ τι τους αποδίδει αυτή η γη, εάν όντως τελικά μπορούν να την πουλήσουν σε αυτά τα νούμερο κλπ....

Σε κάθε περίπτωση, ένα ποσοστό από 3μύρια, δεν κάνει την διαφορά για να χαρακτηριστείς πλούσιος.

Και τους Ελβετούς τραπεζίτες να τους ακούς....

Υπάρχει και το αστειάκι που λέει "Τι κάνεις εάν δεις έναν Ελβετό τραπεζίτη να πηδάει από το παράθυρο?"

η απάντηση "Τον ακολουθείς, εκεί που πάει έχει σίγουρα χρήμα".
υπάρχουν πολλοί μαλάκες έλληνες που έχουν κτήματα και τα κρατάνε για ώρα ανάγκης.....
η πλάκα είναι ότι ο κλασσικός νεοέλληνας ονειρεύεται ένα ιδιόκτητο κεραμίδι που θεωρείται η πιο μαλακισμένη επένδυση που μπορείς να κάνεις....

Εχω κάνει απίστευτους τσακωμούς με την μανία κατοχικού συνδρόμου του πατέρα μου να αγοράζει, ή να χτίζει σπίτια. Ασε δε που τίποτα από αυτά δεν μπορείς να τα πάρεις και μαζί σου......
Ειδικά δε όταν ακούω τους μπάρμπες του σογιού να καμαρώνουν ότι τώρα το δικό μου έχει μισό , ένα δύο μύρια με πιάνει νευρικό........

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
δεν είναι γιώργο απορίας άξιον να πωλείται ένα οικόπεδο 2 μύρια ευρώ....
Είναι ακόμα περισσότερο απορίας άξιον να υπάρχει μαλάκας που το αγοράζει.......

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Like
6
Πόντοι
16
Το πιο απλό "κόλπο" που μπορείς να κάνεις για να δεις αν ένα κομμάτι της οικονομίας (αγορά κατοικίας, μετοχές κτλ.) είναι υπερτιμημένο, είναι να ψάξεις την ιστορική εξέλιξη του ως ποσοστό επί του ΑΕΠ. Εκεί βλέπεις τι θεωρείται νορμάλ και τι θεωρείται υπερτίμηση ή υποτίμηση. Το αρνητικό της πιο πάνω προσέγγισης είναι ότι οι στρεβλώσεις μπορεί να πάρουν χρόνια για να διορθωθούν. 

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
δεν είναι γιώργο απορίας άξιον να πωλείται ένα οικόπεδο 2 μύρια ευρώ....
Είναι ακόμα περισσότερο απορίας άξιον να υπάρχει μαλάκας που το αγοράζει.......
Τι να σου πω....δεν με έχει απασχολήσει ποτέ σαν "κίνηση" για προσωπική επένδυση, επαγγελματικά το αντιμετωπίζω συχνά, για "εμάς" η αξία των οικοπέδων εκτιμάται από το τι θα αποφέρουν εάν χτίσεις επάνω τους και καταφέρεις να πουλήσεις. Όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα.

Και πάλι σε ότι αφορά προσωπικές επενδύσεις, αποφεύγω την εντοπιότητα, κυρίως λόγω της γεωγραφικής ρευστότητας της ζωής μου, δλδ συμφωνώ με αυτό που λες...
...Ασε δε που τίποτα από αυτά δεν μπορείς να τα πάρεις και μαζί σου......

Γενικά και για την ώρα ανάγκης, προτιμώ τις Ελβετικές σοκολάτες και ας μην αποδίδουν όπως άλλα γλυκά. Μέχρι στιγμής, και σε ένα μεγάλο βάθος χρόνου, οικογενειακά έχουμε αντέξει αρκετές σφαλιάρες και κρίσεις, thanks to Toblerone.

Όπως μάθει κανείς.

Επισκέπτης
για "εμάς" η αξία των οικοπέδων εκτιμάται από το τι θα αποφέρουν [size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt]εάν χτίσεις επάνω τους [/size][/size][/size][/size]και καταφέρεις να πουλήσεις.

παίζει βέβαια ρόλο και το τι θα κτίσεις και όπως πολύ σωστά λες, όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
ό,τι και να χτίσεις, 1 μύριο για ένα στρέμμα χώμα είναι μαλακισμένη επένδυση. Τελεία.

Μην είσαι απόλυτος, θα σου φέρω πραγματικό παράδειγμα: αγορά οικοπέδου 2 μύρια, κατασκευή άλλα 3 μύρια, πώληση 8,5 μύρια. Συνολική διάρκεια του όλου σεναρίου: 36 μήνες (ολοκλήρωση τον Μάϊο 2008). Θεωρώ (χωρίς να είμαι ειδικός στα χρηματοοικονομικά), ότι οι αποδόσεις είναι τρελές. Εάν λάβεις υπόψη ότι κάποια ήταν δάνεια, και ότι κάποια εκ των ποσών που προέκυψαν από την πώληση "ήρθαν" πριν καν ολοκληρωθεί η κατασκευή, οι αποδόσεις επί των ίδιων κεφαλαίων του κυρίου που έκανε την κίνηση, χαρακτηρίζονται σχεδόν αστρονομικές.

Που θέλω να καταλήξω? Εάν δεν αγόραζε το συγκεκριμένο κομμάτι χώμα, δεν θα μπορούσε να χτίσει και να πουλήσει.
Ένα μέσο είναι, δεν μπορείς να το αγνοήσεις.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μην είσαι απόλυτος, θα σου φέρω πραγματικό παράδειγμα: αγορά οικοπέδου 2 μύρια, κατασκευή άλλα 3 μύρια, πώληση 8,5 μύρια. Συνολική διάρκεια του όλου σεναρίου: 36 μήνες (ολοκλήρωση τον Μάϊο 2008). Θεωρώ (χωρίς να είμαι ειδικός στα χρηματοοικονομικά), ότι οι αποδόσεις είναι τρελές. Εάν λάβεις υπόψη ότι κάποια ήταν δάνεια, και ότι κάποια εκ των ποσών που προέκυψαν από την πώληση "ήρθαν" πριν καν ολοκληρωθεί η κατασκευή, οι αποδόσεις επί των ίδιων κεφαλαίων του κυρίου που έκανε την κίνηση, χαρακτηρίζονται σχεδόν αστρονομικές.

Που θέλω να καταλήξω? Εάν δεν αγόραζε το συγκεκριμένο κομμάτι χώμα, δεν θα μπορούσε να χτίσει και να πουλήσει.
Ένα μέσο είναι, δεν μπορείς να το αγνοήσεις.
είπα πριν... κάποιος πουλάει και κάποιος μαλάκας πληρώνει και κάποιος ακόμα πιο μαλάκας ξαναγοράζει......Καλή η απόδοση.. Εγώ όμωε σεν αναφέρομαι σε αυτό που αγοράζει κτίζει και πουλάει... Αλλά σε αυτόν που αγοράζει χτίζει και ... μένει μέσα......βάλε 5 μύρια στον κουβά για γκλαμουριά.... φοβερό μυαλό..........

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
είπα πριν... κάποιος πουλάει και κάποιος μαλάκας πληρώνει και κάποιος ακόμα πιο μαλάκας ξαναγοράζει......Καλή η απόδοση.. Εγώ όμωε σεν αναφέρομαι σε αυτό που αγοράζει κτίζει και πουλάει... Αλλά σε αυτόν που αγοράζει χτίζει και ... μένει μέσα......βάλε 5 μύρια στον κουβά για γκλαμουριά.... φοβερό μυαλό..........

Εδώ έχεις δίκιο...και όντως λέμε το ίδιο πράγμα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Σε π. διευθυντή δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε προχθές το Τριμελές Κακουργιοδικείο Πατρών στον πρώην διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Αιγίου Παναγιώτη Παπαϊωάννου για την υπεξαίρεση 180 εκατομμυρίων δρχ. από τα ταμεία της επιχείρησης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπεξαίρεση είχε γίνει το χρονικό διάστημα μεταξύ του 1993 και 1995 και είχε αποκαλυφθεί έπειτα από τον έλεγχο ειδικών οικονομικών επιθεωρητών, οι οποίοι και συνέταξαν σχετικό πόρισμα που παρέδωσαν στον εισαγγελέα και στον τότε δήμαρχο Αιγίου Λέλο Σιαβελή.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι αμέσως μετά την αποκάλυψη της κομπίνας ο κατηγορούμενος εξαφανίστηκε και όπως διαπιστώθηκε αργότερα, αν και ήταν καταζητούμενος από τις διωκτικές αρχές, εντούτοις εργαζόταν χωρίς πρόβλημα επί περίπου δέκα χρόνια σε ιδιωτική εταιρεία των Αθηνών.

Η συναλλαγή του όμως με το ΙΚΑ αποκάλυψε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή κι έτσι συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι τα χρήματα δεν τα καταχράστηκε αλλά είχαν δοθεί προκειμένου να καλυφθούν διάφορες δαπάνες της ΔΕΥΑ Αιγίου. Ωστόσο, στο δικαστήριο δεν προσκόμισε κανένα αποδεικτικό ή παραστατικό με συνέπεια τη βαριά του καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη.

Mimis75

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
επειδη ειπατε πολλα για την παρτη,ηρθε η ωρα να σας απαντησω

Mimis75

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
εχουμε και λεμε λοιπον. 1) δουλεψα στην Τραπεζα Ελλαδος για 6 μηνες ως ειδικευομενος και δεν με φυγανε... 2)μανατζεμεντ και μαρκετινγκ στο κολλεγιο της Ι.C.B.S. 3)το δανειο βγαινει στο ονομα του προεδρου της εταιριας αλλα για να συσταθει η εταιρεια χρειαζονται πανω απο 2 ατομα.

Mimis75

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
επισης 4) τα συγκεκριμενα δανεια ξαναλεω... δινονται με πλαφον και μονο σε νεοσυστατες εταιριες...δεν χρειαζονται περιουσιακα στοιχεια... 5) υπογραφει ο διευθυντης με την συμφωνη γνωμη της νομικης υπηρεσιας,δυσκολο ομως να αρνηθουν διοτι το επιτοκιο ειναι υψηλο.  αυτα για τους εξυπνακηδες....  επισης...  εχω φιλο που κανει αυτη τη δουλεια εδω και 16 χρονια.βρισκει δηλαδη ατομα,τους κανει το δανειο και τους δινει το αναλογο χρηματικο ποσο το οποιο εχουν συμφωνησει. οποιος ακομη δεν με πιστευει.. μπορω ακομη να του πω και ονοματεπωνυμα ατομων που εχουν κανει τετοια δανεια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom