Νέα

Πώς γίνεσαι πλούσιος;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Andras37Athina
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 495
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dzf

Μέλος
Εγγρ.
9 Δεκ 2005
Κριτικές
5
Like
2
Πόντοι
6
Το 40% που εγραψες ειναι λαθος
20% επι της διαφορας της αντικειμενικης αξιας της αγορας με την συμβολαιογραφικη αξια της πωλησης για τα πρωτα 5 χρονια.
Μετα ανα 5ετια μειωνεται κατα 5%.
Κερδισμενος ειναι ο επομενος αγοραστης γιατι εχει μονο φορο μεταβιβασης 1% επι της αξιας του συμβολαιου.
Αυτα εχουν ισχυ αν κανεις την αγορα απο 1/1/2006 και μετα και το πουλησεις αμεσα σε αγοραστη ο οποιος δεν εχει απαλλαγη 1ης κατοικιας γιατι αν εχει τοτε εχει εφαρμογη ο παλιος φορος ο οποιος ηταν 9%+3% για τις πρωτες 15.000 και μετα 11%+3% για τα υπολοιπα.
Οποιος ενδιαφερεται μπορω να του πω και περιπου τα πραγματικα εξοδα δικηγορου συμβολαιογραφου υποθ/κειου.

Αρκετα το αναλυσα νομιζω.
ωρα να δουμε πιο θα ειναι το επομενο city tour!!!!

Συμφωνούμε νομίζω...
Απλά δεν το ανέλυσα τόσο πολύ. Η ουσία είναι ότι μετά απο αγοραπωλησία ακινήτου (το οποίο αποκτήθηκε μετά την 1/1/06) το 'κερδος' του πωλητή φορολογείται.

Όσο για το 40% ή 20%, μπορεί να έχεις και δίκιο, αλλά θα έκοβα το πουλί μου ότι διάβασα σε εφημερίδα για 40%.

dzf

Μέλος
Εγγρ.
9 Δεκ 2005
Κριτικές
5
Like
2
Πόντοι
6
επαναλαμβανω πως ανεφερα οτι εχω βγαλει το μυριο & μαλιστα προ πολλου οχι για να κομπασω αλλα γιατι ξερω πως βγαινει..απο εκει & μετα το πως το εβγαλα θεωρω οτι εκτος απο προσωπικο δεδομενο ειναι & πηγη εξτρα πλουτισμου για εμενα οποτε σε καμια περιπτωση δεν το μοιραζομαι δημοσιως & βεβαια δωρεαν..

Να δίνεις σε παρακαλώ, λίγο περισσότερο προσοχή σε συτά που διαβάζεις.

ΔΕΝ σε ρώτησα τον τρόπο. Σε ρώτησα αν το ΒΡΗΚΕΣ ή αν το ΕΒΓΑΛΕΣ.
Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο ερωτήσεων.

Θα μου επιτρέψεις βέβαια από τον χαρακτήρα της απάντησής σου να υποθέσω ότι μάλλον το ψιλοβρήκες.

Όπως και να χει, δικό σου θέμα. Μακάρι να τα κάνεις και περισσότερα.

Επισκέπτης
Να δίνεις σε παρακαλώ, λίγο περισσότερο προσοχή σε συτά που διαβάζεις.

ΔΕΝ σε ρώτησα τον τρόπο. Σε ρώτησα αν το ΒΡΗΚΕΣ ή αν το ΕΒΓΑΛΕΣ.
Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο ερωτήσεων.

Θα μου επιτρέψεις βέβαια από τον χαρακτήρα της απάντησής σου να υποθέσω ότι μάλλον το ψιλοβρήκες.

Όπως και να χει, δικό σου θέμα. Μακάρι να τα κάνεις και περισσότερα.
εγω να δινω προσοχη οταν διαβαζω????
μα μεσα στην απαντηση μου αναφερεται δυο φορες η λεξη εβγαλα..τι αλλη απαντηση να σου δωσω δηλαδη???

blindz

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Απρ 2006
Κριτικές
22
Like
40
Πόντοι
6.765
Συμφωνούμε νομίζω...
Απλά δεν το ανέλυσα τόσο πολύ. Η ουσία είναι ότι μετά απο αγοραπωλησία ακινήτου (το οποίο αποκτήθηκε μετά την 1/1/06) το 'κερδος' του πωλητή φορολογείται.

Όσο για το 40% ή 20%, μπορεί να έχεις και δίκιο, αλλά θα έκοβα το πουλί μου ότι διάβασα σε εφημερίδα για 40%.
Για το 20% το γνωριζω απο 1ο χερι και το εχω δει και στην πραξη.
Το νεο φορολογικο συστημα αφηνει εκτος τους ερασιτεχνες και δινει περισσοτερη τροφη στους επαγγελματιες γιατι αν γινει η αγορα και η μεταπωληση μεσα στο ιδιο ετος και στην αντικ.αξια τοτε δεν προκυπτει φορος για τον πωλητη.Απλα προυποθετει ταχυτητα και αριστη γνωση της περιοχης οπου θα γινει η αγορα γιατι πας για βραχυπροθεσμο κερδος και οχι για υπεραξια μεταπωλησης μετα απο 2-3-5 χρονια.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
931
Πόντοι
96
  πριν 10 χρονια.
  "Troueno παμε Πεντελη να πιουμε κανα μπαφο ερχεσαι?? Μπα θα κατσω να διαβασω!!"
  (Δυστυχως  η ιστορία ειναι αληθινη)
  σημερα παιρνω τα λιγοτερα λεφτα απο όλους ακομα και απο ενα που δεν δουλευει καν!!!!!
  μαλλον ΔΕΝ ΕΙΧΑ προγραμμα. 

Η ουσια αυτου του πόστ μου ήταν οτι στην ΕΛΛΑΔΑ οχιμονο δεν ανταμοιβεσαι αν προσπαθήσεις αλλα ΤΙΜΩΡΕΙΣΑΙ!!!!

Διαβασες στον μπουτσο μας. Δουλεψες στο μπουτσο μας. Ξερεις Αγγλικα στο καβλί μας. Γαλλικα παρε μας μια πίπα

Ανηκεις σε κάνα κομμα, εχεις κανα γνωστο??
  Οχι δεν εχω γνωστο αλλα εχω οραμα.
  και ποιος εισαι εσυ ρε παπαρα για να εχεις οραμα ενα μαλακας εισαι παρε το οραμα σου και κατσε στην ουρα του ΟΑΕΔ μαλακα εεε μαλακα που εχεις και οραμα!!!!

Ετσι ειναι φίλοι μου στην Ελλαδα ακομα και για να εχειε όραμα πρεπει να εισαι κάποιος!!!!!

ΥΓ και οι φίλοι μας οι "βολεμενοι" ας ειναι και λιγοτερο ΑΛΛΑΖΟΝΕΣ που λέει ο Καρατζαφέρης. Βολευτηκατε ΜΑΓΚΙΑ ΣΑΣ πηδηξτε καμια γκομενα, βγειτε για κανα φαγητο, πηγαιντε σε κανα παρτακι χαρειτε τα λεφτα που βγαζετε επενδυστε,γαμηστε, παντρευτειτε. ΜΗΝ ΤΗΝ ΛΕΤΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΑ!

Ευχαριστω

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
43
Πόντοι
2.157
και οι φιλοι μας οι βολεμενοι που τους εχει φυγει ο πατος απ τη δουλεια (καθως δεν ειχαν οραμα, αλλα ορεξη για δουλεια), και εχουν ριξει και κανενα πεντοκιλο φαιά ουσία (καθως δεν ηταν φύτουλες, αλλα διεθεταν ΚΑΙ χρησιμοποιουσαν μυαλο), ας μην πουνε το μυστικο του βολεματος σε κανεναν.. αφηστε μας στον υπνο μας..  :grin: :grin: :grin: :grin:

και μην ακουσω την ερωτηση: τι ειναι φαιά ουσία ????  :uglystupid: :uglystupid: :grin:

υ.γ. ΔΕΝ εχω κανεναν γνωστο, ΔΕΝ ανηκω σε ΚΑΝΕΝΑ κομμα και ειμαι βολεμενος.
[size=7pt]αλλα, δουλευω και 12 ωρες τη μερα, 7 (ναι 7) μερες την εβδομαδα..[/size]

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
931
Πόντοι
96
[size=7pt]αλλα, δουλευω και 12 ωρες τη μερα, 7 (ναι 7) μερες την εβδομαδα..[/size]

Μαλλον ομως δεν εισαι βολεμενος αλλα τουλαχιστον παιρνεις και καποια λεφτα για την δουλεια σου!!!

(αν παιρνεις κατω απο 2000 στο χέρι σε έχουν ριξει βεβαια)

Εγω δουλευω (ας πούμε)* 12 ωρες την ημερα και Σαββατο πρωι και μπαινω μεσα!!!

* το ας πουμε παει στο οτι αν "δουλευα" 12 ωρες την ημερα δεν θα ειχα φτασει τα 716 μυνηματα αφου απο την δουλεια μου γραφω και διαβαζω το site

Edit για το φυτουλας που λες (που δεν ημουν ΠΟΤΕ) εγω εννοουσα φυτουλα αυτον που διαβαζε και επαιρνε απο 15 εως 17 που επαιρνα εγω που μαλακιζομουν. Αυτος που διαβαζει και παιρνει 19 και μπαινει στην Ιατρικη κλπ στις 10 πρωτες θέσεις ειναι ΜΑΓΚΑΣ αλλα στην Ελλαδα θα χαθεί!!

Επισκέπτης
και οι φιλοι μας οι βολεμενοι που τους εχει φυγει ο πατος απ τη δουλεια (καθως δεν ειχαν οραμα, αλλα ορεξη για δουλεια), και εχουν ριξει και κανενα πεντοκιλο φαιά ουσία (καθως δεν ηταν φύτουλες, αλλα διεθεταν ΚΑΙ χρησιμοποιουσαν μυαλο), ας μην πουνε το μυστικο του βολεματος σε κανεναν.. αφηστε μας στον υπνο μας..  :grin: :grin: :grin: :grin:

και μην ακουσω την ερωτηση: τι ειναι φαιά ουσία ????  :uglystupid: :uglystupid: :grin:

δεν λες κουβεντα
κρατας κρυμμενα μυστικα
και ντοκουμεντα

ευλογησον δεσποτα

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
επαναλαμβανω πως ανεφερα οτι εχω βγαλει το μυριο & μαλιστα προ πολλου οχι για να κομπασω [size=12pt]αλλα γιατι ξερω πως βγαινει..[/size]απο εκει & μετα το πως το εβγαλα θεωρω οτι εκτος απο προσωπικο δεδομενο ειναι & πηγη εξτρα πλουτισμου για εμενα οποτε σε καμια περιπτωση δεν το μοιραζομαι δημοσιως & βεβαια δωρεαν..

Τότε, μπορείς απλά να επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία :rockon:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Πάτερ, το να δουλεύεις και να βγάζεις λεφτά δεν είναι βόλεμα, είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  και θα έπρεπε να είναι και αυτονόητο όπως σχεδόν σε κάθε πολιτισμένο κράτος...

Το πρόβλημα ξεκινά από αυτούς που δουλεύουν και δεν βγάζουν λεφτά διότι την υπεραξία (λίγο μαρξιστικό αυτό αλλά ισχύει) της εργασίας τους την καρπώνονται αυτοί που βγάζουν λεφτά χωρίς να δουλεύουν...
Και δυστυχώς αυτό στην Ελλάδα είναι σχεδόν ο κανόνας..

Η ουσια αυτου του πόστ μου ήταν οτι στην ΕΛΛΑΔΑ οχιμονο δεν ανταμοιβεσαι αν προσπαθήσεις αλλα ΤΙΜΩΡΕΙΣΑΙ!!!!

Διαβασες στον μπουτσο μας. Δουλεψες στο μπουτσο μας. Ξερεις Αγγλικα στο καβλί μας. Γαλλικα παρε μας μια πίπα

Ανηκεις σε κάνα κομμα, εχεις κανα γνωστο??
  Οχι δεν εχω γνωστο αλλα εχω οραμα.
  και ποιος εισαι εσυ ρε παπαρα για να εχεις οραμα ενα μαλακας εισαι παρε το οραμα σου και κατσε στην ουρα του ΟΑΕΔ μαλακα εεε μαλακα που εχεις και οραμα!!!!

Ετσι ειναι φίλοι μου στην Ελλαδα ακομα και για να εχειε όραμα πρεπει να εισαι κάποιος!!!!!

ΥΓ και οι φίλοι μας οι "βολεμενοι" ας ειναι και λιγοτερο ΑΛΛΑΖΟΝΕΣ που λέει ο Καρατζαφέρης. Βολευτηκατε ΜΑΓΚΙΑ ΣΑΣ πηδηξτε καμια γκομενα, βγειτε για κανα φαγητο, πηγαιντε σε κανα παρτακι χαρειτε τα λεφτα που βγαζετε επενδυστε,γαμηστε, παντρευτειτε. ΜΗΝ ΤΗΝ ΛΕΤΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΑ!

Ευχαριστω

Η ικανότητα, η εργατικότητα και η προθυμία στην Ελλάδα, αν δεν συνδυάζονται με εξαιρετικές δημόσιες σχέσεις και γνωστούς σε νευραλγικές θέσεις αποτελούν τεράστιο μειονέκτημα- κάτι σα να γεννηθείς πανέμορφη αλλά καλόψυχη σε ένα φτωχό ουκρανικό χωριό!

Θα σε ξεσκίσουν στη δουλειά (ή στο πήδημα, αν είσαι η ουκρανέζα του παραδείγματος) θα σε πληρώνουν ψίχουλα, θα σε πετάξουν μόλις αρχίσεις να τα φτύνεις σαν στιμμένη λεμονόκουπα και αν κάνεις το λάθος να διαμαρτυρηθείς, σε έφαγε το μαύρο σκοτάδι (στην περίπτωση της ως άνω κορασίδας κυριολεκτικά)...

Αντίθετα, αν το μόνο προσόν σου είναι οι δημόσιες σχέσεις και τα κονέ, τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα- τη δουλειά άλλωστε θα τη βγάζει το σκλαβάκι των € 700 και εσύ μπορείς να κλαίγεσαι στα διάφορα business lunches για τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία των υπαλλήλων, για την έλλειψη προσήλωσης στο στόχο, για το όραμα του ιδρυτή της εταιρείας και άλλες πίπες που σου έμαθαν στα διάφορα μπισνες σκουλς για να γλύφεις αποτελεσμάτικότερα!

Τσου ρε βαλκανογιάπηδες!

ΣΚΡΟΥΝΤΖ

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
126
Πόντοι
16
str8 σου βγαζω το καπελο.νομιζω οτι εχεις απολυτο δικιο :rockon: :rockon: :rockon:

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
931
Πόντοι
96
  Ο Σκρουτζ εχει την απαντηση παντως φυλαει την τυχερη του δεκάρα εχει κλειδωμενα τα μύρια στο θυσ/κιο και εχει τζαμπα υπαλληλους τον Ντοναλτν και τους Χιουι-Λιουι-Ντιουι!!!!!!

Παντως η συζητηση μου θυμιζει παλιο ανεκδοτο.

πως γίνεσαι εκατομυριουχος αν παιρνεις την ντοματα 10δρχ και την πουλας 8δρχ????

ΑΝ ΠΡΙΝ ΗΣΟΥΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ.

ΥΓ Επιμενω οτι μου τη σπαει ο κομπασμος και η αλλαζονεια των βολεμενων/φτιαγμενων και οχι το γεγονος οτι φτιαχθηκαν. Οχι ομως και να σε βγαζουν τεμπελη αμορφωτο και ασχετο οι βολεμενοι που πριν τους βαλουν σε μια δουλεια δεν ήξεραν καν το αντικειμενό της!!!!!!
  Δεν θέλω παλι να ναφερθω στην εμπειρια απο προηγουμενο μου σε συνεντευξη!!

-Θα σας ξαναπαρουμε μεσα στην εβδομαδα για να τα ξαναπουμε!
  - Μην με πάρετε ομως την Τεταρτη γιατι θα πάω για ΣΚΙ!!!!
  (στοιχηματιζω οτι τον πήρανε αυτόν!!!)

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
931
Πόντοι
96
  Εχω ΟΡΑΜΑ ακόμα για αυτο και δεν πήγα για πάφους τοτε απο μικρος ειχα οραματα για αυτο και δεν επινα πάφους, φαντασου τι ΟΡΑΜΑΤΑ θα εβλεπα στη μαστουρα. Βεβαια μπορει να εφταιγε και το ποτο για τα οράματα!!

(Ελπιζω να καταλαβαινετε το κρυμμένο χιουμορ)

Σοβαρα τωρα υπαρχει μια γενικότερη οικονομικη κρίση και πολλοι που χαλανε και καποια λεφτα παραπάνω ΔΕΝ τα βγαζουν απο τη δουλεια τους αλλα απο αλλες πηγες (ενοικια, τόκους κλπ) ή ειναι δανεισμένοι.
η ζωη θέλει και μια σεμνότητα!!

Επισκέπτης
  Εχω ΟΡΑΜΑ ακόμα για αυτο και δεν πήγα για πάφους τοτε απο μικρος ειχα οραματα για αυτο και δεν επινα πάφους, φαντασου τι ΟΡΑΜΑΤΑ θα εβλεπα στη μαστουρα. Βεβαια μπορει να εφταιγε και το ποτο για τα οράματα!!

(Ελπιζω να καταλαβαινετε το κρυμμένο χιουμορ)

Σοβαρα τωρα υπαρχει μια γενικότερη οικονομικη κρίση και πολλοι που χαλανε και καποια λεφτα παραπάνω ΔΕΝ τα βγαζουν απο τη δουλεια τους αλλα απο αλλες πηγες (ενοικια, τόκους κλπ) ή ειναι δανεισμένοι.
η ζωη θέλει και μια σεμνότητα!!
σαν της νουδουλας ενα πραγμα..
σεμνα & ταπεινα..

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
931
Πόντοι
96
  Παντως λένε οτι ο Λατσης επιανε κουβεντα με τους υπαλληλους και θυμοταν ονοματα και τετοια!!

Ο Ωνασης κα΄ποτε πηγε να πάρει ενα κουλουρι και λεει του κουλουρα ποσο πουλας το τελαρο και λεει ο κουλουρας "ΑΑΑ όλο δεν πουλιεται" και λεει ο Ωνασης "για αυτο δεν θα γίνεις πλουσιος ποτε'

Η ουσια ειναι κολοσσοι σν τον Ωναση και τον Γ. Λατση μιλαγαν με το λαουτζικο και μισθωτοι των 2-3000€ σηκώνουν μια μυτη σαν την Μανταμ Σουσου. Μην κοιτατε που κλαιγομαι εδω εξω και γω φραγκατος το παιζω (αν με παιρνει) αλλα εχει ενα νοημα εξω να κανεις τον σπουδαιο στην ανωνυμία του νετ ποιο το νόημα????

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Ούτε έξω έχει νόημα να το παίζεις φραγκάτος. Το μόνο που θέλω πω είναι ότι δεν είναι πολλοί όπως ξέρεις οι μισθωτοί των 2-3000€

Επισκέπτης
Είναι μαλακία σε ένα τόπικ που το περιεχόμενο του είναι καθαρά παραινετικό να γράφουν κάποιοι και να λένε ότι έχω βγάλει 1μύριο και διάφορα τέτοια. Αν το έχεις βγάλει πες μας και εμάς και μην με αρχίσεις με τις κουβέντες του τύπου: το τσάμπα πέθανε και διάφορα τέτοια, γιατί το μόνο που κάνεις είναι να ιντριγκάρεις τους πάντες εδω και να σου στέλνουν  pm με τη πρόθεση να σε συναντήσουν και να τους πεις το μυστικό - φυσικά με αμοιβή. Όπως θα διάβασες πολύ αφήνουν αιχμές σε αυτό το τόπικ για το πως βγάζουν λεφτά ενώ έσυ δεν κάνεις ούτε αυτό. Έχω να  κάνω μια ερώτηση σε όποιον έχει βγάλει 1μυριο και δεν λέει τον τρόπο: Τι γράφεις σε αυτό το τόπικ;;

Υ.Γ. Δεν έχω πρόθεση για τσακωμούς, ετοιμάζομαι να πάω για κανά ποτό και έχω καλή διάθεση, νομίζω ότι η απορία μου είναι εύλογη και θα την έχουν όσοι διαβάζουν το συγκεκριμένο τοπικ.

o-taf

Μέλος
Εγγρ.
17 Αυγ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει πολλά χρήματα, πλούσιος είναι αυτός που δεν τα έχει ανάγκη :2funny:

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
ολλα σ αυτην την ζωη για τα κωλοχρηματα γινονται....!!! χαιρομαι που δεν μου λειπει τιποτα...εγω ενα πραγμα εχω καταλαβει μεχρι στιγμης οτι λεφτα τιμια λιγο δυσκολα κανεις...!(εκτος και αν τα βρηκες ετοιμα απο γονεις) αλλιως με το σταυρο στο χερι κανεις δεν πηγε μπροστα γιατι του πιαστηκε το  χερι....!!
και 3000 ευρω να παιρνεις καθε μηνα παλι δεν φτανουν γιατι για τα αναλογα λεφτα που παιρνεις φορολογεισαι κιολας...!!!αν εχεις γυναικα αυτοκινητο παιδια σπιτι κλπ κλπ κλπ ουτε για ζητω...!

o-taf

Μέλος
Εγγρ.
17 Αυγ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Για να γίνεις πλούσιος πρέπει να εφαρμόσεις ορισμένους κανόνες
Αγαπάς  το χρήμα , το χρήμα είναι ο θεός σου
Δεν βάζεις τίποτα και κανέναν πάνω από το χρήμα
Οι φίλοι είναι για να κάνεις την δουλειά σου
Χάνεις την αξιοπρέπεια σου έως ότου τα οικονομήσεις , μετά γίνεσαι πολύ αξιοπρεπείς
Άμα εφαρμόσεις όλα αυτά σίγουρα θα γίνεις πλούσιος

Καλή τύχη

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom