...
Εύκολο δεν είναι τίποτε. Εύκολο είναι να είσαι αργόμισθος δημόσιος υπάλληλος.
...
Τα 'πε όλα ο lakis33.
Μου έφτιαξες τη μέρα, φίλε
...
Εύκολο δεν είναι τίποτε. Εύκολο είναι να είσαι αργόμισθος δημόσιος υπάλληλος.
...
αν καποιος ορισει την εννοια του πλουσιου θα ηταν πιο ευκολη η κουβεντα.
ποιος δινει 5-6%???Αν είχα € 1.000.000 θα τα έβαζα σε προθεσμιακό με 5-6% επιτόκιο και θα έβγαζα 60.000€ το χρόνο...
Εύκολα και άνετα και χωρίς συγκινήσεις.
σιγουρος-εξασφαλισμενος-δεδομενος τροπος για να χασεις & τους φιλους σου & τα χρηματα σου..Αν όμως έχεις κάποιους καλούς φίλους που τους εμπιστεύεσαι και είναι χρόνια στο χώρο δεν είναι κακή ιδέα να συμμετέχεις με κάποιο ποσοστό σε κοινοπραξία ή ως ετερρόρυθμος εταίρος σε εταιρεία που κατασκευάζει...
ποιος δινει 5-6%???
με 5% θα επερνες 50χιλ μειον 10% φορο καταθεσεων,δηλαδη στο χερι 45χιλ
με 6% θα επερνες 60χιλ μειον 10% φορο καταθεσεων,δηλαδη στο χερι 54χιλ
ποσο θελεις να βαλουμε τον πληθωρισμο αρα την μειωση του αρχικου κεφαλαιου σου???
τελικα τι θα επερνες???
προφανως τ αρχιδια των τραπεζιτων...
ευκολα-ανετα & χωρις συγκινησεις δεν βγαζεις χρηματα..
αν δεν βρεξεις κωλο,ψαρι δεν τρως..
επειδη ξερω πολυ καλα τα προιοντα των τραπεζων γι αυτο & σου απαντησα..Τις προθεσμιακές καταθέσεις και τα ομόλογα (όχι τα δομημένα) τα έχεις ακουστά;
Και θυμήσου ότι για μεγάλα ποσά οι τράπεζες δίνουν ακόμη μεγαλύτερα επιτόκια από αυτά που διαφημίζουν για τους απλούς καταθέτες...
Άσε που αν επενδύσεις σε ένα ιδιαίτερα συντηρητικό αλλά ασφαλές χαρτοφυλάκιο φτάνεις αποδόσεις γύρω στο 8% χωρίς ρίσκο- για να μη μιλήσω για τα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου...
Με αρχικό κεφάλαιο 1.000.000 (που θα το βρεις θα μου πεις αλλά λέμε τώρα) και με ετήσια έσοδα από 50.000 έως 80.000 €το χρόνο από την πολυθρόνα του σπιτιού σου βγάζοντας άλλα τόσα από τη δουλειά σου δεν είναι και λίγο πράγμα!
Θα το προτιμούσα από το να τρέχω με το μυστρί και το ματσακόνι!
Οι φόροι τόκων είναι ένα πρόβλημα αλλά σκέψου τί επιβαρύνσεις έχει και η αγορά ακινήτων (φόροι, υποθηκοφυλακεία κτλ)..
Και ο πληθωρισμός χτυπάει και τα ακίνητα- πχ αν αγοράσεις ένα ακίνητο 100.000 και το πουλήσεις μετά από 2 χρόνια 120.000 το πραγματικό σου κέρδος θα είναι 20.000- φόρο- νομικά έξοδα- πληθωρισμό (7% για δύο χρόνια)...
Άσε που αν επενδύσεις σε ένα ιδιαίτερα συντηρητικό αλλά ασφαλές χαρτοφυλάκιο φτάνεις αποδόσεις γύρω στο 8% χωρίς ρίσκο- για να μη μιλήσω για τα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου...
Με αρχικό κεφάλαιο 1.000.000 (που θα το βρεις θα μου πεις αλλά λέμε τώρα) και με ετήσια έσοδα από 50.000 έως 80.000 €το χρόνο από την πολυθρόνα του σπιτιού σου βγάζοντας άλλα τόσα από τη δουλειά σου δεν είναι και λίγο πράγμα!
[size=8pt]Τα πράγματα είναι απλά...... Απλώς σκεφτήτε πως θα πάρετε 1 ευρώ (ευτελές ποσό) από κάθε Έλληνα. [/size]
πεστα χρυσοστομε γιατι θα τρελλαθω μ αυτα που διαβαζω εδω μεσα8% με εγγυημένο το 100% του κεφαλαίου δεν δίνει κανένα πρόγραμμα ελληνικής τράπεζας, τουλάχιστον για καταθέσεις 1 εκατομμυρίου.
πεστα χρυσοστομε γιατι θα τρελλαθω μ αυτα που διαβαζω εδω μεσα
ευχαριστως να σου πω κατ ιδιαν οτι θελεις με την αναλογη αμοιβη βεβαια αφου ως γνωστον τσαμπα ουτε η μαμμα στον μπαμπα δεν δινει..Μπορείς να τρελαθείς όσο θέλεις...
Δεν είπα ότι υπάρχουν προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου με απόδοση 8%...
Είπα ότι υπάρχουν ΚΑΙ προιόντα εγγυμένου κεφαλαίου για όποιον θέλει πρωτίστως την ησυχία του και δευτερευόντως τα κέρδη...
Και φυσικά με την κατάλληλη δόση διπλωματίας- τσαμπουκά μπορείς να πετύχεις επιτόκια καταθέσεων καλύτερα από αυτά που διαφημίζουν οι Τράπεζες...
Όπως και μικρότερα επιτόκια χορηγήσεων...
Τα προϊόντα καταθέσεων - χορηγήσεων που διαφημίζουν οι Τράπεζες είναι για τα πρόβατα που επηρρεάζονται από τις διαφημίσεις ή τους στέλνουν "συστημένους" τα κοράκια που λυμαίνονται την αγορά...
Μόνο με ατομική διαπραγμάτευση πετυχαίνεις κάτι καλύτερο- ειδικά στις χορηγήσεις.
Θα μου πεις btw πώς έβγαλες και το εκατομμύριο;
4.Επένδυση τύπου real-estate: Ναι γιατί όχι? --> Αλλά όπως είπε και κάποιος (πολύ σωστά) πιο πριν, υπολογίστε και ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ τα έξοδα συμβολαιογράφου, δικηγόρων, φόρους, εκτιμήσεως ακινήτου κτλπ... Είναι ένα αξιολογότατο ποσοστό πάνω στην εμπορική αξία. Πότε θα το αποσβέσετε? Ειδικά αν είναι και αγορά μετά την 1-1-06....τότε καλά κρασιά. Τότε θα φορολογηθήτε και για το κέρδος που προέκυψε από την αγοροπωλησία, με 40% παρακαλώ.
επαναλαμβανω πως ανεφερα οτι εχω βγαλει το μυριο & μαλιστα προ πολλου οχι για να κομπασω αλλα γιατι ξερω πως βγαινει..απο εκει & μετα το πως το εβγαλα θεωρω οτι εκτος απο προσωπικο δεδομενο ειναι & πηγη εξτρα πλουτισμου για εμενα οποτε σε καμια περιπτωση δεν το μοιραζομαι δημοσιως & βεβαια δωρεαν..Θα μου επιτρέψετε φαντάζομαι, να μπω κι εγώ 'σφήνα' στην συζήτησή σας...
Διαβάζοντας μερικά προηγούμενα ποστ, έχω να καταθέσω τα εξής:
1. Αντιπαροχή/Κατασκευή. --> Αν ο κατασκευαστής είναι παλιός/μάγκας/έξυπνος και συνάμα οικονομικά δυνατός, το καθαρό κέρδος ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ το 35% της εμπορικής αξίας όλου του ακινήτου. Σκεφτήτε μόνο ότι οι μεγάλοι κατασκευαστές είναι ταυτόχρονα και εισαγωγείς. Δλδ, εισάγουν οι ίδιοι πολλά από τα πράγματα που απαιτούνται για την κατασκευή, πχ πλακάκια, έπιπλα μπάνιου, ξυλία, μπαταρίες, σώματα καλοριφέρ.
Και ναι, από αυτή τη δουλειά κονομάνε πολλά φράγκα. Αυτοί όμως. Όχι ο κάθε παπάρας από εμάς που ξαφνικά αποφασίζει να γίνει κατασκευαστής...
Η αλήθεια δηλαδή είναι κάπου στη μέση (τι σπάνιο.!.!.). Οι κατασκευές και η αντιπαροχή έχουν φράγκα, αλλά τα μοιράζουν σε λίγους.
2. Ενοίκια: Πέφτει τρελλή πούτσα εδώ. Το στόρυ είναι ως εξής: Αν έχεις ΤΥΧΗ διάβαινε....
3. Προθεσμικές καταθέσεις: Σαφώς και υπάρχει φορολογία (10% αυτή τη στιγμή), και σαφώς πρέπει ο επενδυτής να συνυπολογίσει τον πληθωρισμό, την αδράνεια του κεφαλαίου κτλπ.
4.Επένδυση τύπου real-estate: Ναι γιατί όχι? --> Αλλά όπως είπε και κάποιος (πολύ σωστά) πιο πριν, υπολογίστε και ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ τα έξοδα συμβολαιογράφου, δικηγόρων, φόρους, εκτιμήσεως ακινήτου κτλπ... Είναι ένα αξιολογότατο ποσοστό πάνω στην εμπορική αξία. Πότε θα το αποσβέσετε? Ειδικά αν είναι και αγορά μετά την 1-1-06....τότε καλά κρασιά. Τότε θα φορολογηθήτε και για το κέρδος που προέκυψε από την αγοροπωλησία, με 40% παρακαλώ.
Anyway, για να μην μακρυγορώ, όλα έχουν να κάνουν με το ρίσκο που είμαστε διατεθιμένοι να πάρουμε.
Μικρό το ρίσκο, μικρό το κέρδος/ζημία.
Μεγάλο το ρίσκο, μεγάλο το κέρδος/ζημία.
Όπως είπε και ο plesuregiver 1.ευκολα-ανετα & χωρις συγκινησεις δεν βγαζεις χρηματα..
2.αν δεν βρεξεις κωλο,ψαρι δεν τρως..
Επίσης να τονίσω ότι πολλοί, αν όχι όλοι, που έχουν φράγκα (μιλάμε για πολλά), έχουν πατήσει κάποια στιγμή στη ζωή τους επί πτωμάτων. Και οι Τραπεζίτες και οι Κατασκευαστές και ...και ...και ....
Εσείς είστε διατεθιμένοι να πράξετε αναλόγως?
Κι έχω κι εγώ μία ερώτηση-απορία για τον plesuregiver.
Το 'μυριο' το ΒΡΗΚΕ ή το ΕΒΓΑΛΕ?
Υπάρχει διαφορά. Όλοι το ξέρουμε. Δηλαδή αν για παράγειγμα ο 'πλούσιος-μπαμπάκας' μου μου δώσει 400.000€ να ανοίξω επιχείρηση ή να τα διαχειριστώ κι εγώ τα κάνω 1 μύριο, τότε δεν τα έβγαλα ακριβώς, έτσι δεν είναι?
Ξεκίνησε δλδ από το μηδέν ο φίλος μας, με έναν απλό Ελληνικό μισθό, χωρίς άλλα εισοδήματα και πόρους και ξαφνικά βρέθηκε με 1 μύριο?
Αν είναι έτσι του βγάζω εκ των προτέρων το καπέλο.