Νέα

Πώς γίνεσαι πλούσιος;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Andras37Athina
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 495
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
69.066
Πόντοι
12.056
Ποια Βουτα?? Στην Βουλιαγμενης??
Και πως δεν το εχω παρει χαμπαρι εγω??? :headbang: :headbang: :headbang:

Επισκέπτης
το παίζεις αλλοδαπός κάνεις μια έναρξη εργασιών βγάζεις κάνα δυο μπλοκ παροχής υπηρεσιών κάνεις ένα ντου στην αγορά σήμερα όλες οι μεγάλες εταιρείες ψάχνουν τέτοια για να δηλώσουν έξοδα μαζεύεις το χρήμα και άντε γεια. 
πλάκα κάνω αλλά πόσοι αλλοδαποί την έχουν κάνει μιλάμε πολλοί στο κτίριο που έχω γραφείο την έκανε έτσι ένας Πακιστανός και κάθε μέρα έρχονται κλητήρες και τον ψάχνουν έχει γεμίσει η είσοδος με εντάλματα. 

Alekosatbourdela

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Αισθάνομαι σα μαλάκας οταν βλέπω ατομα απο εδω μεσα να λένε οτι διαβασε και θα εχεις λεφτα αρκετα να κάνεις οτι θελεις.Για μενα εχω να πω οτι 5 χρονια πηγαν χαμενα στο ΠΑΝΕΠ??(εεε ποιος τι δεν γινεται αυτο)...Ρε δε θα μπει στο σχεδιο........ Θα βγω στην πλατεια συνταγματος και θα καψω το πτυχιο μου μπροστα στη Βουλή(Να δω κιολας αμα αρπαξει εκει φωτια και καει καμια μερσεντα θα χεστουν καθολου)....Μετα ανοιγω και ενα μπουρδελακι με τα λεφτα και σε ολα τα μελη του σαιτ θα κανω εκπτωση....οριστε και τα κοννε μετα!!!!!!!!!!!!!!

bordelman

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
16
Πόντοι
16
η καλυτερη επιχειρηση ειναι ανοιγμα στουντιο στην επαρχια (που πειναει ο κοσμακης) και ντου με penetration pricing.

αν δεν υπηρχε αστυνομια...

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Πως γινεσαι πλουσιος?
Απλα!

Δουλευεις σαν σκυλι σε δυο δουλειες και παιζεις και κανενα τζοκερ.
Αν σου κατσει το Τζοκερ Ολα Καλα. Αν δεν σου κατσει ομως την γαμησες.

Ξεχνας γκομενες παρεες παππουδες γιαγιαδες θειες θειους ξενυχτια κρεπαλες κτλ. για μερικα χρονια και μετα τα χερεσαι ολα αυτα που εβγαλες με τις γκομενες παρεες παππουδες γιαγιαδες θειες θειους ξενυχτια κρεπαλες κτλ.

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Πως γινεσαι πλουσιος?
Απλα!

Δουλευεις σαν σκυλι σε δυο δουλειες και παιζεις και κανενα τζοκερ.
Αν σου κατσει το Τζοκερ Ολα Καλα. Αν δεν σου κατσει ομως την γαμησες.

Ξεχνας γκομενες παρεες παππουδες γιαγιαδες θειες θειους ξενυχτια κρεπαλες κτλ. για μερικα χρονια και μετα τα χερεσαι ολα αυτα που εβγαλες με τις γκομενες παρεες παππουδες γιαγιαδες θειες θειους ξενυχτια κρεπαλες κτλ.

Μπορούμε να παραλείψουμε παππούδες γιαγιάδες θείες θείους :rockon:

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
σταματωντας τους φραπεδες ! συγνωμη για τα greeklish, αλλα επαθα αμνησια και ξεχασα εκτος απο τις λιστες και τα ελληνικα !  :headbang: :headbang: :headbang: :rockon: :rockon:

edit giorgospapa: ειπα να σε βοηθησω στη δυσκολη στιγμη και να σου τροποποιησω το ποστ..  :grin: :grin:

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
σταματωντας τους φραπεδες ! συγνωμη για τα greeklish, αλλα επαθα αμνησια και ξεχασα εκτος απο τις λιστες και τα ελληνικα !  :headbang: :headbang: :headbang: :rockon: :rockon:

edit giorgospapa: ειπα να σε βοηθησω στη δυσκολη στιγμη και να σου τροποποιησω το ποστ..  :grin: :grin:

Αυτό δεν το αντέχεις, άλλο :cheesy:

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
Δεν έχω να προτείνω τρόπο ή κατεύθυνση, γιατί δεν τα έχω βρει ούτε για παρτη μου. Το μόνο που έχω να τονίσω είναι ότι όλοι θέλουν να γίνουν πλούσιοι, αλλά δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το βάρος του να είναι πλούσιοι.
Άν ο σουβλατζης που πουλάει 1000 πίτες/ημέρα, νομίζετε πως απλά τσεπώνει τα φράγκα στο τέλος της βραδιάς και πάει και κοιμάται ξεγνοιαστος ... Κοιμάστε και εσείς  :)
Θέλει διάρκεια, προσήλωση, συνέπεια και τύχη (όχι κωλοφαρδία).
Ακόμα και να κάνεις κάτι που κάνουν άλλοι χιλιάδες. Ακόμα και σε δύσκολες εποχές.
Οι δύσκολες εποχές ευννοούν τους καλούς επαγγελματίες. Νόμος.
Καλή τύχη  :thumbsup:

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
Δεν έχω να προτείνω τρόπο ή κατεύθυνση, γιατί δεν τα έχω βρει ούτε για παρτη μου. Το μόνο που έχω να τονίσω είναι ότι όλοι θέλουν να γίνουν πλούσιοι, αλλά δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το βάρος του να είναι πλούσιοι.
Άν ο σουβλατζης που πουλάει 1000 πίτες/ημέρα, νομίζετε πως απλά τσεπώνει τα φράγκα στο τέλος της βραδιάς και πάει και κοιμάται ξεγνοιαστος ... Κοιμάστε και εσείς  :)
Θέλει διάρκεια, προσήλωση, συνέπεια και τύχη (όχι κωλοφαρδία).
Ακόμα και να κάνεις κάτι που κάνουν άλλοι χιλιάδες. Ακόμα και σε δύσκολες εποχές.
Οι δύσκολες εποχές ευννοούν τους καλούς επαγγελματίες. Νόμος.
Καλή τύχη  :thumbsup:

σωστο σε βρισκω..

Επισκέπτης
Δική μου ταπεινή άποψη, η οποία έχει προκύψει από την παρατήρηση διαφόρων 60άρηδων που είναι σχετικά καλά βολεμένοι :

Είναι πολύ σημαντικό για να κονομήσεις, να αρχίσεις να κερδίσεις λεφτά από το πλεόνασμα χρημάτων, το οποίο θα επενδύσεις με κερδοφόρο τρόπο, ανάλογα την εποχή.Όχι δηλαδή από την κύρια δουλειά σου.Αυτή σου εξασφαλίζει λεφτά για να ζεις κι αν από κάποια στιγμή και μετά περισεύει κάτι, τότε μπορείς να βγάλεις λεφτά.Εκεί βρίσκεται και η δυσκολία.Να σου περισεύουν λεφτά και να μην τρώς όσα βγάζεις. Και φυσικά εκεί μετρά και η τύχη π.χ. να έχεις κληρονομήσει κάτι.Αν αυτό το κάτι ρευστοποιηθεί και επενδυθεί μπορείς να γίνεις φραγκάτος.Αντίθετα, όποιος τρώει όσα βγάζει συνήθως πεθαίνει στην ψάθα , ακόμη κι αν έβγαζε πολλά ...

Albert Speer

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
1
Οι δύσκολες, ύποπτες, περίεργες εποχές έχουν πάντα τις καλύτερες ευκαιρίες.

Όταν όλα δουλέυουν ρολόι, τον πούλο.

Επισκέπτης
Οι δύσκολες, ύποπτες, περίεργες εποχές έχουν πάντα τις καλύτερες ευκαιρίες.

Όταν όλα δουλέυουν ρολόι, τον πούλο.

Ρολόι τελείως στην Ελλάδα δεν πήγαιναν ποτέ τα πράγματα!
Αν θυμάμαι καλά είχες γράψει παλιότερα ότι είσαι μηχανικός;
Αν σήμερα κάποιος ξεπουλήσει πατρικές κληρονομιές, σηκώσει καταθέσεις κτλ και μπει με κανά μύριο € στις οικοδομές, θεωρείς ότι δεν θα βγάλει λεφτά;

Albert Speer

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
1
Αν θυμάμαι καλά είχες γράψει παλιότερα ότι είσαι μηχανικός;

Αρχιτέκτονας με περίεργη ειδικότητα σε νομικά/οικονομικά θέματα του κατασκευστ. τομέα.

Ρολόι τελείως στην Ελλάδα δεν πήγαιναν ποτέ τα πράγματα!
Αν σήμερα κάποιος ξεπουλήσει πατρικές κληρονομιές, σηκώσει καταθέσεις κτλ και μπει με κανά μύριο € στις οικοδομές, θεωρείς ότι δεν θα βγάλει λεφτά;

Είπα εγώ ότι δουλευουν ρολόι στην Ελλάδα? Και προφανώς ισχύει αυτό που λες. Θα τρελλαθεί στα φράγκα εάν κινηθεί έξυπνα.

Επισκέπτης
Και προφανώς ισχύει αυτό που λες. Θα τρελλαθεί στα φράγκα εάν κινηθεί έξυπνα.

Έχω ακούσει πολλούς "ειδικούς" να λένε ότι τα ακίνητα μπορεί να γίνουν οι "φούσκες" του μέλλοντος. Φαντάζομαι ότι αναφέρονται όμως σε ακριβά ακίνητα, περιοχών που βρίσκονται στην κορυφή των τιμών και ενδεχομένως να μην μπορέσουν να ανεβάσουν άλλο τιμές ή και να πέσουν από τις τωρινές.

Υπάρχει λες κανένας κίνδυνος για κάποιον που μπορεί να του έχουν μείνει απούλητα διαμερίσματα, αν δεν χρωστά;

Albert Speer

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
1
Γνώμη μου είναι ότι τα ακίνητα θα συνεχίσουν να αποτελούν σταθερή αξία επένδυσης για πολλά χρόνια ακόμη. Ειδικά τα τουριστικά ακίνητα.
Η οποιαδήποτε κρίση παρουσιαστεί και αν απαρουσιαστεί, θα είναι πρόβλημα για τους ευκαιριακούς που έχουν μπει στο χορό και όχι για τους πραγματικούς πάιχτες του χώρου (σου θυμίζει κάτι?).
Εάν μπεις στο χορό και πας π.χ. στα Μελίσσια να υλοποιήσεις κατασκευές όπου θα τις εξοπλίσεις με ότι φτηνότερο έχει η αγορά, κάνεις οικονομίες στις μελέτες, χτίσεις γενικά με όσο δυνατό χαμηλότερο κόστος κλπ, τότε κάποια στιγμή θα έχεις πρόβλημα.
Εάν όμως, δώσεις στις κατασκευές σου κάποια ιδιαιτερότητα (αρχιτεκτονικά, ποιοτικά κλπ), ανάλογο εξοπλισμό με τις τιμές πώλησης που θα απαιτήσεις και εν συντομία το προιόν που πουλάς σου επιτρέπι να μιλάς για ένα "concept" και να μην αναφέρεσαι απλά σε διαμέρισμα/μεζονέτα κλπ με βάση το τετραγωνικό (λες και έιναι κρέας με το κιλό), τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Απούλητα διαμερίσματα για κάποιον που δεν χρωστά (οπότε δεν έχει και οικονομικό θέμα), δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Γνώμη μου είναι ότι τα ακίνητα θα συνεχίσουν να αποτελούν σταθερή αξία επένδυσης για πολλά χρόνια ακόμη. Ειδικά τα τουριστικά ακίνητα.
Η οποιαδήποτε κρίση παρουσιαστεί και αν απαρουσιαστεί, θα είναι πρόβλημα για τους ευκαιριακούς που έχουν μπει στο χορό και όχι για τους πραγματικούς πάιχτες του χώρου (σου θυμίζει κάτι?).
Εάν μπεις στο χορό και πας π.χ. στα Μελίσσια να υλοποιήσεις κατασκευές όπου θα τις εξοπλίσεις με ότι φτηνότερο έχει η αγορά, κάνεις οικονομίες στις μελέτες, χτίσεις γενικά με όσο δυνατό χαμηλότερο κόστος κλπ, τότε κάποια στιγμή θα έχεις πρόβλημα.
Εάν όμως, δώσεις στις κατασκευές σου κάποια ιδιαιτερότητα (αρχιτεκτονικά, ποιοτικά κλπ), ανάλογο εξοπλισμό με τις τιμές πώλησης που θα απαιτήσεις και εν συντομία το προιόν που πουλάς σου επιτρέπι να μιλάς για ένα "concept" και να μην αναφέρεσαι απλά σε διαμέρισμα/μεζονέτα κλπ με βάση το τετραγωνικό (λες και έιναι κρέας με το κιλό), τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Απούλητα διαμερίσματα για κάποιον που δεν χρωστά (οπότε δεν έχει και οικονομικό θέμα), δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα.

Το πρόβλημα της φούσκας στα ακίνητα ξεκίνησε όταν οι Τράπεζες άρχισαν να χρηματοδοτούν την εμπορική αξία του ακινήτου, όπου εμπορική αξία στην Ελλάδα είναι αυτόι που ζητά ο κατασκευαστής - εργολάβος, ήτοι ό,τι γουστάρει...

Φυσικά οι εκτιμήσεις των τεχνικών των τραπεζών ήταν a la carte- 400.000 € ζητούσε ο εργολάβος; 400.000 € υπολόγιζαν την αξία οι εκτιμητές της Τράπεζας...

Η πλάκα βέβαια είναι ότι όταν η "εμπορική" αξία ξεπερνούσε κατά πολύ την αντικειμένική, οι τράπεζες χρέωναν επιπλέον επιτόκιο...Και φυσικά έδιναν το δάνειο χωρίς να πολυτσεκάρουν την φερεγγυότητα των δανειολήπτών πιστεύοντας ότι θα τους σώσει η προσημείωση αν πήγαινε κάτι στραβά...

Ξεχνούν (ή για την ακρίβεια δεν θέλουν να θυμούνται) ότι ένα ακίνητο που βγαίνει στον πλειστηριασμό πιάνει το πολύ το ήμισυ της εμπορικής του αξίας!

Άυτό ακριβώς συνέβη στις Η.Π.Α. με τα στεγαστικά τους και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν- έδιναν οσοδήποτε σε οποιοδήποτε για να αγοράσει ο,τιδήποτε και φυσικά όταν έσκαγε το δάνειο (και πως να μην σκάσει αφού χρέωναν με υψηλό επιτόκιο άτομα που ήταν ήδη στα όριά τους οικονομικά) έπαιρναν τον πούλο αφού η υποθήκη ήταν άνευ επαρκούς αντικρύσματος...

Το να μπεις λοιπόν σε κατασκευές αν δεν έχεις πολύ μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτοκτονία, όπως αυτοκτονία είναι να αγοράσεις ένα διαμέρισμα στα Μελισσια καλή ώρα 100 τμ με €400.000 και να περιμένεις να φτάσει τις 500.000 € - μάλλον θα περιμένεις πολύ...

Μια καλή μπίζνα είναι να βρίσκεις "ψοφίμια" - άτομα που χρωστούν σε όποιομ μιλά ελληνικά και να τους αγοράσεις τα σπίτια με τιμή λίγο καλύτερη από αυτήν που θα έπιανε σε πλειστηριασμό...
Πχ για ένα διαμέρισμα αξίας € 200.000 που σε πλειστηριασμό μετά βίας θα έπιανε 120.000, του σκας 135.000 € μετρητά, αυτός ξεχρεώνει και εσύ πουλάς το διαμέρισμα μετά από 2 χρόνια 220.000 € - κέρδος (αφαιρουμένων διαφόρων εξόδων) γύρω στα € 70.000 συν τυχόν νοίκια...
Pas mal...
Αλλά χρειάζεσαι inside information (πχ από τράπεζα για το ποια δάνεια ετοιμάζονται να σκάσουν ή σε ποια ακίνητα έχουν αρχίσει οι κατασχέσεις και ετοιμάζονται να βγουν στο σφυρί), δικηγόρο και συμβολαιογράφο με @@ (διότι τα κατασχεμένα ακίνητα είναι ωρολογιακές βόμβες) και φυσικά γερό στομάχι και μεγάλη ρευστότητα...

Ο κατασκευαστής έχει και αρκετό ρίσκο, ειδικά αν είσαι αλεξιπτωτιστής στο χώρο μπορεί να πάθεις ζημιά...

Επισκέπτης
συν τυχόν νοίκια...

Για τα νοίκια, από προσωπική εμπειρία, να λείπουν. Μακρυά.
Ειδικά για διαμερίσματα παλιά, η ενοικίαση είναι σκέτος μπελάς.
Ζημιές, ενοικιαστές που σου πιάνουν το σπίτι καλοκαίρι όταν έχει ζήτηση και φεύγουν το Νοέμβρη για να σου μείνει ξενοίκιαστο μέχρι το άλλο καλοκαίρι ενώ εχουν κάνει και ζημιες πολλαπλάσιες από τα 5 νοίκια που έδωσαν + το ότι η εφορία σου παίρνει το 40% , χέστα κι άστα είναι.
Καλυτερα να πουλιούνται το ταχύτερο και να φεύγουν.

Σχετικά με τις κατασκευές για άσχετους στις οποίες αναφέρθηκα (κι εγώ άσχετος είμαι με το χώρο από άποψη κατάρτισης, άσχετα αν χώθηκα) αναφερόμουν σε περιπτώσεις όπου έχεις το κεφάλαιο για να φτιάξεις ένα ακίνητο εξ'ολοκλήρου μόνος, χωρίς δάνεια, χωρίς αντιπαροχές και χωρίς να χρειάζεται να πουλάς πριν τελειώσεις για να μπορείς να ολοκληρώσεις την κατασκευή.
Δεν αναφέρομαι σε μεγάλα ακίνητα ή ακριβές περιοχές.Με 350.000€ +/-  μπορείς να αγοράσεις μικρά οικόπεδα σε προσιτές πριοχές. Με μισό μύριο χτίζεις 4-5 μικρά διαμερίσματα. Αν πουληθούν , νομίζω ότι έχεις καλό κέρδος.

Δεν μπορώ να σκεφτώ τι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει κάποιος με ένα μύριο μετρητά.Επενδύσεις τύπου private banking,ρέπους, ομόλογα, μετοχές κ.α. με βρίσκουν άκρως αντίθετο. Είναι πολύ πιο επικίνδυνες για άσχετους από τις οικοδομές.

Οι κατασχέσεις και τα ακίνητα που πρόκειται να κατασχεθούν πρέπει να έχεις δίκιο στο ότι είναι πιο κερδοφόρες, αλλά κατά τη γνώμη δεν είναι ή μπορεί να ξεφύγουν εύκολα από τα όρια που θεωρούνται ευρέως ως "ηθικά" ενώ μπορεί να έχουν και κινδύνους, ειδικά αν αποφασίσει κάποιος να αρχίσει να ασχολείται συστηματικά με αγορές σε πληστηριασμούς.

Δεν ξέρω αν θυμάσαι το Νικολαΐδη με τη φίλη του που βρέθηκαν σε κάτι χωράφια σε προχωρημένη σήψη ...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Για τα νοίκια, από προσωπική εμπειρία, να λείπουν. Μακρυά.
Ειδικά για διαμερίσματα παλιά, η ενοικίαση είναι σκέτος μπελάς.
Ζημιές, ενοικιαστές που σου πιάνουν το σπίτι καλοκαίρι όταν έχει ζήτηση και φεύγουν το Νοέμβρη για να σου μείνει ξενοίκιαστο μέχρι το άλλο καλοκαίρι ενώ εχουν κάνει και ζημιες πολλαπλάσιες από τα 5 νοίκια που έδωσαν + το ότι η εφορία σου παίρνει το 40% , χέστα κι άστα είναι.
Καλυτερα να πουλιούνται το ταχύτερο και να φεύγουν.

Σχετικά με τις κατασκευές για άσχετους στις οποίες αναφέρθηκα (κι εγώ άσχετος είμαι με το χώρο από άποψη κατάρτισης, άσχετα αν χώθηκα) αναφερόμουν σε περιπτώσεις όπου έχεις το κεφάλαιο για να φτιάξεις ένα ακίνητο εξ'ολοκλήρου μόνος, χωρίς δάνεια, χωρίς αντιπαροχές και χωρίς να χρειάζεται να πουλάς πριν τελειώσεις για να μπορείς να ολοκληρώσεις την κατασκευή.
Δεν αναφέρομαι σε μεγάλα ακίνητα ή ακριβές περιοχές.Με 350.000€ +/-  μπορείς να αγοράσεις μικρά οικόπεδα σε προσιτές πριοχές. Με μισό μύριο χτίζεις 4-5 μικρά διαμερίσματα. Αν πουληθούν , νομίζω ότι έχεις καλό κέρδος.

Δεν μπορώ να σκεφτώ τι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει κάποιος με ένα μύριο μετρητά.Επενδύσεις τύπου private banking,ρέπους, ομόλογα, μετοχές κ.α. με βρίσκουν άκρως αντίθετο. Είναι πολύ πιο επικίνδυνες για άσχετους από τις οικοδομές.

Οι κατασχέσεις και τα ακίνητα που πρόκειται να κατασχεθούν πρέπει να έχεις δίκιο στο ότι είναι πιο κερδοφόρες, αλλά κατά τη γνώμη δεν είναι ή μπορεί να ξεφύγουν εύκολα από τα όρια που θεωρούνται ευρέως ως "ηθικά" ενώ μπορεί να έχουν και κινδύνους, ειδικά αν αποφασίσει κάποιος να αρχίσει να ασχολείται συστηματικά με αγορές σε πληστηριασμούς.

Δεν ξέρω αν θυμάσαι το Νικολαΐδη με τη φίλη του που βρέθηκαν σε κάτι χωράφια σε προχωρημένη σήψη ...

Το μυστικό φίλε Λάκη είναι να τα αγοράζεις ΠΡΙΝ βγούνε σε πλειστηριασμό- άπαξ και βγούνε ή ξέχνα τα ή ξεκίνα να οπλοφορείς αν θέλεις να μπεις στο κύκλωμα.
Από εκεί και πέρα κάτι που θα σου αποδώσει κέρδος 70% σε ένα, άντε δύο χρόνια έχει και κάποια ρίσκα...

Αν είχα € 1.000.000 θα τα έβαζα σε προθεσμιακό με 5-6% επιτόκιο και θα έβγαζα 60.000€ το χρόνο...
Εύκολα και άνετα και χωρίς συγκινήσεις.

Οι κατασκευές δεν είναι τόσο εύκολες όσο ακούγονται- άποψή μου βέβαια.
Ειδικα η εύρεση οικοπέδου σε καλή περιοχή είναι πρακτικά αδύνατη ενώ η αντιπαροχή πλέον δεν αφήνει και πολλά περιθώρια κέρδους, ειδικά σε μικρά οικόπεδα που είναι και πιο εύκολο να βρεις...

Εκτός αυτού πρέπει να συντονίζεις προσωπικά αρχιτέκτονες, μηχανικούς, συνεργεία, να κοιτάς μη σε κλέβουν οι πωλητές οικοδομικών υλικών, να διαπραγματεύεσαι με τον κάθε παπάρα και να αντιμετωπίζεις τους διάφορους επίδοξους μεσίτες που θα σου εξασφαλίσουν ζήτηση για τα διαμερίσματά σου...

Δύσκολα να τα κάνεις όλα αυτά αν ασχοληθείς part- time, δεν νομίζεις;
Και δε νομίζω ότι παίρνει πολλούς από εμάς να εγκαταλείψουμε την κανονική μας δουλειά για να κάνουμε τους κατασκευαστές...

Αν όμως έχεις κάποιους καλούς φίλους που τους εμπιστεύεσαι και είναι χρόνια στο χώρο δεν είναι κακή ιδέα να συμμετέχεις με κάποιο ποσοστό σε κοινοπραξία ή ως ετερρόρυθμος εταίρος σε εταιρεία που κατασκευάζει...

Επισκέπτης
Οι κατασκευές δεν είναι τόσο εύκολες όσο ακούγονται- άποψή μου βέβαια.
Ειδικα η εύρεση οικοπέδου σε καλή περιοχή είναι πρακτικά αδύνατη ενώ η αντιπαροχή πλέον δεν αφήνει και πολλά περιθώρια κέρδους, ειδικά σε μικρά οικόπεδα που είναι και πιο εύκολο να βρεις...

Εκτός αυτού πρέπει να συντονίζεις προσωπικά αρχιτέκτονες, μηχανικούς, συνεργεία, να κοιτάς μη σε κλέβουν οι πωλητές οικοδομικών υλικών, να διαπραγματεύεσαι με τον κάθε παπάρα και να αντιμετωπίζεις τους διάφορους επίδοξους μεσίτες που θα σου εξασφαλίσουν ζήτηση για τα διαμερίσματά σου...

Δύσκολα να τα κάνεις όλα αυτά αν ασχοληθείς part- time, δεν νομίζεις;
Και δε νομίζω ότι παίρνει πολλούς από εμάς να εγκαταλείψουμε την κανονική μας δουλειά για να κάνουμε τους κατασκευαστές...

Αν όμως έχεις κάποιους καλούς φίλους που τους εμπιστεύεσαι και είναι χρόνια στο χώρο δεν είναι κακή ιδέα να συμμετέχεις με κάποιο ποσοστό σε κοινοπραξία ή ως ετερρόρυθμος εταίρος σε εταιρεία που κατασκευάζει...

Γενικά συμφωνούμε.
Εύκολο δεν είναι τίποτε. Εύκολο είναι να είσαι αργόμισθος δημόσιος υπάλληλος.
Οι αντιπαροχές σίγουρα δεν είναι για ερασιτέχνες κατασκευαστές.
Το ότι το τρέξιμο μια οικοδομής είναι μεγάλο , είναι σίγουρο.Όπως και το ότι αν κάποιος θέλει να σχοληθεί part time θα έχει προβλήματα. Αν όμως η κύρια δουλειά του είναι ελεύθερη και έχει πρόσωπα συγγενικά με χρόνο ελεύθερο , μπορεί να τα βγάλει πέρα. Το έχω κάνει. Συνταξιούχοι γονείς είναι πολύ χρήσιμοι στο ρόλο του επιβλέποντα όπως και μικρότερα αδέλφια φοιτητές!

Τους επίδοξους μεσίτες, απλώς τους στέλνεις στο διάολο, με κακό τρόπο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom