streetwalker
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 201
- Πόντοι
- 66
Ωραία!!
Δεν πληρώνουμε τα προηγούμενα χρέη, δεν μας δίνουν νέα δάνεια, δεν υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις (Ακόμη με δανεικά ζούμε σαν χώρα. Κάθε χρόνο έχουμε ΕΛΛΕΙΜΑ!) και γινόμαστε Κούβα, Βόρεια Κορέα ή Αλβανία του Εμβέρ! Μαγκιά μας!!
Αλλά αν η πειοψηφία του Ελληνικού λαού το θέλει να το κάνουμε!
Το θέλει όμως ή και τα δανεικά θέλει από την τρόικα (για να συνεχίσουμε να έχουμε ένα σχετικά ανεκτό βιοτικό επίπεδο), αλλά η τρόικα να μην έχει άποψη τί θα πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουν κάποτε να πάρουν (με νέα δάνεια βεβαίως!) τα λεφτά που μας δανείζουν πίσω.
Πως λέμε "Τα καλά του γέρου θέλω, μα τον γέρο δεν τον θέλω!"
Δεν μπορώ να πω ότι έχεις άδικο. Το μεγάλο θέμα με την τωρινή κατάσταση, νομίζω είναι ότι μέχρι τώρα, το βιοτικό μας επίπεδο ήταν μια φούσκα. Κάποια στιγμή, τελείωσε ο αέρας, και το μπαλόνι θα ξεφουσκώσει. Η τρόικα προσπαθεί να το κάνει ελεγχόμενα, οι πιο κοφτές λύσεις θα το έκαναν πιο γρήγορο. Η τρόικα λοιπόν, έχει υπέρ και κατά. Οι αλλαγές θα είναι προοδευτικές, αλλά από την άλλη, αν το τελικό αποτέλεσμα θα είναι παραπλήσιο, γιατί να μην φτάσουμε εκεί μια κι έξω;
Προσωπικά είμαι κατά της τρόικας, γιατί την βλέπω σαν μια επέμβαση ξένων στο εσωτερικό της χώρας. Οι οποίοι βέβαια έρχονται να λάβουν μέτρα, πολλά εκ των οποίων θα έπρεπε να είχαμε λάβει εμείς οι ίδιοι μόνοι μας. Υπάρχει ένα στοιχείο πειθαναγκασμού που πιστεύω ότι δεν αρέσει στον κόσμο. Επιπλέον, πολλά μέτρα λαμβάνονται επ' ευκαιρία της τρόικας, αν και εξυπηρετούν εμφανώς ντόπια συμφέροντα. Στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, υπάρχει και το θέμα αποτυχίας των στόχων, που είναι και αυτό μια σημαντική παράμετρος.