Νέα

Πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα xxx_male
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 402K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (1 μέλη και 3 επισκέπτες)

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Μηνύματα
5.743
Like
1.501
Πόντοι
266
Μία ψύχραιμη αναδρομη


με αφορμή τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004 είχαν γίνει επενδύσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Είχαν αναβαθμιστεί τα συστήματα ασφαλείας. Όμως, μετά την παρέλευση της επίπλαστης ευημερίας και τη χρεοκοπία, όλα αυτά αφέθηκαν στην τύχη τους με αποτέλεσμα, στα πρώτα μνημονιακά χρόνια να καταστούν ουσιαστικά ανενεργά. Τα Κέντρα τηλεδιοίκησης ήταν τυφλά και οι φωτεινοί σηματοδότες κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου εκτός λειτουργίας.

Μετά το σοκ των δύο πρώτων μνημονίων, το 2014 η τότε κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου προχώρησε σε διαγωνισμό για την ανάταξη των συστημάτων ασφαλείας. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν κοντά στα 40 εκατ. ευρώ και ο χρόνος περαίωσης τα τρία έτη. Όμως επήλθε η κυβερνητική αλλαγή και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το 2016, κι ενώ είχε ήδη τρέξει περίπου το 60% του έργου, άγνωστο για ποιους λόγους, το “πάγωσε” για περίπου μία διετία.

Το 2018 αποφασίστηκε ότι απαιτείται μια συμπληρωματική σύμβαση με τον αρχικό ανάδοχο, ύψους 15 εκατ. ευρώ ώστε να αναβαθμιστούν πλήρως τα συστήματα ασφαλείας. Η απόφαση αυτή όμως, δεν υλοποιήθηκε ποτέ ως το καλοκαίρι του 2019 που υπήρξε εκ νέου κυβερνητική αλλαγή.

Αλλά και η σημερινή κυβέρνηση έχασε δύο ολόκληρα χρόνια και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2021 για να υπογραφεί η συμπληρωματική σύμβαση η οποία προέβλεπε ολοκλήρωση του έργου το καλοκαίρι του 2023. Ήταν αυτό το οποίο θα ανακοίνωνε χθες στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης.

Μαζί και με ένα ακόμη έργο που αφορά τη λειτουργία ενός λογισμικού συστήματος το οποίο θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο και θα εναρμονίζει όλα τα συστήματα ασφαλείας στο σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου. Η σύμβαση για το έργο αυτό υπογράφηκε στις 31 Μαΐου 2021 με χρόνο παράδοσης τους δέκα μήνες.
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.388
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Για ολα υπάρχει λύση, το έγραψα και πιο πισω, τσιμπάς 5-6 γυφτους που πανε να σηκώσουν σιδηροδρομικο υλικο και τους ρίχνεις 10 χρονια φυλακη ακατέβατα χωρις αναστολές και λοιπές παπαριες. Να δεις μετα πως τους κόβονται οι κλεψιες μαχαιρι.
Αλλη λυση ειναι ένοπλη φύλαξη, οποιος πλησιάζει σε αποσταση 5-10 μετρων μια προειδοποιητικη στον αερα και αν δεν εξαφανιστει σε 30 δευτερα η επομενη επανω του. η τελευταία λυση ειναι αρκετα τραβηγμενη αφου στανταρ θα αντιδρασουν τα αριστερα κομματα.
Η απλα χαρακτηριζεις ολο το σιδηροδρομικο υλικο της χωρας ως στρατιωτικης σημασιας, το εντασσεις στο Υπουργειο Αμυνας και αναθετεις την αντιμετωπιση του ως στρατιωτικο υλικο και την κλοπη του ως κλοπη στρατιωτικου υλικου, με τις αντιστοιχες συνεπειες (αλτ τις ει, συνθημα-παρασυνθημα, σφαιρα στο κεφαλι, κλπ)
 

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Μηνύματα
3.386
Κριτικές
1
Like
892
Πόντοι
96
Τωρα βεβαια που θα αρχισουν να πεφτουν βροχή οι μηνυσεις θα βαλει ο ΟΣΕ τον σταθμαρχη να ανακαλεσει την καταθεση του γιατι δεν ηταν περαστικος στον θαλαμο αλλα διορισμενος από τον ΟΣΕ οποτε ο ΟΣΕ θα πληρωσει

Σε καθε περιπτωση ολη η γενια που εζησε το ΠΑΣΟΚ (το ΠΑΣΟΚ ειναι νοοτροπια οχι κόμμα) στα εικοσι πρεπει να αρχισει να μπαινει στο περιθώριο. 5-8 χρόνια για την συνταξη εχουν ας μπαινουν αυτοι στα κυλικεια και να μπαινουν σε θεσεις ευθυνης 30αρηδες . Η εμπειρια ειναι δικοπο μαχαιρι απο την μια λειτουργεις τυφ΄λό συστημα απο την αλλη τα κανεις μηχανικα επειδη "ετσι καναμε πάντα" και προσαρμοζεσαι δυσκολα στην αλλαγη . Ο εμπειρος θελει εναν "πεινασμενο για εμπειρια" διπλα του . Αν ο μηχανοδηγος ηταν πιο απειρος και οχι εμπειρος θα ρωταγε "ρε μεγαλε εχουν οι ραγες καποιο προβλημα και με εβαλες στην άνοδο;"

Τελος ο ΔΥ παιρνει σταθερο μισθο , εχει ωραριο , εχει μονιμότητα και βεβαιη συνταξη αλλα οτα κανει λαθος φταιει το "συστημα" ενω η κοπελα στην καφετερια (που ανηκει σε ενα πρωην υδραυλικό) δουλευει βαρδια 8ωρο αλλα με ενσημα για 4ωρο , της χρωσταει το αφεντικο ενα μηνα μεροκαματα αλλα οταν κανει λαθος την λεμε ανικανη ενω η ιδια εχει μάθει την δουλεια στο αφεντικό.
 

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Μηνύματα
13.914
Like
17.929
Πόντοι
3.656
Η απλα χαρακτηριζεις ολο το σιδηροδρομικο υλικο της χωρας ως στρατιωτικης σημασιας, το εντασσεις στο Υπουργειο Αμυνας και αναθετεις την αντιμετωπιση του ως στρατιωτικο υλικο και την κλοπη του ως κλοπη στρατιωτικου υλικου, με τις αντιστοιχες συνεπειες (αλτ τις ει, συνθημα-παρασυνθημα, σφαιρα στο κεφαλι, κλπ)

Και ο γύφτος θα σου κάνει ένα κωλοδάχτυλο και θα σε γράψει κανονικά

Και πάνε εσύ να του ρίξεις και να'εχεις μετά όλο το γυφταριό και τους άπλυτους να σε κυνηγάνε
 

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Μηνύματα
35.663
Κριτικές
62
Like
45.430
Πόντοι
9.297
Κάθεσαι βλεπεις τηλεόραση κ θες να την σπάσεις. Ποσο ξεφτιλες είναι αυτοί οι δημοσιοκαφροι. Για 5 δεκαρες πουλάνε κ την μάνα τους. Τι σκουπίδια είναι αυτά.. πήραν κ την γραμμή από το Μαξίμου κ βγαλαν ετυμηγορία.
Σε ολες τις επιστήμες υπάρχει ενας ορος που λέγεται root cause.ψιλα γραμματα για το ορθόδοξο Ισλαμαμπάντ της Βορείου Αφρικής
Μην βλέπεις τηλεόραση....
 

aris pa

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Αυγ 2021
Μηνύματα
1.623
Κριτικές
46
Like
5.389
Πόντοι
5.646
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.388
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Και ο γύφτος θα σου κάνει ένα κωλοδάχτυλο και θα σε γράψει κανονικά

Και πάνε εσύ να του ρίξεις και να'εχεις μετά όλο το γυφταριό και τους άπλυτους να σε κυνηγάνε
Βαζεις τον ΓΕΕΘΑ να κανει τηλεοπτικες δηλωσεις-προειδοποιησεις πως κλοπη σιδηροδρομικου υλικου θα θεωρειται ισαξια με κλοπη οπλων, οβιδων, κλπ και οι δραστες θα πυροβολουνται επι τοπου. Ονοματα στρατιωτων που πυροβολουν δε θα βγαινουν στη δημοσιοτητα. Επισης παραλαβη τετοιων κλοπιμαιων θα θεωρειται ως παρανομο εμποριο στρατιωτικου υλικου εθνικης σημασιας και οποιος μαντρας κλπ πιαστει θα εχει να κανει με στρατοδικεια, κλπ και οχι με λαδιαρηδες τοπικους υπαλληλους
Οποιος θελει ας λαβει τα μετρα του. Αν θελει να τα βαλει με το στρατο, καλη τυχη
Και απο μια αποψη ειναι ολοσωστο, διοτι οντως οι ραγες ειναι εν μερει υλικο στρατιωτικης χρησης και εθνικης σημασιας.
 

orgasmikos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2019
Μηνύματα
1.923
Like
1.708
Πόντοι
216
Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή μερικών εδώ μέσα (και όχι μόνο) με τον σταθμάρχη.

Ζείτε αιώνες πίσω πραγματικά. Ναι φταίει και θα πάει φυλακή και πολύ καλά θα κάνει. Πάμε τώρα στον 21ο αιώνα.

Έχεις αυτοματισμούς που όλα αυτά τα λύνουν σε χρόνο που δεν γίνεται καν αντιληπτός από τον άνθρωπο και μάλιστα αυτούς τους μηχανισμούς τους έχεις πληρώσει γιατί αγοράστηκαν όσο ο ΟΣΕ ήταν στο δημόσιο.

Έχεις πληρώσει ακόμη και για την εγκατάσταση των εξοπλισμών αυτών και αυτή τη στιγμή σαπίζουν σε κάποια αποθήκη.

Ύστερα από όλα αυτά έχεις το μυαλό να κατηγορείς τον σταθμάρχη που έβαλε λάθος το κλειδί και ακόμη και αν δεν κατηγορήσεις αυτούς που σε άφησαν στην εποχή του σταθμάρχη δεν έχεις καν το μυαλό να κατηγορήσεις αυτούς που έβαλαν μη αξιοκρατικά τον συγκεκριμένο σε αυτό το πόστο.

Όσοι λοιπόν έχετε τοσο χαμηλό δείκτη ευφυΐας να ξέρετε ότι είστε και οι υπεύθυνοι που είμαστε ακόμη Ουγκάντα.
 

ROB. C

Μέγας
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Μηνύματα
10.406
Κριτικές
2
Like
19.163
Πόντοι
3.656
10 χιλιάρικα έπαιρναν επί Σημίτη.
6 έπαιρναν του ΗΣΑΠ.

Βέβαια ο μισθός μπορεί να ήταν 800€ και τα υπόλοιπα ... επιδόματα !
ούτε απολυτήριο Δημοτικού δεν τους ζητάγανε, μόνο κομματική ταυτότητα και να ο διορισμούλης :confused:
 

πολυζωης

Ανώτατος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
11.975
Κριτικές
2
Like
73.556
Πόντοι
12.056

athal

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2006
Μηνύματα
874
Κριτικές
40
Like
4.616
Πόντοι
6.555
Για να βάλεις εξοπλισμό τρένων πρέπει να φτιάχνεις φυλάκια με σκοπιές απ'ότι καταλαβαίνω.
Φταίει ένα 50% το κράτος, 40% οι εταιρείες και 10% οι γύφτοι για όλα αυτά.
δυστυχως ειναι μαλλον ο κανονας αυτος στο ελλ. δημοσιο...το ιδιο συνεβη-συμβαινει και στα αεροπλανα..εκαναν διαγωνισμο για ρανταρ, η εταιρεια ακολουθωντας τις συμβατικες της υποχρεωσεις το παρεδωσε (στην λημνο συγκεκριμενα) και η πολιτικη αεροπορια (ΥΠΑ) δεν ειχε φροντισει για κτιριο φυλαξης,περιφραξεις, καμερες κλπ... αποτελεσμα? το ξεσκισαν οι γυφτοι και το εκαναν φυλλο και φτερο....καθαρο αλουμινιο το περισσοτερο...ανοιξε καμμια μυτη? ακουσες να γινει κατι? παπαρια !! τωρα ειναι στα δικαστηρια με την εταιρεια (THALES) για το ποιος φταει...ελλας το καφενειο σου...
 

diamantino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.170
Κριτικές
1
Like
2.467
Πόντοι
456
'Αρα φταίει ο σταθμάρχης και οι γύφτοι :O
Οκ, ο τύπος ήταν προφανώς κομματόσκυλο/φίλος βουλευτή κλπ. βύσμα, αυτοί που τον βάλανε εκεί δεν φταίνε ?
Οκ, ας δεχτούμε ότι και οι γύφτοι είναι πρόβλημα, αυτοί που τους επιτρέπουν έμμεσα η άμεσα να κάνου μαλακίες δεν φταίνε ?

Δεν υπάρχει σύστημα που να λειτουργεί πλέον χωρίς πλεονασμούς (redundancies) , μία φώτο βγάζεις με το κινητό και την κάνεις αυτόματα backup στο cloud και συζητάμε ακόμα για το αν γυρίστηκε σωστά το κλειδί η έμπλεξε τις εντολές ΕΝΑΣ
άνθρωπος ... παράνοια ...
Σίγουρα έχει ευθύνη (που δεν θα έπρεπε να έχει αναλάβει εξ'αρχής αν ήταν σοβαρός άνθρωπος γνωρίζοντας την κατάσταση) αλλά έλεος, μ'αυτά και μ'αυτά καταλήγουμε πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα, δεν αναλαμβάνει κανείς συστημικές ευθύνες, δεν αποδίδει κανείς νομικές ευθύνες, όλοι στρουθοκαμηλίζουν, όλοι εθελοτυφλούν,
οι πολίτες λέμε "ε, και τι να κάνω δεν μπορώ να κάνω κάτι δεν θα αλλάξει τίποτα" και μετά τα ξεχνάμε όλα με ένα market/fuel pass ...
καλησπέρα ,εχω ενα φιλο που ειναι εξειδικευμένος στο να φτιαχνει εφαρμογες κλπ.Μου ειπε το εξης,ΟΙ άνθρωποι σκοτώθηκαν για ενα κόστος μαξιμουμ 100 ευρω.Πάμε λοιπον .Εκει που αλαζουν τα κλειδια ,με συνδεση ιντερνετ με μια απλη καμερα ,μόλις μπει τραινο. αυτόματα τραβαει φωτογραφία και τη στελνει οπου θελις ,πχ στο σταθμο που θα βγει αυτο το τραινο .και που θα μπει το αλλο που πλεον πανε για συγκρουση και σιγουρους θανατους.Επισης θα κτυπαγε σαν συναργεμος,ωστε ακόμη και να κοιμοταν ο αλλος σταθμαρχης να τον ξυπναγε.ετσι θα ειδοποιουσε τους μηχανοδηγους και δεν θα υπηρχε καμμια συγκρουση .κοστος κατω απο 100 ευρω.Μεχρι λοιπον να εγκατασταθουν τα σωστα συγχρονα συστηματα ωστε να μην κινδυνευει ο κοσμος.Και δεν φτανει που σκοτωσαν τον κοσμο για 100 γαμημενα ευρω, πηγαιναν και στο σημειο τοθυ ατυχήματος να κανουν πως στεναχωριουνταν κι ολας ..δεν ντραπηκαν ουτε σε αυτη τη τραγικη στιγμη ,ουτε τωρτα ..ντροπη τους ειναι αδίστακτοι .και ντροπη μας που παμε και τους ψηφίζουμε
 

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Μηνύματα
15.249
Like
34.810
Πόντοι
9.931
Η απλα χαρακτηριζεις ολο το σιδηροδρομικο υλικο της χωρας ως στρατιωτικης σημασιας, το εντασσεις στο Υπουργειο Αμυνας και αναθετεις την αντιμετωπιση του ως στρατιωτικο υλικο και την κλοπη του ως κλοπη στρατιωτικου υλικου, με τις αντιστοιχες συνεπειες (αλτ τις ει, συνθημα-παρασυνθημα, σφαιρα στο κεφαλι, κλπ)
Αυτή είναι η καλύτερη λυση, ένοπλη στρατιωτική φύλαξη, ξαπλώνεις και μερικούς σκατογυφτους και το πρόβλημα λύθηκε.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom