Νέα

Πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα xxx_male
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 442K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.608
Πόντοι
3.656
Άρα, αυτό το έξτρα στάδιο της ποινικής διαδικασίας που ισχύει για τους βουλευτές και τώρα το κάνει η Βουλή, να το κάνει ένα δικαστικό συμβούλιο.
Δεν είμαι και βαρύς συνταγματολόγος, αλλά θεωρώ ότι οι συνταγματολόγοι θα το θεωρήσουν ως κατάργηση της ασυλίας, αφού η αρμοδιότητα θα ανήκει εξ ολοκλήρου στη δικαιοσύνη πλέον και δεν θα εμπλέκεται η Βουλή.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η διαφοροποίηση στη ποινική διαδικασία για τους βουλευτές δικαιολογείται, λόγω της φύσης του λειτουργήματος, της έκθεσης.
Η ύπαρξη της ασυλίας δεν είναι λάθος. Η έκτασή της και η διαδικασία άρσης της θεωρώ ότι πρέπει να είναι υπό συζήτηση.
Είναι λίγο αντικρουόμενα αυτά όμως δεν είναι?

Ή έχεις μια δικαιοσύνη ίση για όλους η οποία είναι άξια εμπιστοσύνης να αποφασίσει για την βουλευτική ασυλία...

ή παραδέχεσαι ότι δεν την εμπιστεύεσαι και απλά λες στους πολίτες ότι είναι κατώτερου θεού απέναντι στην δικαιοσύνη...

επιπρόσθετα...

η βουλευτική ασυλία έχει συγκεκριμένο λόγο ο οποίος σίγουρα ΔΕΝ είναι να προστατεύεται ο βουλευτής ακόμα και όταν έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα. Άρα αν οι συνταγματολόγοι θεωρήσουν ως κατάργηση της ασυλίας μια διαδικασία που δεν θα τους επιτρέπει να προστατευθούν έχοντας παρανομήσει....τότε ο νόμος μπάζει ας το θεωρήσουν ως κατάργηση. Δεν είμαι νομικός...απλή λογική χρησιμοποιώ.

Άρα λοιπόν ή η δικαιοσύνη είναι ικανή να προστατέψει έναν βουλευτή που χρήζει ασυλίας....ή πρέπει οπωσδήποτε ο βουλευτής να χαίρει ασυλίας χωρίς όρους και ως εκ τούτου είναι καταχρηστική η κατάσταση. Εφόσον συμφωνείς και εσύ ότι είναι προβληματικό ο κλέφτης να κρίνει τον εαυτό του.

δεν μπορούν να τα έχουν και τα 2 λοιπόν...και δικαιοσύνη και να αποφασίζει η βουλή για θέματα που αφορούν την δικαιοσύνη. Αλλιώς ποια διάκριση εξουσιών? Για όλα εκτός από την ασυλία τους?

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
21.499
Πόντοι
6.056
γιατι αν ηταν ετσι, τοτε ο μπαιντεν ή ο τραμπ θα ηταν καθε μερα στα δικαστηρια με τοσους τρελους που κυκλοφορουν στην αμερικη..απλα επειδη στην αμερικη λειτουργουν οι θεσμοι, δεν προκειται να τρεχουν τον προεδρο για εσχατη προδοσια, ακομα και αν δεν εχουν ασυλια..
Αμέρικα ... υπάρχουν και άλλα φίλτρα ... υπάρχει προκαταρκτικό στάδιο ...
Οι μαλακίες κρίνονται ως τέτοιες και δεν ασκείται δίωξη.
Και οι εισαγγελείς, δεν φοβούνται να βάζουν όλες τις μαλακίες στο αρχείο .
Εδώ είναι πιο διστακτικοί και παραπέμπουν , έστω και κάποιες, σε δίκη.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.608
Πόντοι
3.656
Εγώ μιλάω για παρόμοιες ευθύνες των υπουργών της κυβέρνησης
Για τη μία ολοκλήρωση στη σύμβασης 117
Με αντίστοιχους υπουργούς για τη μη ολοκλήρωση της σύμβασης για το τηλέφωνο 112
Γιατί σε τρώει να γίνεσαι ρεζίλι συνεχώς?

Τι προσπαθείς να αποδείξεις? ότι είμαι συριζαίος?

τόσο βλάκας είσαι που δεν έχεις καταλάβει μετά από 10Κ ποστς ότι δεν είμαι?

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.949
Πόντοι
216
Είναι λίγο αντικρουόμενα αυτά όμως δεν είναι?

Ή έχεις μια δικαιοσύνη ίση για όλους η οποία είναι άξια εμπιστοσύνης να αποφασίσει για την βουλευτική ασυλία...

ή παραδέχεσαι ότι δεν την εμπιστεύεσαι και απλά λες στους πολίτες ότι είναι κατώτερου θεού απέναντι στην δικαιοσύνη...

επιπρόσθετα...

η βουλευτική ασυλία έχει συγκεκριμένο λόγο ο οποίος σίγουρα ΔΕΝ είναι να προστατεύεται ο βουλευτής ακόμα και όταν έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα. Άρα αν οι συνταγματολόγοι θεωρήσουν ως κατάργηση της ασυλίας μια διαδικασία που δεν θα τους επιτρέπει να προστατευθούν έχοντας παρανομήσει....τότε ο νόμος μπάζει. Δεν είμαι νομικός...απλή λογική χρησιμοποιώ.

Άρα λοιπόν ή η δικαιοσύνη είναι ικανή να προστατέψει έναν βουλευτή που χρήζει ασυλίας....ή πρέπει οπωσδήποτε ο βουλευτής να χαίρει ασυλίας χωρίς όρους και ως εκ τούτου είναι καταχρηστική η κατάσταση. Εφόσον συμφωνείς και εσύ ότι είναι προβληματικό ο κλέφτης να κρίνει τον εαυτό του.

δεν μπορούν να τα έχουν και τα 2 λοιπόν...και δικαιοσύνη και να αποφασίζει η βουλή για θέματα που αφορούν την δικαιοσύνη. Αλλιώς ποια διάκριση εξουσιών? Για όλα εκτός από την ασυλία τους?
Ο λόγος της ασυλίας είναι η φύση του λειτουργήματος, όχι η μη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Ξεκινάς από λάθος αφετηρία.
Οι έννομες τάξεις έχουν αφαιρέσει από τη δικαιοσύνη αυτή την αρμοδιότητα. Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα εν προκειμένω, το μόνο όργανο που απομένει είναι η Βουλή. Και εκεί ξεκινάει το παράδοξο, να ταυτίζεται ο ελέγχων και ο ελεγχόμενος, λόγω της αρχής της δεδηλωμένης.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.949
Πόντοι
216

Μπορεί να αποφασιστεί αρμοδίως και με υπευθυνότητα αν εισαι συριζαίος ή φασίστας τελικά;;;
Εχουμε μπερδευτεί τελευταία και δεν ξέρουμε πώς να σου απευθυνόμαστε!

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.608
Πόντοι
3.656
Ο λόγος της ασυλίας είναι η φύση του λειτουργήματος, όχι η μη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Ξεκινάς από λάθος αφετηρία.
Οι έννομες τάξεις έχουν αφαιρέσει από τη δικαιοσύνη αυτή την αρμοδιότητα. Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα εν προκειμένω, το μόνο όργανο που απομένει είναι η Βουλή. Και εκεί ξεκινάει το παράδοξο, να ταυτίζεται ο ελέγχων και ο ελεγχόμενος, λόγω της αρχής της δεδηλωμένης.
Ακριβώς επειδή η ασυλία υπάρχει για να προστατεύει την φύση του ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ....όταν αυτή χρησιμοποιείται για να καλύψει πραγματικά εγκλήματα ευτελίζεται.... Επίσης κατά τη γνώμη μου εξευτελίζεται η όλη έννοια της ασυλίας και να σου το θέσω ως εξής :

Πες ότι κάνει ένα έγκλημα ένας βουλευτής της πλειοψηφίας...ποια η πιθανότητα να αποφασιστεί άρση της ασυλίας είναι πολύ μικρές

πες ότι κάνει ένα έγκλημα ένας βουλευτής τους 3.5%...οι πιθανότητες να τον ρίξουν στα σκυλιά είναι απείρως μεγαλύτερες.

Οπότε τι συνταγματική έννοια είναι αυτή όταν το αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία δεν εξαρτάται από το έγκλημα αλλά από τα ποσοστά μέσα στη βουλή?

Σα να σκοτώνω εγώ κάποιον και να γίνεται δημοψήφισμα για το αν πρέπει να πάω να δικαστώ ή όχι?

Σε κάθε περίπτωση...το σύνταγμα και οι νόμοι μπορούν να αλλάξουν....όταν η χρήση της ασυλίας γίνεται μόνο με καταχρηστικούς όρους ποιος ο λόγος να μην αλλάξει? Πέραν από το προφανές ότι βολεύει μόνο τους βουλευτές?

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.528
Πόντοι
266

Έχω πάψει να λέω ότι σε συριζαίος
Από τότε που μου είπες να μη σε ξαναπώ
Μην επιμένεις λοιπόν να λες πράγματα που εγώ δε λέω

Πάλι δεν απάντησες όμως
Βλέπεις διαφορά στην μη εκτέλεση στη σύμβασης 117 και μη της μη εκτέλεσης της σύμβασης για το τηλέφωνο 112
Που λόγο και των δύο
Χάθηκαν ζωές
;

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.608
Πόντοι
3.656
Μπορεί να αποφασιστεί αρμοδίως και με υπευθυνότητα αν εισαι συριζαίος ή φασίστας τελικά;;;
Εχουμε μπερδευτεί τελευταία και δεν ξέρουμε πώς να σου απευθυνόμαστε!
Είναι σκοπός της ζωής του φίλου ντάιμα να αποδείξει ότι είμαι συριζαίος αλλά δεν του έχει βγει μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει πολύ καλά

γενικά εγώ χαρακτηρίζομαι ανάλογα με το με ποιον διαφωνώ στην κάθε περίπτωση...αν μιλάω με δεξιό με λέει κουμούνι...αν μιλάω με συριζαίο με λέει φασίστα :confused:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.608
Πόντοι
3.656
Έχω πάψει να λέω ότι σε συριζαίος
Από τότε που μου είπες να μη σε ξαναπώ
Μην επιμένεις λοιπόν να λες πράγματα που εγώ δε λέω

Πάλι δεν απάντησες όμως
Βλέπεις διαφορά στην μη εκτέλεση στη σύμβασης 117 και μη της μη εκτέλεσης της σύμβασης για το τηλέφωνο 112
Που λόγο και των δύο
Χάθηκαν ζωές
;
Όχι καμία

μακάρι να τους πάνε και αυτούς στην δικαιοσύνη και να δικαστούν.

και επειδή έχουμε πολλούς πολιτικούς που φαίνεται να ευθύνονται για θανάτους

να γίνουν και σε ομάδες....πρώτα αυτοί που έκαψαν κόσμο

και μετά αυτοί που έπνιξαν και σκότωσαν στα τέμπη.

Να τους χαιρόμαστε.

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.528
Πόντοι
266
Ακριβώς επειδή η ασυλία υπάρχει για να προστατεύει την φύση του ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ....όταν αυτή χρησιμοποιείται για να καλύψει πραγματικά εγκλήματα ευτελίζεται.... Επίσης κατά τη γνώμη μου εξευτελίζεται η όλη έννοια της ασυλίας και να σου το θέσω ως εξής :

Πες ότι κάνει ένα έγκλημα ένας βουλευτής της πλειοψηφίας...ποια η πιθανότητα να αποφασιστεί άρση της ασυλίας είναι πολύ μικρές

πες ότι κάνει ένα έγκλημα ένας βουλευτής τους 3.5%...οι πιθανότητες να τον ρίξουν στα σκυλιά είναι απείρως μεγαλύτερες.

Οπότε τι συνταγματική έννοια είναι αυτή όταν το αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία δεν εξαρτάται από το έγκλημα αλλά από τα ποσοστά μέσα στη βουλή?

Σα να σκοτώνω εγώ κάποιον και να γίνεται δημοψήφισμα για το αν πρέπει να πάω να δικαστώ ή όχι?

Σε κάθε περίπτωση...το σύνταγμα και οι νόμοι μπορούν να αλλάξουν....όταν η χρήση της ασυλίας γίνεται μόνο με καταχρηστικούς όρους ποιος ο λόγος να μην αλλάξει? Πέραν από το προφανές ότι βολεύει μόνο τους βουλευτές?
Κάνεις λάθος
Έγινε άρση ασυλίας για 5 βουλευτές
Οι τέσσερις για παράβαση καθήκοντος και ένας για συκοφαντική δυσφήμιση
Οι τρεις είναι της νέας δημοκρατίας ένας πασοκ και ένας συριζα

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.608
Πόντοι
3.656
Κάνεις λάθος
Έγινε άρση ασυλίας για 5 βουλευτές
Οι τέσσερις για παράβαση καθήκοντος και ένας για συκοφαντική δυσφήμιση
Οι τρεις είναι της νέας δημοκρατίας ένας πασοκ και ένας συριζα
Α ευτυχώς...τώρα κοιμάμαι ήσυχος....αφού έγινε άρση σε 5 βουλευτές για μαλακίες....μπορώ να καταπιώ το να την γλιτώσει ο καραμανλής που φώναζε ότι διασφαλίζει την ασφάλεια και καήκαν ζωντανά 60 παιδάκια.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.608
Πόντοι
3.656
Το οποίο είναι άλλη μια απόδειξη ότι η άρση γίνεται καταχρηστικά...έγινε άρση για συκοφαντική δυσφήμηση και δεν γίνεται άρση μετά από παράκληση της επικεφαλής της ευρωπαίας εισαγγελέα...

α ρε ντάμα όλο χειρότερα τα κάνεις ενώ προσπαθείς για το καλύτερο :confused:

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.949
Πόντοι
216

Γι αυτό είπαμε ότι το πρόβλημα ξεκινάει επειδή το θέμα πάει στο μόνο εναπομείναν όργανο, στη Βουλή, η οποία λειτουργεί υπό την αρχή της δεδηλωμένης.
Και αντιστρόφως σε αυτό που λες, θα αρθεί και η ασυλία μέλους της μειοψηφίας, για αδίκημα που πιθανόν δεν στέκει.

Το πρόβλημα δεν είναι να αλλάξει, αλλά με τι ακριβώς να αλλάξει. Γιατί το να καταργηθεί δεν είναι ορθό, σε αυτό συμφωνούν οι περισσότεροι.

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.528
Πόντοι
266
Α ευτυχώς...τώρα κοιμάμαι ήσυχος....αφού έγινε άρση σε 5 βουλευτές για μαλακίες....μπορώ να καταπιώ το να την γλιτώσει ο καραμανλής που φώναζε ότι διασφαλίζει την ασφάλεια και καήκαν ζωντανά 60 παιδάκια.
Και εγώ ήθελα να πάει δικαστήριο για αυτό
Για τη δήλωση του για την ασφάλεια των συγκοινωνιών

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.949
Πόντοι
216
Είναι σκοπός της ζωής του φίλου ντάιμα να αποδείξει ότι είμαι συριζαίος αλλά δεν του έχει βγει μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει πολύ καλά

γενικά εγώ χαρακτηρίζομαι ανάλογα με το με ποιον διαφωνώ στην κάθε περίπτωση...αν μιλάω με δεξιό με λέει κουμούνι...αν μιλάω με συριζαίο με λέει φασίστα :confused:
Όταν μιλάς με εμένα θα σε λέω βίγκαν τότε.

ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΕ

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.528
Πόντοι
266
Το οποίο είναι άλλη μια απόδειξη ότι η άρση γίνεται καταχρηστικά...έγινε άρση για συκοφαντική δυσφήμηση και δεν γίνεται άρση μετά από παράκληση της επικεφαλής της ευρωπαίας εισαγγελέα...

α ρε ντάμα όλο χειρότερα τα κάνεις ενώ προσπαθείς για το καλύτερο :confused:
Δεν έχει δικαίωμα η Ευρωπαία εισαγγελέας να ζητάει άρση ασυλίας

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.528
Πόντοι
266
Όταν μιλάς με εμένα θα σε λέω βίγκαν τότε.

ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΕ
Πριν από πολλούς μήνες η χρόνο τον είχα πει μια φορά συριζαίο
Μου είπε δεν είναι έγραψε και πέντε φορές εναντίον του συριζα και 100 έναντι της νέας δημοκρατίας και κατά της σοβιετίας
Δεν τον λέω βέβαια συριζα

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.608
Πόντοι
3.656
Γι αυτό είπαμε ότι το πρόβλημα ξεκινάει επειδή το θέμα πάει στο μόνο εναπομείναν όργανο, στη Βουλή, η οποία λειτουργεί υπό την αρχή της δεδηλωμένης.
Και αντιστρόφως σε αυτό που λες, θα αρθεί και η ασυλία μέλους της μειοψηφίας, για αδίκημα που πιθανόν δεν στέκει.

Το πρόβλημα δεν είναι να αλλάξει, αλλά με τι ακριβώς να αλλάξει. Γιατί το να καταργηθεί δεν είναι ορθό, σε αυτό συμφωνούν οι περισσότεροι.
Άρα συμφωνείς μαζί μου δεν βλέπω να διαφωνείς....και ο θεσμός εξεφτελίζεται...και όπως λειτουργεί είναι λάθος...και χρησιμοποιείται καταχρηστικά μέχρι σήμερα από τους βουλευτές μας.

Δεν είμαι επιστήμονας ούτε έχω άρτιες λύσεις...αλλά το να δίνεται η κρίση αυτή....σε ένα πιο αμερόληπτο και ανεξάρτητο σώμα μου φαίνεται ως καλύτερη ελπίδα για διαφάνεια και δικαιοσύνη...αν θέλουμε να κρατήσουμε τον θεσμό

με τον οποίο δεν διαφωνώ όπως άλλοι θέλουν να φανεί...εγώ διαφωνώ με την εφαρμογή του....αφού δεν είμαστε ικανοί να τον χρησιμοποιήσουμε σαν άνθρωποι.

να αλλάξει με κάτι όχι τέλειο αλλά πιο δίκαιο. Αν μπορώ εγώ να προτείνω κάτι δεν μπορούν οι συνταγματολόγοι? Μήπως αυτό δεν το ακουμπά κανένας διότι δεν συμφέρει κανέναν από αυτούς??

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.485
Πόντοι
3.936
Αμα σκοτώνονταν 57 Κρητικοί αντί για Βορειοελλαδίτες και Θεσσαλούς τώρα ο Καραμανλής θα μετρούσε τρύπες από τα κουμπούρια.
Με τους Θεσσαλούς έμπλεξαν άσχημα όμως.

Μιλάμε για μεγάλο πολιτικό γκαμήσι.
Οι Θεσσαλοί είναι απόγονοι πολεμιστών υψώματος 731,τάγματος 5/42,θεσσαλικό ιππικό,Σαράφης φάση κτλ,άπαξ και έμπλεξες εκεί τη γάμησες.Πολύ δύσκολα να τη βγάλουν καθαρή.Για να δούμε.
Γιατί την έπεσαν ρε παιδιά στους στρατιωτικούς?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom