Saul
Μέγας
- Εγγρ.
- 23 Αυγ 2020
- Μηνύματα
- 17.383
- Like
- 16.608
- Πόντοι
- 3.656
Είναι λίγο αντικρουόμενα αυτά όμως δεν είναι?Άρα, αυτό το έξτρα στάδιο της ποινικής διαδικασίας που ισχύει για τους βουλευτές και τώρα το κάνει η Βουλή, να το κάνει ένα δικαστικό συμβούλιο.
Δεν είμαι και βαρύς συνταγματολόγος, αλλά θεωρώ ότι οι συνταγματολόγοι θα το θεωρήσουν ως κατάργηση της ασυλίας, αφού η αρμοδιότητα θα ανήκει εξ ολοκλήρου στη δικαιοσύνη πλέον και δεν θα εμπλέκεται η Βουλή.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η διαφοροποίηση στη ποινική διαδικασία για τους βουλευτές δικαιολογείται, λόγω της φύσης του λειτουργήματος, της έκθεσης.
Η ύπαρξη της ασυλίας δεν είναι λάθος. Η έκτασή της και η διαδικασία άρσης της θεωρώ ότι πρέπει να είναι υπό συζήτηση.
Ή έχεις μια δικαιοσύνη ίση για όλους η οποία είναι άξια εμπιστοσύνης να αποφασίσει για την βουλευτική ασυλία...
ή παραδέχεσαι ότι δεν την εμπιστεύεσαι και απλά λες στους πολίτες ότι είναι κατώτερου θεού απέναντι στην δικαιοσύνη...
επιπρόσθετα...
η βουλευτική ασυλία έχει συγκεκριμένο λόγο ο οποίος σίγουρα ΔΕΝ είναι να προστατεύεται ο βουλευτής ακόμα και όταν έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα. Άρα αν οι συνταγματολόγοι θεωρήσουν ως κατάργηση της ασυλίας μια διαδικασία που δεν θα τους επιτρέπει να προστατευθούν έχοντας παρανομήσει....τότε ο νόμος μπάζει ας το θεωρήσουν ως κατάργηση. Δεν είμαι νομικός...απλή λογική χρησιμοποιώ.
Άρα λοιπόν ή η δικαιοσύνη είναι ικανή να προστατέψει έναν βουλευτή που χρήζει ασυλίας....ή πρέπει οπωσδήποτε ο βουλευτής να χαίρει ασυλίας χωρίς όρους και ως εκ τούτου είναι καταχρηστική η κατάσταση. Εφόσον συμφωνείς και εσύ ότι είναι προβληματικό ο κλέφτης να κρίνει τον εαυτό του.
δεν μπορούν να τα έχουν και τα 2 λοιπόν...και δικαιοσύνη και να αποφασίζει η βουλή για θέματα που αφορούν την δικαιοσύνη. Αλλιώς ποια διάκριση εξουσιών? Για όλα εκτός από την ασυλία τους?