Saul
Μέγας
- Εγγρ.
- 23 Αυγ 2020
- Like
- 16.606
- Πόντοι
- 3.656
Δεν απαίτησεΔεν έχει δικαίωμα η Ευρωπαία εισαγγελέας να ζητάει άρση ασυλίας
έκανε επισήμανση σα να μας λέει "ξυπνήστε ζώα έχετε γίνει ουγκάντα''
Δεν απαίτησεΔεν έχει δικαίωμα η Ευρωπαία εισαγγελέας να ζητάει άρση ασυλίας
Αν μιλάμε για οικονομικά εγκλήματα ναι για οτιδήποτε άλλο δεν έχει δικαίωμαΔεν απαίτησε
έκανε επισήμανση σα να μας λέει "ξυπνήστε ζώα έχετε γίνει ουγκάντα''
γιατί έχει γίνει άρση της ασυλίας για οικονομικά εγκλήματα?Αν μιλάμε για οικονομικά εγκλήματα ναι για οτιδήποτε άλλο δεν έχει δικαίωμα
Θεωρώ ότι η ασυλία καλώς υπάρχει.Άρα συμφωνείς μαζί μου δεν βλέπω να διαφωνείς....
Συνεπώς έχουμε έναν θεσμό που εν γνώση μας χρησιμοποιείται καταχρηστικά και τον διατηρούμε ενώ ξέρουμε ότι επιδρά πολύ ρεαλιστικά και οδυνηρά στις ζωές μας αφού οι βουλευτές μας ενεργούν προς κάθε άλλο συμφέρον παρά το δικό μας....Θεωρώ ότι η ασυλία καλώς υπάρχει.
Η ανάμειξη ελέγχοντος και ελεγχόμενου στην ίδια διαδικασία, έστω και υπό την επίφαση της συλλογικότητας του οργάνου, είναι προβληματική, αλλά δεν έχει προταθεί κάποια εναλλακτική λύση (από όσο γνωρίζω, δεν είμαι και σίγουρος).
Η πλήρης κατάργηση του ρόλου της Βουλής και η επαναφορά της αρμοδιότητας στη δικαιοσύνη, αποτελεί κατάργηση της ασυλίας λογικά.
Συνεπώς, αν μαζέψω όσα έχεις πει και τα σταχυολογήσω, σε άλλα συμφωνούμε και σε άλλα διαφωνούμε.
Τι λες ρε αρχίδι γαμημενο σκατόσκουλικη. Έδωσε λεφτά η Ευρώπη και έχει κάθε δικαίωμα ΜΟΥΛΟΣΚΥΛΟ να ζητάει ότι θέλει. Όταν ζητούσαν να κοπούν συντάξεις και περικοπές στην υγεία ήταν καλά ε? Άντε γαμημενο σκουλίκι αυτοκτονα. Κρατήθηκα να μην γράψω αλλά θα σε εκτελούσα στα 3 μέτρα μαλακά μόνο με τα μάτια.Δεν έχει δικαίωμα η Ευρωπαία εισαγγελέας να ζητάει άρση ασυλίας
Ποιός Άρειος πάγος? Αυτός που σε 7 ημέρες καθαρό γράψε απόφαση υπέρ των FUNDS? Πρωτοφανή στην ιστορία του. Για αυτό τον Άρειο πάγο εννοείς?Αν μιλάμε για οικονομικά εγκλήματα ναι για οτιδήποτε άλλο δεν έχει δικαίωμα
Της απάντησε ο άρειος πάγος
Ο λόγος που αρπάζεστε με τον @alex71 δεν είναι η διαφωνία σας καθαυτή.και επίσης έγινε μια ωραία συζήτηση με καλή πρόθεση
Επιτέλους..κάτι αχνοφαινεται...φτάνει ρε φτάνει είτε είστε ραγιάδες της ΝΔ είτε απλά άβουλα ηλίθια όντα ...είστε συνενοχοι και εσείς και οι δήθεν αριστεροί και μαλακίες ... ο νεοφιλελευθερισμός και όλη αυτή η παγκόσμια λιμπεραλ κατάσταση πρέπει να τελειώσει χθες ...γαμω τον μακρόν σας και τον τρουντο και το. Wef γαμω τα εμβολια γαμω τα έντομα που θέλετε να φάμε γαμω όλη την παραλογια που ζούμε....είμαστε σε δυστοπία γαμω την πράσινη ανάπτυξη σας και όλη την κλιματική αλλαγή ..οι τύποι έφτιαξαν γενιες στρατών που τους ακολουθούν και τους ασπάζονται με απλή πλύση εγκεφάλου...γαμω τον φεμινισμό σας και τη βλακεία που σας δερνει ..ζόμπι μόνο οι νέες γενιές ειδικά όχι ότι οι άλλες πήγαμε και πάμε καλύτερα αλλά κάπου φτάνει ρε τέρμαΤι λες ρε αρχίδι γαμημενο σκατόσκουλικη. Έδωσε λεφτά η Ευρώπη και έχει κάθε δικαίωμα ΜΟΥΛΟΣΚΥΛΟ να ζητάει ότι θέλει. Όταν ζητούσαν να κοπούν συντάξεις και περικοπές στην υγεία ήταν καλά ε? Άντε γαμημενο σκουλίκι αυτοκτονα. Κρατήθηκα να μην γράψω αλλά θα σε εκτελούσα στα 3 μέτρα μαλακά μόνο με τα μάτια.
με τον άλεξ αρπάζομαι για τα θέματα που προσπαθεί να προπαγανδίσει όταν βάζει πολιτική χροιά στα πράγματα και κάνει συνδέσεις που δεν έχουν σχέση με την ουσία της συζήτησης.Ο λόγος που αρπάζεστε με τον @alex71 δεν είναι η διαφωνία σας καθαυτή.
Από νομικής σκοπιάς, ορθά σου τα λέει. Αλλά χάνει την υπομονή του με τόσα που του σούρνουν, δεν νομίζω όμως ότι αφορά εσένα προσωπικά.
Κι εσύ εύλογα πράγματα λες, δεν τίθεται θέμα. Αλλά νομίζω ότι είσαι λίγο προκατειλημμένος μαζί του λόγω πολιτικών πεποιθήσεων.
Αν ξεχωρίσουμε τα αντικειμενικά θέματα από τις υποκειμενικές πολιτικές απόψεις, βγαίνει και νόημα και συμπέρασμα.
πολύ υπομονή έχει ο άλεξΟ λόγος που αρπάζεστε με τον @alex71 δεν είναι η διαφωνία σας καθαυτή.
Από νομικής σκοπιάς, ορθά σου τα λέει. Αλλά χάνει την υπομονή του με τόσα που του σούρνουν, δεν νομίζω όμως ότι αφορά εσένα προσωπικά.
Κι εσύ εύλογα πράγματα λες, δεν τίθεται θέμα. Αλλά νομίζω ότι είσαι λίγο προκατειλημμένος μαζί του λόγω πολιτικών πεποιθήσεων.
Αν ξεχωρίσουμε τα αντικειμενικά θέματα από τις υποκειμενικές πολιτικές απόψεις, βγαίνει και νόημα και συμπέρασμα.
Άγιος Αλέξανδρος ο μπουρδελομαρτυρπολύ υπομονή έχει ο άλεξ
να εξηγεί σε άσχετους και υβριστικούς δοκησίσοφους
άγαλμα του πρέπει
Πιθανον ο Βενιζελος ειναι μελος στο ΝΔπαρεακι τυπε
Η ερώτηση παραμένει : Σε ποια άλλη χώρα οι προεδροι των ανωτάτων Δικαστηρίων διορίζονται από την κυβερνηση; Φανταζόμαστε τον πρωθυπουργό να τον επιλέγουν οι δικαστές; αδιανόητα πράγματα. Και 2ον μου αρέσει το επιχείρημα περί διάκρισης των λειτουργιών : σε μια χώρα που οι προεδροι των ανωτάτων Δικαστηρίων διορίζονται από την κυβέρνηση, που οι βουλευτές (νομοθετική εξουσία) είναι και υπουργοι (εκτελεστική εξουσία), που έχει συνταγματολογους αλλά ΟΧΙ Συνταγματικό Δικαστήριο (γιατί άραγε;), δεν έχει νόημα να λέμε για διάκριση εξουσιών. Είμαστε η χώρα που υπηρεσιακή κυβέρνηση ψήφισε μνημόνιο. Όσο για την μίνιμουμ επέμβαση, το σύνταγμα λέει για "διάκριση", νομίζω ελληνικά γνωρίζουμε, δεν λέει για "ελάχιστη επέμβαση".Τώρα θα κάνω τον σπαστικό: μόνο ως ανθρώπινη κουβέντα μπορούσε να μιλήσει η ΕισΑΠ. Γιατί βασικά δεν έχει καμία αρμοδιότητα για οτιδήποτε άλλο. Εφόσον η υπόθεση βρίσκεται σε ανακριτή, δεν έχει καμία αρμοδιότητα να ζητήσει τίποτα από τη σχετική διαδικασία.
Δεν το λέω σαν μομφή στους άτυχους γονείς, αυτοί δικαιούνται να κάνουν σχεδόν οτιδήποτε και εμείς να καθόμαστε κλαρίνο.
Απλά μου θυμίζει κάποιους έξυπνους που πάνε στον ΕισΑΠ να καταθέσουν "μηνυτήρια αναφορά¨, δήθεν για να προσδώσουν κύρος στη πράξη τους.
Και ο ΕισΑΠ, που δεν έχει αρμοδιότητα, κάνει ένα διαβιβαστικό και τη στέλνει στον κατά τόπο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Αλλά οι ξύπνιοι δεν καταδέχονται να πάνε μέχρι εκεί, πρέπει να ακουστεί στα κανάλια ότι πηγαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Δεν είναι λάθος αυτή η ρύθμιση. Και εξηγούμαι: κάθε εξουσία πρέπει να ελέγχει τις υπόλοιπες δύο. Τη μέγιστη εξουσία ελέγχου έχει προφανώς η δικαστική εξουσία.
Πλην όμως και αυτή, πρέπει να υφίσταται συνταγματικά, έστω και το μίνιμουμ του ελέγχου από τις άλλες δύο εξουσίες, στα πλαίσια της διάκρισης αυτών. Η επιλογή του συνταγματικού νομοθέτη να επιλέγονται οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των ανώτατων δικαστηρίων από τις άλλες δύο εξουσίες, είναι και ο ελάχιστος δυνατός έλεγχος. Γιατί οι πρόεδροι δεν επηρεάζουν σχεδόν σε τίποτα την ανεξαρτησία των υπολοίπων. Εφόσον η δικαιοσύνη έχει αυτοδιοίκητο, ο ορισμός μόνο των Προέδρων, είναι ίσως η πιο "λάιτ" επέμβαση, ανάμεσα στις υπόλοιπες επεμβάσεις που θα μπορούσαν να επιλεγούν.
Μα αυτό είναι το πρόβλημα που είχε στο νου του ο συνταγματικός νομοθέτης. Ποινικό αδίκημα είναι και η εσχάτη προδοσία. Το πλέον συνηθισμένο που υποβάλλουν έγκληση οι παλαβοί εναντίον των 300 της Βουλής. Φαντάσου άρση ασυλίας "αυτομάτως", όπως λες.
Η ερώτηση παραμένει : Σε ποια άλλη χώρα οι προεδροι των ανωτάτων Δικαστηρίων διορίζονται από την κυβερνηση; Επίσης, ας το πάρουμε ανάποδα : Φανταζόμαστε τον πρωθυπουργό να τον επιλέγουν οι δικαστές; αδιανόητα πράγματα. Και 2ον μου αρέσει το επιχείρημα περί διάκρισης των λειτουργιών : σε μια χώρα που οι προεδροι των ανωτάτων Δικαστηρίων διορίζονται από την κυβέρνηση και που οι βουλευτές (νομοθετική εξουσία) είναι συγχρόνως και υπουργοι (εκτελεστική εξουσία), έχει πλάκα αυτό το επιχείρημα. Όσο για την μίνιμουμ επέμβαση το σύνταγμα λέει για "διάκριση", νομίζω ελληνικά γνωρίζουμε, δεν λέει για "ελάχιστη επέμβαση". Ταπεινή άποψη.
Ετσι,εσεις οι της ΝΔ ειστε σε αλλα επιπεδα,πως καταδεχεστε να ασχολειστε με την πλεμπα;πολύ υπομονή έχει ο άλεξ
άγαλμα του πρέπει
Άγιος Αλέξανδρος ο μπουρδελομαρτυρ
πολύ υπομονή έχει ο άλεξ
άγαλμα του πρέπει
Τυπε μου μαλλον εσυ και οι κλωνοι σου πρεπει να κανετε ενα reboot γιατι κρασαρετε ασχημα τις τελευταιες μερες....Κριμα συναδελφε, δεν ξερω τι σου συμβαινει τελευταια.
Πολακίζεις επικινδυνα. Τωρα αποκαλείς "τουβλο" εναν συναδελφο σου, γιατι? για πολιτικους λογους?
Ενω εισαι ΝΔ και ο ιδιος.
Και σε κατι προηγουμενες συζητησεις για τα τροχαια, παλι ελεγες κατι ακατανοητα.
Δεν ξερω τι σου συμβαινει, αλλά κατι συμβαινει σιγουρα.
Εσυ που ξερεις την αξια της μονταζιερας, για πες μου
Στον ανακριτη εχουν παει ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ οι ομιλιες ή κομμενες?
Γιατι ελαχιστη σημασια εχει αν μεταδοθηκαν κομμενες στα καναλια. Σημασια εχει τι εχει στα χερια του ο ανακριτης.