Το επαγγελματικό ταξίδι δύσκολο, ξενύχτι αποβραδίς για την προετοιμασία του, λίγες ώρες ύπνος και εγερτήριο στις 4:00 το πρωί να προλάβω την πτήση.
Στρες, κούραση και ταλαιπωρία, τα νεύρα τεντωμένα και το μυαλό σε εγρήγορση, μέχρι νωρίς το απόγευμα, ανάγκη για χαλάρωση μετά.
Από εφημερίδα κάλεσα σε γραφείο γνωριμιών και μετά από καθυστέρηση χτύπησε η πόρτα του δωματίου.
Άνοιξα και την είδα, μικρόσωμη μελαχροινή φιγούρα, ανασφαλής στα πρώτα βλέμματα όταν γραδάρεις τον άλλο [- τι καπνό φουμάρει, μήπως είναι κανένας τρελός και κινδυνεύσω ;] η αμηχανία έσπασε με ένα χυμό, σπανίως πίνουν οι κοπέλες, τουλάχιστον από την πρώτη επίσκεψη.
Μου συστήθηκε Αναστασία και σκέφθηκα, να επιτέλους μια όμορφη κοπέλα, όχι όπως συνήθως.
Ξεκίνησαν όλες οι γνωστές κινήσεις, που τις περίμενα να εκτελεσθούν ρουτινιάρικα, μηχανικά, «- άντε να χύσεις να τελειώνουμε …», αλλά με διέψευσε.
Όχι κάτι πρόστυχο, ούτε καυλιάρικα βλέμματα, ούτε πρόστυχες κουβέντες που με φέρνουν σε αμηχανία και με χαλάνε, αλλά χαλαρά, αισθαντικά, «… με τρυφερότητα ; » άρχισα να αναρρωτιέμαι.
Κάποια στιγμή βρέθηκε από πάνω μου, και τότε έσκυψε, κόλλησε το σώμα της στο δικό μου και με αγκάλιασε.
Μέχρι να συνέλθω από το σάστισμα ένιωσα τους σπασμούς της, βουβούς επαναλαμβανόμενους και το λαχάνιασμα της να μου ζεσταίνει τον ώμο, σαν να προσπαθούσε να κρυφτεί, τότε δεν κρατήθηκα ούτε εγώ.
Για αρκετό καιρό, όποτε βρισκόμουν στην πόλη της την καλούσα, πάντα μέσω του γραφείου, ερχόταν με δικό της αυτοκίνητο, πάντα προσεκτική και λιγομίλητη.
Κάποτε μιλήσαμε και μου ανοίχτηκε λίγο, δεν θα πω λεπτομέρειες από σεβασμό, της ζήτησα το τηλέφωνο της, αλλά δεν μου το έδωσε, το δέχθηκα, δεν ξέρεις ποιόν έχει πίσω της και μπορεί να φοβάται. Φοβούμενος μη χάσω την επαφή της ζήτησα να μου στείλει, αν ήθελε, με sms το κινητό της, αν ποτέ έφευγε από το συγκεκριμένο γραφείο, αλλά δεν το έκανε.
Τελικά έχασα την επαφή, από το γραφείο μου είπαν ότι σταμάτησε.
Δεν ξέρω αν τα cg μετράνε σαν γκόμενες, αλλά για μένα η Αναστασία ή Δ….. όπως μου είπε ότι ήταν το αληθινό της όνομα, ήταν η δεύτερη καλύτερη γκόμενα μου και εκτίμησα την συμπεριφορά της πολύ πιο ειλικρινή από άλλων γυναικών, που δεν χρειάσθηκε να τις πληρώσω για σεξ ή σχέση.
Ελπίζω να μην σας κούρασα.