Νέα

Ποιά η ζωή που κάνετε σήμερα και ποιά η ζωή που έχετε ονειρευτεί

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.855
Πόντοι
9.297
Προφανώς δεν έχω δυο ώρες οδήγηση γιατί έπιασα σπίτι κοντά στη δουλειά μου!

Για δυο χιλιάρικα μισθό ίσως να μην αξίζει να ανοίξεις σπίτι στο εξωτερικό εκτός αν έχεις σίγουρες κ άμεσες προοπτικές εξέλιξής. Για αυτό είπα όσοι έχετε πτυχία δρόμο. Τώρα να πας γερμανία να γίνεις σερβιτόρος κ να παίρνεις το βασικό δεν αξίζει.

Επίσης οι φίλοι σου θα δυσκολεύονταν ακόμα περισσότερο με την ακριβότερη ελληνική βενζίνη!

Επίσης όπως καταλαβαίνετε το εξωτερικό δεν είναι για όλους. Υπάρχουν πάντα θετικά κ αρνητικά.
Ξέρεις ποιο είναι το χειρότερο;
Ότι δεν έχουν ζωή πέρα από την δουλειά.Αγκαλια με τον Η/Υ ...Ζωαρα!
Δεν ήταν έτσι εδώ..

Arxontas1999

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2023
Like
124
Πόντοι
1
Για να πάρουν πίσω το μέτρο φάγανε πολλα μπινελικια και αυτοί και μάλιστα από ψηφοφόρους τους.
Το έσωσες με το ότι δεν συμφωνείς με τους λαθρολαγνους του ΣΥΡΙΖΑ.
Μην ξεχνάς όμως ότι κανένας δεν είναι τέλειος και ότι πρωθυπουργός γίνεται αυτός που θα κάνει πιο λίγα λάθη.
Αυτό σου λέω ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει πολύ πιο λιγότερα λάθη από τη ΝΔ οπότε και αξίζει να βγει στη ΝΔ παρότι διαφωνώ κάθετα που ο Τσίπρας είναι τόσο υπέρ των μεταναστών.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.855
Πόντοι
9.297
Αυτό σου λέω ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει πολύ πιο λιγότερα λάθη από τη ΝΔ οπότε και αξίζει να βγει στη ΝΔ παρότι διαφωνώ κάθετα που ο Τσίπρας είναι τόσο υπέρ των μεταναστών.
Όσο η χώρα δεν γεμίζει λάθρο είμαστε καλά...
Οι μισθοί θα ανέβουν ,ολα θα πάνε καλά οσο είναι μακρυά από την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Arxontas1999

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2023
Like
124
Πόντοι
1
Όσο η χώρα δεν γεμίζει λάθρο είμαστε καλά...
Οι μισθοί θα ανέβουν ,ολα θα πάνε καλά οσο είναι μακρυά από την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όχι η ΝΔ έχει κάνει τρομερά εγκλήματα δε πρέπει να βγει ούτε ο τσιπρας είναι άριστος πολιτικός σπάει μπάλες με τους μετανάστες αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγει έχει κάνει τα λιγότερα λάθη από όλους και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ μόνο να βγει τέλος.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
14.960
Πόντοι
3.506
Προσωπικά ποτέ δεν έκανα μεγάλα όνειρα και δεν είχα ιδιαίτερες φιλοδοξίες, κάθε μέρα που ξυπνώ χαίρομαι που έχω την υγεία μου και εργάζομαι για τα προς το ζην, γενικά η άποψη μου είναι ''going with the flow'' :hi:

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Iσως δεν έχεις δύο ώρες οδήγηση πάνε έλα στην δουλειά όπως έχουν μερικοί φίλοι μου στην Γερμανία οι οποίοι με περίπου 2.000€ τον μήνα δυσκολεύονται λόγω της διεθνούς ανόδου των τιμών σε πετρέλαια και ρεύμα.
Επειδή οι φίλοι σου στη Γερμανία έχουν 2 ώρες οδήγηση έβγαλες συμπέρασμα ότι όλοι έξω είναι έτσι;
Μένω 8 χρόνια εκτός Ελλάδος και τον περισσότερο καιρό βρισκόμουν 15 λεπτά μακρια από το γραφείο εκτός από 3μήνες που δούλευα σε γειτονική πόλη και έπρεπε να οδηγαω 50 λεπτά.

Και πλέον που δουλεύω από σπίτι, 0χλμ για δουλειά!

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.855
Πόντοι
9.297
Επειδή οι φίλοι σου στη Γερμανία έχουν 2 ώρες οδήγηση έβγαλες συμπέρασμα ότι όλοι έξω είναι έτσι;
Μένω 8 χρόνια εκτός Ελλάδος και τον περισσότερο καιρό βρισκόμουν 15 λεπτά μακρια από το γραφείο εκτός από 3μήνες που δούλευα σε γειτονική πόλη και έπρεπε να οδηγαω 50 λεπτά.

Και πλέον που δουλεύω από σπίτι, 0χλμ για δουλειά!
Ωραίος!
Εσύ είσαι σίγουρα καλύτερα από πολλούς...τι γίνεται όμως με το εκτός δουλειάς κομμάτι;
Είσαι και εσύ αγκαλιά με κινητό και Η/Υ γιατί δεν ξέρεις την γλώσσα αρκετά καλά ώστε να πας θέατρο η κινηματογράφο;

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Ωραίος!
Εσύ είσαι σίγουρα καλύτερα από πολλούς...τι γίνεται όμως με το εκτός δουλειάς κομμάτι;
Είσαι και εσύ αγκαλιά με κινητό και Η/Υ γιατί δεν ξέρεις την γλώσσα αρκετά καλά ώστε να πας θέατρο η κινηματογράφο;
Όσα χρόνια ήμουν στη Μάλτα, ποτέ δε χρειάστηκε αυτό που λες, γιατι τα πάντα είναι στα αγγλικά.

Επίσης σε κινηματογράφο, ακόμα και Ινδονησία που πήγα πρόσφατα, όλες οι γνωστές ταινίες είναι με αγγλικό audio.
Ε, άμα μιλάς καλά αγγλικά είσαι καλυμμένος.
Αλλιώς ναι έχεις πρόβλημα στο εξωτερικό.

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.311
Πόντοι
2.596
Παραμυθια της Χαλιμας
Εξω ειναι ολα πιο φθηνα σουπερμαρκετ κλπ και οι μισθοι πολλαπλασιοι
Το μονο που ειναι πιο ακριβο ειναι το νοικι αλλα αν βγαζεις τοσα λεφτα σταρχιδια σου
Ο εργαζομενος δεν διαννοειται να κατσει ουτε ενα λεπτο παραπανω απο οτι λεει η συμβαση ενω με τις καινουργιες νομοθεσιες δουλευουν λιγοτερο απο 8ωρο
Η Ελλαδα ειναι νουμερο ενα χωρα στην Ευρωπη στις ωρες δουλειας
Ολοι σχεδον καθονται απληρωτες υπερωριες σε βαθμο που η επιθεωρηση εργασιας εχει αναγακαστει να κανει ντου και να επιβαλλει προστιμα
Σε γνωστη εταιρια που δουλευαν 12ωρα, μετα τα ντου της επιθεωρησης εργασιας συνεχιζαν να δουλευουν σε καφετεριες!!!
Και γιατι;
Σε μια χωρα με μηδενικη παραγωγικοτητα;
Ποση δουλεια εχει ο Ελληνας;
Παραπανω απο το Γερμανο;
Που παραγει τα παντα
Και δουλευει 7ΩΡΟ!!!
Για το θεαθηναι μονο
Κωλοβαρανε και προσπαθουν να αποδειξουν οτι ταχα δουλευουν
Χωρα μπουρδελο
Οπου φυγει φυγει
+1000 κοροιδευουμε ο ενας τον αλλον και δεν θα βγουμε ποτε απ αυτο το φαυλο κυκλο

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.855
Πόντοι
9.297
Όσα χρόνια ήμουν στη Μάλτα, ποτέ δε χρειάστηκε αυτό που λες, γιατι τα πάντα είναι στα αγγλικά.

Επίσης σε κινηματογράφο, ακόμα και Ινδονησία που πήγα πρόσφατα, όλες οι γνωστές ταινίες είναι με αγγλικό audio.
Ε, άμα μιλάς καλά αγγλικά είσαι καλυμμένος.
Αλλιώς ναι έχεις πρόβλημα στο εξωτερικό.
Οι περιπτώσεις που σου είπα είναι Γερμανία και επειδή προφανώς δεν ξέρουν πάρα μόνο τα βασικά γερμανικά και αγγλικά δεν πάνε πουθενά και έχουν αγκαλιά κινητό και Η/Υ.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Οι περιπτώσεις που σου είπα είναι Γερμανία και επειδή προφανώς δεν ξέρουν πάρα μόνο τα βασικά γερμανικά και αγγλικά δεν πάνε πουθενά και έχουν αγκαλιά κινητό και Η/Υ.
Μα τι μου λες τώρα.
Δεν έχουν αγγλικά στα σινεμά;
Δεν μιλάνε αγγλικά στα εστιατόρια ή εμπορικά κέντρα;
Πού είναι, σε κανένα χωριό εργάτες;

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.855
Πόντοι
9.297
Μα τι μου λες τώρα.
Δεν έχουν αγγλικά στα σινεμά;
Δεν μιλάνε αγγλικά στα εστιατόρια ή εμπορικά κέντρα;
Πού είναι, σε κανένα χωριό εργάτες;
Σε πόλεις είναι αλλα από ο,τι κατάλαβα είναι με μέτρια γερμανικά .
Κινηματογράφος μέσω Η/Υ...ίσως εκεί να βοηθάνε τα αγγλικά τους.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Σε πόλεις είναι αλλα από ο,τι κατάλαβα είναι με μέτρια γερμανικά .
Κινηματογράφος μέσω Η/Υ...ίσως εκεί να βοηθάνε τα αγγλικά τους.
Εντάξει τι μου λες τώρα.
Αν βλέπεις ταινίες στο σπίτι, το βάζεις σε ότι γλώσσα θες. Δεν μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις.

Για τις πόλεις, οκ αν δεν είσαι σε μεγάλη πόλη στη Γερμανία ίσως και να έχεις θέμα τα πρώτα χρόνια.
Μετά από 2 χρόνια μαθαίνεις τη γλώσσα και τέλος.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.855
Πόντοι
9.297
Εντάξει τι μου λες τώρα.
Αν βλέπεις ταινίες στο σπίτι, το βάζεις σε ότι γλώσσα θες. Δεν μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις.

Για τις πόλεις, οκ αν δεν είσαι σε μεγάλη πόλη στη Γερμανία ίσως και να έχεις θέμα τα πρώτα χρόνια.
Μετά από 2 χρόνια μαθαίνεις τη γλώσσα και τέλος.
Στις περιπτώσεις που ξέρω δεν είναι τόσο απλό...οι παλιοί που πήγαν και βγάλανε σύνταξη εκεί τα μιλούσαν πολυ καλά.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Στις περιπτώσεις που ξέρω δεν είναι τόσο απλό...οι παλιοί που πήγαν και βγάλανε σύνταξη εκεί τα μιλούσαν πολυ καλά.
Ποιοι παλιοί βρε κουμπάρε.
Πας σε ξένη χώρα, μένεις πάνω από 2 χρόνια εκεί και δεν μιλάς κανονικά τη γλώσσα; Όλοι πρέπει να το κάνουν αυτό που έχουν ξενιτευτει.
Τότε έχεις εσύ το πρόβλημα.
Όπως περιμένω από έναν ξένο να μάθει κάποια ελληνικά αν μένει στην Ελλάδα μετά από κάποιο διάστημα, έτσι πρέπει να κάνεις και εσύ στο εξωτερικό.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.780
Πόντοι
3.656
Πας σε ξένη χώρα, μένεις πάνω από 2 χρόνια εκεί και δεν μιλάς κανονικά τη γλώσσα; Όλοι πρέπει να το κάνουν αυτό που έχουν ξενιτευτει.
Όπως περιμένω από έναν ξένο να μάθει κάποια ελληνικά αν μένει στην Ελλάδα μετά από κάποιο διάστημα, έτσι πρέπει να κάνεις και εσύ στο εξωτερικό.

Πλην αγγλικών,ποια γλώσσα μπορείς σε 2 χρόνια να τη μιλάς καλά;

Μπορείς να μάθεις σε 2 χρόνια καλά γερμανικά,σουηδικά,ολλανδικά κλπ;Ειδικά αν πας και σε μεγαλύτερη ηλικία;

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.855
Πόντοι
9.297
Εγώ μαζί σου είμαι αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν έφεση στις ξένες γλώσσες...

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.855
Πόντοι
9.297

Μπορείς να μάθεις σε 2 χρόνια καλά γερμανικά,σουηδικά,ολλανδικά κλπ;Ειδικά αν πας και σε μεγαλύτερη ηλικία;
Ένα δικιο το έχεις...πολλοί άνθρωποι δεν έχουν και έφεση σε ξένες γλώσσες και αν πάνε και σε μεγάλη ηλικία τοτε...άστα να πάνε Μπάνε.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.780
Πόντοι
3.656
Ένα δικιο το έχεις...πολλοί άνθρωποι δεν έχουν και έφεση σε ξένες γλώσσες και αν πάνε και σε μεγάλη ηλικία τοτε...άστα να πάνε Μπάνε.

Καλά,γλώσσες γερμανικά,σουηδικά και τέτοια,ούτε σε 10 χρόνια δε μαθαίνονται

Ιταλικά,ισπανικά κάτι μπορεί να μάθεις

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846

Ιταλικά πανεύκολα.

Τώρα αν μένεις στη χώρα, γερμανικά και άλλες γλώσσες τουλάχιστον σε επίπεδο για κουβέντα γίνεται μέσα σε 2 χρόνια.
Εφόσον φυσικά ασχοληθείς.
Αλλιώς φταίει και ο άλλος που δεν πάει να μάθει λίγο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom