Επισκέπτης
Δεν ξέρω ...Ποιός ζητεί επίμονα αναγνωρίσεις και πρωτεία;
Πάντως ΟΧΙ ο Χριστιανισμός.
Τα έχει ήδη. Δε ζητάει τίποτα !
Δεν ξέρω ...Ποιός ζητεί επίμονα αναγνωρίσεις και πρωτεία;
Ποιός προτάσει τη χείρα και απαιτεί σεβασμό και υπακοή;
Δημητρη; Να σε ρωτήσω κάτι...είσαι στο δυναμικό της Εκκλησίας;
Πραγματικά δε , αυτό που είπες
Είναι πολύ σιχαμένο...ειδηκά για όσους ξέρουν τι εστι χριστιανισμός και εξουσία και δή κατακτητική της πατριδος εξουσία...
Παρομοίως !ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Δημητρης έγραψε:Κυριακος έγραψε:Ποιόν η διδασκαλεία δεν είναι φανερή;
Όποιος έχει τη μύγα ... μυγιάζεται ...!
Δημητρης έγραψε:κυριακος έγραψε:Ποιός άλλα διδάσκει και άλλα κάνει;
Εγώ !
Θα με κρίνεις εσύ ?
Ποιός ζητεί επίμονα αναγνωρίσεις και πρωτεία;
Δεν ξέρω ...
Πάντως ΟΧΙ ο Χριστιανισμός.
Τα έχει ήδη. Δε ζητάει τίποτα !
Ποιός προτάσει τη χείρα και απαιτεί σεβασμό και υπακοή;
Δεν ξέρω κάποιον ...
Ξερεις εσύ να μου κατονομάσεις κανέναν ?
Να σε ρωτήσω κάτι...είσαι στο δυναμικό της Εκκλησίας;
Είμαι Χριστιανός.
Δε με πληρώνει η Εκκλησία.
Δεν είμαι κληρικός.
Σου αρκούν αυτά ?
Θες κάτι περισσότερο να σου πώ ?
[size=10pt]βρίθει σκοτινά και διφορούμενα κείμενα , αυτοανερούμενα , ασαφή , και με μυστικά και αλλότρια νοήματα διαφόρων επιπέδων , με μυστήρια τα οποία παραμένουν ανεξήγητα και μάλιστα δογματικώς ζητούμενα ανεξήγητα.
τιποτα δεν είναι αμαρτία προς δόξαν χριστού
Απο την θέση νουμερο 1 που ζητάνε οι ιερομένοι στα λεοφωρεία ,
για την συνεχεί επέμβαση της εκκλησίας στην παιδεία;
Για τα πρωτεία των Ιερομένων εναντι των λαικών;
κι αν δεν σου προτάξει την χείρα του , ως πριγκιπέσα για χειροφίλιμα ,
να δηλώνει αγάπη, σεβασμό και υποταγή με το χειροφίλημα στον εκάστοτε αρχιεπίσκοπο[/size].
Αϊντεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε ...
Επειδή γεμίσαμε εισαγγελείς ... θα μου χορηγηθεί άραγε προθεσμία προκειμένου απολογηθώ ???
Η μήπως να σωπάσω ?
Έχει κι αυτό το δικαίωμα (νομίζω) ο κατηγορούμενος ...
Είδωμεν ...
Εννοείς κάτι σαν "Arbeit Macht Frei" ένα πράμα?...έως και πολύ πρόσφατα δεν φερόντουσαν και πολύ καλά στους εβραίους...
Δε με πλήρωσε ποτέ , ούτε πρόκειται ποτέ να καταδεχθώ να λάβω ακόμη και λεπτό του ευρώ από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία.
Έχεις δώσει ποτέ?
Άρα : Δε φταίει ούτε ο Χριστιανισμός , ούτε πολύ περισσότερο ο Χριστός , αν οι εκπρόσωποί του , δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων .
Δεν έχω δώσει τίποτε μπροστά σε όσα έχω σκοπό να δώσω ...
Δε ρώτησα συγκριτικά.
Απόλυτο νούμερο παρακαλώ, ΑΝ έχεις δώσει κάτι.
Να θυμίσω μόνο ότι:
α) Οι έλληνες είχαν χάσει την πολιτική τους ανεξαρτησία 500 χρόνια πριν ο Θεοδόσιος επιβάλει το χριστιανισμό και ο ελληνικός πολιτισμός (και θρησκεία) απείχαν πολύ από αυτό που ήταν στην κλασσική αρχαιότητα ή επί Μ. Αλεξάνδρου...
β) Ο χριστιανισμός επιβλήθηκε για πολλούς λόγους και όχι πάντα με τη βία...Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία χρειαζόταν μια θρησκεία για όλη την αυτοκρατορία και οι υπήκοοί της βρήκαν αρκετά δημοφιλείς αρκετές έννοιες του χριστιανισμού...Την ίδια εποχή αναπτυσσόταν και η λατρεία του Μίθρα (ο οποίος αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι ζωροαστρική θεότητα) ο οποίος ήταν ο βασικός ανταγωνιστής του Χριστού αλλά μια σειρά από συμπτώσεις και το καλύτερο χριστιανικό μαρκετινγκ κατέστησαν το χριστιανισμό μοναδική θρησκεία της αυτοκρατορίας...
γ) Κρυπτοχριστιανοί υπήρξαν..Στην Περσία υπάρχουν ακόμη πιστοί του Ζωροαστριμού...ΚρυπτοδωδεκαΘειστές απ' όσο ξέρω δεν υπήρξαν- το δωδεκάθεο εξαφανίστηκε αρκετά γρήγορα...
δ) Τα περί ιουδαϊκής σέχτας, εξεβραίσμού και αναίμακτης κατάκτησης από τους εβραίους είναι τουλάχιστον αστεία...Οι εβραίοι ουδέποτε αποδέχθησαν το χριστιανισμό και οι χριστιανοί έως και πολύ πρόσφατα δεν φερόντουσαν και πολύ καλά στους εβραίους...
ε) Μην αντιλαμβάνεστε τις θρησκείες ως κάτι σταθερό και αιώνιο..εξελίσσονται και προσαρμόζονται όπως κάθε διανοητικό ανθρώπινο κατασκευασμα..
Στο χριστιανισμό πχ πέρασαν πολλά λατρευτικά στοιχεία από το δωδεκάθεο όπως στις προχριστιανικές θρησκείες επαναλαμβάνονταν σταθερά κάποια μοτίβα- πχ αρκετές οι ομοιότητες αρχαίας ελληνικής, αιγυπτιακής και άλλων μεσογειακών θρησκειών..
στ) Ο παγανισμός δεν είναι κάτι το ενιαίο..Για την ακρίβεια, το δωδεκάθεο ελάχιστη σχέση έχει με τους βορειο και κεντροευρωπαίους παγανιστές...
Οι οποίοι ήταν ...κάφροι του κερατά..Και δεν το λένε οι πρώτοι χριστιανοί ιεραπόστολοι αλλά οι ρωμαίοι επί παγανισμού...
Αν δεν ήταν ο χριστιανισμός αμφιβάλλω αν θα έβγαζαν τις προβειές και θα σταματούσαν τις ανθρωποθυσίες...
Μάλλον καλό τους έκανε ο εκχριστιανισμός...
Το αν μετά ο χριστιανισμός ταυτίστηκε με την κρατική εξουσία και έγινε μέσο καταπίεσης είναι μια άλλη ιστορία....
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν...