To_Kolopaido_o_Kyriakos
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Οκτ 2007
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Καλύτερα ΆΘΕΟΣ , παρά πεπλανημένος ...
Μα και οι χριστιανοί άθεοι είναι
Καλύτερα ΆΘΕΟΣ , παρά πεπλανημένος ...
Αν κατάλαβα καλά (γιατί λίγο αγράμματος και απο χωριό ο καημενούλης) λές οτι οι Χριστιανοί βάζουνε χλαμύδες και παίζουν θέατρο ... και καλά για να σαμποτάρουν τους σύγχρονους Νεοπαγανιστές ?
ααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ !
Χρόνια είχα να γελάσω έτσι !
Τι άλλο θα ακούσουμε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε...
Κάποια ακόμα σκορπια ποστ , ότι προλαβαίνω για σημερα, και υπ όψην πως πιθανών να ζοριστώ για της επομενες μερες για ν απανταω
Γενικότερα , όπως είπα υπήρχε θρησκευτικός συγκριτισμός εκείνη την περίοδο.Η θρησκεία του μιθρα για κάποια περιοδο (μικρη σχετικα) ηταν δημοφιλής , σε διαφορες γωνιές της αυτοκρατορίας , αλλα όχι στον Ελληνικό χωρο , οποίος παρέμενε αυστηρά δωδεκαθειστικός μετ ολίγων εξαιρέσεων στα μεγάλα κέντρα και αυτό για προφανείς λογους. Η μόνη άλλη θρησκεία η οποία κατα μερικές μονο θεότητες εισχώρησε στην Ελλάδα (και μαλιστα φυτευτή απο τους μακεδώνες) είναι η αιγυπτιακή και μάλιστα μονο 4 θεοτήτων , απο τις οποίες τελικά μονο αυτή της Ισιδας απέκτησε κάποια σοβαρή αποδοχή.
Δημητρη δεν αναφέρωμαι σε αποκρυφα...μια καινη διαθηκη που είχα την πεταξα δυστυχώς (και λεω δυστυχώς γιατι είχε πολλες σημειώσεις). Δεν θυμάμαι τωρα σε ποιον ευαγγελιστη είναι, αλλα για να σου λύσω την απορεία θα το ψάξω...Δες αν το έχεις προχειρο εσυ , είναι στην φάση της συληψης του Ιησου...
belive it or not dear...
Είναι πολλά που δεν ξερεις δημητρη...
Για ριξε μια ματια
Είτε ψυχολογικά ρώτησες είτε όχι , εγώ απάντησα.
Είμαι Χριστιανός ! Και το λέω με μεγάλη υπερηφάνεια !
Έχω ΦΑΝΕΡΗ διδασκαλία ... και γι αυτό μπορείς και με ελέγχεις ...
Μου κανες και παρατήρηση κιόλας ... οτι άλλα λέω ... κι άλλα κάνω ...
Εσύ μπορείς να μας πείς αν είσαι στο δυναμικό του Νεοπαγανισμού ?
Ποιά η διδασκαλία σου ?
Εγώ πώς θα σε ελέγχω γι αυτά που λές ? Είναι πουθενά καταγεγραμμένα ή αποτυπωμένα ? Ή μήπως είναι καλύτερα να μην υπάρχει τίποτε γραμμένο ...
ο ανυπαρκτος χριστούλης
Άν είχες διαβάσει έστω και λίγη Εκκλησιαστική Ιστορία , θα είχες διαπιστώσει οτι οι μεγαλύτερες Χριστιανικές αιρέσεις , ξεκίνησαν απο κληρικούς ... και μάλιστα "σοφούς" κληρικούς ...
Τρανταχτό παράδειγμα η πρώτη Χριστιανική αίρεση. Ο Αρειανισμός !
Και επειδή κάποιος φοράει ράσα ... τι έγινε ?
Ο Ιούδας δεν ήταν μαθητής ? Δεν τον επέλεξε κι αυτόν ο Χριστός ?
Μιλάς για ανιστόρητο μηνυμα , μα δεν βλέπω να εχω αναφερθεί σε κάτι ιστορικό.Νοηματικό σφάλμα; Γιατι;
Φασόν εκφραση σε προκατασκευασμένη αποψη απο κηδεμονευομένη αντίληψη; Συνήθως ναι...αυτό συμβαίνει, τωρα αν κάνω λάθος , είδομεν...
Στο υπολοιπο μηνυμα σου, υπάρχει ενα γενικευμένο τσουβάλιασμα , όλης εκείνης της χριστιανίζουσας βλενας , που φιλοξενίτε αφειδώς (και εσκεμένος) στα ΜΜΕ ακριβώς για να παιχτεί το αντι - χριστιανικό παιχνιδάκι της εκκλησίας...Κάτι που χρειαζόντανε οι εκκλησία , όπως τον σατανισμό ο χριστιανισμός και όπως οι πάπες της αιρέσεις...
Σ όλη σου αυτη τη περιγραφή
αφου επισημάνω την πρώτη κατηχειτική υποκοφη οβίδα , η οποία βεβαια σκοπεύει στην απαξίωση του Ελληνικού Πολιτισμού , υποχθωνίως και σκοπευοντως στην αποδοχή υποσυνειδήτος μετα της επαναλήψεως, αυτής της απαξίωσης, θα σου πώ οτι αυτά που περιγράφεις δεν εχουν καμια σχέση με το Εθνικό κινημα και τους καθ αυτώ "δωδεκαθειστές" όπως τους λένε.
Αυτά τα λιακουροειδε που αναφέρεις , αφορούν καθαρούς χριστιανούς , οι οποίοι απλώς ως επικάλυψη και παραλλαγή (το προς τι η παραλλαγή είναι αλλο θέμα) φορούν προβιά παγανιστη και ελληνιζοντα.Προσπαθούν να μπαλόσουν της τρυπες που ανοιγονται στην χριστιανική φυλακή και είναι κανονικότατα επιτετραμένοι της Εκκλησίας και το λέω χωρίς καμία υπερβολη!
Εδώ οι κατηχειτικές βόμβες γινονται πιο ακροάσημες...Πάμε παρακάτω όμως...
Μισες αλήθειες = Ολόκληρα ψέματα...
Υπονοής παρακμή,και όμως αυτή δεν ήταν γενική, και είναι απόλυτα δεδομένο, πως και πολιτικα κάποια στιγμη στο μέλλον οι Ελληνες θα είχαν βρεί την ανεξαρτησία τους.Πολιτιστικά δε, όχι απλώς δεν υπήρξε παρακμή, μα μια συνεχεί ακμή (παρ όλα τα σκαμπανευάσματα) που θα οδηγούσε μαθηματικά στην πρώτη "τεχνολογική εποχή", μάλιστα η σχετική είσοδος είχε γίνει , με τον αυτοματισμό, την μηχανοκίνηση , την πτηση , τους υπολογιστες και πολλά άλλα...αλλά...ήρθε έπιτα η πανούκλα...ναι για τον χριστιανισμό λέω...
Αμφισβητείς ακόμη και την Ιστορική ύπαρξη του Ιησού ?
Τελικά έχει πολύ ενδιαφέρον αυτή η σέχτα ...
Πές κι άλλα ... θέλω να διδαχθώ πολλά απόψε !
Έτσι όπως το γράφεις θα το διαβάσει κανάς σκοπιανός και δεν είναι ότι θα λένε ότι οι μακεδόνες δεν ήταν έλληνες, θα επιβάλλουν επίσημη θρησκεία του κράτους τους τον Αμων- Ρα...
Διάβαζες αγία γραφή και κρατούσες και σημειώσεις;
Μήπως πήγαινες και κατηχητικό;
Και μη μου πεις, κάποια στιγμή κάτι στράβωσε στις αναζητήσεις σου και έψαξες να βρεις τη βαθύτερη αλήθεια...
Σαν κάποιους συναγωνιστές που ξεκινώντας να ψάξουν κάτι πιο πικάντικο και εξεζητημένο, στο τέλος γράφουν reviews για τραβέλια με προσόντα...
Δε σε πιστεύω ...
Ψάξε λίγο στις σημειώσεις ... μπορεί να βρείς και σεξ ...
Κι ο Ιούδας τους πρόδωσε επειδή δεν τον πήραν στην παρτούζα ...
Καμια φανερή διδασκαλεία δεν έχεις δημητρη...Για εξηγησέ μου για παράδειγμα το γιατί η ιερουργία γίνεται εντός κλειστόν θυρών και πτερισμάτων;Γιατι δεν βλέπουν ή δεν ακούν τι προσευχές λέει ο παπας; Πως και γιατι έχετε οστά νεκρών στο βωμό και πως και γιατι έχετε όλα τα υλικά της μάυρης μαγειας για τα στοιχεία;Πως και γιατι συμβαίνει το μυστηριο της μεταληψης; Πως και γιατι λέτε δε φανερώνεται το ονομα του θεου; Πως και γιατι κανεται αρτοκλασια , την στιγμη που δεν τεμαχίσανε τον χριστο όπως τον διονυσο , αλλα τον σταυρώσανε;Πως φεύγουν τα δαιμωνια όπως λετε και ασε μην πω για τα μυστηρια...
Αστο λοιπόν δημητρη...πονάει πολύ εκει...
Θυμήσου της γραφές δημητρη...θυμούσου την τριάδα και τι ζητούσε απο το χριστούλη...
Ναι είμουν πολύ καλος χριστιανός...κάτι ξέραν οι πατερες σας που έλεγαν πιστευε και μη ερευνα...διότι απο το ερευνα και το ελενξε και μελετησε , όχι απλα δεν προκειτε τιποτα να βρεις στο χριστιανισμό, αλλα θα τον σιχαθείς κι όλας...μακαριοι οι πτωχοι το πνευματι λοιπον...
Δεν βλέπω να κοιμάμαι απόψε, όποτε ας αρχίσω τις απαντήσεις...
΄
Καταρχήν είναι αστείο να κατηγορείς όποιον δεν δέχεται τις δοξασίες σου ότι απαξιώνει τον ελληνικό πολιτισμό...Είναι τεράστιο και ύπουλο φάουλ και ιδιαίτερα προσβλητικό για αρκετούς εξ ήμών που λόγω παιδείας κατέχουμε σε ικανοποιητικό βαθμό την αρχαία ελληνική γραμματεία...
Κανείς δεν όρισε τους χλαμυδοφόρους αμύντορες του ελληνικού πολιτισμού, μέρος του οποίου είναι και η χριστιανική παράδοση, στην ελληνορθόδοξη εκδοχή...
Δε θα μηδενίσουμε το βυζάντιο επειδή ο ιησούς ήταν εβραίος!
Επίσης, η ιστορία δεν γράφεται με "αν" ...Άλλο η έκφραση ευσεβών πόθων και άλλο η ιστορική πραγματικότητα..
Το να λες ότι θα ανατρέπαμε τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία και θα κάναμε τεχνολογική επανάσταση είναι τελείως αυθαίρετο και αποκομμένο από κάθε ιστορικό δεδομένο..
Ότι δε η πολιτιστική ακμή θα οδηγούσε στην τεχνολογική επανάσταση και θα φτιαχναμε αεροπλάνα και κομπιούτερ είναι κουλό και σε κατατάσσει στους "ορθόδοξους πράκτορες" τύπου λιακόπουλου από άποψη εγκυρότητας..
Θα μου πεις βέβαια για τον υπολογιστή των αντικυθήρων, θα μου πετάξεις 2-3 εφευρέσεις και αόριστες αναφορές σε "μυστική" τεχνολογία...
Απλά θα επιβεβαιώσεις τη σύνδεση νεοπαγανιστών με συνομοσιολογικούς κύκλους...
Το χριστιανικό βυζάντιο (ορθότερα ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία) μια χαρά τα πήγαινε τεχνολογικά με τα δεδομένα της εποχής..
Το ίδιο και τα μουσουλμανικά βασίλεια...
Αν στη δυτική ευρώπη έπεσαν στο μεσαίωνα, δεν φταίει μόνο ο χριστιανισμός, στην εκδοχή που τον είχαν..
Ξέρω ότι είναι δύσκολο να δεχθείς ότι δεν άνακαλύψαμε, εφεύραμε και κατασκευάσαμε οι έλληνες τα πάντα αλλά θα πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό...
Συνεχίζεται...
...Σαν κάποιους συναγωνιστές που ξεκινώντας να ψάξουν κάτι πιο πικάντικο και εξεζητημένο, στο τέλος γράφουν reviews για τραβέλια με προσόντα...
για να μην το κουράσουμε άλλο σαν έλληνας που είσαι λάτρευε το Χριστό αλλά να στέκεσαι με ευλάβεια και μπροστά στην ελληνική σκέψη του Πυθαγόρα, του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Επίκτητου, του Σόλωνα και τόσων πολλών άλλων και να μην τους πετάς λάσπη γιατί ήταν καλύτεροι μας...
Δε μπορώ να σου πώ Σταυρούκο ...
Ενεργώ εν τω κρυπτώ και ο Πατήρ μου ο βλέπων εν τω κρυπτώ θέλει μοι ανταποδώσει εν τω φανερώ !
Ξέρω που το πάς ...
Μην παιδεύεσαι ...