Mόνο κατάκοιτο μπορώ να με φανταστώ σπίτι , την ημέρα της Ανάστασης
Απεύχομαι.
Σου εύχομαι γερός, και ας πηγαίνεις.
Mόνο κατάκοιτο μπορώ να με φανταστώ σπίτι , την ημέρα της Ανάστασης
Φιλαράκο δεν υποστηρίζω κανέναν. Ούτε τους μεν, ούτε τους δε. Προφανώς γιατί δεν μπορώ να έχω προσωπική άποψη... Βεβαίως υπάρχουν ενδείξεις..... Και η κοινή λογική.....Θα μου επιτρεψετε να διαφωνισω στα περισσοτερα που γραφει ο εν λογω συντακτης...
Απλες μαλακιες,για οποιον ξερει να διαβαζει απλη Ιστορια,χωρις προκαταληψεις,με καθαρο και ανοικτο μυαλο,αυτα ειναι κουταμαρες...
Το θεμα σηκωνει πολυ κουβεντα βεβαια,και πολυ παραθεση πηγων και στοιχειων(πραγμα που δεν κανει ο Ελευθερατος..)αλλα ετσι δεν ηταν...
Ενας απο τους μεγαλυτερους ηρωες της Επαναστασης ηταν διακος....και ο θανατος του μαρτυρικος σε ενα γεφυρι της Φθιωτιδας...
Φιλαράκο δεν υποστηρίζω κανέναν. Ούτε τους μεν, ούτε τους δε. Προφανώς γιατί δεν μπορώ να έχω προσωπική άποψη... Βεβαίως υπάρχουν ενδείξεις..... Και η κοινή λογική.....
Η ιστορία δεν είναι αυτό που ΘΕΛΟΥΜΕ, ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να είναι, αλλά αυτό που έγινε...
Ο Ελευθεράτος δεν παραθέτει στοιχεία και πηγές. Εσύ λοιπόν απαντάς χωρίς στοιχεία και πηγές:
"έτσι δεν ήταν".
ΟΚ και γω λοιπόν έτσι απλά λέω:
"έτσι ήταν"
Υ.Γ. Ευτυχώς η παγκόσμια ιστορία ΔΕΝ γράφεται από αυτούς που γράφουν βιβλία για το Δημοτικό.
Δυστυχώς την ιστορία μας τη μαθαίνουν με βιβλία Δημοτικού όταν δεν μπορούμε να αντιδράσουμε. Μετά είναι αργά να μάθεις ότι λ.χ. το "Βουλγαροκτόνος" σημαίνει επί της ουσίας "γενοκτόνος" ενός έθνους.... Εσένα βέβαια σου έχει μείνει αποτυπωμένο το ΜΕΓΑΣ........Και για να μη φανεί ότι μεροληπτώ μονίμως εις βάρος των Ελλήνων...... Οι Τόυρκοι αποκαλούν τον Κεμάλ Ατατούρκ... Δλδ Πατέρα τους....... Για μας βέβαια είναι η προσωποποίηση του Εθνικού Εγκληματία.....
Συμπέρασμα:
Οπως το πάρει κανείς.. .Εάν όμως το πάρει εθνικά, ή θρησκευτικά το αποτέλεσμα είναι πάντα ένα:
Αληθινή Ιστορία ΓΕΙΑ ΣΑΣ!
Γεια σου και σε σένα φίλε και καλό απόγευμα....Γεια σου ρε περσονα...
Κοιτα ,εγραψα το "ετσι δεν ηταν" γιατι το να κατσω και να βρω πηγες να παραθεσω ,ωστε να ανατρεψω τις μαλακιες του εν λογω συντακτη,θα επαιρνε πολυ χρονο..Γι'αυτο και δεν ασχοληθηκα περαιτερω..Αν για το ακαδημαικο της περιπτωσης θες να το κανω πολυ ευχαριστως...να ψαξω,και να συζητησουμε τις διαφορες αποψεις....
Γραφεις οτι "Δυστυχώς την ιστορία μας τη μαθαίνουν με βιβλία Δημοτικού όταν δεν μπορούμε να αντιδράσουμε."
Ετσι ειναι ακριβως,μονο που προσωπικα εγω δεν πηγαινω στο Δημοτικο πλεον(θελω να πιστευω οτι δεν υπαινισσεσαι κατι για μενα...),και οτι εμαθα εκει σχετικα με την Ιστορια,μπορει να με επηρεασε για καποια χρονια,ομως αντεδρασα ,οπως λες, και πλεον το ψαχνω και με διαφορες πηγες...Δεν εχω κρυψει οτι η Ιστορια μου αρεσει,και προσπαθω να εμπλουτιζω τις γνωσεις μου επ'αυτης απο πολλες και διαφορετικες πηγες...
Σαφως ξερω το "Βουλγαροκτονος" και τις γενοκτονικες επεκτασεις ενος τετοιου χαρακτηρισμου,οπως ΠΛΕΟΝ γνωριζω και τις ανηλεεις σφαγες του Κρουμου στην Σερδικκη την ιδια πανω-κατω εποχη...Για να μην πουμε τις διωσεις και τους εξανδραποδισμους του σε αλλες πολεις και ξεφυγουμε απο την θεματολογια του θρεντ....
Οσο για τον Κεμαλ Ατατουρκ,ναι ειναι ο πατερας του συγχρονου Τουρκικου κρατους αλλα και της συγχρονης παιδειας των Τουρκων με την Ταριχ που επεβαλλε στο συνεδριο της Αγκυρας το '33,ομως δεν ειναι τιποτα αλλο απο εναν Γενοκτονο ηγετη που ευθυνεται για τον σφαγιασμο αρκετων λαων(Ποντιοι-αρμενιοι και αλλοι..)
Οπως ηγετης ηταν και ο Μαχατμα Γκαντι,αυτος ο επαναστατης ο οποιος δεν εξοντωσε ουτε μυρμηγκι....
Δεν θα επεκταθω αλλο,μην σπαμαρω και το θρεντ....
Υπαρχει αλλο,καταλληλοτερο...
...Από την περιουσία της Εκκλησίας?????
Από κάπου ξεκίνησα και γω και είδα ότι τα βιβλία που έμαθα στο Δημοτικό ήταν μόνο για προσάναμμα.....
Οχι, λάθος ιστορία και θρησκευτικά σου μάθανεΝα δείς που λάθος Δημοτικό έβγαλα ...
Επειδή δεν είχαμε υπάρχει το πρόβλημα....Είχαμε μάθημα για την Εκκλησιαστική περιουσία στο Δημοτικό ?
Εάν το είχα βγάλει στο εξωτερικό θα είχα μάθει ιστορία απ τα 12.... Οχι στα 30 μου....Μάλλον personanongrata , θα έβγαλες στο εξωτερικό την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση :S
To ίδιο μπορώ όμως να επικαλεστώ κι εγω για εσένα ...Οχι, λάθος ιστορία και θρησκευτικά σου μάθανε
Επειδή δεν είχαμε υπάρχει το πρόβλημα....
Εάν το είχα βγάλει στο εξωτερικό θα είχα μάθει ιστορία απ τα 12.... Οχι στα 30 μου....
και ερωτω
οι πρωτοι ανθρωποι, κατα τη χριστιανικη διδαχη, ηταν αιμομικτες?
To ίδιο μπορώ όμως να επικαλεστώ κι εγω για εσένα ...
Το σχολείο και το Πανεπιστήμιο το τελείωσα με άριστα αγαπητέ Δημήτριε. Το καλό με το Αριστα, δεν είναι τα κωλόχαρτα που εσύλεξα σε όλες τις τάξεις και μάλιστα εις διπλούν, αλλά ότι απέκτησα τη δυνατότητα μελετώντας αργότερα συτά που ήθελα και όχι αυτά που ήθελαν να καταλάβω ότι τα χαρτιά αυτά έχουν μεγάλη χρησιμότητα. Χρησιμότητα του κώλου.... Οπως ακριβώς και αυτά που μου έμαθαν.Και είμαι βέβαιος , πως αν διδασκόσουνα στο σχολείο αυτά που ανέφερες πιο πάνω , εσύ θα πίστευες αυτά που τώρα διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία.
Eίμαι εκ φύσεως αντίθετος σε ψέμματα, ανακρίβειες, θρησκοληψίες και εθνικοφροσύνες.Κι αυτό , γιατί είσαι εκ φύσεως αντίθετος σε όλα (χωρίς αυτό να αποτελεί αναγκαία και μειονέκτημα)
Και μη μου παρεξηγηθείς ... Ξέρεις πώς μιλάω ... ;)
Οταν ΔΕΝ ξέρεις τι έχεις σημαίνει πως δε γνωρίζεις και πώς το έχεις αποκτήσει. Απλά πράγματα.... Οταν χαθεί το ......μέτρημα κόπηκε η κορδέλα.... Δεν μηδένισε....Δηλαδή , το να μην ξέρει κάποιος την περιουσία κάποιου άλλου αποτελεί πρόβλημα ... και μάλλιστα σχολικό ...
Το μόνο που φαντάζομαι ότι σου επιτρέπει η μόρφωση σου είναι να πεις κανένα ψαλμό.....Χρονιάρες μέρες πλησιάζουν....Τί να πώ ... Απόψεις είναι αυτές (κατά πάντα σεβαστές)!
Και στα 30 ... λάθος πάλι την έμαθες , οπότε μικρό το κακό. Όμοιο το αποτέλεσμα !
Το σχολείο και το Πανεπιστήμιο το τελείωσα με άριστα αγαπητέ Δημήτριε.
Το μόνο που φαντάζομαι ότι σου επιτρέπει η μόρφωση σου είναι να πεις κανένα ψαλμό.....Χρονιάρες μέρες πλησιάζουν....
Εγώ Δημήτριε στο Δημοτικό έμαθα γραφή και ανάγνωση.
Εσύ γέρασε και ακόμα μόνο Αγία Γραφή και Ανάγνωση ξέρεις......
Κακό πράγμα να είσαι μονόπατος.... Μπατάρεις εύκολα.....
Eίναι μεγάλη κουβέντα . Αν θές , να στην αναλύσω μέσω πμ , γιατί εδώ θα πεί ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.
Με καταλαβαίνεις φαντάζομαι ...
Όχι τέτοια παρακαλώ.
Εδώ. Όλα στη φόρα.
«Φεγγαράκι μου», φέξε το Κρυφό Σχολειό…
SportDay / Ελευθεράτος Διονύσης