Επίθεση στην κρατούσα θρησκεία...
αναίρεση των όσων διδάσκει...
Πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να γίνονται, όπως αντιλαμβάνεσθε, αγαπητοί!
Επίθεση στην κρατούσα θρησκεία...
αναίρεση των όσων διδάσκει...
δεν αφήνεις τις παπαριές λέω εγώ;
>ακόμη και υπό δύσκολες συνθήκες (τουρκοκρατία)...
Πολύ δύσκολα πέρασε η εκκλησία επί τουρκοκρατίας... Τόσο δύσκολα που όλοι οι τίτλοι ιδιοκτησίας του μετέπειτα ελληνικού κράτους παραχωρήθηκαν από την Οθωμανική αυτοκρατορία σε αυτήν....
Χου ρε ανιστόρητοι, ρασόπουστες που το παίζετε και ταλαιπωρημένοι... Χου ρε και σεις και τα εγκλήματά σας που κάνατε ανά τον κόσμο στο όνομα του Χριστού.
Χου ρε ξεδιάντροποι, αναίσχυντοι υποκριτές......
Στ αρχίδια μου και το Βατικανό και το Φανάρι και οι Μητρόπολη..... Απατεώνες, λωποδύτες, ξετσίπωτοι αλήτες. Ολοι.........
Str,
Αυτός ο παραλληλισμός πολύ μου άρεσε, τώρα που το σκέφτομαι...
Να ανοίξω καινούριο thread?
"Πυροβολητές με προσόντα στα Τραβέλια"!
δεν αφήνεις τις παπαριές λέω εγώ;
.....Χου ρε ανιστόρητοι, ρασόπουστες που το παίζετε και ταλαιπωρημένοι...
Χου ρε και σεις και τα εγκλήματά σας που κάνατε ανά τον κόσμο στο όνομα του Χριστού.
Χου ρε ξεδιάντροποι, αναίσχυντοι υποκριτές......
Στ αρχίδια μου και το Βατικανό και το Φανάρι και οι Μητρόπολη..... Απατεώνες, λωποδύτες, ξετσίπωτοι αλήτες. Ολοι.........
Και εγώ ΠΝ υπηρέτησα. Μοδίστρα....απ' όσο ξέρω τα τραβέλια και οι φανς τους μάλλον προτιμούν τα ναυτάκια!
Βάλε μου την πράσινη βούλα σταύρο.... Εντάξει με τον Ιησού, εντάξει με το Χριστιανισμό....Αλλά να μου παρουσιάζει και τα ράσα πληγωμένη και ταλαιπωρημένη φυλή.... Ψαριανός γίνομαι φίλε... Κάλεσε και την έννομο τάξη........ Φουντώνω και δεν έχω και μάυρο να ηρεμήσω.......Persona,
Ξέρεις ότι δε διαφωνώ θεωρητικά με αυτά που λες, αλλά φίλε μου ΔΕΝ είναι τρόπος γραφής αυτός!
Εδώ είναι ένα αξιοπρεπές thread!
Σε ανακαλώ στην τάξη!
Χου...Χου...Κουκουβάγια είσαι και σκούζεις έτσι ή μπούφος;
Α ρε σταύρο..... με παρακολουθείς μου φαίνεται .....Persona, έχεις τον Obama. Μαύρος είναι αυτός.
[size=12pt][glow=red,2,300]ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:[/glow][/size]
Μόλις είδα στον Alter ότι σήμερα (Μεγ. Παρασκευή για τους καθολικούς) ο Πάπας έπλυνε τα πόδια 12 ιερέων, συμβολίζοντας... κλπ.
Και αισθάνθηκα μια ανάταση!
Είπα (μέσα μου):
Ε, εντάξει τότε!
έχουμε νηστεία Δημήτριε..... Ψάρια και σκορδαλιά συνέχεια.... Μην αμαρτήσουμε κιόλα πριν τη θεία κενωνία......Όχι ...
Παράλληλα με το θρέντ , καθαρίζει και τα τζάμια στο σπίτι ...
Θα του πάρω ένα azax , να βρεί την υγειά του ...
Δεν είναι κατάσταση αυτή ...
Άσε που πρέπει να έφαγε και σκορδαλιά ... και η κατάσταση πλέον είναι ανυπόφορη
Και στη νομική επιστήμη αίρεση σημαίνει αβέβαιο μελλοντικό γεγονός...
Ε, και;
Η ίδια λέξη μπορεί να έχει διαφορετικά νοήματα, ανάλογα με το χώρο και την εποχή που χρησιμοποιείται...
Όσοι πχ έχουν υπητετήσει πυροβολικό, ξέρουν καλά από παρεκτροπές, το ίδιο όμως και όσοι διαβάζουν πιστά το θρεντ "τραβέλια με προσόντα"...
Η ίδια λέξη δύο νοήματα...Τόσο απλό..
Και στη θεολογία η αίρεση έχει την έννοια που σου έδωσε ο δημήτριος και εγώ!
Και δεν είπε κανείς ότι είστε αίρεση...
Κυρίως διότι δεν υπάρχει κανείς εν ζωή εκπρόσωπος της αρχαιοελληνικής θρησκείας (αλήθεια, ποιας περιόδου, της μυκηναϊκής, της κλασσικής ή της ελληνιστικής) - ο τελευταίος πέθανε πριν 1600 χρόνια να μας πει αν τηρείτε πιστά το δόγμα...
Σέχτα λέμε ότι είστε η οποία εντάσσεται θρησκειολογικά στο ρεύμα του νεοπαγανισμού...
Επίθεση στην κρατούσα θρησκεία , αναίρεση των όσων διδάσκει ή και τροποποίηση τους , και πλασάρισμα της δικής τους θεωρίας.
Να σου θυμίσω ότι ο ελληνισμός τελούσε ήδη υπό ρωμαϊκή κατοχή για 140 χρόνια πριν τη γέννηση του χριστού...Όποτε μάλλον δεν φταίει ο χριστιανισμός για την παρακμή μας...
Και οι αρχαίοι έλληνες δεν δημιούργησαν έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς επειδή τους φώτισε η Αθηνά αλλά λόγω συγκεκριμένων κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών, ακόμη και κλιματολογικών συνθηκών...
Και φυσικά, ένας προηγμένος λαός για την εποχή του, είχε και μια αντίστοιχα πολύπλοκη θρησκεία...Η οποία, ως ανθρωπομορφική ήταν σαφώς πιο εξελιγμένη από τις ανιμιστικές αλλά δεν προέκυψε από παρθενογέννηση ούτε ήταν ενιαία χρονικά και χωρικά- όπως και κάθε θρησκεία άλλωστε...
Και τέλος, κανείς δεν εκχώρησε το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης των επιτευγμάτων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού σε κάποιους χλαμυδοφόρους που αυτοαποκαλούνται δωδεκαθεϊστές...
Είχα πει ότι θυμίζετε έντονα τους σκοπιανούς...Το ευτύχημα για εσάς είναι ότι δεν υπάρχουν αυθεντικοί μακεδόνες για να σας κράξουν διότι η αρχαιοελληνική θρησκεία έχει πεθάνει προ πολλού...
Όχι όμως και ο ελληνικός πολιτισμός...Ο οποίος υπάρχει ανεξαρτήτως επικρατούντος θρησκεύματος...
Πράσινο φως και από Ιερώνυμο για το μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αττική!
Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή του είναι πλέον το μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αττική ένα από τα χρόνια αιτήματα των περίπου 200.000
μουσουλμάνων που ζουν στο Λεκανοπέδιο- μετά τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Θ. Κασσίμη.
Όπως είπε ο κ. Κασσίμης, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου. Μάλιστα οι δύο άνδρες συζήτησαν και τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων έτσι ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Όπως συμπλήρωσε ο κ. Κασσίμης, η παραχώρηση της έκτασης από την Εκκλησία «δείχνει και τη θέση της όσον αφορά την επικοινωνία και το αγκάλιασμα όλων των κατοίκων αυτής της χώρας, ανεξαρτήτως θρησκεύματος».
Και δεν είπε κανείς ότι είστε αίρεση...
Κυρίως διότι δεν υπάρχει κανείς εν ζωή εκπρόσωπος της αρχαιοελληνικής θρησκείας (αλήθεια, ποιας περιόδου, της μυκηναϊκής, της κλασσικής ή της ελληνιστικής) - ο τελευταίος πέθανε πριν 1600 χρόνια να μας πει αν τηρείτε πιστά το δόγμα...
Σέχτα λέμε ότι είστε η οποία εντάσσεται θρησκειολογικά στο ρεύμα του νεοπαγανισμού...
Μπά?
Είχε και για νεκροταφεία γνωμοδοτικό ή αποφασιστικό ρόλο η επικρατούσα?
Η Εκκλησία της Ελλάδος (ιδίως επι εποχών Χριστόδουλου) ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ.Και γιατί με το Εξωτερικών για να έχουμε καλό ρώτημα?
Γιατί όχι με το Εσωτερικών ή το Θρησκευματων?
Μήπως για να μεταφέρει ο υπουργός τις πιέσεις που δεχόμαστε από ξένα κέντρα για να πείσει την εκκλησία να υποχωρήσει.
Έχει κάποιος να προτείνει άλλη εξήγηση?