Χα χα, σε περίμενα!
Θα διαφωνήσω πλήρως με όσα αναφέρεις , και αυτό γιατί ζώ κοντά στο ιερατείο (δεν ειμαι κληρικός) , σπούδασα κοντά στο ιερατείο , γνώρισα κληρικούς όλων των βαθμών της ιερωσύνης ... και έτσι έχω ιδίαν αντίληψην.
Δεν είχα ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ αμφιβολία ότι θα διαφωνούσες!
Εγώ δεν είπα ότι έχω ιδίαν αντίληψιν (πού έχω λίγη), όπως εσύ.
Εγώ είπα ότι “Το ποσοστό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το γενικό διότι είναι η δραστηριότητα τέτοια, που προσελκύει αυτά τα άτομα. Τους λόγους, μπορούμε να τους αναλύσουμε.” Εφ όσον διαφωνούμε στη διαπίστωση, δε χρειάζεται να μπούμε στην ανάλυση. Αλλά δε δέχομαι και να μου λες «εγώ ξέρω, εσύ δεν ξέρεις».
Εσύ , απο πού αντλείς όλες αυτές τις πληροφορίες ... δε μπορώ να καταλάβω!
Μα εσύ ο ίδιος έχεις πει ότι σε θέματα πίστης δε χωράει η λογική. Αν λοιπόν δε χρησιμοποιείς (πάντα) τη λογική σου (και μερικές φορές τη βγάζεις εκτός λειτουργίας), ΠΩΣ περιμένεις να τα καταλαβαίνεις όλα? Δε γίνεται, χάνεις τεύχη, δε το καταλαβαίνεις? Τουλάχιστον αυτό?
Ο ίδιος διατείνεσαι οτι έχεις να πάς στη Εκκλησία απο τη βάπτισή σου ... και έχεις και άποψη? Ε τότε καλά κάνει και ο Άνθιμος και έχει άποψη για τη Μακεδονία (κακώς για μένα) κι ας μην είναι πολιτικός.
Λες την άποψή μου να την απέκτησα στην κολυμπήθρα? Αλλά βλέπεις ότι η έλλειψη λογικής σου σε οδηγεί σε τραγικά λάθη και συμπεράσματα? Έστω ότι εγώ κατούρησα στην κολυμπήθρα, μου φύγανε, 6 μηνών ήμουν, δικαιολογημένος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί και ο Άνθιμος να κατουράει στη σκάλα του Υπουργείου Εξωτερικών?
Αφού εσύ γνωρίζεις για τον κλήρο ... τότε κι εγώ γνωρίζω για τη ΝΑΣΑ !
Κανείς δε σε εμποδίζει να μάθεις όμως. Και η ΟΠΟΙΑ απορία σου δημιουργηθεί για κάτι, η NASA θα στη λύσει και θα στην εξηγήσει, και δε θα σου πει ΠΟΤΕ: “έτσι είναι, μη το ψάχνεις, πίστεψέ το ή μή το πιστεύεις”.
Άν βέβαια πηγή γνώσης για σένα αποτελούν τα ΜΜΕ ... και όχι οι ποινικές δικαστικές αποφάσεις ή ακόμη και οι Εκκλησιαστικές αποφάσεις των Συνοδικών Δικαστηρίων , τότε με γειά σου ... με χαρά σου ! Έχεις κάθε δικαίωμα να νομίζεις ότι θές !
Τι θες να πεις τώρα... Ότι ο Παντελής δεν τον ψιλόπαιρνε? Αυτό σε ρωτάω μόνο. Από όσα ΕΣΥ ξέρεις. Από όσα ΕΓΩ ξέρω (από ΜΜΕ, από εφημερίδες, από κουβέντες, από φίλους) η άποψή μου είναι ότι τον ψιλόπαιρνε. Ίσως και τον χοντρόπαιρνε κι όλας. Ίσως και να τον έδινε κι όλας. Ίσως έκανε και καμιά πίπα. ΣΕ ΑΝΤΡΕΣ ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΑΩ.
Σχετικά με το Σεβ. Μητροπολίτη Πρώην Αττικής κ.κ Παντελεήμωνα, έχω να σε πληροφορήσω οτι αυτή τη στιγμή που μιλάμε , γίνεται η δίκη του (σε Β βαθμό) για την υπεξαίρεση την οποία πραγματοποίησε στην Ι.Μ.Εφραίμ Νέας Μάκρης , επι Αριερατείας του.
Καλώς γίνεται, αυτό έλειπε, να μη γίνει! Το θέμα είναι τι θα βγάλει!
Η ΔΙΣ , για πρώτη φορά στα Εκκλησιαστικά χρονικά, τον έθεσε με ομόφωνη απόφασή της σε διαθεσιμότητα (αυτό απαγορτεύεται απο τους Ιερούς Κανόνες), μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης (δηλαδή τώρα) και τον ενέταξε στους "Σχολάζοντες Αρχιερείς". Νά και το σχετικό λίνκ:
Δε χρειάζεται να μου δίνεις link, πάντα σε πιστεύω και το ξέρεις. Αλλά τελικά, στα μαλακά έπεσε ο τύπος (μέχρι τώρα): Μάζεψε 2 δις (€60 εκ) στην τράπεζα, ήταν και συκιά, και «μπήκε σε διαθεσιμότητα». Σιγά τα αυγά! Ας ήταν στη θέση του κάποιος υπουργός (αδερφή και με τόσα λεφτά στην τράπεζα), να σου πω εγώ που θα είχε φτάσει!
Για τις κασέτες του αποδείκνυαν την ομοφυλοφιλία του, και τις οποίες είχε καταθέσει στη Σύνοδο ο προκάτοχος του Παντελεήμωνα , Πρώην Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημος, η ΔΙΣ δεν έλαβε καμία απόφαση, διότι πολύ απλά η όλη διαδικασία θα ακυρωνότανε απο το Συμβούλιο Της Επικρατείας , εάν προσέφευγε κατά της Συνόδου ο εν λόγω ιεράρχης , καθώς παραβιάζονται με την κρυφή μαγνητοφώνηση που έγινε, άρθρα του Συντάγματος καθώς και το άρθρο 177 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Βέβαια , έπραξε πολύ σωστά εν προκειμένω η ΔΙΣ , καθώς σε ενδεχόμενη δικαίωση του Σεβασμιωτάτου απ το ΣΤΕ , θα επανερχόταν κανονικότατα στη Μητρόπολή του ! Βλέπεις στην Ελλάδα ισχύει η "Νόμω κρατούσα Πολιτεία" , στα εσωτερικά της Εκκλησίας (ΝΠΔΔ).
Εγώ δεν σου είπα ποτέ ότι παρανόμησε η ΔΙΣ, ή ότι κακώς χειρίστηκε το νομικό μέρος του θέματος. ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ σου λέω ότι με νομικά τερτίπια ο τύπος δεν τιμωρείται, ΔΕΝ ξεφτυλίζεται, ΔΕΝ ζημιώνεται κατά τίποτα. Αμφιβάλλω αν του πήραν και τα 2 δις (τα είχε στο όνομα της αδερφής του).
Να είσαι βέβαιος, πως όταν η υπόθεση τελεσιδικήσει , θα επέλθει και η Καθαίρεση !
Είμαι σίγουρος ότι το ιερατείο (με σειρά προτεραιότητος):
1) Δε θα κάνει καμία κουταμάρα που θα στοιχίσει στην εκκλησία.
2) Θα προσπαθήσει να τον βοηθήσει όσο μπορεί (κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει).
3) Θα προσπαθήσει να γίνει ο λιγότερο δυνατός “ντόρος” για την υπόθεση. Να ξεχαστεί δηλαδή όσο γίνεται. Και εδώ μετράνε οι σχέσεις του ιερατείου με τα ΜΜΕ.
Αμφιβάλλεις γι’ αυτά?