Νέα

Ποιά είναι η θρησκεία σας;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα MATURELOVERR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 120K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ποια ειναι η θρησκεια σας?

  • χριστιανισμος

    Ψήφοι: 27 43,5%
  • μωαμεθανισμος

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • δωδεκαθεο

    Ψήφοι: 9 14,5%
  • αλλο

    Ψήφοι: 3 4,8%
  • καμμια

    Ψήφοι: 23 37,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    62

Επισκέπτης
Ρατσιστές είναι αυτοί που διακρίνουν τους ανθρώπους σε πιστούς και άπιστους (και μάλιστα ακόμη προσπαθούν να τους "εκπολιτίσουν" με ιεραποστολές)
όχι αυτοί που απλά διαπιστώνουν την ύπαρξη Φυλών.

Λές άλλα αντί άλλων απλά και μόνο για να αποπροσανατολίσεις τους αναγνώστες απο το "πασιφανές" της φράσεως του "πιστεύω" σας .

Το οτι η διάκριση συνιστά ρατσισμό πρώτη φορά το ακούω ...
Εγώ διακρίνω οτι ένας άνθρωπος ειναι κοντός ... κι ο άλλος ψηλός. Ένας άλλος είναι χοντρός ... κι ο άλλος λεπτός . Ενας μαθητής είναι διαβασμένος ... ο άλλος αδιάβαστος κτλ

Εγώ που τα βλέπω όλα αυτά είμαι ρατσιστής ? ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ?

Και είναι αν μη τι άλλο  άγνοια , το να προσάπτεις ρατσιστικές τάσεις σε μία θρησκεία που δίδαξε το  "Ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν και θήλυ πάντες γαρ υμείς είς εστέ εν Χριστώ Ιησού …"

Παραδέξου το : Βλέπουμε τους Έλληνες ως μια ανώτερη φυλή ... ίσως και περιούσια ! Δέν είναι κακό . Ο Χίτλερ είχε το σθένος να το υποστηρίξει ... εσείς δεν το έχετε ? Μην κρύβεστε πίσω απ το δάκτυλό σας !
 

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Μηνύματα
9.043
Like
6
Πόντοι
66
Δεν θα σου απαντήσει, Δημήτριε.
Κι ας τον ρώτησες τρεις φορές ως τώρα.
Τα λογύδρια περί "δύναμης της ελληνικής φυλής" είναι με άδεια απο τη σημαία, που λένε.
Ουδείς κάνει τον κόπο να μας τα εξηγήσει και να τα συζητήσει.
Είναι η εξ ορισμού Αλήθεια.
Και όποιος τσίμπησε, τσίμπησε.   

Επί τη ευκαιρία, θυμάσαι στην περασμένη Ολυμπιάδα την -ανεκδιήγητη- Φανή Χαλκιά να αναλύει το βράδυ στην εκπομπή γιατί οι Έλληνες είναι ..καταδικασμένοι να βγαίνουν πάντα πρώτοι;
Παρόντος μάλιστα του -συμπαθέστατου- Νίκου Κακλαμανάκη, που είχε βγει ...δεύτερος.

Σου θυμίζω επίσης οτι είμαστε δυο βδομάδες πριν την Ολυμπιάδα του Πεκίνου και ουδείς ασχολείται με αυτήν.
Η με την ελληνική αποστολή, έστω.
Γιατί άραγε;    :dancing:
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
"Mην ομοζυγείτε με τους απίστους διότι τίνα μετοχήν έχει η δικαιοσύνη με την ανομίαν; τινα δε κοινωνία το φως προς το σκότος; Τίνα συμφωνίαν ο Χριστός με τον Βελιαλ ή τίνα μερίδα ο πιστός προς τον άπιστον;...
Δια τουτο εξέλθεται εκ μέσου αυτών και αποχωρισθήτε λέγει ο Κύριος, και μη εγγίσητε ακάθαρτον και εγω θέλω σας δεχθή
"

Παυλος προς Κορινθίους
.

Αν δεν διαπιστώνετε εδώ δυο κοινότητες την των πιστών και των απίστων.
Την μία Φως την άλλη σκότος και φυσικά μια του Κυρίου μια του Βελιάλ
Και την ξεκάθαρη εντολή μακριά από τους απίστους αλλιώς δεν θα σας δεχθούμε, τότε ναι δεν υπάρχει καμμιά διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους ανθρώπους, ούτε βέβαια θα τους φερόμαστε ανάλογα με την πίστη τους.
Δημήτριε μην συνεχίζεις με αποσπάσματα γιατί έχω πολλά ακόμη να παραθέσω. Εγώ δεν σχολίασα κατά πάγια τακτική τελευταία το Πιστευω σας.
Εσύ δεν έχασες την ευκαιρία να σχολιάσεις το άτυπότατο δικό μας που παράθεσα. Μην ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη.
 

Επισκέπτης
Δεν θα σου απαντήσει, Δημήτριε.
Κι ας τον ρώτησες τρεις φορές ως τώρα.

Έχοντας υπ όψιν και το πόστ της "απάντησης 2543" , μπορώ με βεβαιότητα πλέον να πώ πως ΚΑΛΑ ΜΑΝΤΕΨΕΣ ... και να συμφωνήσω για πρώτη φορά ίσως μαζί σου !

Δεν προτίθεμαι να συνεχίσω τη συζήτηση ... όπως θα διαπίστωσες "άλλα λέει η θειά μου ... άλλα ακούν τ' αυτιά μου" . Πηδάμε απ το ένα θέμα στο άλλο , αφήνουμε όσα περισσότερα υπονοούμενα μπορούμε (χωρίς βέβαια σαφή απάντηση) και άλλα αντί άλλων ...!

Το αφήνω το θρέντ ... γιατί έχουν σφίξει κι οι ζέστες  :2funny: :2funny: :2funny:

Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρεις στο πόστ σου ... επίσης συμφωνώ !  ;)
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
...είμαστε δυο βδομάδες πριν την Ολυμπιάδα του Πεκίνου και ουδείς ασχολείται με αυτήν.
Η με την ελληνική αποστολή, έστω.
Γιατί άραγε; 

Διότι, Φέθρυ, μετά τα όσα αποκαλύφτηκαν για τις ντόπες μεταξύ των "παλληκαριών" των ομάδων μας (που μας εδόξασαν, τίμησαν την πατρίδα, κλπ, κλπ) το θέμα "καίει", και δε θέλει κανείς να το πιάσει στα χέρια του (ή στο στόμα του, ή στην εκπομπή του).

Δε το βρίσκεις λογικό?
 

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Μηνύματα
9.043
Like
6
Πόντοι
66
Διότι, Φέθρυ, μετά τα όσα αποκαλύφτηκαν για τις ντόπες μεταξύ των "παλληκαριών" των ομάδων μας (που μας εδόξασαν, τίμησαν την πατρίδα, κλπ, κλπ) το θέμα "καίει", και δε θέλει κανείς να το πιάσει στα χέρια του (ή στο στόμα του, ή στην εκπομπή του).

Δε το βρίσκεις λογικό?

Ε αυτό λέω κι εγώ, μόνο που έβαλα και την απαραίτητη "ρητορική ερώτηση".      :dancing:
 

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.177
Like
0
Πόντοι
16
Διότι, Φέθρυ, μετά τα όσα αποκαλύφτηκαν για τις ντόπες μεταξύ των "παλληκαριών" των ομάδων μας (που μας εδόξασαν, τίμησαν την πατρίδα, κλπ, κλπ) το θέμα "καίει", και δε θέλει κανείς να το πιάσει στα χέρια του (ή στο στόμα του, ή στην εκπομπή του).

Δε το βρίσκεις λογικό?

Μάλλον καλά τα λες.
Οι εντυπωσιακές επιδόσεις ήταν θέμα "χημείας" (Σου-Λη) και όχι θέλημα του "καλού Θεού της Ελλάδας"!...
Αυτός μας πούλησε
Ο Χριστόδουλος εκοιμήθη...
Και εγώ τελευταία δεν αισθάνομαι πολύ καλά...
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166

Προμήθεια 2008
[youtube=425,350]ppXVljEcx5Q[/video]

Ένα αρκετά καλό και περιεκτικό βιντεο
 

Επισκέπτης
Επειδή είχε γίνει μια συζητησούλα παλιά για το συγκεκριμένο θέμα ... παραθέτω ένα σχετικά παλιό αλλά λίαν κατατοπιστικό αρθράκι του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου ... γιατί έχουν λεχθεί πολλές ανακρίβειες και δεν θα πρέπει να μένουν ες αει και αναπάντητες ... ;)



[size=13pt]Άδεια ανέγερσης και λειτουργίας ναού η ευκτηρίου οίκου[/size]



Στην συζήτηση που γίνεται για τον «χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας», που κατά την γνώμη μου μπορεί να χαρακτηρισθή καλύτερα ως ενδεχόμενη αναθεώρηση και ακριβέστερη οριοθέτηση σχέσεων μεταξύ εκκλησιαστικής και πολιτικής διοίκησης, τίθεται και το θέμα της άδειας για την ανέγερση η λειτουργία ναού η ευκτηρίου οίκου οιουδήποτε θρησκευτικού δόγματος.

Θα ήθελα για το θέμα αυτό, επειδή γίνονται πολλές παρεξηγήσεις, να εκθέσω με συντομία τις απόψεις μου και να καταθέσω στο τέλος την πρότασή μου.

1. Η υφισταμένη νομοθεσία προβλέπει για την ανέγερση η λειτουργία οιουδήποτε ναού άλλων δογμάτων την άδεια του οικείου Μητροπολίτου. Έτσι το άρθρο 1 του Α.Ν. 1363/1938 διαγορεύει: «Δια την ανέγερσιν η λειτουργίαν ναού οιουδήποτε δόγματος προαπαιτείται άδεια της οικείας ανεγνωρισμένης εκκλησιαστικής αρχής και του Υπουργείου Θρησκευμάτων και Εθνικής Παιδείας». Ομοίως το άρθρ. 41 του Α.Ν. 1369/1938 διαγορεύει: «Δια την ανέγερσιν παντός ναού οιουδήποτε δόγματος απαιτείται άδεια του αρμοδίου κατά περιφέρειαν Μητροπολίτου και έγκρισις του Υπουργείου Θρησκευμάτων και Εθνικής Παιδείας».

Όλοι όσοι έχουν διαφορετική άποψη κατακρίνουν αυτήν την νομοθεσία και επιδιώκουν την κατάργησή της, διότι έτσι, όπως ισχυρίζονται, δίνεται εξουσία στον Μητροπολίτη να έχη λόγο στην ανέγερση και λειτουργία των ναών των ετεροδόξων και έτσι φαλκιδεύεται η θρησκευτική ελευθερία.

2. Στην πράξη όμως δεν συμβαίνει αυτό που επιτάσσουν οι υπάρχοντες νόμοι. Γιατί, όπως σημειώνουν οι Καθηγητές του Εκκλησιαστικού Δικαίου Σπύρος Τρωϊάνος και Ιωάννης Κονιδάρης, «η διάταξη αυτού του άρθρου κρίθηκε αντισυνταγματική από την Πλημ. Τριπ. 84/81». Επίσης οι ίδιοι σημειώνουν: «Όπως νομολογήθηκε από το Σ.τ.Ε., η άδεια του ορθοδόξου μητροπολίτη δεν έχει τον χαρακτήρα εκτελεστής διοικητικής πράξης και επομένως αποτελεί απλή γνωμάτευση που δε δεσμεύει τη Διοίκηση».

Επομένως, ο Μητροπολίτης δεν μπορεί να επικαλεσθή την αρμοδιότητά του να χορηγήση την άδεια η να αρνηθή την ανέγερση του ναού η ευκτηρίου οίκου σε μια άλλη Ομολογία η άλλη Θρησκεία, διότι μια τέτοια ενέργειά του θα προσκόψη σε νομικά επιχειρήματα και κοινωνικές αντιδράσεις.

3. Για τον λόγο αυτό, εκείνο που επικρατεί στην πράξη είναι ότι το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ανέγερση η λειτουργία ναού η ευκτηρίου οίκου αποστέλλει έγγραφο στον τοπικό Μητροπολίτη και ζητά πληροφορίες για συγκεκριμένα ερωτήματα. Ήτοι, αν υφίσταται άλλος ναός της συγκεκριμένης ομολογίας, αν τα μέλη της θρησκευτικής Οργανώσεως που αναφέρονται στον κατάλογο, που οι ίδιοι απέστειλαν στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, διαμένουν στην συγκεκριμένη περιοχή, και εάν έχουν καταδικασθή για προσηλυτισμό.

Ας σημειωθή ότι ζητώνται απλώς οι πληροφορίες αυτές, χωρίς να προϋποτίθεται ότι ο Μητροπολίτης κρατά ιδιαίτερο αρχείο, και χωρίς το Υπουργείο να είναι υποχρεωμένο να αποδεχθή την ενδεχόμενη αρνητική άποψη του Μητροπολίτου. Και έτσι κατά βάση δίδονται οι συγκεκριμένες άδειες, για την ανέγερση η λειτουργία ναού και ευκτηρίου οίκου, όταν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις που ελέγχονται από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, δηλαδή από το Κράτος.

4. Οι πληροφορίες που διερευνά το Υπουργείο για να δοθή η άδεια ανεγέρσεως η λειτουργίας ναού η ευκτηρίου οίκου είναι κατά πάντα συνταγματικές και σύννομες.

Ο κ. Γεώργιος Κρίππας υποστηρίζει ότι το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι υποχρεωμένο να προβή στις ως άνω ενέργειες, συμμορφούμενο προς την νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία μεταξύ άλλων δέχεται, ότι επί αιτήσεως προς χορήγηση αδείας ιδρύσεως ναού η ευκτηρίου οίκου από κάποια Εκκλησία η θρησκεία, το εν λόγω Υπουργείο υποχρεώνεται: α) να μη δίδη άδεια, εφ' όσον οι αιτούντες είναι ελάχιστοι (Σ.τ.Ε 510/88, 3096/88, 2036/88, 3590/87, 749/87, 885/87 κ.α.). β) Να εξακριβώνη εάν οι αιτούντες κατοικούν στην αντίστοιχη περιοχή (Σ.τ.Ε. 200/74 κ.α.). γ) Να μη δίδη άδεια, εάν οι αιτούντες διενεργούν προσηλυτισμό (Σ.τ.Ε. 1842/92, 4260/85, 4284/83, 1211/87, 350/87 κ.α.).

Πρέπει δε να ληφθή υπ' όψη ότι ο προσηλυτισμός απαγορεύεται όχι μόνον από τον νόμο, αλλά και από το Σύνταγμα (άρθρ. 13, παρ. 2), ότι διάφοροι Πεντηκοστιανοί έχουν καταδικασθή για προσηλυτισμό και η καταδίκη τριών εξ αυτών έχει επικυρωθή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (απόφ. Ευρωπ. Δικαστηρίου της 24-2-1998 υπόθεση Λαρίσης κ.α. κατά Ελλάδος). Επίσης, πρέπει να ληφθή υπ' όψη ότι ο προσηλυτισμός διώκεται και τιμωρείται ποινικώς σε όλα τα Κράτη της Ευρώπης και στις Η.Π.Α., όπως προκύπτει από έγκυρα δημοσιευμένα στοιχεία.

5. Επομένως στην πράξη δεν ισχύει αυτό που διαγορεύεται από τους νόμους 1363/1938 και 1369/1938 και στην πραγματικότητα οι Μητροπολίτες στο σύνολό τους δεν εμπλέκονται σε τέτοιες διαδικασίες, ούτε έχω υπ' όψη μου Μητροπολίτη που να κατέφυγε στην Δικαιοσύνη, επειδή δεν ζητήθηκε από αυτόν η άδεια για την ανέγερση ναού ετεροδόξων η επειδή το Υπουργείο χορήγησε άδεια άνευ της συμφώνου γνώμης του. Αν υπάρχη κάποιος που προέβη σε τέτοια ενέργεια, δεν αναιρεί τον κανόνα. Όταν οι Μητροπολίτες ερωτώνται από το Υπουργείο, δίνουν απαντήσεις, οι οποίες επέχουν θέση μιας γνώμης και όχι συμφώνου γνώμης. Κατά συνέπειαν αδίκως κατηγορείται η Εκκλησία για το θέμα αυτό και αδίκως εμπλέκεται το θέμα αυτό στον λεγόμενο «χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας», γιατί δεν υφίσταται σοβαρό ζήτημα. Σε άλλα θέματα πρέπει να εστιασθή η προσοχή.

Παρά ταύτα, για να γίνη μια επί πλέον διασάφιση και να εκσυγχρονισθή περισσότερο η νομοθεσία, και ως προς το θέμα αυτό και να μη δίνονται επιχειρήματα τριβής, εκφράζω την προσωπική μου άποψη ότι θα μπορούσε να προχωρήση η Πολιτεία με την ανοχή η και έγκριση της Εκκλησίας, στην κατάργηση των συγκεκριμένων νόμων, αφού στην πράξη έχουν αυτοκαταργηθή. Αρκεί, βέβαια, η Πολιτεία, όπως είναι υποχρεωμένη από το Σύνταγμα, την υπάρχουσα νομολογία, τις αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων και τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να θέτη ασφαλιστικές δικλείδες και να ελέγχη την κατάσταση αυτή, με σκοπό την κοινωνική ειρήνη και την τάξη που πρέπει να επικρατή στην κοινωνία.


(Δημοσιεύθηκε στο «Βήμα της Κυριακής», στις 4-12-2005)


Υ.Γ. Ο Νόμος έχει αλλάξει σήμερα ! ;)

 

ikon

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2008
Μηνύματα
5
Like
0
Πόντοι
0
Αν ψήφιζα, θα ψήφιζα "άλλο".
Δεν πιστεύω σε κανένα θεό, πιστεύω στον Άνθρωπο.

 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
Σχολιάζω στα γρήγορα μερικά σημεία του ΑΡΘΡΟΥ, και όχι τα λεγόμενα του dimitrios:

η άδεια του ορθοδόξου μητροπολίτη δεν έχει τον χαρακτήρα εκτελεστής διοικητικής πράξης και επομένως αποτελεί απλή γνωμάτευση που δε δεσμεύει τη Διοίκηση.
Τότε δε χρειάζεται να δίνεται (ούτε και να ζητιέται), καθόλου.

το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ανέγερση η λειτουργία ναού η ευκτηρίου οίκου αποστέλλει έγγραφο στον τοπικό Μητροπολίτη και ζητά πληροφορίες για συγκεκριμένα ερωτήματα. Ήτοι, αν υφίσταται άλλος ναός της συγκεκριμένης ομολογίας, αν τα μέλη της θρησκευτικής Οργανώσεως που αναφέρονται στον κατάλογο, που οι ίδιοι απέστειλαν στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, διαμένουν στην συγκεκριμένη περιοχή, και εάν έχουν καταδικασθή για προσηλυτισμό.
Το αν υφίσταται άλλος ναός το ξέρει η πολεοδομία, και όχι ο μητροπολίτης.
Αν διαμένουν εκεί τα μέλη, το ξέρει η αστυνομία και ο Δήμος, και όχι ο μητροπολίτης.
Το αν έχουν καταδικαστεί (για οτιδήποτε), το ξέρει η Εισαγγελία (απόσπασμα ποινικού μητρώου), και όχι ο μητροπολίτης.
Ο μητροπολίτης πρέπει να είναι εκεί για τις ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ανάγκες του ποιμνίου του, και όχι για να κάνει το ληξίαρχο, τον αστυνομικό ή τον Εισαγγελέα. Και ΚΑΚΩΣ χρειάζεται καθαρό ποινικό μητρώο για να βγάλεις άδεια ΤΕΤΟΙΑΣ οικοδομής. Για το οποιοδήποτε κτίσμα, ΔΕΝ χρειάζεται. Γιατί να χρειάζεται για ναό?

Ας σημειωθή ότι ζητώνται απλώς οι πληροφορίες αυτές, χωρίς να προϋποτίθεται ότι ο Μητροπολίτης κρατά ιδιαίτερο αρχείο
Ακόμα χειρότερα. Ο μητροπολίτης δηλαδή γνωματεύει ότι γουστάρει, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να αιτιολογήσει τη γνωμάτευσή του με κάποια στοιχεία.

Και έτσι κατά βάση δίδονται οι συγκεκριμένες άδειες, για την ανέγερση η λειτουργία ναού και ευκτηρίου οίκου, όταν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις που ελέγχονται από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, δηλαδή από το Κράτος
Κακώς το ΥπΕθΠαιδ έχει άποψη για ένα τέτοιο θέμα. Η μόνη κρατική υπηρεσία που θα έπρεπε να έχει άποψη, είναι η Πολεοδομία.

...όπως προκύπτει από έγκυρα δημοσιευμένα στοιχεία.
Μπορεί να είναι κι έτσι. Το θέμα όμως είναι ότι τα βαφτίσματα νηπίων ΔΕΝ θεωρούνται προσηλυτισμός!

Επομένως στην πράξη δεν ισχύει αυτό που διαγορεύεται από τους νόμους 1363/1938 και 1369/1938 και στην πραγματικότητα οι Μητροπολίτες στο σύνολό τους δεν εμπλέκονται σε τέτοιες διαδικασίες
Αφού δεν ισχύει στην πράξη, να το καταργήσουμε κι από τα χαρτιά.  Όσο για το άλλο (δεν εμπλέκονται), μας έπεισε ο κ. αρθρογράφος. Καθόλου δεν εμπλέκονται. Μα καθόλου-καθόλου!

Κατά συνέπειαν αδίκως κατηγορείται η Εκκλησία
Ναι. Πάντα "αδίκως" κατηγορείται, η καημένη!

γιατί δεν υφίσταται σοβαρό ζήτημα. Σε άλλα θέματα πρέπει να εστιασθή η προσοχή.
Δε πειράζει, δε χρειάζεται να είναι όλα σοβαρά. Ή μάλλον, για μερικούς είναι. Οπότε τι σας πειράζει να το λύσουμε κι αυτό?

θα μπορούσε να προχωρήση η Πολιτεία με την ανοχή η και έγκριση της Εκκλησίας
Ε βέβαια!  Χωρίς την εκκλήσία, πως θα μπορούσε να κάνει κάτι η πολιτεία?  Αντίχριστη είναι?

Όλο το άρθρο δείχνει "τι καπνό φουμάρει" αυτός που το 'γραψε.
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
Μακάρι να του έμοιαζαν στο μικρό του δακτυλάκι οι άλλοι 80 Σεβ. Αρχιερείς !
Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο, ούτε τον ξέρω, βέβαια.

Αλλά ρε Μήτσο1000, τόσο καιρό κοπανιόμαστε εδώ μέσα, μπορώ να πω ότι σε έχω "μάθει", και μάλλον και εσύ επίσης.
ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ θέλω να μου πεις:

Όλη αυτή η οργάνωση, η ισχύς, ο μηχανισμός, η προσπάθεια επιβολής και "επικράτησης", ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ?

Ο συγκεκριμένος είναι ένα γρανάζι στο μηχανισμό, δεν τον ξέρω όπως σου είπα, θα είναι από καλή πάστα αφού εσύ το λες, και παραδέχομαι ότι τα ξέρεις καλύτερα.
Αλλά Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ, τι χρειαζεται?
Και δε μιλάω βέβαια μόνο για τους δικούς μας, μιλάω για όλους τους αντίστοιχους, απανταχού βρίσκονται άνθρωποι, απλά εδώ τους δικούς μας έχουμε, για αυτούς λέμε.

Τα έχουμε πει, ο καθένας μας πιστεύει σε ότι θέλει, εσύ πιστεύεις (έτσι έχεις πει νομίζω), καλώς κάνεις, με για σου με χαρά σου. Εγώ όχι, με για μου με χαρά μου και μένα. Αυτό όλο το πράμα, με τα μαύρα ράσα, τα γένεια, τις ένρινες ψαλμωδίες, τα λεφτά, τις τελετές, τις Mercedes, ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ?

Αυτό δεν έχει καταφέρει να μου το εξηγήσει ΚΑΝΕΝΑΣ!
 

Επισκέπτης
ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ θέλω να μου πεις:

Όλη αυτή η οργάνωση, η ισχύς, ο μηχανισμός, η προσπάθεια επιβολής και "επικράτησης", ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ?

Δεν υπάρχει προσπάθεια επιβολής και επικράτησης .
Υπάρχουν προνόμια που απορρέουν απο το δεδομένο ...δηλαδή την επικράτηση.
Δεν προσπαθεί να επικρατήσει ... ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ , είτε το λέει το Σύνταγμα , είτε όχι .
Φυσικό και επόμενο είναι , αφου είναι επικρατούσα , να εχει και ισχύ .
Ειναι απλά τα πράγματα ... μην τα κάνουμε δύσκολα !

Τώρα , ως προς τη χρησιμότητα ... δεν είσαι Χριστιανός γι αυτο και δε σου χρειάζεται ...
Εγώ (και αλλοι καμπόσοι) που είμαστε ... τη χρειαζόμεστε για την πνευματική μας οικοδομή κτλ...
Πρόβλημά μας ...

Φιλικά πάντα !
 

Rake

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2008
Μηνύματα
59
Like
0
Πόντοι
0
Δεν υπάρχει προσπάθεια επιβολής και επικράτησης .
Υπάρχουν προνόμια που απορρέουν απο το δεδομένο ...δηλαδή την επικράτηση.
Δεν προσπαθεί να επικρατήσει ... ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ , είτε το λέει το Σύνταγμα , είτε όχι .
Φυσικό και επόμενο είναι , αφου είναι επικρατούσα , να εχει και ισχύ .
Ειναι απλά τα πράγματα ... μην τα κάνουμε δύσκολα !

Τώρα , ως προς τη χρησιμότητα ... δεν είσαι Χριστιανός γι αυτο και δε σου χρειάζεται ...
Εγώ (και αλλοι καμπόσοι) που είμαστε ... τη χρειαζόμεστε για την πνευματική μας οικοδομή κτλ...
Πρόβλημά μας ...

Φιλικά πάντα !

Διαβαζοντας το συγκεκριμενο thread μου εκανε τρομερη εντυπωση , η συγχηση που υπαρχει μεταξυ της "θρησκειας " και της "εκκλησιας " που την αντιπροσωπευει. Απο οτι γνωριζω, στην Ελλαδα εχουμε ανιξηθρησκεια , οποτε καμια "εκκλησια" δεν θα επρεπε να μονοπωλει συνταγματικα ή μη δικαιωματα. Κανενας δεν διαφωνει οτι η "Ελληνικη Ορθοδοξη Εκκλησια" επικρατει στην Ελλαδα και οτι εχει ισχυ , αλλα ειναι τελειως διαφορετικο, η συγκεκριμενη "εκκλησια" (και οχι θρησκεια) να εχει παραπανω συνταγματικα δικαιωματα απο οποιαδηποτε αλλη.
Αναφορικα με την κατασκευη ναων στην Ελλαδα, για τους "ορθοδοξους χριστιανικους ναους", ειναι υπευθηνη η "ναοδομια" που ειναι μερος της "εκκλησιας" μας, για των διαφορετικων εκκλησιων ,δεν γνωριζω αλλα δεχομαι  τα λεγομενα σας(δηλωνω αγνοια).Αλλα να ζητειται η "εγκριση"/"συμβουλη"/"αποψη" μιας αλλης εκκλησιας για την κατασκευη τους, μου φαινεται λιγο lame.
Φιλικα.
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Για πολλοστή φορά.
Άλλο Ανεξιθρησκεία άλλο Θρησκευτική Ελευθερία.
Από το πρώτο έχουμε το δευτερο μας λείπει.
όντως κάποιος μας ανέχεται. είμαστε Ανεκτοί δλδ.
Έ! Αφου δεν σφάζουν κιόλας καλά είναι. Να λέμε και ένα ευχαριστώ οι αχάριστοι.
Μεταξύ μας ουδέποτε θα έχουμε Θρησκευτική Ελευθερία στην Ελλάδα. Είναι τέτοιες οι συνθήκες που δεν θα το επιτρέψουν ποτέ. Θα βρίσκεται πάντα η αφορμή και το άλλοθι για να μην επελθει.
Κατά συνέπεια θα έχουμε Έλληνες Πολίτες με περιορισμένα συνταγματικά δικαιώματα.
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.210
Κριτικές
1
Like
1.902
Πόντοι
366
Υπάρχουν προνόμια που απορρέουν απο το δεδομένο ...δηλαδή την επικράτηση.

Και βέβαια αυτά τα προνόμια δεν θέλει να τα χάσει.
Όπως και κάθε επικρατούσα τάξη, κοινωνική ομάδα, ιδεολογία, γραφειοκρατία, κομματικό σύστημα, κρατικός μηχανισμός, οικονομικό μονοπώλιο και ιερατείο.
Κατεστημένο με άλλα λόγια (πω, πω αυτή η λέξη πλέον ηχεί τετριμμένη).
Περί προνομίων δηλαδή γίνεται ο καυγάς.

Υ.Γ.1. Μου αρέσει η κυκλικότητα. Τελικά παραδέχεσαι τα επιχειρήματα του Σταύρου περί συμφερόντων και μόνον.

Υ.Γ.2. Δις έχεις δηλώσει ότι δεν ασχολείσαι πλέον με το παρόν νήμα.
Λόγω θέρους, ραστώνης και αποχής εκ των εγκοσμίων.

Πάλι εδώ είσαι.

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη λέμε, ρε.
 

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.177
Like
0
Πόντοι
16
Για πολλοστή φορά.
Άλλο Ανεξιθρησκεία άλλο Θρησκευτική Ελευθερία.
Από το πρώτο έχουμε το δευτερο μας λείπει.
όντως κάποιος μας ανέχεται. είμαστε Ανεκτοί δλδ.
Έ! Αφου δεν σφάζουν κιόλας καλά είναι. Να λέμε και ένα ευχαριστώ οι αχάριστοι.
Μεταξύ μας ουδέποτε θα έχουμε Θρησκευτική Ελευθερία στην Ελλάδα. Είναι τέτοιες οι συνθήκες που δεν θα το επιτρέψουν ποτέ. Θα βρίσκεται πάντα η αφορμή και το άλλοθι για να μην επελθει.
Κατά συνέπεια θα έχουμε Έλληνες Πολίτες με περιορισμένα συνταγματικά δικαιώματα.

Πάντως για τους Δυτικοευρωπαίους είμαστε κάτι σαν μουσουλμανικό κράτος με τους μουλάδες μουεζίνηδες κλπ...

Μπορεί να μην έχουμε μιναρέδες, αλλά και εδώ οι εκκλησίες θεωρούν δικαίωμά τους να βαράν τις καμπάνες όποτε γουστάρουν καθώς και να βγάζουν μεγάφωνα στο δρόμο για να ακούει το χριστεπώνυμο πλήθος το κήρυγμα... Ellada opos Iran.
Έχετε δει το σοκ που παθαίνουν ξένοι σε τέτοιο θέαμα;;

Μετά απορούμε γιατί μας θεωρούν περίπου Άραβες... Για να μην πω για τα θρησκευτικά στο σχολείο, τους εκκλησιασμούς, τους αγιασμούς και λοιπές παγανιστικές τελετές.

Σε οποιοδήποτε προηγμένο κράτος, η θρσηκευτική πίστη είναι ιδιωτική υπόθεση. Εδώ οργανώνeται από το ίδιο το κράτος που μεριμνά για τη θρησκευτική μας διαπαιδαγώγηση! Χα!

Αλλά έτσι συμβαίνει σε όλες τις υπανάπτυκτες κοινωνίες, οπότε ας μην παραπονιόμαστε. Είμαστε υπανάπτυκτοι και το γουστάρουμε.

Σάμπως είναι το μόνο θέμα στο οποίο είμαστε καθυστερημένοι... Υπάρχουν και άλλα πιο επικίνδυνα και βλαβερά. Στο θέμα της θρησκείας είμαστε απλώς γραφικοί...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom