βυζολάγνος
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 6 Σεπ 2007
- Κριτικές
- 18
- Like
- 5.746
- Πόντοι
- 5.035
παιδια ενταξει καταληξατε? τελικα υπαρχει?
Νονά πιό γρήγορα θα καταλήξουμε σ'αυτό παρά στο τι τρέχει με τις ελλεεινίδες!!!
παιδια ενταξει καταληξατε? τελικα υπαρχει?
Καταλήξαμε !
Τελικά δεν υπάρχει ! Είμαστε ελεύθεροι ... κάνουμε ότι θέλουμε ... δε δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν !
Τι ωραία που είναι η ζωή τελικά !
χμμμ δεν υπαρχει ε? δλ σιγουρα? το υπογραφετε? κανουμε οτι μας κατεβει? δεν μ αρεσει... ειναι λιγο καταθλιπτικο.. δεν εχει κανενα νοημα η ζωη ετσι
ΔΗΜΗΤΡΙΕΕΕΕΕΑαααααααααααααααααααααααα ...
Ας το έλεγες νωρίτερα , να πάρουμε άλλη απόφαση ! Τώρα πάει ... ψηφίστηκε ... σε μια βδομάδα περνάει στο ΦΕΚ ...
Βύζο γειά και χαρά σου, καθώς και στον Vasos, μια και σας εκτιμώ και τους δυο.
Αναγκαστικά, αυτό θα είναι ένα μεγάλο post. Μεγάλο ήταν και το δικό σου, και θα σου απαντήσω σε όλα όσα ανέφερες.
Πρόσεξε:
Η απάντησή μου αυτή, ΔΕΝ ΕΧΕΙ στόχο να σε κάνει να αλλαξοπιστήσεις. Το έχω ξαναγράψει αυτό (και συγγνώμη αν επαναλαμβάνομαι), αλλά δεν έχω τέτοιο στόχο, για δύο πολύ απλούς λόγους:
1) Από την τυχόν αλλαγή σου (όπως και την αλλαγή του οποιουδήποτε προς την αθεϊα), εγώ δεν έχω να κερδίσω τίποτα.
2) Η δικές σου θεωρίες περί πίστεως (ύπαρξης θεού, κλπ) στόχο έχουν να προσελκύσουν εμένα (όπως και τον κάθε άθεο ή ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟ) προς αυτές τις θεωρίες (το “γιατί” συμβαίνει αυτό και οι θρησκείες ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να προσελκύσουν πιστούς (με προσηλυτισμό ή “ιεραποστολή” όπως αρέσκεται να τον αποκαλεί ο Δημήτριος) είναι προφανές, και δε θα το αναλύσω εδώ, τα έχω ξαναγράψει άλλωστε). Εγώ, που δεν πιστεύω ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, δε μπορεί να έχω τέτοιο στόχο. Να έχω δηλαδή στόχο τι? Να σε προσελκύσω προς το τίποτα? Δεν έχει νόημα.
Εσύ, όχι. ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ όμως (η εκκλησία δηλαδή) μήπως κερδίζει?Σαφώς ούτε και γω προσπαθώ να προσηλυτίσω κανέναν και δε θα κέρδιζα κάτι απ'αυτό.
Δεν είναι θέμα “σκληρότητας”. Είναι θέμα τεκμηρίωσης. Σημείωσε, ότι τις συζητήσεις αυτές τις έχω κάνει χρόνια πριν και με αρχιεπίσκοπο (ακόμα εν ενεργεία είναι) και δεν είχε τίποτα (κανένα επιχείρημα) να μου πει για να “τεκμηριώσει” αυτά που μου έλεγε. Δεν ξέρω αν τον έπεισα εγώ.Ούτως ή άλλως, ακόμα και να το επεδίωκα, εσύ και οι υπόλοιποι είστε τόσο σκληρά καρύδια που απλά θα ματαιοπονούσα... ;)
Ναι, αλλά αυτό το περί “αδύναμου χαρακτήρα” απορώ πως δε το συνδέεις με το φόβο που λέγαμε... Οι αδύναμοι φοβούνται, οι “δυνατοί” δεν...Ο προσηλυτισμός παντός τύπου βρίσκει πρόσφορο έδαφος όταν ο άλλος έχει αδύναμο χαρακτήρα. Ουσιαστικά αυτό εννοούσα όταν έγραψα περί "οικουμενικού παραμυθιού".
Δεν καταλαβαίνω αν με το “έφαγε” και το “τάϊσαν” που αναφέρεις αναφέρεσαι σε οικονομικά, ή σε παραμύθια.Δηλαδή δε γίνεται τόσοι πολλοί άνθρωποι με τόσο διαφορετικές κουλτούρες να πίστεψαν στο Χριστιανισμό επειδή "παραμυθιάστηκαν". Ένα ποσοστό σαφώς και "έφαγε" αυτό που το "τάισαν" αλλά αυτό συμβαίνει στο οτιδήποτε.
Έχει να κάνει με το χρήμα ως προς το ότι η εκκλησία(ες) έχουν πολύ μεγάλα οικονομικά οφέλη από αυτή την ιστορία της πίστης (και όχι μόνο οικονομικά, και άλλα μαζί, εξουσίας, επηρεασμού, κλπ), που αποτελεί (το όφελος) ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ για να επιμένουν να διατηρούν αυτές τις δοξασίες ισχύουσες ως αληθινές. Αυτό λέω, δε λέω ότι οι πιστοί τρώνε με χρυσά κουτάλια. Οι λίγοι τρώνε.Λέω λοιπόν ότι όταν το μήνυμα της Χριστιανοσύνης αγγίζει τόσους και τόσο διαφορετικούς λαούς, προφανώς έχει κάτι το ξεχωριστό και πανανθρώπινο. Και όχι δεν έχει να κάνει με το χρήμα.
Αυτό που θα άξιζε να εξετάσεις είναι το ΓΙΑΤΙ βρίσκεται η πίστη στην “καρδιά” σου. Τι σε έκανε να καταλήξεις να την βάλεις εκεί. Δεν αμφιβάλλω ότι έτσι είναι, και ότι η πίστη σου δεν έχει να κάνει με την τσέπη σου.Για τους απλούς πιστούς (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) που δεν έχουν πάρε-δώσε με το παπαδαριό (που σε γενικές γραμμές καλά κάνεις και το στηλιτεύεις) η πίστη βρίσκεται στην καρδιά κι όχι στην τσέπη.
ΞΟΥ ρε αντιχριστε..να πεσει φωτια να σε καψει ρε βελζεβουλ..Στη δικιά μου περίπτωση (της αθεϊας)
ΞΟΥ ρε αντιχριστε..να πεσει φωτια να σε καψει ρε βελζεβουλ..
Δεν είναι θέμα “σκληρότητας”. Είναι θέμα τεκμηρίωσης. Σημείωσε, ότι τις συζητήσεις αυτές τις έχω κάνει χρόνια πριν και με αρχιεπίσκοπο (ακόμα εν ενεργεία είναι) και δεν είχε τίποτα (κανένα επιχείρημα) να μου πει για να “τεκμηριώσει” αυτά που μου έλεγε. Δεν ξέρω αν τον έπεισα εγώ.
ελα ομως που δε το κανω. αθεος αλλα τηρω καποιους κανονες. ( ειμαι παντα μεσα στο θεμα γιατι αν και αθεος, θα σεβαστω τον αλλον).με την ίδια λογική θα μπορούσες και εσύ να το κάνεις αυτό
Ποιος ειναι????παντως οσοι τα βαζουν με την εκκλησια και τον χριστιανισμο και οχι με αλλες θρησκειες υποσυνηδητα ξερουν ποιος ειναι ο αληθινος θεος απλα αρνουνται να βγαλουν τα λεπια απο τα ματια τους και να δουν την αληθεια!
Ποιος ειναι????