Xρησιμοποιεις το ΚΑΔ στην φορολογiκη σου δηλωση που θα χρησιμοποιουσες εαν νοικιαζες ενα σπιτι στην ελλαδα? Ποιος καδ ειναι estateguru / reinvest24?
Δεν γνωρίζω, τύπε μου, γιατί φορολογούμαι στη Γαλλία. Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς σοβαρά, πρέπει να δεις φοροτεχνικό. Δεν είναι τόσο παθητικό εισόδημα όσο νομίζεις, γιατί ξοδεύεις εργατοώρες για να ερευνάς τι και πού θα επενδύσεις. Έχεις ένα χαρτοφυλάκιο από πολλές εταιρείες για λόγους διασποράς κινδύνου και σε κάθε εταιρεία πιθανόν πολλά προτζεκτς. Θέλει συνεχή παρακολούθηση και επαφές με τους υπευθύνους για να βλέπεις πώς προχωράνε.
Από ένα σημείο και πέρα, δεν συμφέρει αν βγάζεις καλά λεφτά να φορολογούνται σαν προσωπικό εισόδημα, γιατί πάει η φορολογία στα ύψη. Αν μπορείς να αποκτήσεις κάποια επαγγελματική ιδιότητα, για να φαίνονται ως επαγγελματικό εισόδημα ακόμα καλύτερα.
Εμένα με βοηθάει που τα ακίνητα είναι το επάγγελμά μου, αλλιώς θα προσπαθούσα να πάρω στάτους επαγγελματία επενδυτή. Η διαφορά στην περίπτωσή μου είναι ότι οι επενδύσεις μου από ακίνητα φορολογούνται 45% ως προσωπικό εισόδημα, ενώ 25% ως επαγγελματικό.
Αυτά μόνο ένας φοροτεχνικός θα στα πει. Εκτός αν επενδύεις λίγα και δεν αξίζει τον κόπο.