Νέα

Παθητικό Εισόδημα: P2P Lending - Mintos

• Μέλος που άνοιξε το νήμα yrret
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 93
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Set_air

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2016
Like
3.431
Πόντοι
456
Pay Day Money GIF by MOST EXPENSIVEST

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.698
Πόντοι
1.706
Στα υπόψιν και InRento για πέτρα (ακίνητα). Ιδρύθηκε το 2020 και πάει πολύ καλά, αλλά προφανώς είναι νωρίς ακόμα.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Σορρυ φίλτατε, είναι scam μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο, αφού όπως ανοίγει, έτσι και κλείνει και χάνεις ότι έχεις βάλει. Οπότε....άστο για άλλα...

Π
Φίλε δε κλείνουν έτσι απλά αυτά. Και πριν κλείσουν συνήθως βγάζουν ανακοίνωση προς τους πελάτες να παρουν τα λεφτά τους. Μιλαω για σοβαρές πλατφορμες πάντα και χρόνια στο χώρο.

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.698
Πόντοι
1.706
OP
OP
Y

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96
Είμαι πολυ μεγάλος φαν της peer to peer προσέγγισης γενικότερα. Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, άποψη μου είναι ότι αποτελεί μια καταπληκτική λύση για μικροποσά και μικροδανεισμούς τύπου 5-10 χιλιάρικα για καταναλωτικούς σκοπούς!
Σε χώρες όπως η Γερμανία ήδη λειτουργούν εδώ και χρόνια με επιτυχία εταιρίες-μεσάσοντες που με ένα μικρό κέρδος ανά περίπτωση λειτουργούν ως ελεγκτές δικαιολογητικών και εγγυήσεων με απλές ηλεκτρονικές εφαρμογές.

Εδώ στην Ελλάδα δε ξέρω όμως κατά πόσο αυτό είναι νόμιμο και αν μπορεί κάποιος να δανειστεί ή να δανείσει μέσω τέτοιων εφαρμογών! Μπορεί να με κατατοπίσει κάνεις;
Tυπε, δεν ξερω και εγω την διαδικασια ανοιγματος μιας τετοιας εταιριας και τσεκαρισματος δικαιολογητικων απλα εχω μια ηρεμια αφου ξερω οτι λειτουργει Η Μιντος με καποια στανταρντς ευρωπαικα...
1652024415310.png

Μπορεις επισης πριν επενδυσεις τα λεφτα σου (επιλεγοντας καποια προεπιλεγμενη στρατηγικη της μιντος για εσενα με βαση το προφιλ σου) να τσεκαρεις και εσυ τους originators
1652024915688.png
να δεις εαν ειναι αξιοπιστη.

OP
OP
Y

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96
Στα υπόψιν και InRento για πέτρα (ακίνητα). Ιδρύθηκε το 2020 και πάει πολύ καλά, αλλά προφανώς είναι νωρίς ακόμα.
Ειδα ενα Βιντεο απο finacials Greeks για την πλατφορμα. Θελει και αλλο ψαξιμο.....

AΡΝΗΤΙΚΟ οτι θα πρεπει να κανει αρχικη καταθεση 500 ευρω ενω η Εstateguru εχει σαν προυποθεση μικροτερο ποσο.... Σημαντικο αυτο μεχρι να μαθει εαν αυτα που υποσχεται η εταιρια στα προμο ισχυουν.

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.698
Πόντοι
1.706
Ειδα ενα Βιντεο απο finacials Greeks για την πλατφορμα. Θελει και αλλο ψαξιμο.....

AΡΝΗΤΙΚΟ οτι θα πρεπει να κανει αρχικη καταθεση 500 ευρω ενω η Εstateguru εχει σαν προυποθεση μικροτερο ποσο.... Σημαντικο αυτο μεχρι να μαθει εαν αυτα που υποσχεται η εταιρια στα προμο ισχυουν.

Ε ναι δεν είναι για όλους. Εγώ είμαι του χώρου των ακινήτων, επενδύω μεγαλύτερα ποσά και για αυτό την έβαλα στα υπόψιν. Βασικά δεν αρκεί να βεβαιωθείς για την αξιοπιστία μιας πλατφόρμας, αλλά πρέπει να ξέρεις να αξιολογείς και τα πρότζεκτς. Έτσι μειώνεται κι άλλο το ρίσκο. Η Estateguru ξεκινάει από 50€ αν θυμάμαι καλά και η reinvest24 από 100€, οπότε είναι πιο προσιτές. Μπορείς να δεις επίσης Bulkestate και Maxcrowdfund.

OP
OP
Y

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96
Ε ναι δεν είναι για όλους. Εγώ είμαι του χώρου των ακινήτων, επενδύω μεγαλύτερα ποσά και για αυτό την έβαλα στα υπόψιν. Βασικά δεν αρκεί να βεβαιωθείς για την αξιοπιστία μιας πλατφόρμας, αλλά πρέπει να ξέρεις να αξιολογείς και τα πρότζεκτς. Έτσι μειώνεται κι άλλο το ρίσκο. Η Estateguru ξεκινάει από 50€ αν θυμάμαι καλά και η reinvest24 από 100€, οπότε είναι πιο προσιτές. Μπορείς να δεις επίσης Bulkestate και Maxcrowdfund.
Xρησιμοποιεις το ΚΑΔ στην φορολογiκη σου δηλωση που θα χρησιμοποιουσες εαν νοικιαζες ενα σπιτι στην ελλαδα? Ποιος καδ ειναι estateguru / reinvest24?

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.698
Πόντοι
1.706
Xρησιμοποιεις το ΚΑΔ στην φορολογiκη σου δηλωση που θα χρησιμοποιουσες εαν νοικιαζες ενα σπιτι στην ελλαδα? Ποιος καδ ειναι estateguru / reinvest24?
Δεν γνωρίζω, τύπε μου, γιατί φορολογούμαι στη Γαλλία. Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς σοβαρά, πρέπει να δεις φοροτεχνικό. Δεν είναι τόσο παθητικό εισόδημα όσο νομίζεις, γιατί ξοδεύεις εργατοώρες για να ερευνάς τι και πού θα επενδύσεις. Έχεις ένα χαρτοφυλάκιο από πολλές εταιρείες για λόγους διασποράς κινδύνου και σε κάθε εταιρεία πιθανόν πολλά προτζεκτς. Θέλει συνεχή παρακολούθηση και επαφές με τους υπευθύνους για να βλέπεις πώς προχωράνε.

Από ένα σημείο και πέρα, δεν συμφέρει αν βγάζεις καλά λεφτά να φορολογούνται σαν προσωπικό εισόδημα, γιατί πάει η φορολογία στα ύψη. Αν μπορείς να αποκτήσεις κάποια επαγγελματική ιδιότητα, για να φαίνονται ως επαγγελματικό εισόδημα ακόμα καλύτερα.
Εμένα με βοηθάει που τα ακίνητα είναι το επάγγελμά μου, αλλιώς θα προσπαθούσα να πάρω στάτους επαγγελματία επενδυτή. Η διαφορά στην περίπτωσή μου είναι ότι οι επενδύσεις μου από ακίνητα φορολογούνται 45% ως προσωπικό εισόδημα, ενώ 25% ως επαγγελματικό.
Αυτά μόνο ένας φοροτεχνικός θα στα πει. Εκτός αν επενδύεις λίγα και δεν αξίζει τον κόπο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom