Η
Mintos είναι μια από τις μεγαλύτερες P2P Lending πλατφόρμες στον Ευρωπαϊκό χώρο και γνωρίζει συνεχώς αυξανόμενη επιτυχία τα τελευταία χρόνια.
Πριν ξεκινήσω, οφείλω να κάνω
μια εισαγωγή για αυτούς που είναι καινούριοι στο χώρο και έρχονται σε επαφή με το P2P Lending για πρώτη φορά.
Το P2P Lending αφορά δανεισμό απ ‘ευθείας από ανθρώπους (
δανειστές/επενδυτές) σε άλλους ανθρώπους (
δανειολήπτες) οι οποίοι μπορεί να είναι είτε καταναλωτές είτε επιχειρήσεις.
Όταν γίνεσαι δανειστής σε P2P
γίνεσαι η «Τράπεζα» από την οποία οι δανειστές δανείζονται χρήματα και στην οποία τα επιστρέφουν μαζί με το αντίστοιχο επιτόκιο.
Η
Mintos είναι η
πρώτη P2P Lending πλατφόρμα που δοκίμασα να επενδύσω και έχει καταφέρει
να παραμείνει η βασική μου επιλογή στο P2P Lending ακόμα και σήμερα. Η
Mintos είναι η
πρώτη P2P Lending πλατφόρμα που δοκίμασα να επενδύσω και έχει καταφέρει
να παραμείνει η βασική μου επιλογή στο P2P Lending ακόμα και σήμερα.
H Mintos είναι, ουσιαστικά, ένας
μεσάζοντας ανάμεσα σε
επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν σε δάνεια και σε
Loan Originators οι οποίοι παρέχουν δάνεια σε καταναλωτές και επιχειρήσεις.
Οι Loan Originators είναι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τα οποία έχουν ως επιχειρηματική δραστηριότητα να παρέχουν δάνεια (σκέψου τα σαν τράπεζες). Αφού εκδόσουν ένα δάνειο μπορείς, μέσω της Mintos, να πάρεις μερίδιο σε αυτό (skin in the game) και να εποφεληθείς από το επιτόκιο δανεισμού.
Το ιδιαίτερα χαμηλό όριο επένδυσης στο κάθε δάνειο είναι εξαιρετικό χαρακτηριστικό για να δημιουργήσεις ένα
διαφοροποιημένο portfolio δανείων μειώνοντας την έκθεση σου στο ρίσκο αλλά κίνητρο για
επενδυτές που διαθέτουν μικρά κεφάλαια.
Το buyback guarantee είναι μία ασφάλεια που προσφέρει ο εκάστοτε loan originator πάνω στο δάνειο και
εγγυάται ότι θα καλύψει αυτός το κεφάλαιο του δανείου μαζί με το επιτόκιο σε περίπτωση που ο δανειολήπτης κηρύξει πτώχευση και δε μπορεί να το αποπληρώσει.
Τι είναι ένα auto investing tool;
Αυτό που λέει η λέξη! Πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο επενδύει αυτόματα τα χρήματα σου σε δάνεια της επιλογής σου στην Μintos! Πολύ συνοπτικά: Θέτεις τους όρους δανείων που θέλεις να επενδύσεις (πχ συγκεκριμένο επιτόκιο, χρονική διάρκεια, είδος δανείου κτλ) και η πλατφόρμα επενδύει αυτόματα τα χρήματα σου χωρίς να χρειάζεται manual δουλειά από εσένα.
Στα 2 χρόνια που είμαι ενεργός επενδυτής δεν με έχει απογοητεύσει και ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Γινε και εσυ πελατης της Μintos εαν το εππιτοκιο των Ελληνικων Τραπεζων (0,01%) ειναι πολυ μικρο για εσενα πατωντας εδω:
Register your interest
Disclaimer:
Δεν είμαι επαγγελματίας σύμβουλος επενδύσεων και τα παραπανω αποτελούν προσωπικά “πειράματα” και δοκιμές. Keep in mind that, επένδυση = ρίσκο!
Εάν τα παραπάνω δεν σε κάλυψαν και θέλεις να μάθεις περισσότερα μπορείς να δεις μια μεγαλύτερη παρουσίαση: