Νέα

Διπλό σοκ για όσους έχουν δάνεια σε ελβετικό φράγκο ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα company of heroes tho
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Snoopy@

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16
η λογική του εύκολου κέρδους... και η μόνιμη ελληνική ξεραούλιαση...
ε δεν νομίζω να είναι θέμα ξερολίασης!
ο άλλος πήγαινε για στεγαστικό και η γιούρομπανκ του έβγαζε πολύ μικρότερη δόση!
το διάλεγε ο φουκαράς!

Snoopy@

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16
τα μπουρδελο συστηματα αυτα εχουν
εγω δεν ξερω κανεναν εδω στην ζυριχη που να εχει δανεια πανω απο το εισοδημα του για ενα χρονο,,,
αλλα αν σου δινουν στις κωλοχωρες εντος ΕΕ τρεις κι εξηντα κ στα παιρνουν πισω με φορους δεκο  κλπ,ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ,να παρεις δανεια κ μετα πας στο διαολο με δανειο σε  φραγκο η χωρις,, >:(
κάτσε αμα έχεις το 30% της αξίας του σπιτιού δε σου δίνουν στην Ελβετία το υπόλοιπο 70?
αρκεί το εισόδημά σου να καλύπτει τη δόση βέβαια
σε αυστρία και γερμανία το δίνουν

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
μακάρι να γινότανε 6 μήνες πριν που έκανα τα φράγκα ευρώ,
αλλά κλάιν, στο διδακτορικό που θα τα τσιμπάω σε φράγκα θα πάρω το αίμα μου πίσω.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
μακάρι να γινότανε 6 μήνες πριν που έκανα τα φράγκα ευρώ,
αλλά κλάιν, στο διδακτορικό που θα τα τσιμπάω σε φράγκα θα πάρω το αίμα μου πίσω.

Καλα ρε μαλακα, ποσων χρονων εισαι???

Γιατι ειχες φραγκα???

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Καλα ρε μαλακα, ποσων χρονων εισαι???

Γιατι ειχες φραγκα???

δούλευα ως freelancer προγραμματιστής παλιότερα,
μετά πήγα για 1.5 χρόνο στο Cern ως project associate (εκεί μάζεψα πολλά),
τώρα γύρισα στην κρήτη για κάτι υποχρεώσεις και έπιασα δουλειά στο Ι.Τ.Ε. (με πολύ λιγότερα λεφτά από αυτά στο Cern)
κάνω και κάποιες δουλειές δεξιά αριστερά σε καμιά ξένη εταιρία.
Το καλό είναι ότι δεν μου τα τρώνε οι πουτάνες(επαγγελματίες ή μη) και δεν προλαβάινω να τα πιω κιόλας.
Θα τα φάω όμως όλα γιατί είναι ο στρατός μπροστά και το μεταπτυχιακό... ίσα που θα τα βγάλω άλλα 2.5-3 χρόνια δηλαδή με αυτά που έχω μέχρι να ξεκινήσω το διδακτορικό στο Cern.

εκεί είναι τα λεφτά μετά. 3.5 χήνες το μήνα στο διδακτορικό και 5 χήνες μετά στο τριετές συμβόλαιο.
το πενταετές πληρώνει 7.
υπολογίζω να κάτσω μετά εκεί 3+3 (phD+fellow).
edit: ξέχασα την ηλικία, 26.5 είμαι.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Νομιζα οτι εισαι πολυ παραπανω.

Τουλάχιστον 35.
(λογω μιας παλιας συζητησης με μπαρμπαδια, περι αμαξιων)

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Btw, ποιος ηταν αυτος με τα μερσεντες?? Εχει κολλησει το μυαλο μου...

morisonhotel

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Οταν εδιναν τα δανεια οι τραπεζες οι ιδιες ελεγαν για ελβετικο φραγκο για καλυτερα και ετσι την πατησαν πολλοι.Οι υπαληλλοι καριολες-δες που εχωναν τον κοσμο φταινε.

KYRMEDIOS

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2013
Like
3
Πόντοι
16
Κλασικοί μαλάκες Έλληνες, κάνανε την μαγκιά και ποντάρανε κανονικότατα. Τα ρίσκα δε τα συμβόλαια τα γράφανε με κάτι γράμματα  ΝΑ !
Αν τους έβγαινε θα τα βάζαν στην απομέσα και άντε για. Τώρα που φάγανε πίπα κλαίγονται και ζητάνε να πληρώσουμε εμείς την μαντεψιά τους !
Τους έκατσε που είναι και προεκλογική βέβαια , αλλιώς θα περνάν τα αρχίδια μου .

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Like
5
Πόντοι
16

Saxo Bank: Ανάλυση για τις εξελίξεις στο ελβετικό φράγκο

του Steen Jakobsen, Επικεφαλής Οικονομολόγου της Saxo Bank

Βρισκόμουν σε ταξίδι στην Ελβετία όταν ενημερώθηκα, προς μεγάλη μου έκπληξη, ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) απέσυρε την ελάχιστη ισοτιμία του EURCHF, παρά τις προσδοκίες μου σε παλαιότερη ανάλυσή μου, όπου αναφερόταν ως πιθανός κίνδυνος ένα σχετικό ενδεχόμενο, χωρίς ωστόσο να προβλέπεται μια τέτοια ανατροπή τόσο σύντομα.

Η SNB προφανώς στάθμισε τα υπέρ και τα κατά της ισοδυναμίας και αποφάσισε ότι τα μειονεκτήματα υπερίσχυαν των πλεονεκτημάτων. Σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, η κίνηση αυτή θα κριθεί όχι μόνο λογική, αλλά και απαραίτητη για την προστασία της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης της Ελβετίας και τις προσδοκίες πληθωρισμού. Η SNB αναγνωρίζει ουσιαστικά ότι ο επιχειρηματικός κύκλος πρέπει να ακολουθήσει την πορεία του, και ότι το τεχνητά αδύναμο CHF οδηγούσε έμμεσα σε διόγκωση της ήδη ισχυρής αγοράς ακινήτων, ενώ ταυτόχρονα εγκατέλειπε την ελβετική νομισματική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Η επίδραση αυτή πλέον αναιρείται, και η Ελβετία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε χώρες όπως η Ιαπωνία ότι ο δρόμος προς την ανάπτυξη και τη μακροπρόθεσμη ευημερία απαιτεί να επιτραπεί στην αγορά να ορίζει τη συναλλαγματική ισοτιμία. Η Ελβετία αντιμετώπισε το ενδεχόμενο ενός ισχυρότερου CHF μέσω της καινοτομίας, της παραγωγικότητας και ενός μεγάλου «Mittelstand» – δηλαδή ενός μεγάλου τομέα μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η Ιαπωνία το αντιμετώπισε εξάγοντας το πρόβλημά της σε άλλες χώρες. Η κίνηση της SNB είναι απολύτως λογική και προσφέρει ελπίδα στις αγορές και τα χρηματιστήρια, δεδομένου ότι η αποδοχή των ανοδικών και πτωτικών φάσεων του επιχειρηματικού κύκλου αποτελεί τη μόνη οδό για επιστροφή των μέσων τιμών σε καλύτερα επίπεδα.

Εκτιμώ ότι, όταν εξομαλυνθεί η κατάσταση, η διαπραγμάτευση του EURCHF θα κυμαίνεται περίπου στο 1,000-1,0500. Το CHF έχει ενισχυθεί γιατί υποστηρίζεται από ένα φορολογικό καθεστώς, μια αποτελεσματική και εκπαιδευμένη κοινωνία, και έναν κλάδο μικρομεσαίων επιχειρήσεων ο οποίος επιδιώκει διαρκώς την ποιότητα και την κατάρτιση. Πλέον υποστηρίζεται και από μια SNB που ευνοεί τη μικροοικονομία έναντι της μακροοικονομίας, επιτρέποντας στη συναλλαγματική ισοτιμία να προσδιοριστεί από την αγορά.

Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί τη δυσάρεστη έκπληξη που επιφύλαξε η Κεντρική Τράπεζα για πολλούς επενδυτές και εταιρείες. Ωστόσο, αποτελεί κάλεσμα αφύπνισης και μια επιβεβαίωση της θέσης μας ότι το 2015 θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας περιόδου με μεγαλύτερη μεταβλητότητα.

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6
Αν είχαν προχωρήσει σε καλυψη συναλλαγματικού κινδύνοι σήμερα δεν θα είχαν πρόβλημα

Κλασικοί μαλάκες Έλληνες, κάνανε την μαγκιά και ποντάρανε κανονικότατα. Τα ρίσκα δε τα συμβόλαια τα γράφανε με κάτι γράμματα  ΝΑ !
Αν τους έβγαινε θα τα βάζαν στην απομέσα και άντε για. Τώρα που φάγανε πίπα κλαίγονται και ζητάνε να πληρώσουμε εμείς την μαντεψιά τους !
Τους έκατσε που είναι και προεκλογική βέβαια , αλλιώς θα περνάν τα αρχίδια μου .

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
να προσέχανε... όταν παίρναν το δάνειο σε ελβετικά παίζανε τον μάγκα σους καφενέδες και κάναν τους καμπόσους "Αει ρε μαλάκες που πληρώνετε 4.5% ... εγώ πλερώνω 2% ... είμαι μάγκας"...

ας τους βγεί η πούτσα από το στόμα τώρα...

και δεν θέλω να ακούω μαλακίες και κλαψομουνιάσματα του τύπου "δεν μας είπαν τίποτε στην τράπεζα", "μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα" κλπ κλπ κλπ...

να πάνε να γαμηθούνε ομαδικώς...

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6
Τη πατησαν οσοι εχουν δανειο σε φραγκα. Οσοι παλι εχουμε δολλαρια όχι!!!

έχεις κάλυψη συναλλαγματικού κινδύνου ?

ειναι πολυ πιθανό και η ισοτιμία με το US$ ΝΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΉΣΕΙ πολύ περισσότερο απο το CHF

Η Ελβετική οικονομία ειναι πολύ μικρή σε σχέση με την αμερικανική η οποία τα παέι πολύ καλύτερα απο Ευρώπη

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326

ειναι πολυ πιθανό και η ισοτιμία με το US$ ΝΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΉΣΕΙ πολύ περισσότερο απο το CHF

Η Ελβετική οικονομία ειναι πολύ μικρή σε σχέση με την αμερικανική η οποία τα παέι πολύ καλύτερα απο Ευρώπη
[/quote

Δεν καταλαβες. Δεν εχω δανειο σε δολλαρια. Εχω δολλαρια. Οποτε το ευρω μπορει να πεσει οσο θελει. Με τις ευχες μου!!!

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Αν είχαν προχωρήσει σε καλυψη συναλλαγματικού κινδύνοι σήμερα δεν θα είχαν πρόβλημα
Πριν δυο τρια χρόνια πάλι δεν ειχε γινει μια ανατιμηση του ελβετικου φραγκου και παλι ετρεχαν πανικόβλητοι,νομιζω οτι μετα κλειδωσε η ισοτιμια. Εκεί αν δεν έκαναν καλυψη συναλλαγματικου κινδύνου τα ηθελε ο κωλος τους.

GEORGE G

Σπουδαίος
Εγγρ.
14 Σεπ 2013
Κριτικές
48
Like
1.803
Πόντοι
2.646

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Πες τα Χρυσόστομε !!! Πρώτα ρισκάρουν και μετά δεν αναγνωρίζουν την παπαριά τους και τους φταίνε οι Τράπεζες και το Σύστημα !!!!!  :uglystupid:

OP
OP
company of heroes tho

company of heroes tho

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
184
Like
18.652
Πόντοι
31.558

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.262
Πόντοι
5.006
ποση επιβαρυνση τρωνε δηλαδη αυτοι που ειχαν δανεια σε φραγκα??? :think: :think: :think: :think:

zdrinis

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2014
Like
2
Πόντοι
16

η αμερικη καλυτερα απο ευρωπη  ?δεν ισχυει

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom