Γειά.
Ανέφερα το Brno στην Τσεχία και το Wroclaw στην Πολωνία επειδή είναι κυρίως φοιτητουπόλεις. Το Poznan στην Πολωνία έχει όμορφη νυκτερινή ζωή. Έχω πάει και στις τρεις πόλεις αρκετές φορές. Από τις τρεις, το Βrno είναι ίσως η φτηνότερη και το Poznan μάλλον η ακριβότερη.
Έχουν κατά καιρούς αναφερθεί και άλλες επαρχιακές πόλεις στην Τσεχία και Πολωνία και Σλοβακία από έμπειρους συναγωνιστές (Βαλκάνιος Πουτσαράς, Kman κ.ά.), αλλά δεν έχω πείρα.
Επίσης έχει λεχθεί από πολλούς για την Μπρατισλάβα στην Σλοβακία ότι είναι δύσκολη πόλη. Δεν έχω προσωπική πείρα, απλώς το αναφέρω.
Σχετικά με την Κύπρο: Η Κύπρος δεν είναι φτηνή. Για τη Λεμεσό, που πάω σχετικά συχνά, μπορώ να πω ότι α) αν έχεις πολλά λεφτά, τότε κινείσαι σε κύκλους με ξένες (βίζιτες ως επί το πλείστον) και β) δεν έχεις λεφτά, να θεωρείς ότι βρίσκεσαι σε μια μεγάλη πόλη της Ελλάδας εκτός Αθήνας. Αν πας μόνος και ξεκάρφωτος, είναι πολύ δύσκολο εώς αδύνατον να κάνεις παρέες. Αν τώρα πας σε κάποιο παν-μιο κλπ ή σε δουλειά σε κάποιο γραφείο, τότε παίζει ακριβώς ότι παίζει και αν πας μόνος κάπου στην Ελλάδα. Αν τώρα πας μόνος και ειδικά χωρίς λεφτά με σκοπό "να ψάξεις", "να δεις τί παίζει" κλπ τότε ξέχασε το. Θάναι μιζέρια. Αυτή είναι η γνώμη μου.
Σποκ
--