ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΚΑΣ-Το Παπαγαλάκι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ(δήθεν δημοισιογράφος στην ΕΞΕΔΡΑ)
Θαυμάστε τον!!!
Είμαστε απλά ανώτεροι
Το αν θα κερδίσω ή όχι την Καβάλα, τον Εργοτέλη ή τον Ολυμπιακό, είναι κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί, μπορεί και όχι.
Αυτό που χαίρομαι όταν αναφέρομαι στον σημερινό ΠΑΟΚ, είναι πως ξεκάθαρα πλέον είμαι μία ανώτερη ποδοσφαιρική φάρα, από οποιαδήποτε άλλη ελληνική.
Η φιλοσοφία του διοικητικού σκέλους, είναι τόσο ξεκάθαρη, ο πανικός είναι τόσο μακριά, η σιγουριά πως θα εξελιχθώ είναι τόσο μεγάλη, που μπορώ κάλλιστα πλέον να ασχοληθώ με άλλα πράγματα.
Ο Ζήσης Βρύζας μίλησε και απέφυγα να γράψω εχθές θέλοντας να έχω πιο καθαρό μυαλό.
Μόλις είχε κλείσει τον Αντρέ Βιεϊρίνια μέχρι το 2013, ενώ είχε φέρει στη Θεσσαλονίκη τον παίκτη που αποτελούσε την πρώτη του επιλογή για τις μεταγραφές του Γενάρη. Αλλά αυτά, είναι τα λιγότερα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, είχε την αυτοπεποίθηση να πει πως «θα μιλήσω με τον προπονητή και θα αποφασίσω το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ», γνωρίζοντας πως και ο προπονητή το ίδιο θέλει να πράξει.
Αν οι δυο τους αποφασίσουν πως έχουν να κάνουν αρκετά πράγματα μαζί ακόμη για την ομάδα, θα συνεχίσουν, αν όχι θα χωρίσουν οι δρόμοι τους αλλά θα παραμείνουν φίλοι.
Ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός έχει επικρατήσει μόνο στον ΠΑΟΚ και αυτό είναι το υπερόπλο που έχουμε.
Ο Βρύζας μίλησε και για τον Ζαγοράκη λέγοντας πως «ο ΠΑΟΚ δεν είναι κανά καφενείο να μπαίνουμε και να βγαίνουμε κάθε μέρα. Ο Ζαγοράκης έχει επίγνωση αυτού του γεγονότος όμως δεν έχουμε τη πολυτέλεια να υπάρχουν άνθρωποι σαν αυτόν εκτός ομάδας».
Με λίγα λόγια, πήρε μία απόφαση να φύγει, εμείς τον θέλουμε πίσω, αλλά πάνω απ όλα πρέπει ο ίδιος να έχει κατασταλάξει.
Αν πάμε στην περίπτωση του Ηλία Βιολίδη και στο ξέσπασμά του, σας τα έχω γράψει εδώ και καιρό.
Υπάρχει φθορά εξαιτίας των όσων ακούγονται δεξιά κι αριστερά και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα εχθές.
Το ότι υπάρχει μία κόντρα με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, είναι ξεκάθαρο και έχει να κάνει με την διαφορετική προσέγγιση που έχουν οι δυο τους σε θέματα ΠΑΟΚ. Όταν ο Βιολίδης έθεσε το θέμα των μετοχών, είπε «ποιος να τις έχει; Κάποιος που περνάει έξω από την Τούμπα; Και άλλες ομάδες έχουν το ίδιο θέμα, αλλά κανένας δεν το έθεσε». Με λίγα λόγια, μόνο στον ΠΑΟΚ υπάρχει από την αντιπολίτευση αυτή η υπερβολική ευαισθησία και η τυπολατρία.
Σε μία φάση ανέφερε για παράγοντες που ξυπνούσαν το βράδυ για να πετάξει η ομάδα και αναφερόταν στον ίδιο, όταν η ομάδα μπάσκετ δεν είχε μαντήλι να κλάψει. Και πολλά άλλα τέτοια μπορώ να θυμηθώ, αλλά βαριέμαι πρωί – πρωί.
Αυτή η τυπολατρία, η μίρλα και το κακό συναπάντημα, είναι ξεκάθαρο πως επηρεάζουν και σε άλλους τομείς. Όπως πχ για το θέμα του νέου γηπέδου, το οποίο δεν προχωράει στους ρυθμούς που θα θέλαμε, γιατί απλούστατα «κάποιοι λένε» ή «κάποιοι θα πούνε».
Πρέπει σιγά – σιγά να ξεφύγουμε από τη λογική του «τι θα πούνε».
Πάντα θα λένε ότι και να κάνεις. Μπορεί να παίξεις – λέμε τώρα – στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να σου πούνε πως πρέπει να το κατακτήσεις γιατί ΠΑΟΚ είσαι.
Δεν θα μου φανεί παράξενο.
Κλείνοντας το κομμάτι της συνέντευξης, πρέπει να κρατήσουμε το ότι η ΠΑΕ ανοίγει. Αν θέλετε λοιπόν να γίνεται παράγοντες του ΠΑΟΚ πηγαίνετε Μικράς Ασίας 1. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310954050.
Κριστιάνο Μοράες
Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την πρώτη του μεταγραφή, τον Κριστιάνο Μοράες με αγορά από την Πάσος Φερέιρα.
Ο παίκτης δεν θα πω πως ήταν στόχος της Πόρτο, όπως λένε οι Πορτογάλοι συνάδελφοι, αλλά ήταν σίγουρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.
Σήμερα στην ΕΞΕΔΡΑ, ο Γιώργος Καραμάνος έκανε ένα εκπληκτικό θέμα και ρωτώντας πέντε Πορτογάλους συναδέλφους οι τρεις του είπαν πως είναι καλύτερος παίκτης από τον Βιεϊρίνια.
Εγώ δεν θέλω να μειώσω το πουλέν και λέω μακάρι να είναι και λίγο χειρότερός του. Δεν τρέχει και τίποτα, θα το καταπιώ.
Αυτό που είδα εγώ, είναι έναν ποδοσφαιριστή με τα ίδια χαρακτηριστικά που έχει ο Βιεϊρίνια και δικαιώνομαι στο κομμάτι του ότι ο Κονσεϊσάο έψαχνε κυρίως τον διάδοχό του.
Ο Κριστιάνο, είναι κυρίως ακραίος παίκτης, που συγκλίνει όμως συχνά και γίνεται δεύτερος φορ. Με αυτόν από τη μία και τον Αντρέ από την άλλη, η ομάδα παύει να είναι μονοδιάστατη.
Το ευχάριστο στη προκειμένη περίπτωση, είναι πως ο ΠΑΟΚ απέκτησε την πρώτη του επιλογή, η οποία μάλιστα είναι στα λεφτά που θέλει. Βρήκε έναν ποιοτικό επιθετικογενή ποδοσφαιριστή, που του κόστισε ουσιαστικά 900 χιλιάρικα για τα επόμενα 2,5 χρόνια συνολικά. Μαζί δηλαδή με τα 150 που πήρε η Πάσος Φερέιρα.
Αυτό που απομένει πλέον για να κερδίσουμε και κανά ντέρμπι, είναι να πάρουμε και έναν κανονικό σέντερ φορ.
Αντρέ Βιεϊρίνια
Το ότι ο μικρός επέκτεινε την συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ για τα επόμενα 3,5 χρόνια, δεν σημαίνει πως τον πιάσαμε Κώτσο. Σημαίνει πως είμαστε αυτό που γράφω στην αρχή. Μία ανώτερη ποδοσφαιρική φάρα.
Ο Βιεϊρίνια χαζός δεν είναι, αλλά πες έφαγε φιλότιμο και πείσθηκε. Ο ατζέντης του όμως, ο Γκασπάρ, είναι σοβαρός επαγγελματίας και γνώστης του χώρου. Γνωρίζει καλά πως η προοπτική που έχει ο πελάτης του στον ΠΑΟΚ είναι τεράστια. Επίσης, θεωρεί την εξέλιξή του δεδομένη.
Άρα, δεν είναι χαζοί. Εσύ απλά είσαι πλέον ελκυστικός.
Με ρήτρα 15 εκατ. ευρώ, έλα να τον πάρεις τώρα. Και βέβαια, θέλω να δω τους μάγκες που έγραφαν για πώληση, τι θα πούνε τώρα.