Φυσικα,οπως ολοι τους
Βασικός μας στόχος είναι να βγει ο Πειραιάς από το αυτονόητο που βρίσκεται σήμερα και να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει, καθώς είμαστε μια πόλη με λιμάνι, παραγωγικές δυνάμεις, σημεία μοναδικής ομορφιάς, ικανούς πολίτες» τόνισε, στην ομιλία του, ο κ. Μώραλης και παρουσίασε τα βασικότερα βήματα για την ανάπτυξη της περιοχής και του λιμανιού.
Ο υποψήφιος δήμαρχος προανήγγειλε την άμεση κατεδάφιση του «Πύργου» και την κατασκευή ενός πολυδύναμου κέντρου που θα στεγάσει σωματεία, φορείς και τις κοινωφελείς δραστηριότητες της πόλης, καθώς και το Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο Πειραιά.
Επιπλέον, τη στέγαση 100 νέων επιχειρήσεων (Start-ups) στον χώρο του εργοστασίου Ρετσίνα, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες, συμβουλευτικής, λογιστικής, διοικητικές και νομικές. Τη διασφάλιση της παραμονής των Δικαστηρίων του Πειραιά και τη στέγασή τους στο κτίριο της Ραλλείου. Τη συνεργασία με εκπροσώπους διεθνών τουριστικών οργανισμών, προκειμένου το λιμάνι του Πειραιά να γίνει αφετηρία κρουαζιέρας. Την αναβάθμιση της Δημοτικής Συγκοινωνίας με 10 νέα mini-bus που θα συνδέουν τη κάθε γειτονιά με τους σταθμούς ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ, τις διοικητικές υπηρεσίες και τα νοσοκομεία της πόλης. Την κατασκευή, τέλος, υπερσύχρονου κολυμβητηρίου στο στρατόπεδο Σακελλίωνα, αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και Σκοπευτήριο σε χωροθετημένη περιοχή στα όρια του δήμου.
Δήλωσε ότι ο δήμος Πειραιά θα διεκδικήσει να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, με στόχο την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας και της επιστροφής των Ποσειδωνίων στην πόλη, το 2016.
Εξέφρασε επίσης, για άλλη μία φορά, τη στήριξή του στον δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού, με άμεση συμμετοχή του δήμου στη διοίκηση του ΟΛΠ και στη διεκδίκηση ανταποδοτικών πόρων για την ανάπλαση κάθε πειραιώτικης γειτονιάς.
Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι μόλις οι οικονομικές δυνατότητες του δήμου το επιτρέψουν, θα υπάρξει μείωση των δημοτικών τελών για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης, καθώς και εκείνες που προσλαμβάνουν ανέργους, ως ένα επιπλέον μέτρο ενίσχυσης. Ανακοίνωσε ότι, από το 2014, θα απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη, για δύο χρόνια από την ίδρυσή τους, οι νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Πειραιά.
Αναφορικά με τη λειτουργία του δήμου είπε ότι δεν μπορεί να λειτουργεί με όρους περασμένης δεκαετίας και να αποτελεί άντρο παλαιοκομματικής λογικής, αδιαφάνειας και οικογενειοκρατίας.
Πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν στον τομέα αυτόν τρεις παρεμβάσεις, διαφάνεια παντού, ταχύτητα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και αξιολόγηση παρεχομένων υπηρεσιών.
Δεσμεύτηκε, επίσης, για απόλυτη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, προσθέτοντας ότι κάθε πολίτης θα μπορεί να βλέπει στην ιστοσελίδα του δήμου την πορεία των εσόδων και των εξόδων σε πραγματικό χρόνο.