sparkling_water
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 20 Μαρ 2010
- Κριτικές
- 11
- Like
- 171
- Πόντοι
- 2.287
ΟΚ, πως η αμυντική εταιρεία θα πληρώσει τους μηχανικούς να αναπτύξουν βόμβες και πυραύλους;Χαίρομαι που συμφωνούμε επί του γεγονότος κατ' αρχάς.
Η διαφοροποίηση μας είναι ένα βήμα παρακάτω.
Εσύ πιστεύεις ότι η αιτία του γεγονότος είναι η ύπαρξη του κράτους. Που σε ενα αναρχοκαπιταλιστικο περιβάλον δεν θα υπήρχε.
Εγώ αντιθέτως πιστευω οτι η αιτία του γεγονότος είναι το "καπέλωμα" του κράτους από μια κάστα συμφερόντων ( μια και δεν σου αρέσει η λέξη ολιγάρχης ).
Πως θα επιβληθεί από ιδιωτικές εταιρείες η υποχρεωτική στράτευση; Αφού δεν θα υπάρχει μονοπωλιακή αστυνομία.
Πως θα κηρύξεις πόλεμο; Σε τι κράτος από τι κράτος;
Δεν θέλω να χάσω χρόνο σε αυτό, έχει γίνει ανάλυση από πολύ κόσμο, διάβασε public choice theory.Επίσης πιστεύω ότι η λύση δεν είναι η κατάργηση του κράτους. Αλλά η επάνδρωση και η υλοποίηση της κρατικής εξουσίας απο ανθρώπους πολύ προσεκτικά επιλεγμένους από πολίτες με γνώση που προσέχουν πάρα πολύ και παιρνουν πολύ σοβαρά την υπόθεση της εκπροσώπησής τους.Ομως η γνώση όπως πρίν εξήγησα είναι εξαιρετικά δύσκολο "σπορ".
Νομίζω πως κάθε ψηφοφόρος πρέπει να έχει διαβάσει public choice theory, είναι ίσως το σημαντικότερο κεφάλαιο στα οικονομικά.
Αν δηλαδή κάποιος θέλει να νομίζει πως έχει την γνώση του καλού ψηφοφόρου, για εμένα δεν νοείται να μην γνωρίζει για public choice theory.
Καμία δεν είναι εφικτό να υλοποιηθεί, αλλά η δική μου έχει άψογη λογική -> χωρίς κράτος δεν μπορείς να κηρύξεις πόλεμο και δεν έχεις ανάγκη από όπλα μαζικής καταστροφής και τεράστιους στρατούς και αεροπλανοφόρα κλπ.Το ποιά απο τις δύο απόψεις ( η δική σου η η δική μου ) είναι περισότερο εφικτή πραγματικά δεν ξέρω.
Για αυτό και δεν πιστεύω σέ συστήματα, η σε άτακτες κινήσεις σε μή συστημικά περιβάλλοντα οπως του αναρχοκαπιταλισμού που εσύ πρεσβεύεις.
Η δική σου πρόταση ζητάει από την μάζα να μορφωθεί, που είναι, για εμένα, ανέφικτο.
edit: να τονίσω πως χωρίς κράτος, χάνεται το ηθικό "εθνικό" επιχείρημα της εθνικής ανάγκης, δεν μπορείς να έχεις έναν στρατό από σκλάβους να πολεμήσουν με το ζόρι αφήνοντας τις δουλειές τους.