Εξασκούμε το Λόγο (δηλαδή τη λογική) φίλε ;) ;) ;)
Καταρχήν μακάρι να υπάρχει έρωτας και να συμβαδίζει και η σεξουαλική έλξη μαζί του.Αλλά το ένα δε συνεπάγεται το άλλο.Πχ σε καυλώνει η πιτσιρίκα και όχι η γυναίκα σου που την πηδάς 15 χρόνια και γι αυτό δεν την πλησιάζεις.Όμως τη γυναίκα σου την αγαπάς σαν άνθρωπο και γι αύτο ξενοπηδάς στα μπουρδέλα και επιστρέφεις κοντά της.
Συμφωνούμε σε αυτό. Προφανώς η σεξουαλική έλξη δεν συνεπάγεται και έρωτα. Απλά η σεξουαλική έλξη είναι αναγκαία συνθήκη για να ερωτευθεί κανείς γιατί είναι ένα ( ίσως το κεντρικότερο ) συναίσθημα μεταξυ ερωτευμένων. Υπάρχουν όμως και άλλα απαραίτητα συναισθήματα που χρειάζεται για να δέσει η σούπα που λέγεται έρωτας. Να πουμε μερικά, η ζήλια, η εκτίμηση, ο σεβασμός του άλλου προσώπου, η εμπιστοσύνη, η αγωνία, η ''κτητικότητα''κλπ. Πες μου εσύ πόσοι απο εμάς εκτιμούμε, η αισθανόμαστε σαν άνθρωπό μας ( κτητικότητα εννοώ ), η εμπιστευόμαστε τις πουτάνες που γαμάμε ?? Μάλλον ελάχιστοι για να μην πώ κανένας. Σεξουαλική όμως έλξη νοιώθουμε γιατί απλά οι περισσότερες είναι γκομένάρες, αλλά δεν τις ερωτευόμαστε γιατί απλά τα υπόλοιπα συναισθήματα παυ χρειάζονται για να δέσει η σούπα λείπουν. Δεσ το απλά δεν τις ξέρεις σαν ανθρώπους τις πουτάνες που γαμάς, τι παρπάνω να νοιώσεις για αυτές ??
Πολλοί μπερσεύουν τη σεξουαλική έλξη με τον έρωτα γιατί η σεξουαλική έλξη είναι μέρος είναι προυπόθεση αναγκαία του έρωτα αλλά δεν είναι έρωτας.
Δεν είναι μαλιά τα γένια !!!
Και μια και το πιάσαμε τοι θέμα πρέπει να ξερουμε και το εξής. Ελαχιστοι άνθρωποι αντρες-γυναίκες έχουν επίγνωση των συναισθημάτων που νοιώθουν, αυτό που οι ψυχολόγοι λένε συναισθηματική νοημοσύνη δηλαδή. Αποτέλεσμα ο καθένας να πετάει μια παπαριά του τύπου είμαι ερωτευμένος ενώ απλά του αρέσει ένα βυζί η ένας κόλος ( δεν τα υποβαθμίζω τα βυζιά προσοχή !!!).
Η βγαίνουν διάφοροι παπαρες ως επι το πλείστον γυναίκες και δηλωνουν ''Μετά απο 25 χρόνια γάμου είμαι ακόμη ερωτευμένη/ερωτευμενος με τον άντρα μου/γυναίκα μου'' Μιλάμε για την απόλυτη μαλακία διότι απλούστατα ο έρωτας είναι μια συναισθηματική κατάσταση ( ένα σύνολο δηλαδή συναισθημάτων ) που διαρκεί λίγο. Δεν διαρκεί πολυ, πεθαίνει πως το λένε ?? Οι αρχικά ερωτευμένοι άνθρωπποι όταν τους περνάει, είτε χωρίζουν είτε μεταπίπτουν σε μια διαφορετική συναισθηματική κατάσταση που λέγεται συντροφικότητα και η οποία κάποια απο τα αρχικά συναισθήματα του έρωτα όπως η εμπιστοσύνη, η εκτίμηση, η κτητικότητα κλπ τα διατηρεί. Η σεξουαλική έλξη πολύ δύσκολα βέβαια διατηρείται διότι ό χρόνος στο θέμα εμφάνιση δεν βοηθάει κανένα.
Σε διάφορες εποχές ο έρωτας αναπαρίσταται είτε σε αγάλματα είτε σε πίνακες σαν ένα μωρό αγγελάκι με το τόξο. Αυτό γίνεται για να συμβολίσει ότι ο έρωτας είναι πάντα μωρό, δεν μεγαλώνει δεν ενηλικιώνεται γιατί απλούστατα δεν μακροημερεύει. Επιπλέον το βέλος που ρίχνει στην καρδιά των ανθρώπων συμβολίζει την ένταση των συναισθημάτων που συνοδεύουν το κτύπημά του, ένταση δηλαδή ισοδύναμη με ένα θανατηφόρο κτύπημα στην οποία ένταση λοιπον δεν μπορρεί ένας άνθρωπος να ζεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι συμβολισμοί δεν είναι τυχαίοι. Οι καλιτέχνες και οι φιλόσοφοι ξέρουν τί κάνουν.
Οποιος λοιπόν η όποια δηλωνει σαράντα χρόνια ερωτευμένος ( κατά το σαράντα χρόνια φούρναρης !!!) η είναι ψεύτης/κόλακας, η απλά δεν ξέρει τι του γίνεται. Η πρώτη περίπτωση συναντάται συνήθως στους άντρες, η δέυτερη στις γυναίκες.
Κάπου εδώ σταματάω γιατί το θέμα είναι πολύ μεγάλο και βγαίνουμε εκτός αρχικού θέματος στο thread.