Αν και βαριέμαι να γράφω σε fora είπα να πω και γω τη γνώμη μου για όποιον ενδιαφέρεται.Λέω ν'αρχίσω με μια παροιμία "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια".!Είμαι φοιτητής στο Πάντειο στο 2ο έτος και μόλις τελειώσω θα δώσω κατατακτήριες για τη νομική.Είμαι ένας νέος 19 χρόνων που είναι όλη μέρα στο δρόμο,πηγαίνω στη σχολή με συνέπεια,τρέχω για 3 ξένες γλώσσες καθημερινά,γυμναστήριο,και μαζί με όλα αυτά πρέπει να προλαβαίνω τους αρκετούς φίλους μου το κυνήγι και την ικανοποίηση του ποδόγυρου(γκόμενας).Κοιμάμαι 5ώρες τη μέρα...διαβάζω πολύ,και έχω παράλληλα οργώσει όλη την αθήνα...Θα μου πείτε τώρα και με το δίκιο σας"ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ?","ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ?"....Εγώ λοιπόν σας λέω πως τη δουλειά και το τρέξιμο που ρίχνω εγώ πάνω απο ένα βιβλίο όλη μέρα
οι περισσότεροι από σας που "δουλεύετε" δεν την έχετε δει ούτε στον ύπνο σας.Φυσικά και με συντηρούν οι γονείς μου και ευτυχώς για μένα με κάποια σχετική άνεση.Ποια ακριβώς είναι η κατάντια που αναφέρεται στο θέμα πάνω-πάνω?Η μήπως δεν θα μου αξίζει η δουλειά των 3000ε και πλέον ευρώ που θα αναζητήσω όταν βγώ στην αγορά εργασίας?Δεν είμαι σε θέση να κατηγορήσω τις επιλογές του καθενός...αλλά δεν μπορεί ο καθένας που βαριόταν να διαβάσει στο γυμνάσιο και το λύκειο επειδή ανήκει στην γενιά των 700ε να στρέφεται εναντίων εκείνων που ΔΟΥΛΕΥΑΝ όταν αυτός κωλοχτυπιόταν σε χοροεσπερίδες του γυμνασίου.Λίγη αυτογνωσία δε βλάπτει.Και κάτι τελευταίο..ο καθένας βρίσκει τη δουλειά που απαιτεί και του αξίζει...τα υπόλοιπα ειναι μαλακίες των ανίκανων!(πλην ελαχίστων και πολυ ειδικών εξαιρέσεων)!!!
Διακρίνω ένα απωθημένο από το σχολείο...
Το κλασσικό μοτίβο του φύτουλα που πιστεύει ότι επειδή αυτός έκανε θυσίες θα ανταμειφθεί από την κοινωνία/ αγορά εργασίας/ γκόμενες κάποια στιγμή και τα κωλόπαιδα του σχολείου του θα γίνουν οι φτωχοί και καταφρονεμένοι άνεργοι που θα παρακαλάνε για το έλεός του...
Σου έχω νέα φοιτητάκο...
Τα όσα λες είναι ωραία για σενάρια ταινιών τύπου "Εκδίκηση των Nerds" αλλά ουδεμία σχέση έχουν με την ελληνική πραγματικότητα...
Ειδικά το τελευταίο "ο καθένας βρίσκει τη δουλειά που του αξίζει" είναι τουλάχιστον ξεκαρδιστικό...Και δείχνει πλήρη έως εξοργιστική άγνοια για την αγορά εργασίας στην ελλάδα - αναμενόμενη άλλωστε διότι είσαι φοιτητής και μάλιστα σε σχολή άσχετη με το επάγγελμα που θέλεις να κάνεις...
Είμαι σίγουρος ότι μέσα σου θα λες "ο str8 πρέπει να είναι γαμώ τους αποτυχημένους, τεμπέληδες, ακαμάτηδες, θα έχει τελειώσει καμια σχολή της πλάκας και αντί να ψάχνει για δουλειά θα τρώει τα λεφτά των γονιών του στις καφετέριες΄.."...
Και εσύ θα είσαι πεπεισμένος ότι με σκληρή δουλειά και προσωπικές θυσίες θα γίνεις στα ... 30 σου (4-5 χρόνια η πάντειος, 4 η νομική - είναι κομμάτι πιο δύσκολη από την πάντειο όποτε μην περιμένεις να την τελειώσεις στα 2-3 χρόνια έχοντας μπει στο 2ο έτος- 18μηνη άσκηση και στα 27 σου θα είσαι δικηγόρος χωρίς καν μεταπτυχιακό...) ο καπετάν γαμάω που η κοινωνία θα ανταμείψει επιτέλους...
Και φυσικά τα € 700 (και πολλά λέω) τα παίρνουν μόνο οι χαμένοι και οι αποτυχημένοι...
Που πας ρε καραμήτροοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο;
Εκτός αν έχεις μπαμπα δικηγόρο και το παίζεις μάγκας έκ του ασφαλούς...
Κόψε λίγο το τουπέ, θα σε βλάψει άσχημα μελλοντικά, κυρίως όταν με τρόμο διαπιστώσεις ότι έχεις γίνει όλα όσα φοβόσουν και απεχθανόσουν...
Και όχι, δεν είμαι αποτυχημένος...Απλά βλέπω λίγο μακρύτερα από τη φορολογική μου δήλωση και το Ε9 μου...
Και ξέρω καλά ότι όσα και να βγάζω, αν δίπλα μου πεινάνε, στην καλύτερη κάποτε θα πεινάσω και εγώ, στη χειρότερη θα με φάνε...