Νέα

Οι Χλιδάνεργοι..Ζουν ανάμεσά μας..Η κατάντια των νέων...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα POLYATAKTOS
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 471
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
δεν υφιστανται τετοια φαινομενα στον κλαδο μου παρα μονο σε οσους πουλανε στο δημοσιο-σε νομικα προσωπα δημοσιου δικαιου..σχετικα με τα οικονομικα προιοντα-τις ασφαλειες & οποιοδηποτε αλλο μη χειροπιαστο προιον,ειναι θεμα πολιτικης της εταιρειας & οχι επιλογης των προισταμενων,των πωλητων..δεν ειπα εγω οτι οι εταιρειες πτωχευσαν επειδη προσελαβαν μορφωμενους αλλα γιατι ακολουθουσαν το μοντελο των ακριτων πωλησεων που εσυ περιεγραψες..

Δεν μιλάω μόνο για δημόσιο...
Τις καλές θέσεις στα ράφια των σουπερμάρκετ ή τη χρήση των ψυγείων οι εταιρείες τροφίμων τις παίρνουν με... διαγωνισμό;
Ή με μεθόδους που είναι αντικείμενο της επιτροπής ανταγωισμού και πλέον και του εισαγγελέα τώρα που ποινικοποιήθηκε η δωροδοκία και στον ιδιωτικό τομέα;

Αλλά δεν αναφέρομαι ειδικά στο δικό σου κλάδο- πιο πολύ τράπεζες είχα υπόψη μου όταν έγραφα για άκριτες πωλήσεις- δες τα περίφημα subprimes στις ΗΠΑ ή τη φούσκα των καταναλωτικών και πιστωτικών στην Ελλάδα...

Το φρένο στις τρελές πωλήσεις άρχισε να μπαίνει τα τελευταία 4-5 χρόνια στις εμπορικές επιχειρήσεις....
Λίγο οι αλυσιδωτές αντιδράσεις από μεγάλα "κανόνια", λίγο η πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, οι εταιρείες άρχισαν να λειτουργούν λιιιιιιιιιγο πιο ορθολογικά...

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
στην ελλαδα της ΠΟΥΣΤΙΑΣ και της αναξιοκρατίας που ζητουν στις αγγελίες για τεχνικό ατομο 25ετων,με μάστερ,πολυτεχνειο και 5 χρονια προυπηρεσία τι ψάχνετε???μπορει να βρεθει τετοιος ρε μαλακα εργοδοτη?και αν βρεθει θα ερθει να δουλευει σε σενα?και τεχνικός?
και κατι αλλο ΠΑΝΤΑ σε ολες τις αγγελιες θα δειτε να ζητουν την παναγια κ τον χριστό σε απαιτήσεις τους..Και τελικα την θέση την καταλαμβανει ο 32ρης αποφοιτος καποιου κατσικοκολλεγιου αγγλιας,που θα πάρει την θέση ελεω γνωριμίας κ επειδη αυτον δεν τον φοβουνται οτι λογω προσοντων θα τους φάει την θέση..
και να ξερετε οτι ΠΑΝΤΑ,ΜΑ ΠΑΝΤΑ αυτος που προσλαμβανει νιωθει μειονεκτηκα στο να προλαβει ατομο με περισσοτερα πτυχια κ προσοντα απο αυτον,γιαυτο οι νεοι με τα πολλα πτυχια πανε πιτσαριες κ κούριερ..γιατι οι υπευθυνοι προσλήψεων σε μεγαλες εταιριες  συνηθως ειναι ΒΥΣΜΑΤΙΕΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ..

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
στην ελλαδα της ΠΟΥΣΤΙΑΣ και της αναξιοκρατίας που ζητουν στις αγγελίες για τεχνικό ατομο 25ετων,με μάστερ,πολυτεχνειο και 5 χρονια προυπηρεσία τι ψάχνετε???μπορει να βρεθει τετοιος ρε μαλακα εργοδοτη?και αν βρεθει θα ερθει να δουλευει σε σενα?και τεχνικός?
και κατι αλλο ΠΑΝΤΑ σε ολες τις αγγελιες θα δειτε να ζητουν την παναγια κ τον χριστό σε απαιτήσεις τους..Και τελικα την θέση την καταλαμβανει ο 32ρης αποφοιτος καποιου κατσικοκολλεγιου αγγλιας,που θα πάρει την θέση ελεω γνωριμίας κ επειδη αυτον δεν τον φοβουνται οτι λογω προσοντων θα τους φάει την θέση..
και να ξερετε οτι ΠΑΝΤΑ,ΜΑ ΠΑΝΤΑ αυτος που προσλαμβανει νιωθει μειονεκτηκα στο να προλαβει ατομο με περισσοτερα πτυχια κ προσοντα απο αυτον,γιαυτο οι νεοι με τα πολλα πτυχια πανε πιτσαριες κ κούριερ..γιατι οι υπευθυνοι προσλήψεων σε μεγαλες εταιριες  συνηθως ειναι ΒΥΣΜΑΤΙΕΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ..
Στην πρώτη παράγραφο ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα μαζί σου. Έχει παραγαμηθεί το θέμα.
Στην τρίτη δε παράγραφο έχω την εντύπωση οτι  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
να κάνω μια αφελή ερωτηση?
Έχει δουλέψει κανεις σας εδω για βασικό μισθό η λίγο παραπάνω?
ή όλοι ξεκινησατε από διευθυντές και καταλήξατε αφεντικά και δεν μπορείτε να καταλάβετε τι γίνεται στην αγορά εργασίας?
...............................με 3μηνες συμβάσεις...
να δουλευεις 3 και 4 μηνες χωρίς ασφάλιση για να σε "δοκιμάσει" ο εργοδότης αν του κάνεις...

Ασε που καμια φορα κανεις μια προταση να βελτιωθει η δουλεια σου  και αφου σου λένε "ασε μας ρε φίλε ποιος εισαι εσυ να μας πεις τι θα κάνουμε!!!" το εφαρμόζουν πετυχαινει και τελίκα φοβασαι μην σε απολύσουν επειδη ειναι λιγότερη η δουλεια κα περισευεις!!!!!!!!

τωρα θεωριτικα ο πωλητης πρεπει να ΞΕΡΕΙ τι πουλαει και πόσο το πουλαει!!! Καποιοι κακόμοιροι μεταφέρουν τις παπαριες των "προισταμένων" γινονται ρεζίλι και χάνουν την δουλεια τους!! Αλλο επαγγελμα που αποτελει παρελθον η δουλεια του πωλητή!!!

πανε οι προισταμενοι και πουλανε τον αφρό και ζητανε απο τους πωλητες να ξεφορτωθουν την σαβούρα!!!

ΥΓ Ασε που με με μαστερ για πωλητης και γυρνανε και σου λένε "εχεις κάνει κανα σεμινάριο πωλήσεων???" οχι λες εσυ "Τι ετσι σου ειπαν βγες πουλά και πουλας???". και αναρωτιεσαι η εκπαιδευση εχει νόημα ή όχι??

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
Για να βάζουμε λίγο τα πράγματα και σε ρεαλιστικές βάσεις, ας σκεφτούμε πως ο όρος "πώληση" και "εμπόριο" είναι πολύ γενικός. Δεν πουλάνε όλες οι επιχειρήσεις σε ανυποψίαστους ή άσχετους. Καμμία επιχείρηση που πολάει χονδρική πχ δε ρισκάρει να κοροιδέψει τον πελάτη της, υπάρχουν έξω από την πόρτα 100 ανταγωνιστές και περιμένουν.
Άλλο προϊόν η ασφάλεια, άλλο το σπίτι κι άλλο το κρέας. Άλλο η λιανική κι άλλο η χονδρική. Άλλο το τυροπιτάδικο στην Ομόνοια κι άλλο το τυροπιτάδικο απέναντι απ' το σχολείο.
Τα πτυχία, προσφέρουν και κάποιο επίπεδο κατά κανόνα. Ναι, θέλω οι υπάλληλοι μου να μην μπαίνουν και να μιλάνε στον ενικό στους πελάτες. Αλλά δε θέλω αν κάποιος τους μιλήσει άσχημα να με πάρουν τηλ και μου κλαίγονται ότι δεν τα βγάζουν πέρα.

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
cretan335 μιλω για μεγαλες εταιριες..
η μικρη εταιρια ΘΕΛΕΙ να εχει ενα ατομο με προσόντα..κυριως για ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ-ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ..δηλ μεγαλες φαρμακοβιομηχανίες η βιομηχανίες τροφίμων,ποτών..ο τεχνικός σου προισταμενος αν ειναι τει ηλεκτρολογίας κρητης,θα προσλαβει εσενα απο τει ηλεκτρολογίας πειραια με μαστερ κ διδακτορικο κ 5χρονια προυπηρεσια?ΟΧΙ..μην το ψαξεις:οχι,δεν θα σε προσλάβει..

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
παιδια μιλαμε για ΧΛΙΔΑΝΕΡΓΟΥΣ,ΑΝΕΡΓΙΑ,ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ..
μην το πατε στις πωλήσεις..εκει δεν ειναι τοσο απλα τα πργμτ,δηλ με τα πτυχια γαμας..ξεφευγει το θέμα..
ο cretan335 ειπε κατι λογικο,συμφωνήσαμε αλλα μην ξεφύγουμε..Εξαλλου ο καθενας ειναι υπευθνος για το κεφαλακι του,αφου δεν τους κανουν τα 1800 του cretan335 κ προτιμουν τα 600 της coca cola για να πουλανε μουρη στην γκόμενα,τοτε για τι ανθρωπους μιλάμε?προφανώς για ανισόρροπα ατομα ή ασχετα με την αγορα εργασιας που νομιζουν οτι αν χωθουν coca cola οτι σε λιγα χρονια θα παρουν ποστο..δηλ οπως ελεγε ο βουτσας:ας τρωπώσω εγω κ θα δειτε μετα..Αυτα δυσκολα γινοναται στην Ελλαδα..Αν τρυπώσεις σκατατζής,οτι δουλεια κ να βγαζεις,δυσκολα θα φυγεις για καλυτερη θέση ΑΜΕΣΑ..

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
cretan335 μιλω για μεγαλες εταιριες..
η μικρη εταιρια ΘΕΛΕΙ να εχει ενα ατομο με προσόντα..κυριως για ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ-ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ..δηλ μεγαλες φαρμακοβιομηχανίες η βιομηχανίες τροφίμων,ποτών..ο τεχνικός σου προισταμενος αν ειναι τει ηλεκτρολογίας κρητης,θα προσλαβει εσενα απο τει ηλεκτρολογίας πειραια με μαστερ κ διδακτορικο κ 5χρονια προυπηρεσια?ΟΧΙ..μην το ψαξεις:οχι,δεν θα σε προσλάβει..
Το διδακτορικό βρε παλικάρι μου γιατί να στο πληρώσω εγώ. Με ρωτάς εμένα?
Πολύ ευχαρίστως να πληρώνω τα πτυχία σου, τα μεταπτυχιακά σου και την προυπηρεσία σου. Απο κει και πέρα τι τα θέλω τα περιττα?
Θυμάσαι που είχαμε κάνει μια κουβέντα, πριν απο λίγες μέρες, για μια γνωστή σου? Ίδια περίπτωση.

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
μα δεν στο πληρωνουν..το απαιτουν κ δεν το πληρώνουν...
αν δεν το χρειαστεις,μην το πληρωσεις..αν ομως χρειαστεις τις γνωσεις του παιδιου απο το διδακτορικο,πληρωσε το..(για την ιστορια,το διδακτορικο κ το μεταπτυχιακο ειναι το ιδιο μισθολογικα,δεν αλλαζει τπτ εκτος απο δημοσιο ελαχιστα)

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
 laplace καπου εχεις δίκιο στο 2ο ποστ αλλα η ποιότητα των πτυχιων ειναι ΜΕΓΑΛΗΗΗ ιστορια. τα βουλγαρικα πτυχία σημερα ειναι ισότιμα και με τα Αγγλικα και με τα ελληνικα-ιταλικά κλπ κλπ!!!!

Τεσπα ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ επρεπε να υπάρχει στο Δημόσιο. οι ιδιωτικες επιχειρησεις ας πάρουν οποιον γουσταρουν δεν μπορουμε να πυμε κάτι!!!

φταιμε και εμεις που καθομαστε σαν κοπανοι στην Ελλαδα που εχει πια υπερπροσφορα εργασίας!!! Σου λεει και η εταιρία "Δεν πα να γαμηθεις κιολας και να φύγεις 1000 βιογραφικα εχω στο συρτάρι μου!!!!'

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
μα δεν στο πληρωνουν..το απαιτουν κ δεν το πληρώνουν...
αν δεν το χρειαστεις,μην το πληρωσεις..αν ομως χρειαστεις τις γνωσεις του παιδιου απο το διδακτορικο,πληρωσε το..(για την ιστορια,το διδακτορικο κ το μεταπτυχιακο ειναι το ιδιο μισθολογικα,δεν αλλαζει τπτ εκτος απο δημοσιο ελαχιστα)

Για πάρε λίγο το μηδέν, γιατί δεν σε ακούω καλά..............
Το διδακτορικό πληρώνεται παραπάνω απο το πτυχίο φίλε μου. Αν βέβαια ακολουθείς την νομοθεσία.

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
cretan335 φιλε εγω δεν το εχω πληρωθει σε καμια δουλεια..

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Για πάρε λίγο το μηδέν, γιατί δεν σε ακούω καλά..............
Το διδακτορικό πληρώνεται παραπάνω απο το πτυχίο φίλε μου. Αν βέβαια ακολουθείς την νομοθεσία.

Όπως πληρώνονται και οι υπερωρίες στον ιδιωτικό τομέα;

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Όπως πληρώνονται και οι υπερωρίες στον ιδιωτικό τομέα;
Σχετικά με αυτό.
Έχω δει, σε μεγάλες εταιρείες, την επονομαζόμενη διευθέτηση ωραρίου. Παραλίγο να εφαρμοστεί και σε εμένα αλλά ευτυχώς με πρόλαβε η μητέρα πατρίς.
Αναφέρεσαι σε αυτό ή σε αυτούς που δεν πληρώνουν γενικότερα?

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Αναφέρομαι στην εφαρμογή του νόμου την οποία επικαλείσαι σαν επιχείρημα.

Το τι πληρώνεται και τι όχι στον Ιδιωτικό τομέα, ακόμα και αν το καθορίζει ο νόμος, δεν έχει καμμία σχέση με το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

anachron

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2006
Κριτικές
4
Like
4
Πόντοι
1

Μπερδεύουμε κάποια πράγματα πάντως. Το οτι η αγγελία ζητάει της παναγιάς τα πτυχία και να είσαι και μέχρι 25 ετών (παίρνω το παράδειγμα που είπες) ε, δεν σημαίνει πως εάν εσύ είσαι 27 ή 28 δεν θα στείλεις. Ή εάν θέλει 3 χρόνια και άνω προϋπηρεσία, αν εσύ έχεις 2 πάλι δεν θα στείλεις. Οι προϋποθέσεις είναι τόσες πολλές για να αποφεύγονται οι τόνοι βιογραφικών (τί να κάνουμε, υπάρχει αυτή η "πολυτέλεια" σήμερα).
Από κει και πε΄ρα αυτά για τα βύσματα και τους γνωστούς όπως έχω ξαναγράψει , εγώ πλην δημοσίου δεν τα έχω δει σε ιδιωτική εταιρία (εκτός φυσικά αν μιλάμε για δουλειά της πλάκας, δηλαδή χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις που μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε, που οφείλω να ομολογήσω πως εάν για να φτιάχνει καφέδες μου έρθει ένας άγνωστος και ένας συγγενής μου, ε θα προτιμήσω το συγγενή μου. Εάν θέλω πωλητή ή τέλος πάντων κάποιθα θέση που χρειάζεται συγκεκριμένα κριτήρια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ να πάρω κάποιον που δεν μου κάνει...Ξέρετε κανέναν να χαρίζει λεφτά;;;)

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Έχεις δίκιο άλλο νόμος, άλλο πραγματικότητα.
Απο την πλευρά του εργοδότη λοιπόν σου απαντώ οτι τις ώρες που θα δουλέψουν παραπάνω οι εργαζόμενοι μου δεν θα τις πληρωθούν.
Όπως όμως έχω γράψει σε παραπάνω ποστ εγώ προαφέρω μηνιαίο ποσοστό επι των πωλήσεων .
Και είμαστε και οι δυο πλευρές υπερευχαριστημένες.

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Το τι πληρώνεται και τι όχι στον Ιδιωτικό τομέα, ακόμα και αν το καθορίζει ο νόμος, δεν έχει καμμία σχέση με το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Πέστα χρυσόστομε...
Θα μπορούσα να γεμίσω άνετα 2 σελίδες, με δικά μου παραδείγματα και μόνον...

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
μόλις μιλάνε στον αντένα για τους χλιδάνεργους των 700 ευρώ και λένε ότι ακριβώς και εμείς εδώ...ότι δεν πάνε οι νέοι να δουλέψουν για 700 ευρώ αλλά προτιμούν το χαρτζιλίκι των γονιών......μας αντιγράφουν ρεεεεεε....ή διαβάζουν τι λέμε και το κάνουν θέμα στην τβ......αθάνατο σάιτ......

Επισκέπτης
μόλις μιλάνε στον αντένα για τους χλιδάνεργους των 700 ευρώ και λένε ότι ακριβώς και εμείς εδώ...ότι δεν πάνε οι νέοι να δουλέψουν για 700 ευρώ αλλά προτιμούν το χαρτζιλίκι των γονιών......μας αντιγράφουν ρεεεεεε....ή διαβάζουν τι λέμε και το κάνουν θέμα στην τβ......αθάνατο σάιτ......

Ενταξει το να εχω τοσα πτυχια και να μου λενε να παω να δουλεψω κλητηρας με 700 ευρω ε οχι ρε φιλε δεν το ανεχομαι.Το θεωρω προσβλητικο.Μας γαμανε δηλαδη τοσα χρονια με την κολοεκπαιδευση τους γαμω για Ελλαδα και στο τελος μας δινουν μισθο αλβανου εργατη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom