Νέα

Οι Χλιδάνεργοι..Ζουν ανάμεσά μας..Η κατάντια των νέων...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα POLYATAKTOS
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 471
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Εντάξει, έχεις εν μέρει δίκιο αλλά όχι σε όλα τα σημεία.
Για παράδειγμα απο την στιγμή που προσλαμβάνεται ως οδηγός θα πρέπει να ξέρει να φτιάχνει και το κατιτίς στο αμάξι. Προσωπικά είμαι ευχαριστήμενος να γνωρίσουν τι γίνετε με το αμάξι και απο κει και πέρα, συνεργείο.
Ως εκεί καλά είναι.

¨Έχεις δίκιο...
Ο οδηγός πρέπει να ξέρει από αυτοκίνητα- το αμάξι είναι το εργαλείο του άλλωστε και οφείλει να το κατέχει άψογα...
Αλλά να είναι και γάτος στις πωλήσεις, να σκαμπάζει από pr, από marketing, merchandising & logistics;
Και αν ένα άτομο είναι τόσο χαρισματικό και πολυτάλαντο γιατί να μην κοιτάξει να βρει κάτι καλύτερο;

Ή σε πόσες εταιρείες προσλαμβάνεσαι στο Χ τμήμα και τελικά κάνεις από λογιστήριο έως τηλεφωνικό κέντρο και από πωλήσεις μέχρι αποθήκη;

Και δεν μιλάω απαραίτητα για επιχειρήσεις των 2 ή τριών ατόμων...

και θα καταληγει, μην κοιταζοντας την ουσια που ειναι το χρημα, να δουλευει βραδυνος στα goodys ή στην καλλιτερη περιπτωση να φορεσει μια γραβατα και να κανει τον πωλητη (ενω στην ουσια θα ειναι merchandiser) στην coca cola και να παιρνει τ αρχιδια μου/σου/του κλπ αντι να τσιμπαει το 2χίλιαρο που του προσφερεται σε μια δουλεια σαν αυτη του cretan..  :headbang: :headbang: :jerking: :jerking:

Και εσύ δίκιο έχεις πάτερ...
Πόσα παιδιά δεν την πατάνε από το όνομα του εργοδότη και αφήνουν μια καλή οικογενειακή επίχείρηση ή την άκρως ρεαλιστική επιλογή του ΑΣΕΠ για να τους νοικιάζει η κάθε manpower στη γιουρομπανκ και στην άλφα για να πουλάνε καταναλωτικά σε κρετίνους ένατι € 600 το μήνα/10-12 ώρες την ημέρα και να το ανέχονται επειδή τους έχουν δώσει τον τίτλο του credit analyst ή του financial consultant ή του wiping asses coordinator;

Το πρόβλημα τελικά δεν είναι η δουλειά που θα κάνεις αλλά η προοπτική που έχεις - και όταν ξέρεις καλά ότι η αξία σου ελάχιστη ως καθόλου εχέση έχει με την ανέλιξή σου και ότι θα σε εκμεταλλευτούν και θα σε ξεζουμίσουν πουλώντας σου το παραμύθι της προοπτικής "κουβάλα και κανά καφάσι τώρα και η θέση του διευθυντή θα γίνει δικιά σου" τελικά γιατί να σκίζεσαι;

Τα δε άρθρα για τους χλιδάνεγους (καθόλα υπαρκτό φαινόμενο αλλά περιορίζεται σε άτομα που πιστεύουν ότι οι περιπέτειες του παπακαλιάτη και της κόρης καρβέλα στην TV είναι πραγματικές ιστορίες) είναι η άλλη όψη του νομίσματος των άρθρων που γράφουν οι διάφοροι executives  στα ένθετα των εφημερίδων για καρριέρες και τα οποία συνοψίζονται στο "δουλεψτε σκουλήκια για €600 και άμα σας αρέσει και όποιος δεν το ανέχεται είναι ή καλομαθημένος μπούλης ή μελλοντικός δημόσιος υπάλληλος"...

Το ότι το δημόσιο έχει γίνει πιο αξιοκρατικό και λειτουργεί κατα τι καλύτερα από πολλές πολυεθνικές και τράπεζες νομίζετε ότι είναι τυχαίο;

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Κάτσε ρε φίλε.
Πρώτον έχει τα ένσημα για να αποδείξει οτι θέλει.
Δεύτερον, εκτός Αθήνας που είστε χάος, οι εργοδότες μεταξύ τους πάνω κάτω γνωρίζονται. Με έχουν πάρει τηλέφωνο να με ρωτήσουν για πρώην εργαζόμενο μου.

Συχνά όμως βλέπω αυτό που λέει ο Παναγιώτατος. Ο εργαζόμενος να ψάχνει για το "όνομα" της εταιρείας και οχι για την ουσία.

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
Λυπάμαι φίλε cretan335 για τη θέση σου, λυπάμαι διπλά που είμαι στην ίδια, παίρνω κουράγιο που τελικά δεν κάνω εγώ κάτι πολύ λάθος και η οπτική μου είναι νορμαλ.

Βλέπω ανθρώπους να αναλώνονται στο να αλλάζουν δουλειές γραβάτα-γραφείο-a/c, τρανό πράδειγμα οι πωλητές αυτοκινήτων, με ωράρια πλούσια και απολαβές αστείες. Και βλέπω επιχειρήσεις που χρειάζονται κόσμο, που μπορεί να μπει κάποιος φιλότιμος, στοιχειωδώς τυπικός και αξιοπρεπής και να πάρει καλά λεφτά και ΣΙΓΟΥΡΑ. Με προοπτική και παροχές και και και ... Μη φανταστείτε 10ημερα bonus στο κάτω ημισφαίριο, αλλά το να σου δώσουν αυτοκίνητο, να σου δώσουν άδειες όποτε τις ζητήσεις, φαγητό στις υπερωρίες σου, τα λεφτά σου και την ασφάλιση σου στην ώρα τους, ναι μεν, εξυπακούονται, αλλά με τη λαμογια που κυκλοφορεί έξω τα παραπάνω είναι πλεονεκτήματα. Και όλα έρχονται με υπομονή, αν θέλετε γρήγορο χρήμα να δουλέψετε με μαύρες επιχειρήσεις.

Είμαι σε χώρο που καταστήματα κάνουν ΚΡΑ για υπεύθυνους, αλλά όλοι μπαίνουν με νοοτροπία υπαλήλου. Τι παίρνω ? Αυτά. Ε κι εγώ θα κάνω αυτά. Πώς ρε μεγάλε να σε κάνει προϊστάμενο ή υπεύθυνο ο καθένας ?
Ρε μάστορα, τσίγκλα το αφεντικό σου, τον από πάνω σου και δούλεψε ώστε να γίνεις απαραίτητος. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου δώσουν αυτά που αξίζεις. Άν κοιτάς την ώρα, τα ρεπο, τα 3ημερα, τη μισή ώρα παραπάνω, τα "καθήκοντα" που έχεις κλπ, δεδομένο ότι θα τρως τ' αρχίδια μου και τ' αφεντικά θα είναι πάντα αλήτες και εκμεταλλευτές. Και συ στη μιζέρια και σε τελική ανάλυση, αναλώσιμος ...

Επισκέπτης
Λυπάμαι φίλε cretan335 για τη θέση σου, λυπάμαι διπλά που είμαι στην ίδια, παίρνω κουράγιο που τελικά δεν κάνω εγώ κάτι πολύ λάθος και η οπτική μου είναι νορμαλ.

Βλέπω ανθρώπους να αναλώνονται στο να αλλάζουν δουλειές γραβάτα-γραφείο-a/c, τρανό πράδειγμα οι πωλητές αυτοκινήτων, με ωράρια πλούσια και απολαβές αστείες. Και βλέπω επιχειρήσεις που χρειάζονται κόσμο, που μπορεί να μπει κάποιος φιλότιμος, στοιχειωδώς τυπικός και αξιοπρεπής και να πάρει καλά λεφτά και ΣΙΓΟΥΡΑ. Με προοπτική και παροχές και και και ... Μη φανταστείτε 10ημερα bonus στο κάτω ημισφαίριο, αλλά το να σου δώσουν αυτοκίνητο, να σου δώσουν άδειες όποτε τις ζητήσεις, φαγητό στις υπερωρίες σου, τα λεφτά σου και την ασφάλιση σου στην ώρα τους, ναι μεν, εξυπακούονται, αλλά με τη λαμογια που κυκλοφορεί έξω τα παραπάνω είναι πλεονεκτήματα. Και όλα έρχονται με υπομονή, αν θέλετε γρήγορο χρήμα να δουλέψετε με μαύρες επιχειρήσεις.

Είμαι σε χώρο που καταστήματα κάνουν ΚΡΑ για υπεύθυνους, αλλά όλοι μπαίνουν με νοοτροπία υπαλήλου. Τι παίρνω ? Αυτά. Ε κι εγώ θα κάνω αυτά. Πώς ρε μεγάλε να σε κάνει προϊστάμενο ή υπεύθυνο ο καθένας ?
Ρε μάστορα, τσίγκλα το αφεντικό σου, τον από πάνω σου και δούλεψε ώστε να γίνεις απαραίτητος. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου δώσουν αυτά που αξίζεις. Άν κοιτάς την ώρα, τα ρεπο, τα 3ημερα, τη μισή ώρα παραπάνω, τα "καθήκοντα" που έχεις κλπ, δεδομένο ότι θα τρως τ' αρχίδια μου και τ' αφεντικά θα είναι πάντα αλήτες και εκμεταλλευτές. Και συ στη μιζέρια και σε τελική ανάλυση, αναλώσιμος ...
αυτη ακριβως ειναι η διαφορα μεταξυ του χλιδαμπουρα που επιβιωνει χαρη της ελεημοσυνης της οικογενειας του & των υπολοιπων που ξεσκιζονται στην δουλεια & συνεχως ανερχονται επαγγελματικα-οικονομικα..η θεωρηση των πραγματων..οι πρωτοι νοιωθουν οτι ολος ο πλανητης τους χρωσταει,ενω οι δευτεροι ΞΕΡΟΥΝ οτι οταν βρεχεις κωλο,το τρως το γαμημενο το ψαρι..το αν θα ειναι φαγκρι μαροκου,η αλανιαρα τσιπουρα,εξαρταται ΠΑΝΤΑ απο την ενταση των προσπαθειων σου..ολα τ' αλλα ειναι,να ειχαμε-να λεγαμε & αμπελοφιλοσοφιες της τσαπους..

Επισκέπτης
ακριβως..γι' αυτο ΠΟΤΕ δεν πηρα πτυχιουχους για το τμημα πωλησεων αλλα αλανια που εχουν στην πλατη τους την σχετικη εμπειρια του πεζοδρομιου..σιγουρα ειναι πολυ ποιο κουραστικη η εκπαιδευση τους,ομως αξιζει τον κοπο γιατι πανω απ' ολα εχουν επιγνωση των συνθηκων & σιγουρα εχουν μπεσα(πραγμα σπανιο για αποφοιτο χλιδαμπουρα)..

+100000000000 ετσι ειναι πρεπει να εχεις και λιγο πρακτικη γνωση και να εισαι και κολοπετσωμενος.Ο  καγκουρας το φυτουλακι του πανεπιστημιου τι να σου κανει σε μια δουλεια της πιατσασ?

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Αλλά να είναι και γάτος στις πωλήσεις, να σκαμπάζει από pr, από marketing, merchandising & logistics;
Και αν ένα άτομο είναι τόσο χαρισματικό και πολυτάλαντο γιατί να μην κοιτάξει να βρει κάτι καλύτερο;
Ή σε πόσες εταιρείες προσλαμβάνεσαι στο Χ τμήμα και τελικά κάνεις από λογιστήριο έως τηλεφωνικό κέντρο και από πωλήσεις μέχρι αποθήκη;
Έχω την εντύπωση οτι αυτό είναι στο χέρι του κάθε εργαζόμενου. Κοινώς, ας επαναδιαπραγματευθεί τον μισθό του ή τις παραπάνω συνθήκες που αναφέρεις, δηλαδή το μέλλον του στην εταιρεία.
Αφού είναι τόσο καλός, για να μετακινείται συνέχεια, δεν νομίζεις οτι η διαπραγμάτευση θα τον βοηθήσει?
΄Η μήπως, τον πηγαίνουν πάνω κάτω γιατί δεν σκαμπάζει στο τρέχων πόστο του?
Δυο διαφορετικές περιπτώσεις που αντιμετωπίζονται και διαφορετικά.

Επισκέπτης
+100000000000 ετσι ειναι πρεπει να εχεις και λιγο πρακτικη γνωση και να εισαι και κολοπετσωμενος.Ο  καγκουρας το φυτουλακι του πανεπιστημιου τι να σου κανει σε μια δουλεια της πιατσασ?
ΑΝΕΤΑ σου καταστρεφει τις σχεσεις με το πελατολογειο & τρεχεις εσυ επι προσωπικου για να τις επαναφερεις στο προτερο επιπεδο(μετα απο πολυ τρεξιμο λεμε)..

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
ακριβως..γι' αυτο ΠΟΤΕ δεν πηρα πτυχιουχους για το τμημα πωλησεων αλλα αλανια που εχουν στην πλατη τους την σχετικη εμπειρια του πεζοδρομιου..σιγουρα ειναι πολυ ποιο κουραστικη η εκπαιδευση τους,ομως αξιζει τον κοπο γιατι πανω απ' ολα εχουν επιγνωση των συνθηκων & σιγουρα εχουν μπεσα(πραγμα σπανιο για αποφοιτο χλιδαμπουρα)..

Και έλεγα που έχασα την μπέσα μου...
Α, ναι...Στην ορκομωσία του πτυχίου!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα σε πολλές επιχειρήσεις είναι ότι σε νευραλγικές θέσεις τοποθετούν προϊστάμενο έναν "παλαίουρα" απόφοιτο εξατάξιου να συντονίζει πτυχιούχους και να κριτικάρει μια δουλειά που με δυσκολία καταλαβαίνει...
Και άντε εσύ με πτυχία και μάστερ να εξηγείς στον κομπλεξικό που καλύπτει την άγνοια με ρουφάνεμα, κακούς τρόπους, τσαμπουκά και τα γνωστά λογύδρια περί προσήλωσης στο στόχο και την αξία της εργατικότητας ότι κάνει λάθος....

Τα δε περί αλανιών που "ξέρουν την πιάτσα" τα θεωρώ περίπου αστικό θρύλο...
Το θράσσος, ο ψευτοτσαμπουκάς και το ύφος ξερόλα μπορεί να βοηθάνε να γίνει καμια πώληση παραπάνω αλλά τις επισφάλειες που δημιουργούν πουλώντας ό,τιδήποτε σε όποιονδήποτε και η ζημιά στην εικόνα της εταιρείας΄που προξενείται όταν πάνε να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε πελάτες που ξέρουν καλύτερα την αγορά από αυτούς, αντισταθμίζουν και τελικά υπερκαλύπτουν το όποιο πρόσκαιρο όφελος...

Όσο για την μπέσα, δεν έχει καμία σχέση με το πόσα πτυχία έχει ή δεν έχει ο καθένας...
Είναι καθαρά θέμα ανθρώπου..

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Άμα είχε κανένα εμοτικον που προσκυνάει θα σου γέμιζα δυο σελίδες.

Επισκέπτης

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα σε πολλές επιχειρήσεις είναι ότι σε νευραλγικές θέσεις τοποθετούν προϊστάμενο έναν "παλαίουρα" απόφοιτο εξατάξιου να συντονίζει πτυχιούχους και να κριτικάρει μια δουλειά που με δυσκολία καταλαβαίνει...
Και άντε εσύ με πτυχία και μάστερ να εξηγείς στον κομπλεξικό που καλύπτει την άγνοια με ρουφάνεμα, κακούς τρόπους, τσαμπουκά και τα γνωστά λογύδρια περί προσήλωσης στο στόχο και την αξία της εργατικότητας ότι κάνει λάθος....

Το θράσσος, ο ψευτοτσαμπουκάς και το ύφος ξερόλα μπορεί να βοηθάνε να γίνει καμια πώληση παραπάνω αλλά τις επισφάλειες που δημιουργούν πουλώντας ό,τιδήποτε σε όποιονδήποτε και η ζημιά στην εικόνα της εταιρείας΄που προξενείται όταν πάνε να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε πελάτες που ξέρουν καλύτερα την αγορά από αυτούς, αντισταθμίζουν και τελικά υπερκαλύπτουν το όποιο πρόσκαιρο όφελος...

Όσο για την μπέσα, δεν έχει καμία σχέση με το πόσα πτυχία έχει ή δεν έχει ο καθένας...

Αλλιως θα δουλεψει ενα παιδι της πιατσας σερβιτορος η barman και αλλιως ενα πτυχιουχος που δεν μπορει να βρει αλλη δουλεια.

Επισκέπτης

ξερεις πολλες τετοιες υγιεις επιχειρησεις???γιατι εγω με 30 χρονια εμπειριας στον χωρο των τροφιμων οπου ο ανταγωνισμος ειναι αμιλεικτος,οσες ηξερα τις ειδα να κλεινουν..

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Αλλιως θα δουλεψει ενα παιδι της πιατσας σερβιτορος η barman και αλλιως ενα πτυχιουχος που δεν μπορει να βρει αλλη δουλεια.
Σπάνια θα πάρεις εξειδικευμένο πωλητή (γενικότερα εξειδικευμένο προσωπικό)/μάνατζερ/διευθυντή "της πιάτσας". Θα προτιμήσεις κάποιον με πτυχίο, δηλαδή πτυχία και ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.
Αντίθετα, αν η δουλειά που προσφέρεις είναι "πιο ταπεινή" (βλέπε γραμματείς/απλούς υπαλλήλους και πωλητές ή και τα γκαρσόνια που αναφέρεις) θα αποφύγείς τους πτυχιούχους.

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Σπάνια θα πάρεις εξειδικευμένο πωλητή (γενικότερα εξειδικευμένο προσωπικό)/μάνατζερ/διευθυντή "της πιάτσας". Θα προτιμήσεις κάποιον με πτυχίο, δηλαδή πτυχία και ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.
Αντίθετα, αν η δουλειά που προσφέρεις είναι "πιο ταπεινή" (βλέπε γραμματείς/απλούς υπαλλήλους και πωλητές ή και τα γκαρσόνια που αναφέρεις) θα αποφύγείς τους πτυχιούχους.
Γενικά τους αποφεύγουν τους πτυχιούχους όπου μπορούν...γιατί είναι προτιμότερο να δίνεις μισθό 580 ευρώ από το να δίνεις 900 ευρώ!Όλα τα άλλα είναι φθηνές δικαιολογίες!

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
να κάνω μια αφελή ερωτηση?
Έχει δουλέψει κανεις σας εδω για βασικό μισθό η λίγο παραπάνω?
ή όλοι ξεκινησατε από διευθυντές και καταλήξατε αφεντικά και δεν μπορείτε να καταλάβετε τι γίνεται στην αγορά εργασίας?
Μπορώ να αναφέρω δικές μου περιπτώσεις, να δουλεύω σαν το μαλάκα, να μην αναγνωρίζει κανεις τη δουλειά μου, να βλέπεις άτομα να μην ξέρουν να πιάσουν το κλειδι να σφίξουν μια βίδα, αλλά λόγω γνωριμιών να ναι πιο καλοπληρωμένοι...
να δουλεύεις 4βαρδικο 8ωρο για 780 ευρο..
να σαι 2 χρονια χωρίς άδεια με 3μηνες συμβάσεις...
να δουλευεις 3 και 4 μηνες χωρίς ασφάλιση για να σε "δοκιμάσει" ο εργοδότης αν του κάνεις...

ο cretan σαν εργοδότης (αν αληθεύουν όσα λέει)ανήκει στην μειοψηφία πιστευω...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
ξερεις πολλες τετοιες υγιεις επιχειρησεις???γιατι εγω με 30 χρονια εμπειριας στον χωρο των τροφιμων οπου ο ανταγωνισμος ειναι αμιλεικτος,οσες ηξερα τις ειδα να κλεινουν..

Το ζήτημα είναι πώς θα επιβιώσει μια υγιής επιχείρηση σε μια μη υγιή αγορά...
Όταν πχ κάποιος στον κλάδο σου εξασφαλίζει μια τεράστια παραγγελία λαδώνοντας και όχι επειδή έχει το συνδυασμό καλύτερου/ φθηνότερου προϊόντος, τί να τον κάνει τον πτυχιούχο πωλητή ή την ορθρολογική οργάνωση- αυτά άλλωστε κοστίζουν και τις δουλειές τις παίρνει αλλιώς...

Αντίστοιχα, ποιος άνθρωπος με πτυχίο στα οικονομικά θα προσπαθούσε να πουλήσει ως συμφέρον ένα δάνειο με ΣΕΠΠΕ ... 20% σε έναν άνθρωπο με εισόδημα στο όριο της φτώχειας;
Ένας "καπάτσος" πωλητής θα το έκανε όμως και θα φαινόταν απείρως αποτελεσματικότερος στα μάτια του προϊστάμενου...
Το ότι δημιούργησε επισφάλειες και ότι με τις πωλήσεις δανείων σε άτομα που δεν δεν μπορούν να τα ξεπληρώσουν δημιουργεί έως και κοινωνικό πρόβλημα, ουδόλως τον απασχολεί...

Τώρα για τα λουκέτα, μπαίνουν πολλά και στο μέλλον θα μπουν περισσότερα...
Κάθε περίπτωση έχει ξεχωριστά αίτια- αλλά απ' ό,τι ξέρω κανείς δεν πτώχευσε απλά και μόνο επειδή προσέλαβε μορφωμένους....

Επισκέπτης
Το ζήτημα είναι πώς θα επιβιώσει μια υγιής επιχείρηση σε μια μη υγιή αγορά...
Όταν πχ κάποιος στον κλάδο σου εξασφαλίζει μια τεράστια παραγγελία λαδώνοντας και όχι επειδή έχει το συνδυασμό καλύτερου/ φθηνότερου προϊόντος, τί να τον κάνει τον πτυχιούχο πωλητή ή την ορθρολογική οργάνωση- αυτά άλλωστε κοστίζουν και τις δουλειές τις παίρνει αλλιώς...

Αντίστοιχα, ποιος άνθρωπος με πτυχίο στα οικονομικά θα προσπαθούσε να πουλήσει ως συμφέρον ένα δάνειο με ΣΕΠΠΕ ... 20% σε έναν άνθρωπο με εισόδημα στο όριο της φτώχειας;
Ένας "καπάτσος" πωλητής θα το έκανε όμως και θα φαινόταν απείρως αποτελεσματικότερος στα μάτια του προϊστάμενου...
Το ότι δημιούργησε επισφάλειες και ότι με τις πωλήσεις δανείων σε άτομα που δεν δεν μπορούν να τα ξεπληρώσουν δημιουργεί έως και κοινωνικό πρόβλημα, ουδόλως τον απασχολεί...

Τώρα για τα λουκέτα, μπαίνουν πολλά και στο μέλλον θα μπουν περισσότερα...
Κάθε περίπτωση έχει ξεχωριστά αίτια- αλλά απ' ό,τι ξέρω κανείς δεν πτώχευσε απλά και μόνο επειδή προσέλαβε μορφωμένους....
δεν υφιστανται τετοια φαινομενα στον κλαδο μου παρα μονο σε οσους πουλανε στο δημοσιο-σε νομικα προσωπα δημοσιου δικαιου..σχετικα με τα οικονομικα προιοντα-τις ασφαλειες & οποιοδηποτε αλλο μη χειροπιαστο προιον,ειναι θεμα πολιτικης της εταιρειας & οχι επιλογης των προισταμενων,των πωλητων..δεν ειπα εγω οτι οι εταιρειες πτωχευσαν επειδη προσελαβαν μορφωμενους αλλα γιατι ακολουθουσαν το μοντελο των ακριτων πωλησεων που εσυ περιεγραψες..

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
να κάνω μια αφελή ερωτηση?
Έχει δουλέψει κανεις σας εδω για βασικό μισθό η λίγο παραπάνω?
ή όλοι ξεκινησατε από διευθυντές και καταλήξατε αφεντικά και δεν μπορείτε να καταλάβετε τι γίνεται στην αγορά εργασίας?
Μπορώ να αναφέρω δικές μου περιπτώσεις, να δουλεύω σαν το μαλάκα, να μην αναγνωρίζει κανεις τη δουλειά μου, να βλέπεις άτομα να μην ξέρουν να πιάσουν το κλειδι να σφίξουν μια βίδα, αλλά λόγω γνωριμιών να ναι πιο καλοπληρωμένοι...
να δουλεύεις 4βαρδικο 8ωρο για 780 ευρο..
να σαι 2 χρονια χωρίς άδεια με 3μηνες συμβάσεις...
να δουλευεις 3 και 4 μηνες χωρίς ασφάλιση για να σε "δοκιμάσει" ο εργοδότης αν του κάνεις...

ο cretan σαν εργοδότης (αν αληθεύουν όσα λέει)ανήκει στην μειοψηφία πιστευω...
Το έχω περάσει αυτό και σου απαντώ.
Το έχω κάνει σε μια παρεμφερή αλλά πολύ μεγαλύτερη, με την δικιά μου, εταιρεία για περίπου 7 χρόνια. Απο τα 18 ξεκίνησα με βασικό μισθό και σιγα σιγά ανέβαινε (τριετίες, πτυχία, κλπ).
Και ναι, εξαιτιάς των νόμων, για 2 χρόνια και εγώ με τρίμηνα δούλευα.
Και ούτε άδεια πήρα (και όταν με απέλυσαν για να κάνω την θητεία μου με αποζημίωσαν και για τις 70+ υπόλοιπο που είχα
:dancing:  :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: ).

Και δεν ανήκω στην μειοψηφία, φίλε μου. Πολλοί υπάρχουν σαν και εμένα.

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
....ε, ίσως το ότι είσαι καλός εργοδότης, οφείλεται και σ' αυτό  ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom