Νέα

Ο «Σάκης» από το Πακιστάν που έφτασε να διαχειρίζεται 58 εκατ. ευρώ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα giatioxi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 22
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Κριτικές
1
Like
353
Πόντοι
186
Ο 34χρονος «Σάκης» ήρθε από το Πακιστάν στην Ελλάδα πριν από χρόνια και άρχισε να καθαρίζει αυτοκίνητα σε βενζινάδικα. Οι τσέπες του ήταν παντελώς άδειες και δεν μιλούσε καθόλου ελληνικά. Κατόπιν, ξεκίνησε να τα μιλάει σπαστά, χωρίς ποτέ να καταφέρει να μάθει επαρκώς τη γλώσσα.

Οι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας εξεπλάγησαν όταν διαπίστωσαν ότι κατάφερε από καθαριστής να γίνει μεγάλος και τρανός… επιχειρηματίας που διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και συνομιλεί με προμηθευτές κινητών τηλεφώνων απ’ όλο τον κόσμο.

Ο «Σάκης» έπειτα από πολυήμερη απουσία του στο εξωτερικό για «μπίζνες» επέστρεψε στην Ελλάδα και συνελήφθη στις 26 Απριλίου 2017 ως ο ιδιοφυής αρχηγός της «μαφίας των κινητών τηλεφώνων», του κυκλώματος που πουλούσε ολοκαίνουριες συσκευές σε… ανεξήγητα καλές τιμές. Εισήγαγε τα κινητά τηλέφωνα μέσω εταιριών-μαϊμού για να μην καταβάλλει φόρους και τα πουλούσε σε εταιρίες που διατηρούν κυρίως ηλεκτρονικά καταστήματα. Η αξία εμπορεύματος της οργάνωσης υπολογίζεται στα 58.000.000 ευρώ.

Τα υπόλοιπα -τουλάχιστον δέκα- μέλη της οργάνωσής του τον θαύμαζαν αλλά παράλληλα δυσανασχετούσαν για το πόσο αυστηρός και εργασιομανής είναι. Σε μία από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες ανάμεσα στους κατηγορουμένους, που καταγράφηκε από τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ. και αποκαλύπτεται από τον «Ε.Τ.» της Κυριακής, μέλος της οργάνωσης περιγράφει: «Για να καταλάβεις πώς ξεκίνησε ο Πάκι (εννοεί τον 34χρονο), να ξέρεις ότι δούλευε σε βενζινάδικο. Οταν ήρθε στην Ελλάδα, δεν ήξερε τον Χριστό του… Και βρέθηκε τώρα με όλα αυτά τα λεφτά. Θα σ’ τα εξηγήσω από κοντά. Επειδή έχω δουλέψει με τον συγκεκριμένο πολλά χρόνια και έχω φάει ψωμί, ξέρω πώς δουλεύει. Δεν θα μας φάει ποτέ ούτε ένα ευρώ. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι σου λέω… Δεν είναι ο άγνωστος Χ. Ετσι; Εγώ έχω κερδίσει από τον συγκεκριμένο».

Σε άλλη συνομιλία μέλος της οργάνωσης περιγράφει την πίεση που του ασκεί ο «Σάκης» πάνω στη δουλειά αλλά και τα «τερτίπια» του κυκλώματος: «Με πιέζει με τις πωλήσεις. Για να σου το εξηγήσω, αυτή η δουλειά έχει πολλά τερτίπια, τα οποία εγώ δεν τα ξέρω και τα οποία προσπαθεί να μου τα μάθει ένας άνθρωπος που διαρκώς νευριάζει και δεν μιλάει καλά τη γλώσσα. Αυτός λέει κάποια πράγματα τα οποία εγώ δεν τα καταλαβαίνω και αν του πω να τα επαναλάβει γίνεται τούρμπο. Πώς μπορώ, λοιπόν, να συνεννοηθώ με έναν τέτοιον άνθρωπο; Εχω μπλέξει σε μια δουλειά που δεν ξέρω την τύφλα μου… Και δεν μιλάω για το θέμα του κινητού, μιλάω για την αγοραπωλησία, ότι υπάρχουν πολλά, πολλές ιστορίες εδώ πέρα που παίζονται, με το εξωτερικό, με τον ΦΠΑ, με το ένα με το άλλο, που εγώ ούτε λογιστικά κατέχω ούτε τίποτα. Δεν μπορώ να συνεννοηθώ. Ολη μέρα φωνάζει. Είχε φύγει είκοσι μέρες στην πατρίδα του και είχα βρει την ησυχία μου. Ηρθε και μου γ… πάλι την ψυχολογία. Είναι καλός άνθρωπος, δεν είναι κακός, αλλά είναι μ… με τη δουλειά, είναι εργασιομανής, είναι επιχειρηματίας και δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ και από το βράδυ μέχρι το πρωί και έχει την απαίτηση και αυτοί που του δουλεύουν να δουλεύουν έτσι. Δεν είναι έτσι…».

Ο «Σάκης» είχε φροντίσει να μεταφέρει τα κέρδη του στο εξωτερικό. Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Νοέμβριο του 2016 έκανε μεταβίβαση εμβασμάτων ύψους 4.300.000 ευρώ στη Βουλγαρία, ενώ 200.000 λίρες Αγγλίας μεταφέρθηκαν σε εταιρία με έδρα το Λονδίνο και άλλες 600.000 ευρώ στο Πακιστάν. Κύριο μέλημα των ελληνικών Αρχών είναι να γυρίσουν στο Ελληνικό Δημόσιο τα 4.300.000 ευρώ που εστάλησαν στη Βουλγαρία και για το λόγο αυτό έχουν κινηθεί οι διαδικασίες και έχει γίνει αίτημα δικαστικής συνδρομής.

Οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν εξαιρετική δουλειά που διήρκεσε μήνες στην προσπάθειά τους να «ξεσκεπάσουν» τη «μαφία των κινητών τηλεφώνων» που ζημίωσε το Δημόσιο περίπου κατά 6.000.000 ευρώ. Διαπιστώθηκε ότι το αρχικό κεφάλαιο των κατηγορουμένων ήταν μόλις 60.000 ευρώ. Ο άνθρωπος που είχε αναλάβει το στήσιμο των εικονικών εταιριών ήταν κυρίως ο «υπαρχηγός» της οργάνωσης, ένας 42χρονος από το Μπανγκλαντές, ο οποίος προφυλακίστηκε μαζί με τον αρχηγό.

Αναζητούσαν «μπροστινούς» για να στήσουν εικονικές εταιρίες

Σε συνομιλία μέλους του κυκλώματος περιγράφεται η αγωνιώδης προσπάθεια για ανεύρεση «μπροστινού» για την ίδρυση εικονικής εταιρίας: «Βρες “μπροστινούς” για εκεί. Ο,τι θέλεις να κάνεις σε βουλγάρικα κάνε το εδώ μου είπαν και τελείωσε η υπόθεση. Το ίδιο πράγμα είναι… Αρα, πρέπει να βρούμε κάποιον για εδώ. Οχι, Ελληνα. Δεν ξέρω σου λέω, δεν ξέρω. Αυτό δεν το ξέρω. Αλλά ότι εδώ πέρα πρέπει να βρεις κάποιους “μπροστινούς”, ναι, πρέπει να γίνει. Αυτό. Κατάλαβες; Πρέπει να βρεθεί κάποιος τώρα και δεν είναι και εύκολο να τον βρεις. Πρέπει να βρεις έναν τελειωμένο…».

Από την έρευνα προέκυψε ότι το 50-60% του εμπορεύματος που διακινούνταν από το κύκλωμα κατέληγε σε εταιρία που δραστηριοποιείται στις πωλήσεις -κυρίως με ηλεκτρονικό τρόπο- κινητών τηλεφώνων. Τα στελέχη της εταιρίας, η οποία «πρωταγωνιστεί» στις ηλεκτρονικές πωλήσεις, δεν κατηγορούνται για τίποτα, καθώς αγόραζαν και στη συνέχεια πουλούσαν στους καταναλωτές νόμιμα τις συσκευές καταβάλλοντας τους φόρους. Δεν προέκυψε, μάλιστα, κάποιο στοιχείο ότι γνώριζαν τη δράση του κυκλώματος. Τα κινητά τηλέφωνα που διακινούνταν από το κύκλωμα ήταν γνήσια και προέρχονταν από χώρες όπως η Πολωνία, η Γερμανία, η Λετονία, η Αυστρία, η Ρουμανία και η Ιταλία.

e-typos.com

Συνημμένα

• kinito.jpg
    kinito.jpg
    20 KB · Εμφανίσεις: 28

digit_ten

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
70
Πόντοι
16
Είναι γεγονός...???

sexybay

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
52
Πόντοι
606
Και εγω ρε παιδια ουτε για αγορα δεν καταφερα να βρω ενα απο αυτα ΠΑΝΤΩΣ το ποσο των 58 εκατομυριων μου φανηκε υπερβολικο

rokos

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
159
Πόντοι
6
Δεν ξέρω αν τα ποσά είναι σωστά πάντως γύρο από την Ομόνοια υπάρχουν 2-3 μαγαζιά πακιστανών που συνεργάζονται και με άλλα σε Γλυφάδα κολονάκι Κηφισιά και θησαυρίζουν .......

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.698
Πόντοι
2.606

Panos13

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2005
Like
192
Πόντοι
16
του κυκλώματος που πουλούσε ολοκαίνουριες συσκευές σε… ανεξήγητα καλές τιμές

Γνωστές μάρκες και μοντέλα? Μαϊμου?
ω ρε γλέντια...

yes.i.am

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2016
Like
204
Πόντοι
16
σιγα την ανακαλυψη τωρα και την πονηρια,
ο τυπος απλα δε πληρωνε φπα φορους φμυ τεβε και οτι αλλη μαλακια βαζει το ελληνικο κρατος και ετσι ειχε περιθωριο κερδους 80% , το μοιραζοτανε με το μαγαζι και κερδιζαν και οι δυο. Που να δεις τωρα με τα pos τις κατασχεσεις λογαριασμων τα καπιταλ κοντρολς και τις αλλες μαλακιες που προωθουνε οι μαλακες που κυβερνανε τι αεροπλανακια εχουνε να γινουνε και θα εισπρατει τα @@ του πακισταν η κυβερνηση

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.087
Πόντοι
6.796
Εχει σαιτ ο Πακι?

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216

Γεμάτη είναι η Ομόνοια, η Γερανίου, Αγίου Κωνσταντίνου, Σατωβριάνδου, η Βερανζέρου κτλ από μπαγλκοπακομάγαζα τηλεφωνίας.

:zombie: :shit: :zombie:

Συνημμένα

• Pakis_Sapakis.jpg
    Pakis_Sapakis.jpg
    5,2 KB · Εμφανίσεις: 23

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.791
Πόντοι
216
Πληρώνουμε με τους φόρους και το αίμα μας φραπεδόμπατσους για να κυνηγάνε Πάκια ατσίδες και να κοκορεύονται γι' αυτό.
Ας μη χαίρονται και πολύ γιατί τρέχουν άλλες τόσες μπίζνες κάτω απ' τη μύτη τους.

Επισκέπτης
Tώρα το ποσό είναι αστρονομικό κι έχω αμφιβολία  :- :rolleyes: :huh:
Αλλά ας σταθώ επί της ουσίας: ο "Σάκης" πεινασμένος, κυνηγημένος ή δεν ξέρω τι άλλο ήλθε εδώ και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ που θυσαύρισε.
Τις πολιτικές μου θέσεις τις ξέρουν οι παλαιοί του χώρου είτε όσοι με παρακολουθούν, όμως θα σταθώ στην επιχειρηματικότητα και την ιδιοφυία του τύπου. Να πληρώσει τους φόρους σε αυτά που του αναλογούν και να βγει όξω κανονικά και με το νόμο και να στήσει νόμιμη επιχείρηση. Στην τελική κάτι αιδοία της λάσπης όπως ο Κοσκωτάς & ο Τσοχατζόπουλος σε τι διαφέρουν από το "Σάκη";
Επειδή έχουν ελληνική ταυτότητα;
Μη χέσω......
Εγώ νομίζω ότι περισσότερο έβλαψαν το Δημόσιο τα καθάρματα αυτά (όπως κι άλλοι) παρά ο "Σάκης" αλλά κι ο κάθε "Σάκης".

Μανωλης Κρητικος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2017
Κριτικές
25
Like
386
Πόντοι
290
Λίγο απίστευτα μου φαίνονται ολα αυτα...
Για να έρθει εμπόρευμα ο προμηθευτής πρέπει να πληρωθεί... ότι και να είναι η εταιρεία σου... με τα capital control πως γίνεται για τετοια πόσα...
Και από το πλυσιμο των αυτοκινήτων βγηκαν τοσα λεφτά που βγηκαν στο εξωτερικό εκτος τραπεζικού συστήματος και μετα παλι μεσω τραπεζης εγιναν αγορές??
Δεν νομίζω ότι υπάρχει εταιρεία που σου στέλνει εμπόρευμα με μετρητά...
Και σε αυτή την περίπτωση που κάποιος έφερνε κινητά στη βαλίτσα... το αναφερομενο πόσο αντιστοιχεί σε καμία 200αρια χιλιάδες συσκευές...
Λίγο δύσκολο το βλέπω...

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Δε ξερω αν ειναι αληθεια,αυτο που ξερω ομως απο τη καθημερινοτητα στη πολη που κινουμαι ειναι οτι οι Πακιστανοι εφοδιαζουν κουτες παρανομα τσιγαρα σε οποιον ενδιαφερεται,και εχουν πολυ πελατεια,και οι τσεπες τους κουδουνιζουν απο ευρω.Επισης οι μαυροι σε πλατεια Ομονοιας στη Πειραιως και στη πλατεια Αμερικης 100 μετρα κατω απο το αστυνομικο τμημα,φορανε χρυσες καδενες και δαχτυλιδια και ηρθαν ξυπολητοι και εχουν κανει χρημα και αγοραζουν οτι θελουν χωρις να δουλευουν, με το ναρκωεμποριο.Ρουμανοι,Γεωργιανοι γνωστοι σαλταδοροι,οι διαρηξεις διαμερισματων εχουν γινει μαστιγα εκει που συνεβαινε μια στο τοσο.Και χρημα να μη βρουν μεσα,λεμε τωρα,ολο και κατι αξιας θα βουτηξουν να χουν να πορευονται.Οι νεοφερμενοι γυφτοι των Βαλκανιων εχουν ρημαξει τα παντα,οτι βρουν μποσικο το πλατσικολογουν.Αξια να εχει και να τους αποφερει τον επιουσιο,εχουν πιασει  ολα τα υπογεια τρωγλες-αποθηκες που ηταν ξενοικιαστα 50 χρονια και εχουν εγκατασταθει.Εχουν βρει φιλοξενο τοπο τη χωρα μας απο τοτε που τους εδιωξαν με τις κλωτσιες και τις μπουλντοζες διαλυοντας τις παραγκες τους οι Γαλλοι.Κι ας εδειχναν το διαβατηριο χωρας της ΕΕ,εξω.Τους ληστες των χρηματοκιβωτιων των εταιριων που εξαρθρωσε η αστυνομια,ειπαν επισημα οτι τα κλοπιμαια ανερχονται σε 50 εκ ευρω.Ποσα τους βρηκαν;50 χιλιαδες!Τα υπολοιπα 49 εκ 950 χιλ κλαφτα.Οχι κι ασχημα για λιγους μηνες δουλεια.Θα χορτασουν ψωμι η μαλλον παντεσπανι στις χωρες που τα διοχετευσαν.Τοσα καταστηματα Μπαγκλαντες Πακισταν που το παιζουν μεγαλοεπιχειρηματιες και ανοιγουν συνεχεια ενω ζουμε σε εποχη που τα μικρομαγαζα κλεινουν;πως συμβαινει αυτο;Παρεμποριο;Διολου απιθανο,ετσι κι αλλιως υπαρχει κρατος να ελεγξει;

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
35.898
Πόντοι
6.256
Ξεχασατε το Γαβαλα που ειχε μαζεψει εκατομυρια επειδη δεν πληρωνε φπα.
Μπουρδελο παρεδωσε το πασοκ νδ και επαξια συνεχιζει το εργο ο συριζα,
Ερωτησεις κανείς?

tomahok

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
1
Like
2.835
Πόντοι
606
Ξεχασατε το Γαβαλα που ειχε μαζεψει εκατομυρια επειδη δεν πληρωνε φπα.
Μπουρδελο παρεδωσε το πασοκ νδ και επαξια συνεχιζει το εργο ο συριζα,
Ερωτησεις κανείς?
θυμασαι που στον κορυδαλλο εκανε ηλιοθεραπεια να μαυρισει?
:2funny:

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Και το Δημοσιο του πηρε το υπερπολυτελες ακινητο της εταιριας του αξιας πολλων εκατομυριων.Στον αλλον τι θα του παρεις οταν το μεσημερι παει στο μαγαζι μεταφορας χρηματων στο εξωτερικο money trasfer και τα στελνει εξω;Καποια δις ευρω υπολογισμενα ετησιως.Κι επειτα επειδη υπαρχουν  αυτα,δε σημαινει οτι πρεπει να αφηνουν και τα υπολοιπα ανεξελεγκτα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom