Νέα

Ντοκουμέντα ΝΤΡΟΠΗΣ για τη δράση των Αριστεριστών–ΚΚΕ Διεθνικά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα rafman
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 60K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
οσο σκεφτομαι οτι 1.000.000 ρωσοι και αλλοι τοσοι πατριωτες απο αλλες χωρες επεσαν

για να μην ειναι σημερα φασιστικη η ευρωπη

και να υπαρχουν τυποι σαν και σενα που γραφουν μαλακιες στο ιντερνετ ανεξοδα....

αστο αγορι μου ,δεν το κατεχεις.μια φορα τα λεμε. χαιρετω supermouse.

κόψε κάτι ρε παληκάρι σχετικά με την Σοβιετική Ενωση που έσωσε τον κόσμο από τον ναζισμό.. ας μην ήταν η Ελλάδα που καθυστέρησε την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα για 2 μήνες και αυτή την στιγμή ο Χίτλερ θα ήταν στο Βλαδιβοστόκ.. διαβάζουμε ιστορία από πολλές πλευρές και όχι μόνο από μία...

επίσης για να απομυθοποιήσουμε και λίγο τα πράγματα το μεγαλύτερο ποσοστό απωλειών στον Β!ΠΠ δεν τον είχε η Σοβιετική Ενωση αλλά η Ελλάδα (προσοχή μιλώ για ποσοστό απωλειών σε σύνολο πληθυσμού)

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
499
Πόντοι
4.906
που αν ειχαμε και οχυρα σε ολα τα συνορα θα νικαγαμε και μονοι μας τον αξονα τι λεμε τωρα....ποιοι εγγλεζοι και ρωσοι.... :2funny: :2funny: :2funny: για το ποσοστο συμφωνω κι εγω παντως απολυτα....

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
επίσης για να απομυθοποιήσουμε και λίγο τα πράγματα το μεγαλύτερο ποσοστό απωλειών στον Β!ΠΠ δεν τον είχε η Σοβιετική Ενωση αλλά η Ελλάδα (προσοχή μιλώ για ποσοστό απωλειών σε σύνολο πληθυσμού)

:2funny: :2funny: :2funny: για το ποσοστο συμφωνω κι εγω παντως απολυτα....

Ακριβως για να απομυθοποιησουμε τα πραγματα οπως το λετε, η Ελλαδα, ειχε πολυ χαμηλοτερο ποσοστο απο την Πολωνια και τη Ρωσσια...

World War II casualties

Γραφημα - World War II casualties

Εχω να ρωτησω κατι αλλο... Αν "ειχαμε" παρει, οπως λεει ο δημιουργος του θρεντ, την Κωνσταντινουπολη και τη Μικρα Ασια θα ειχαν εκλειψει οι καθυστερημενοι που ταυτιζουν οποιους δεν ειναι φασιστες, και δε γιορταζουν καθε 21 Απριλιου, με κομμουνιστες εγκληματιες?

tommaso

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2007
Like
2
Πόντοι
66
Σοβιετικη ενωση 10.000.000 νεκροι!!!   14,4 % του πληθυσμου της! ολη η ευρωπη χρωσταει σε αυτο το λαο.

και Ελλαδα 20.000 νεκροι  , 4,4% του πληθυσμου της    ;)

Σουηδια μολις 200 νεκροι.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
499
Πόντοι
4.906
Σοβιετικη ενωση 10.000.000 νεκροι!!!   14,4 % του πληθυσμου της! ολη η ευρωπη χρωσταει σε αυτο το λαο.

και Ελλαδα 20.000 νεκροι  , 4,4% του πληθυσμου της    ;)

Σουηδια μολις 200 νεκροι.
οχι μεγαλε ηταν 100000 οι νεκροι με κατι πεινες που πεσαν....και αυτες στις απωλειες λογιζονται....

ANDREIOS

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Σεπ 2007
Κριτικές
13
Like
1.694
Πόντοι
6.255
Ένας λόγος που κυνηγιθηκαν οι Ελληνες από τον Στάλιν είναι ότι ήταν ορθόδοξοι χριστιανοί και αυτό ενοχλεί τα κομουνιστεικά καθαρματα βλέπετε όπως είπε και ο Πουτανας γιος εβραϊκής καταγωγής Καρλ Μαρξ "το όπιο του λαού είναι η θρησκεία". Το παρακάτω βίντεο δείχνει το πόσο δημοκρατικές αντιλήψεις έχουν οι κομουνιστες στό ότι πιστεύεις εσυ αυτοί να στό διαλύουν και εννοώ για τις ορθόδοξες εκκλησίες που γκρέμισαν οι κατά αλλά δημοκράτες κομουνιστές καμαρώστε τους 

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
14
Πόντοι
766
Ένας λόγος που κυνηγιθηκαν οι Ελληνες από τον Στάλιν είναι ότι ήταν ορθόδοξοι χριστιανοί και αυτό ενοχλεί τα κομουνιστεικά καθαρματα βλέπετε όπως είπε και ο Πουτανας γιος εβραϊκής καταγωγής Καρλ Μαρξ "το όπιο του λαού είναι η θρησκεία". Το παρακάτω βίντεο δείχνει το πόσο δημοκρατικές αντιλήψεις έχουν οι κομουνιστες στό ότι πιστεύεις εσυ αυτοί να στό διαλύουν και εννοώ για τις ορθόδοξες εκκλησίες που γκρέμισαν οι κατά αλλά δημοκράτες κομουνιστές καμαρώστε τους  
μη προσβαλεις ετσι ιστορικο προσωπο

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Για το Κατυν υπαρχουν μερικες αμφιβολιες απο ποιους πραγματι διαπραχτηκε,οχι ατεκμηριωτες...επιπλεον στην ΕΣΣΔ ειχε συσταθει Πολωνικη Στρατια και μεγα μερος των Πολωνων αναχωρησαν για μεση Ανατολη,πολεμωντας αργοτερα στο Μοντε Κασινο μεταξυ αλλων-αλλα μαλλον σου διαφευγει αυτο.

...για να βοηθήσω την ασθενική σου μνήμη.....

Το έγκλημα και το ψέμα του Κατίν

ΕΠΙΜ: Β.ΓΕΩΡΓ.   Ο Αντρέι Βάιντα στα 81 του χρόνια δεν το βάζει κάτω. Με τη νέα ταινία του, το «Κατίν», βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο μιας ζωηρής πολιτικής συζήτησης στην πατρίδα του, την Πολωνία. Ο μεγάλος σκηνοθέτης, που επί κομμουνισμού ήταν το κόκκινο πανί με ταινίες όπως τις «Ανθρωπος από μάρμαρο» και «Δαντόν», αλληγορίες για τα σταλινικά εγκλήματα που τον είχαν κάνει διάσημο απ’ άκρη σ’ άκρη της Γης, αυτή τη φορά έστησε την κάμερά του απέναντι σε μία από τις τραγικότερες και σκοτεινότερες σελίδες της πολωνικής ιστορίας.
Τη σφαγή από σοβιετικά στρατεύματα στο δάσος του Κατίν, αλλά και σε άλλες περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, 22.500 Πολωνών αξιωματικών και διανοουμένων. Οι μαζικές δολοφονίες έγιναν το 1940. Ο Κόκκινος Στρατός είχε εισβάλει στην ανατολική Πολωνία τον Σεπτέμβριο του 1939, την ίδια εποχή που από τα δυτικά εμφανίζονταν τα γερμανικά στρατεύματα, χωρίζοντας τη χώρα σε μια κόκκινη και σε μια φιλοναζιστική λωρίδα.
Ο πατέρας τού Βάιντα ήταν ένας από τούς εκτελεσμένους αξιωματικούς. Ο μικρός Βάιντα όμως, όπως και εκατομμύρια συμπατριωτών του, έζησαν μέσα στο ψέμα. Οταν οι τάφοι των Πολωνών ανακαλύφτηκαν από τους Γερμανούς το 1943 στο δάσος του Κατίν, κοντά στη ρωσική πόλη του Σμολένσκ, η Σοβιετική Ενωση αρνήθηκε ότι είχε την οποιαδήποτε ευθύνη για τα εγκλήματα. Τα φόρτωσε στους ναζί. Και η σοσιαλιστική Πολωνία, φυσικά, δέχτηκε και καλλιέργησε το μύθο που επέβαλε η μαμά Σοβιετική Ενωση.
«Το ψέμα αυτό μας το δίδασκαν στα σχολεία. Το ακούγαμε παντού» λέει σήμερα ο Αντρέι Βάιντα. «Ομως σιγά σιγά αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ότι δεν μπορεί να τους σκότωσαν οι Γερμανοί, ότι έπρεπε να είναι οι Σοβιετικοί. Εάν η ταινία μου έχει κάποιον αντίκτυπο στους συμπατριώτες μου, ελπίζω να είναι παρηγοριά και εξιλέωση. Το καλύτερο φάρμακο για τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα είναι να τα δείχνεις και να μιλάς καθαρά γι’ αυτά».
Η ταινία αυτή δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει γίνει πριν από την κατάρρευση του κομμουνισμού, αφού θα έπρεπε να μεταφέρει την επίσημη άποψη για το Κατίν. Μόλις τον Απρίλιο του 1990 ο τότε πρόεδρος της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αναγνώρισε δημόσια την ευθύνη της χώρας του. Και τώρα οι Πολωνοί κάνουν ουρές για να δουν το «Κατίν», ενώ οι αρμόδιοι φορείς το διάλεξαν ανάμεσα σε άλλες 15 ταινίες για να εκπροσωπήσει τα εθνικά τους χρώματα στα φετινά Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας (αν θα είναι μία από τις πέντε υποψήφιες ταινίες, θα το ξέρουμε στις 22 Ιανουαρίου που θα ανακοινωθούν όλες οι υποψηφιότητες).                        
«Στους γονείς μου». Με αυτή την αφιέρωση ξεκινά η ταινία. Και με μια συγκλονιστική σκηνή. Πάνω σε μια γέφυρα πλήθη Πολωνών τρέχουν προς δύο αντίθετες κατευθύνσεις. Οι μεν για να ξεφύγουν από τις σοβιετικές στρατιές, οι δε για να γλιτώσουν από τη Βέρμαχτ. Οσο για τις τελευταίες σκηνές, είναι αφόρητες: οι Πολωνοί αξιωματικοί δολοφονούνται ένας ένας με μία σφαίρα στο δάσος του Κατίν.
Ανάμεσά τους και ο Γιακούμπ Βάιντα, λοχαγός του ιππικού. Η σύζυγός του όμως, και μαμά του σκηνοθέτη, έζησε για πολλά χρονια με την ελπίδα της επιστροφής του, όπως και χιλιάδες άλλες Πολωνές γυναίκες. Αρνιόταν να δεχτεί το θάνατό του επειδή αναγραφόταν στις λίστες των θυμάτων με λανθασμένο μικρό όνομα. Ολες αυτές τις πολύ προσωπικές ιστορίες τις αποκάλυψε τώρα ο σκηνοθέτης. Αλλωστε το βασικό πρόβλημά του ήταν ποια πρόσωπα θα έβαζε στο κέντρο της ταινίας του. «Θα ήταν οι αξιωματικοί; Τότε θα έκανα μια πολιτική ταινία. Θα ήταν η μητέρα μου ή οι γυναίκες που περίμεναν τους αξιωματικούς; Τότε θα ήταν μια ψυχολογική ταινία. Αποφάσισα αυτά τα δύο στοιχεία να συνυπάρξουν στην ταινία, να δούμε στη μεγάλη οθόνη και το έγκλημα αλλά και το ψέμα του Κατίν».
Ο Βάιντα για το σενάριο βασίστηκε σε αυθεντικές ιστορίες. Χρησιμοποίησε ακόμα εικόνες από τα γερμανικά αρχεία, που δείχνουν την ανακάλυψη των μαζικών τάφων, αλλά και ανάλογο σοβιετικό προπαγανδιστικό υλικό. Για τη φωτογραφία εμπιστεύτηκε τον Πάβελ Εντελμαν («Πιανίστας» του Πολάνσκι) και τη μουσική την ανέθεσε στον περίφημο Πολωνό συνθέτη Κριστόφ Πεντερέτσκι.
                                                                                ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 27/12/2007

[URL unfurl="true"]http://greeceinfo.wordpress.com/2008/01/21/182/[/url]

VenomOne

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
6
Για ρίξτε μια ματιά κι εδώ

που μιλάει για έναν 'επαναστάτη πράκτορα' Ισραέλ Λαζάρεβιτς Χέλιφαντ ή Αλεξάντερ Πάρβους
Израиль Лазаревич Гельфанд 'σύντροφος καθοδηγητής οργανωτής'.

Τί κοινό είχαν με τους μπολσεβίκους οι 'ηγέτες' του 'Ένωση και Πρόοδος' του Κεμάλ ;
Νομίζω το ίδιο 'θρήσκευμα/συνείδηση'.

Επίσης, το ίδιο θρήσκευμα/συνείδηση' με τους Αβραάμ Μπεναρόγια και Ζάκ Βεντούρα του ΣΕΚΚΕ.

Κι εγώ μόλις το ανέβασα 'έσπευσαν' αφενώς να με 'μπινελικώσουν' και αφεταίρου να με
κατηγορήσουν οτι είμουν ο χότσκορπιός.

PS.Μάλιστα διάβαζα σε μια από τις παραπομπές κάτι αστείο οτι ο 'υπουργός οικονομικών'
  του Κεμάλ λεγόταν Δαυίδ Μπέης και θυμήθηκα και τον Υιό του Δαυίδ (Δαυίδ-ογλού) στις
  μέρες μας ο οποίος όμως έχει αλλάξει υπουργείο και έχει των Εξωτερικών Αχαχα χαχα.

Σε μια από τις παραπομπές άρθρα του Σ.Χατζάρα αναφέρει οτι ο Σημίτης (Ααρών Αβούρη)
  όταν την κοπάνησε από την Ελλάδα επί χούντας έφυγε με το ψευδώνυμο Ζάκ Βεντούρα.

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
14
Πόντοι
766
εγο ιεμ χοτ νιχτεριδα

Επισκέπτης
Κι εγώ μόλις το ανέβασα 'έσπευσαν' αφενώς να με 'μπινελικώσουν' και αφεταίρου να με
κατηγορήσουν οτι είμουν ο χότσκορπιός.
Eιναι ολοφανερο οτι οι εγκαθετοι των εβραιοκεμαλομπολσεβικων πρακτορων προσπαθουν με καθε τροπο να κρυψουν την αληθεια.
Συνεχισε απτοητος τον αγωνα σου,ο γεροντας Παισιος μαζι σου.
...για να βοηθήσω την ασθενική σου μνήμη.....
Απο τον πατερα μου πηρα την μνημη μου και απο την μανα μου την ξεροκεφαλια.
"... Επίσης, στο παρόν έγγραφο, το πρωτόκολλο για να εκτελεστουν οι Πολωνοι γραφει ότι προηλθε από το Politburo του ΚΚΣΕ. Ο Shepelin αναφέρεται απλά "στο πρωτόκολλο του Politburo του ΚΚΣΕ να εκτελεστουν..."Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι ΚΚΣΕ δεν υπήρξε ,παρα μονο από το 1952 κι επειτα ! Το 1940, δεν υπήρχε κανένα τέτοιο κυβερνητικό σώμα! Το 1940, αποκαλειτο ΠΚΚ(μπ),δηλαδη Πανενωσιακο Κομμουνιστικο Κομμα(μπολσεβικοι)!"
Δλδ.μια απο τις αποδειξεις για την ενοχη των Σοβιετικων ειναι ενα εγγραφο κατασκευασμενο.

Οπως ΔΕΝ καταλαβες,δεν αμφισβητησα την κυριαρχη αποψη,αλλα επεσημανα οτι υπαρχουν ορισμενα στοιχεια(ΕΣΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ),που συνηγορουν ΠΟΛΥ ΑΣΘΕΝΩΣ(ΙΜΟ)υπερ της αποψης οτι το Κατυν ΔΕΝ ηταν δουλεια της NKVD.Και επειδη ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΑ δεν το γνωριζεις θα σε πληροφορησω οτι υπερμαχος της αποψης οτι οι Σοβιετικοι ειναι αθωοι ειναι ενας Ρωσος Κυριακουρας...

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Eιναι ολοφανερο οτι οι εγκαθετοι των εβραιοκεμαλομπολσεβικων πρακτορων προσπαθουν με καθε τροπο να κρυψουν την αληθεια.
Συνεχισε απτοητος τον αγωνα σου,ο γεροντας Παισιος μαζι σου.Απο τον πατερα μου πηρα την μνημη μου και απο την μανα μου την ξεροκεφαλια.
"... Επίσης, στο παρόν έγγραφο, το πρωτόκολλο για να εκτελεστουν οι Πολωνοι γραφει ότι προηλθε από το Politburo του ΚΚΣΕ. Ο Shepelin αναφέρεται απλά "στο πρωτόκολλο του Politburo του ΚΚΣΕ να εκτελεστουν..."Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι ΚΚΣΕ δεν υπήρξε ,παρα μονο από το 1952 κι επειτα ! Το 1940, δεν υπήρχε κανένα τέτοιο κυβερνητικό σώμα! Το 1940, αποκαλειτο ΠΚΚ(μπ),δηλαδη Πανενωσιακο Κομμουνιστικο Κομμα(μπολσεβικοι)!"
Δλδ.μια απο τις αποδειξεις για την ενοχη των Σοβιετικων ειναι ενα εγγραφο κατασκευασμενο.

Οπως ΔΕΝ καταλαβες,δεν αμφισβητησα την κυριαρχη αποψη,αλλα επεσημανα οτι υπαρχουν ορισμενα στοιχεια(ΕΣΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ),που συνηγορουν ΠΟΛΥ ΑΣΘΕΝΩΣ(ΙΜΟ)υπερ της αποψης οτι το Κατυν ΔΕΝ ηταν δουλεια της NKVD.Και επειδη ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΑ δεν το γνωριζεις θα σε πληροφορησω οτι υπερμαχος της αποψης οτι οι Σοβιετικοι ειναι αθωοι ειναι ενας Ρωσος Κυριακουρας...

...ναι, αλλά ο Ριζοσπάστης λέει άλλα....μήπως είσαι ρεβιζιονιστής ???  :think:

www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4459057]http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4459057[/url]

παραθέτω τον επίλογο του άρθρου....έχει πλάκα.... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Εν κατακλείδι. Το παρόν άρθρο επιχειρεί να αναδείξει το εύρος της ιστορικής αποδόμησης στο οποίο προτίθεται να προβεί ο ιμπεριαλισμός στο πλαίσιο της αντικομμουνιστικής αναθεώρησης της ιστορικής μνήμης. Οι κομμουνιστές δε φοβούνται την αλήθεια. Τουναντίον, την αποζητούν με το ίδιο πάθος και τόλμη, με τα οποία ρίχνονται στις καθημερινές και διαχρονικές μάχες για την προάσπιση των λαϊκών - εργατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Αντίστοιχα, όμως, και με τον ίδιο ζήλο, καταπολεμούν τη συκοφαντία και το ψέμα.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
supermouse γιατί ασχολείσαι με καθυστερημένα?

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
μαλλον το τελευταιο μου post ,επι του θεματος δεν ετυχε επαρκους προσοχης ,οποτε παραθετω κατι αναλογο :

Κάπα κάπα Ε,γίνε πουτάνα λαέ.  :knockinb: :knockinb:

Πρέπει να είναι λόγω λέξης η παραγωγή τόσων πουτάνων σε όλες τις κομμουνιστικές χώρες.
Κομ-ΜΟΥΝΙ-σμός.
Ούτε αυτές όμως μένουν εκεί.
Τελικά ούτε πουτάνα δεν αξίζει να είσαι σε κομμουνιστική χώρα.
Γι αυτό έχουν μαζευτεί όλες οι πουτάνες από πρώην και νυν κομμουνιστικές χώρες στην Ελλάδα.
Απευθύνω λοιπόν πρόταση στους κομμουνιστές να βρούν τρόπο να φορολογούν ή να παίρνουν ποσοστά από τις μαζικές εξαγωγές μουνιού.
Ίσως έτσι διαψεύσουν όσους λένε οτι δεν τραβάει ο κομμουνισμός.

αγνωστου καλλιτεχνη

Επισκέπτης
www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4459057]http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4459057[/quote[/URL]]
«Εδωσα οδηγίες να γίνει η ευρύτερη δυνατή εκμετάλλευση αυτού του προπαγανδιστικού υλικού. Θα μπορέσουμε να επιζήσουμε με αυτό για μια-δυο βδομάδες» (Τζ. Γκαίμπελς για το Κατίν, «Απομνημονεύματα», 14 Απριλίου 1943)1.
Eαν ειχες την παραμικρη ιδεα για το θεμα αυτο θα μου υποδεικνυες την λαθροχειρια που εχει γινει με τα ημερολογια του Γκαιμπελς αντι να καταφευγεις σε χαζογελακια.
Τεσπα για το ζητημα αυτο ισχυει μεχρι στιγμης η επισημη θεση,η παραδοχη δλδ.απο μερους ΕΣΣΔ-Ρωσιας οτι εχουν την ευθυνη για το Κατυν.
supermouse γιατί ασχολείσαι με καθυστερημένα?
Δεν αντεχω τοσο ψεμα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom