Νέα

Ντοκουμέντα ΝΤΡΟΠΗΣ για τη δράση των Αριστεριστών–ΚΚΕ Διεθνικά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα rafman
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 60K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

tommaso

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2007
Like
2
Πόντοι
66
Αριστερακι... Γεια σου..

Νοημα βγαινει..αλλα επιδη μαλλον κατι πινεις θα στο ξαναγραψω.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΩΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ..ΑΛΛΑ ΓΙΑ
ΚΑΚΗ ΤΟΥΣ ΤΥΧΗ ΤΟΤΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΗΤΑΝ ΣΥΜΑΧΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ... μετα τα χαλασαν

ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ?
Μορφωμένο μου εσυ....

Αμορφωτο μου εσυ..δεν τα μαθες καλα ;)

οι ρωσοι ποτε δεν ηταν ποτε συμμαχοι με τους ναζι.

υπεγραψαν προσωρινα μαζι τους το συμφωνο, γιατι αν ο πολεμος γινοταν εκεινη την χρονικη στιγμη

με την Σοβιετικη ενωση πισω σε στρατιωτικη υποδομη οι Ναζι θα ηταν νικητες.

αντιθετα αγορασαν πολυτιμο χρονο, οργανωσαν το στρατο και μετα συνεθλιψαν τους ναζι.

εκει αλλωστε οι ναζι ηττηθηκαν για πρωτη φορα στο Β'παγκοσμιο, και τοσο απολυτα.

εκει στο Σταλιγκραντ ηταν το κομβικο σημειο του πολεμου.η ηττα τους εκει

και οι θυσιες (πανω απο 1.000.000 νεκροι) του ρωσικου λαου

απετρεψαν στο να εχουμε σημερα μια ευρωπη φασιστικη.

rakos13

Μέλος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
0
δν χτυπας το συστημα καιγοντας τραπεζες..γνωμη μ ειναι οτι αυτη ειναι λαθος λογικη!
ειναι σαν χτυπας την λαθρομεταναστευση χτυπωντας λαθρομεταναστες!!
ΔΝ οδηγει πουθενα..

OP
OP
rafman

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
Παλι δεν πολυβγαινει νοημα,αλλα υποθετω οτι αναφερεσαι στο 1939 και το συμφωνο Ριμπεντροπ-Μολοτωφ.

Εχω ξαναγραψει το γιατι η ΕΣΣΔ υπεγραψε το συμφωνο μη επιθεσης με την Χιτλερικη Γερμανια,ενω χρονια πριν ειχε γινει αντιληπτο ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ κατα που στρεφοταν ο Στρατηγικος σχεδιασμος του Αδολφου.

Οποτε δεν θα κατσω να ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ για να απαντησω σε εναν ηλιθιο(αυτος εισαι εσυ,για να μην αναρωτιεσαι).

Δεν χρειαζεται να βριζεις...Απλυτα Βγαζω

ΠΛΥΝΕ ΤΑ

ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ..

Αριστερές υποκρισίες: Το φιλμ “Κατύν”

Εχω πολλές φορές χρησιμοποιήσει τον όρο υποκρισία αναφερόμενος σε στάσεις της ελληνικής Αριστεράς. Ισως και να της ταιριάζει απόλυτα, όπως η έννοια της επιδίωξης του κέρδους στους καπιταλιστές.
Η προβολή των έργων του υπήρξε πάντοτε εντυπωσιακή στην Ελλάδα. Με μία εξαίρεση. Την τελευταία του ταινία “Κατύν”

Είναι γνωστό πως ο Πολωνός σκηνοθέτης Αντρέι Βάιντα υπήρξε το χαιδεμένο παιδί της ελληνικής διανόησης. Ιδιαίτερα των καλλιτεχνικών κύκλων που ομνύουν στις αρχές της Αριστεράς και σε αναλυτές - κριτικούς που συναγελάζονται με καθοδηγητές του Περισσού. Η προβολή των έργων του υπήρξε πάντοτε εντυπωσιακή στην Ελλάδα. Με μία εξαίρεση. Την τελευταία του ταινία “Κατύν”. Που πέρασε σχεδόν στα αζήτητα. Και ενταφιάσθηκε σε υποσημειώσεις των εφημερίδων και της κριτικής. Διότι αναφέρεται στην προδοτική σφαγή από τους Σοβιετικούς 17.000 αξιωματικών του Πολωνικού στρατού. Και που ομολόγησε για πρώτη φορά ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ.

Το ζήτημα δεν είναι μοναχά οι φρικαλεότητες του Στάλιν και των ομοιδεατών του. Και που είχαν και πάλι περάσει απαρατήρητες από την ελληνική, κομμουνιστοκρατούμενη, κινηματογραφική κριτική στην μοναδική και πολυβραβευμένη - στο εξωτερικό βέβαια - Γερμανική ταινία “Οι Ζωές των Αλλων”. Το κύριο θέμα είναι πως η σφαγή των Πολωνών αξιωματικών έγινε στην διάρκεια της κατάπτυστης συμφωνίας Στάλιν - Χίτλερ που είχε πανηγυρίσει εδώ τότε το ΚΚΕ και που βάσει της οποίας οι εχθροί των Ναζί Δυτικοί αποκαλούνταν “πολεμοκάπηλοι καπιταλιστές”.
Bαφτίζοντας το άσπρο – μαύρο και ακολουθώντας πιστά τα κελεύσματα της Σοβιετικής εξωτερικής πολιτικής τα κομμουνιστικά κόμματα στήριξαν την απρόκλητη εισβολή του Κόκκινου Στρατού στην Πολωνία

Bαφτίζοντας το άσπρο – μαύρο και ακολουθώντας πιστά τα κελεύσματα της Σοβιετικής εξωτερικής πολιτικής τα κομμουνιστικά κόμματα στήριξαν την απρόκλητη εισβολή του Κόκκινου Στρατού στην Πολωνία. Το επιχείρημα του Στάλιν ήταν η προσπάθεια να προλάβει διάφορους τρίτους να αποκομίσουν κέρδη μετά την Ναζιστική επίθεση. Ποιοί ακριβώς θα μπορούσαν να είναι αυτοί «οι τρίτοι» ουδέποτε διευκρινίσθηκε.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Σοβιετική Ενωση από τότε προσάρτησε μεγάλο τμήμα της Πολωνίας. Τα εδάφη αυτά σήμερα ακόμη ανήκουν στην Ουκρανία και την Λευκορωσία. Η δε εκκαθαριστική παρουσία του Ερυθρού Στρατού, κάτω από την «συναδελφική» επίβλεψη των Ναζί, υπήρξε ιδιαίτερα ανατριχιαστική και εγκληματικά αποτελεσματική. Στόχος ήταν να μείνει το Πολωνικό έθνος δίχως ηγεσία. Και οι έντιμοι αξιωματικοί του Στρατού ήσαν ο μοναδικός κίνδυνος για μιά ανώδυνη κατοχή από τους κομμουνιστές της μαρτυρικής αυτής χώρας.

OP
OP
rafman

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66

Ανιστορητα Αριστερακια μην χανετε την ψυχραιμια σας...

Θα σας τα μαθω ολα.....χεχεχεχεχε

Για τα ΟΡΑΜΑΤΑ των ΗΓΕΤΩΝ Σας....

Φιλουρες.

tommaso

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2007
Like
2
Πόντοι
66
ελα παρτο αλλη μια φορα.

και επεξηγηση δεν εχει.αν το πιασες το πιασες. εχουμε κι αλλες δουλειες απο το να ασχολουμαστε με καμμενους :cheesy:

Αμορφωτο μου εσυ..δεν τα μαθες καλα  ;)

υπεγραψαν προσωρινα μαζι τους το συμφωνο, γιατι αν ο πολεμος γινοταν εκεινη την χρονικη στιγμη

αντιθετα αγορασαν πολυτιμο χρονο, οργανωσαν το στρατο και μετα συνεθλιψαν τους ναζι.

εκει αλλωστε οι ναζι ηττηθηκαν για πρωτη φορα στο Β'παγκοσμιο, και τοσο απολυτα.

Επισκέπτης
Δεν ειμαι απολογητης του Σταλιν,ΕΣΥ ΜΟΥ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΓΙΝΩ.

Για το Κατυν υπαρχουν μερικες αμφιβολιες απο ποιους πραγματι διαπραχτηκε,οχι ατεκμηριωτες...επιπλεον στην ΕΣΣΔ ειχε συσταθει Πολωνικη Στρατια και μεγα μερος των Πολωνων αναχωρησαν για μεση Ανατολη,πολεμωντας αργοτερα στο Μοντε Κασινο μεταξυ αλλων-αλλα μαλλον σου διαφευγει αυτο.

Το αλλο που λεει για Πολωνικα εδαφη που κατεχονται...μαλλον το αναποδο συμβαινει,στα εδαφη αυτα κατοικουσαν συμπαγεις πλυθησμοι Λευκορωσων και Ουκρανων το 1939 και ειχαν καταληφθει απο την Πολωνια το 1920.

Καλο ειναι να πεσει κανα λινκ για αν ξερουμε ποιος Τιτανας του πνευματος υπεγραψε την κριτικη.

OP
OP
rafman

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
ελα παρτο αλλη μια φορα.

και επεξηγηση δεν εχει.αν το πιασες το πιασες. εχουμε κι αλλες δουλειες απο το να ασχολουμαστε με καμμενους :cheesy:

Αμορφωτο μου εσυ..δεν τα μαθες καλα  ;)

Ετσι σας βολευει να λετε ε ?
οτι δεν ησασταν συμαχοι... Μας Πεισατε..

Επισκέπτης
Για το ΚΚΕ θα πεσει τιποτε?...τιποτε"παιδομαζωματα","5η Ολομελεια","Μακεντονσκι","Μελιγαλας"κλπ...ξερεις εσυ τωρα,τα σουξεδιαρικα ρε παιδι μου.

tommaso

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2007
Like
2
Πόντοι
66
Για το ΚΚΕ θα πεσει τιποτε?...τιποτε"παιδομαζωματα","5η Ολομελεια","Μακεντονσκι","Μελιγαλας"κλπ...ξερεις εσυ τωρα,τα σουξεδιαρικα ρε παιδι μου.

αστονε μωρε τον παπαρα. :cheesy: :cheesy:

απο τις απαντησεις του καταλαβαινεις οτι δεν αξιζει να ασχοληθεις παραπανω απο 10 δευτερολεπτα.

ενας ακομα μαλακας ελληνας :cheesy: :cheesy:

OP
OP
rafman

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66

Εισαι και ψευτρακι βιαζεσαι κιολας...περιμενε λιγο

OP
OP
rafman

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
Αμορφωτο μου εσυ..δεν τα μαθες καλα ;)

Παρε και αυτο...για τις αρπαχτες τι εχεις να πεις ?

Το Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης αποτέλεσε σοκ για τη Δύση, επειδή έτσι έχασε έναν πιθανό σύμμαχο (τον Στάλιν), ενώ ο Χίτλερ, με την υπόσχεση ουδετερότητας εκ μέρους της ΕΣΣΔ, εξασφαλίζε ελευθερία κινήσεων όσον αφορά τον πόλεμο που προετοίμαζε κατά της Πολωνίας. Παράλληλα, όμως, προσέφερε στους Σοβιετικούς την δυνατότητα να εξοπλιστούν, αφού μέχρι τον Ιούνιο του 1941 είχαν καταφέρει, με ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στρατικοποίησης, να ανανεώσουν ένα τμήμα του διαλυμένου απο τις εκκαθαρίσεις στρατού τους. Έτσι αποδεικνύεται πως το Γερμανοσοβιετικό σύμφωνο μη επίθεσης τελικώς βοήθησε τους Σοβιετικούς να αποκρούσουν την Γερμανική επίθεση, αφού τους αντιμετώπισαν μετά τις εκστρατείες τους στην Γαλλία και τα Βαλκάνια.

Με το άνοιγμα του ως σήμερα απόρρητου φακέλου των εγγράφων της Συμφωνίας του Μονάχου[1] γίνεται, επίσης, σαφέστερη η αιτία για την οποία η ΕΣΣΔ υπέγραψε το Σύμφωνο μη Επίθεσης με την Ναζιστική Γερμανία

Λίγες μέρες μετά την έναρξη του Πολέμου (αρχές Σεπτεμβρίου 1939) η Πολωνία είχε νικηθεί, αφού της ήταν αδύνατο να αποκρούσει συγχρόνως τους Γερμανούς και τους Σοβιετικούς. Οι νικητές μοιράστηκαν την Πολωνία, όπως είχαν συμφωνήσει, και μετακίνησαν τα σύνορά τους αναλόγως. Βάσει, όμως, μιας συμφωνίας της 28ης Σεπτεμβρίου, με την οποία τροποποιήθηκε το Σύμφωνο μη Επίθεσης, η Λιθουανία πέρασε στην σοβιετική σφαίρα επιρροής, ενώ η Γερμανία έλαβε ως αντάλλαγμα μεγαλύτερο μέρος της κατακτημένης Πολωνίας (μέχρι τον ποταμό Μπουγκ). Σύμφωνα με τον Ρεϊμόν Καρτιέ, ο μεν Στάλιν υπέγραψε το Σύμφωνο με στόχο να κερδίσει χρόνο και ο Χίτλερ με την εκ των προτέρων απόφαση "να το ξεσχίσει"[2].

Το 1940 η Σοβιετική Ένωση κατέκτησε μέρη της Ρουμανίας (Βεσσαραβία και βόρεια Μπουκοβίνα, η οποία σήμερα ανήκει στην Ουκρανία). Επίσης εισέβαλε και στις βαλτικές χώρες Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία, που ενσωματώνονται στην Σοβιετική Ένωση.

Στις 22 Ιουνίου του 1941 ο Χίτλερ παραβίασε το Σύμφωνο αυτό και επετέθη στην Σοβιετική Ένωση (Επιχείρηση Μπαρμπαρόσσα).

OP
OP
rafman

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
αστονε μωρε τον παπαρα. :cheesy: :cheesy:

απο τις απαντησεις του καταλαβαινεις οτι δεν αξιζει να ασχοληθεις παραπανω απο 10 δευτερολεπτα.

ενας ακομα μαλακας ελληνας :cheesy: :cheesy:

Συγνωμη αλλα δεν φταιω εγω που εισαι παραμυθιασμενο..και νυχτωμενο...
Το κομα σου φταιει.. :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
Το Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης αποτέλεσε σοκ για τη Δύση, επειδή έτσι έχασε έναν πιθανό σύμμαχο (τον Στάλιν)
Αποτελεσε σοκ αλλα για εναν αλλο λογο(βλεπε παρακατω σχολιο μου).
Με το άνοιγμα του ως σήμερα απόρρητου φακέλου των εγγράφων της Συμφωνίας του Μονάχου γίνεται, επίσης, σαφέστερη η αιτία για την οποία η ΕΣΣΔ υπέγραψε το Σύμφωνο μη Επίθεσης με την Ναζιστική Γερμανία
Σημειωση με ΝΟΗΜΑ:η ΕΣΣΔ δεν ελαβε μερος στην συνδιασκεψη του Μοναχου.
Σύμφωνα με τον Ρεϊμόν Καρτιέ, ο μεν Στάλιν υπέγραψε το Σύμφωνο με στόχο να κερδίσει χρόνο και ο Χίτλερ με την εκ των προτέρων απόφαση "να το ξεσχίσει".
Αυτο δεν λεει και ο Τομασο?

tommaso

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2007
Like
2
Πόντοι
66
Συγνωμη αλλα δεν φταιω εγω που εισαι παραμυθιασμενο..και νυχτωμενο...
Το κομα σου φταιει.. :2funny: :2funny:

το κομμα γραφεται με 2 μ.

το μαλακας γραφεται με 1. μην μπερδευεσαι.

εκτος απο αμορφωτος

εισαι και αγραμματος :cheesy: :cheesy:

αντε πιασε κανα βιβλιο να μαθεις να γραφεις και ασε την ιστορια.

OP
OP
rafman

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
το κομμα γραφεται με 2 μ.

το μαλακας γραφεται με 1. μην μπερδευεσαι.

εκτος απο αμορφωτος

εισαι και αγραμματος :cheesy: :cheesy:

αντε πιασε κανα βιβλιο να μαθεις να γραφεις και ασε την ιστορια.

Τιποτα αλλο εκτος ορθογραφιας και βρισιων δεν εχεις να πεις
Μορφωμενο (μ) ε ?

tommaso

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2007
Like
2
Πόντοι
66
Τιποτα αλλο εκτος ορθογραφιας και βρισιων δεν εχεις να πεις
Μορφωμενο (μ) ε ?

οσο σκεφτομαι οτι 1.000.000 ρωσοι και αλλοι τοσοι πατριωτες απο αλλες χωρες επεσαν

για να μην ειναι σημερα φασιστικη η ευρωπη

και να υπαρχουν τυποι σαν και σενα που γραφουν μαλακιες στο ιντερνετ ανεξοδα....

αστο αγορι μου ,δεν το κατεχεις.μια φορα τα λεμε. χαιρετω supermouse.

Επισκέπτης
Εισαι και ψευτρακι βιαζεσαι κιολας...περιμενε λιγο
Ο μονος που λεει ψεματα και μισες αληθειες εδω μεσα εισαι εσυ,ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΟΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ.

Οταν καταλαβαινεις τι λες βεβαια,πραγμα αμφιβολο και για σενα και για αρκετους αλλους του ειδους σου.
Την κανω και εγω γιατι εχω και αλλα πραματα να κανω εκτος απο φροντιστηριο σε ΑΜΕΑ τυπου ραφμαν.

OP
OP
rafman

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
Αποτελεσε σοκ αλλα για εναν αλλο λογο(βλεπε παρακατω σχολιο μου).Σημειωση με ΝΟΗΜΑ:η ΕΣΣΔ δεν ελαβε μερος στην συνδιασκεψη του Μοναχου.Αυτο δεν λεει και ο Τομασο?

Καλα ναι.... και τωρα ειναι μεσανυχτα..

Απαντηστε επι της ουσιας και μην κομπιαζετε
Συνεργατες του χιτλερ.

Τι θελετε να μας πειτε δηλαδη οτι δεν συνεργαστήκατε με τον ΧΙΤΛΕΡ.

για να ακουσω..

OP
OP
rafman

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
οσο σκεφτομαι οτι 1.000.000 ρωσοι και αλλοι τοσοι πατριωτες απο αλλες χωρες επεσαν

για να μην ειναι σημερα φασιστικη η ευρωπη

και να υπαρχουν τυποι σαν και σενα που γραφουν μαλακιες στο ιντερνετ ανεξοδα....

αστο αγορι μου ,δεν το κατεχεις.μια φορα τα λεμε. χαιρετω supermouse.

Σου θιξαμε τον ΗΡΩΑ ΣΤΑΛΙΝ μηπως....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom